Rolex versus Omega Horloge, welke is Beter?

rolex-versus-omega-horloge

Verzamelaars van luxe horloges komen vaak op een punt dat ze moeten kiezen tussen twee merken. Een van de meest voorkomende gevechten is die tussen Omega horloges en Rolex horloges. De voornaamste reden hiervoor is dat dit twee van de meest succesvolle bedrijven in de uurwerkindustrie zijn, en beide veel allure bieden aan consumenten. Hieronder helpen we je deze beslissing te nemen door deze merken op verschillende gebieden met elkaar te vergelijken.

Geschiedenis

man-horloge-fashion

Beide hebben een boeiende en indrukwekkende geschiedenis. Beide zijn meer dan 100 jaar geleden begonnen en hebben belangrijke bijdragen geleverd aan de grotere cultuur van de horologie. Rolex heeft een verscheidenheid aan prestaties, waaronder het maken van het eerste waterdichte horloge en het sturen van een van hun producten naar de bodem van de Marianas Trench. Omega is ook niet onbelangrijk, met als beroemdste prestatie het uitrusten van de eerste astronauten die naar de maan gingen. Hoewel je misschien een voorkeur hebt, is het niet zo dat een van deze bedrijven een indrukwekkender geschiedenis heeft dan de andere.

Materialen

Bijna elk uurwerk ter wereld is gemaakt van een standaard vorm van roestvrij staal. Hoewel sommige bedrijven steviger producten lijken te hebben dan andere, is het metaal waaruit ze bestaan bijna altijd hetzelfde. Eén ding dat Rolex uniek maakt, is hun gebruik van een speciaal soort staal dat 904L heet. Deskundigen beschouwen dit materiaal als beter bestand tegen roest, corrosie en krassen.

Vakmanschap

Dit is een andere categorie waarin Rolex de overhand heeft. De waarheid is dat bijna geen enkele fabrikant ter wereld zoveel tijd en zorg besteedt als zij. Bijna elk aspect van hun horloges wordt ter plekke geproduceerd en met de hand in elkaar gezet. In feite duurt het een heel jaar voordat een product uit hun fabriek komt. Een bedrijf als Omega, hoewel uitzonderlijk in deze categorie, steekt niet zoveel tijd en zorg in de productie.

Bewegingen

rolex-horloge-namaak-herkennen

De kwaliteit van de machines in je horloge is moeilijk te meten. Een van de betere maatstaven die we hebben is de gangreserve, die je vertelt hoe lang het uurwerk moet blijven tikken nadat je het niet meer draagt. In het algemeen hebben Omega horloges en Rolex producten zeer vergelijkbare reservecapaciteiten.

Eén verschil is dat Rolex zijn uurwerken zelf maakt, terwijl Omega ze uitbesteedt aan zeer hoogwaardige fabrikanten. Sommige verzamelaars geven de voorkeur aan eigen productie.

Waterbestendigheid

Luxe duikhorloges hebben meestal een waterdichtheid van 300 m. Rolex en Omega houden zich beide aan deze richtlijn, want hun populairste modellen hebben die precieze mogelijkheid. Eén ding hebben ze echter allebei gedaan, namelijk producten maken met een weerstand die je waarschijnlijk nooit nodig zult hebben. Rolex deed dat met hun Deepsea serie, die functioneert tot een belachelijke diepte van 3900m. Omega heeft een soortgelijke lijn in hun catalogus, maar die gaan maar tot 1200m. Voor 99,9% van ons zullen deze getallen er in functionele zin niet toe doen, maar velen willen graag weten dat hun horloges in de zwaarste omstandigheden kunnen overleven.

Wederverkoopwaarde

Dit is een categorie waar Rolex de overhand heeft. Hoewel horloges van Omega relatief veel waarde hebben, komen ze in dit geval niet in de buurt. Sterker nog, veel Rolex-stukken winnen direct na aankoop aan waarde. De vraag ernaar is zo groot dat mensen bereid zijn een premie te betalen om niet een jaar of langer op een wachtlijst te hoeven staan. Hoewel je horloges van beide merken waarschijnlijk niet zult willen verkopen, is het fijn om te weten dat ze je vaak een groot deel van je aankoopprijs opleveren.

Prijsverschillen

omega-horloge

Misschien wel het belangrijkste verschil tussen deze twee merken is hun prijs. Over het algemeen zijn Omega horloges ongeveer de helft goedkoper dan hun Rolex tegenhangers. De prijsklasse voor een Omega horloge ligt rond de € 2.900-8.000, terwijl een Rolex uitkomt op € 5.800-20.000.

Conclusie: welke kiezen?

Hoewel Rolex op sommige gebieden redelijk gelijkwaardig is aan Omega, staan hun materialen en vakmanschap aantoonbaar op een ander niveau. Met dat gezegd hebbende, zien wij Omega horloges als een iets logischere deal voor de meeste consumenten. De meeste mensen zijn op zoek naar een geweldig horloge dat goed gebouwd en veerkrachtig is. Dat is precies wat Omega biedt.

Uiteindelijk hoef je voor de keuze tussen deze merken alleen maar je prioriteiten op orde te krijgen. Wat je moet beslissen is of de verbeteringen die Rolex biedt de verdubbeling van de prijs van je nieuwe horloge waard zijn. Waar je ook voor kiest, zeker is dat je een horologisch meesterwerk toevoegt aan je collectie.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten