Alles Over Rudolf van Soelen (Vermogen, Quote 500)

rudolf-van-soelen

Rudolf van Soelen (55) is de vader van Sarah van Soelen (26). Die kennen velen vooral als de vriendin van André Hazes (30), maar de twee zijn alweer een tijdje uit elkaar. Toch heeft het ervoor gezorgd dat heel Nederland weet wie Rudolf van Soelen is. Lees alles wat je wilde weten over Rudolf van Soelen, van het vermogen van Rudolf van Soelen tot zijn lampenimperium en zijn band met André Hazes.

  • Volledige naam: Rudolf van Soelen
  • Leeftijd van Rudolf van Soelen: age dob=”1968-06-01″] jaar
  • Woonplaats: Rotterdam
  • Beroep: Ondernemer
  • Partner Rudolf van Soelen: Rebecca van Soelen

Wie is Rudolf van Soelen ?

rudolf-van-soelen-man

Rudolf van Soelen is de goedlachse vader van de influencer Sarah van Soelen. Hij is overigens niet haar biologische vader, dat is René Milan. Sarah gaf eerder in een interview aan dat ze weinig tot geen contact heeft met haar biologische vader en een veel sterkere band heeft met haar stiefvader Rudolf van Soelen.

Ze zegt overigens weinig last te hebben van de slechte band. Ze zegt dat je iemand niet echt mist als die er ook nooit geweest is. Het is dan ook niet voor niets dat ze de achternaam van Rudolf van Soelen heeft aangenomen. Sarah noemt haar stiefvader overigens Ruud.

rebecca-van-soelen

Rudolf van Soelen is getrouwd met Rebecca. Ook de moeder van Sarah ziet er net als zij prachtig uit, we kunnen ons dan ook goed voorstellen dat Rudolf van Soelen voor Rebecca is gevallen is. Rebecca heeft naast dochter Sarah nog een andere dochter, Julia.

Andre Hazes trekt bij Rudolf van Soelen in

rebecca-rudolf-van-soelen-gezin

Wat veel mensen niet weten is dat Rudolf van Soelen en André Hazes al goede vrienden waren voordat Andre en Sarah een relatie kregen. Velen weten nog wel dat André Hazes lange tijd een relatie had met Monique Westenberg. Toen de twee in 2021 uit elkaar gingen nodigde Rudolf van Soelen hem uit om bij hem in te trekken. Het was voor André Hazes een moeilijke periode waarin Rudolf van Soelen en zijn vrouw Rebecca hem probeerden te ondersteunen.

julia-sarah-van-soelen
Julia en Sarah van Soelen

Rudolf was op dat moment niet op de hoogte van een eventuele relatie tussen André Hazes en zijn dochter Sarah van Soelen. Toen mensen hem vroeger naar de geruchten gaf hij aan dat hij niet wist of er iets gaande was. Zijn enige reacties was dat als de geruchten waar bleken te zijn, hij hoopte dat André Hazes zijn dochter gelukkig zou maken.

De relatie tussen André Hazes en Sarah Soelen hield overigens minder dan een jaar stand. En dat terwijl ze net samen een woning van meer dan 8 ton kochten die gedeeltelijk door papa Ruud was gefinancierd. Na de breuk ging André Hazes weer met hangende pootjes terug naar Monique Westenberg. Sindsdien is het in hun relatie altijd rommelig. Toch lijkt het dat ze nog samen zijn.

Waar is Rudolf van Soelen rijk mee geworden?

rudolf-van-soelen-vrouw-sexy

Dat Rudolf van Soelen een rijk man is weten veel mensen wel. Rudolf van Soelen zijn vermogen heeft hij vergaard met zijn bedrijf Electro-Cirkel. Dit bedrijf is de op een na grootste fabrikant van lampen in Nederland. Tien jaar geleden bezat het bedrijf ongeveer 22 % van het marktaandeel.

Het begin van Electro Cirkel

Het bedrijf Electro Cirkel werd in 1970 opgericht door de vader van Rudolf van Soelen en een oom. De eerste locatie was gevestigd vlak bij De Kuip, het stadion van Feyenoord in Rotterdam. Ze begonnen dit bedrijf omdat een klant hem uitdaagde om zelf een stofzuiger te maken. Hij nam de uitdaging graag aan

Van stofzuigers maken is het niet gekomen. Het bedrijf koos in het begin voor een focus op de scheepvaart. Tot de dag van vandaag leveren ze elektronische apparaten en onderdelen aan schepen in de Rotterdamse en Antwerpse haven. Dat varieert van lampen tot magnetrons.

Binnen een paar jaar heeft het bedrijf 30 medewerkers, maar daar houdt het nog niet op. In 1987 neemt Electro Cirkel California Export over. Dit is een bedrijf dat zich specialiseert in navigatielampen. Deze overname heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf een van de grootste producten op dit gebied wordt. Aan California Export ontlenen ze ook de naam van hun eigen merk Calex.

Toetreding Rudolf van Soelen tot het bedrijf

rudolf-van-soelen-vrouw-rebecca

In 1993 treedt Rudolf van Soelen toe tot het bedrijf. Hij brengt meteen een frisse wind met zich mee. Hij stelt voor om ook consumentenlampen aan te gaan bieden. Hij wil daarmee de directe concurrentie met het Eindhovense Philips aan gaan.

Ondertussen wordt het bedrijf de ‘Rotterdamse concurrent van Philips’ genoemd. Iets waar Rudolf het liever niet over heeft, hij neemt de naam van zijn grootste concurrent liever niet in de mond. Philips is nog steeds de grootste en heeft een marktaandeel van meer dan 50%, maar Electro Cirkel is met Calex toch een heel eind gekomen.

Om direct een groot aantal lampen te kunnen maken besluiten Rudolf en zijn oom om een fabriek te kopen in Rusland. In het begin werkten ze hier beide 100 uur per week om de fabriek op te starten en te overzien dat alles goed liep. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De lampen van het merk Calex liggen in een groot aantal bouwmarkten. Daarnaast maakt het bedrijf de eigen merk lampen van een aantal bouwmarkten.

De toekomst van Electro Cirkel

Rudolf van Soelen denkt altijd groot. Het hield dan ook niet op bij die ene fabriek in Rusland. Ondertussen produceren achttien fabrieken in China hun lampen. Rudolf van Soelen zegt in een interview dat ze zich in de toekomst meer willen richten op sfeerverlichting en vintage verlichting. Sinds 2012 hebben Rudolf en zijn zus Angeniek samen de directie van het bedrijf in handen genomen.

Wat is het vermogen van Rudolf van Soelen?

rudolf-van-soelen-vrouw

De grote vraag is natuurlijk wat het vermogen van Rudolf van Soelen is. Ondanks dat we wel een schatting kunnen maken is het exacte bedrag toch een beetje gissen. Helaas staat Rudolf van Soelen nog niet in de Quote 500, dus we kunnen het niet opzoeken. Wel weten we dat het bedrijf jaarlijks zo’n 44 miljoen euro omzet. Het vermogen van Rudolf van Soelen wordt geschat op 10 miljoen euro.

Woning voor zijn dochter en Andre Hazes

Rudolf van Soelen zit er dus warmpjes bij. Hij draaide zijn hand dan ook niet om voor het betalen van de helft van het huis van zijn dochter. Toen Sarah Soelen in 2021 samen met André Hazes besloot een woning te kopen in Rotterdam betaalde Rudolf van Soelen de ene helft en André Hazes de andere helft. Het huis had een totaalprijs van 815.000 euro.

Veelgestelde vragen over Rudolf van Soelen

rebecca-rudolf-van-soelen

We kregen heel wat vragen binnen over Rudolf van Soelen . Dit is een lijst met de vragen die jullie het meest gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Rudolf van Soelen?

Rudolf van Soelen is (55) jaar oud.

Wie is de partner van Rudolf van Soelen?

Rudolf van Soelen is getrouwd met Rebecca. Toen hij met haar trouwde, kreeg hij er ook twee stiefdochters bij, Julia en Sarah. Sarah van Soelen is een influencer die bij velen vooral bekend is als de ex van André Hazes.

Staat Rudolf van Soelen in de Quote 500?

Ondanks het fikse vermogen van Rudolf van Soelen staat deze goedlachse lampenmagnaat nog niet in de Quote 500. Hij doet er overigens wel alles aan om nog marktaandeel over te nemen van Philips, dus wie weet haalt Rudolf van Soelen de Quote 500 lijst in de toekomst wel.

Wat is het vermogen van Rudolf van Soelen?

Het exacte vermogen van Rudolf van Soelen is niet bekend, hierover laat hij zich niet uit. Als we kijken naar de grootte van zijn bedrijf en de winst die ze maken schatten we het vermogen van Rudolf van Soelen op 10 miljoen euro.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten