Alles Over Robbert Rodenburg (Leeftijd, Vriend, Relatie)

robbert-rodenburg-wiki

Robbert Rodenburg (26) wist al op jonge leeftijd dat hij bekend wilde worden, iets wat hem ook zeker gelukt is. Hij begon zijn carrière als acteur in series zoals Spangas, maar al snel had hij door dat hij liever presenteerde. Zijn YouTube serie Open Kaart heeft ervoor gezorgd dat heel Nederland hem kent. Daarnaast won hij ooit Expeditie Robinson en heeft zijn eigen podcast. Lees hier alles over Robbert Rodenburg en zijn veelbewogen leven.

  • Volledige naam: Robbert Rodenburg
  • Leeftijd van Robbert Rodenburg: 26 jaar oud
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Beroep: Presentator/interviewer
  • Partner Robbert Rodenburg: Single

Wie is Robbert Rodenburg?

robbert-rodenburg

Robbert Rodenburg werd op 11 februari 1998 geboren in het Zuid-Hollandse Bergambacht. Het dorp telt niet meer dan 7000 inwoners, iets wat het dorp voor Robbert al snel een tikje te klein maakte. Robbert Rodenburg wist al op jonge leeftijd dat hij acteur wilde worden. Zo trad hij regelmatig op in de woonkamer en was hij dol op verkleden. Hij ging bij de toneelvereniging en maakte zich op jonge leeftijd klaar voor een carrière in de spotlight.

Robbert wil beroemd worden

Zijn passie voor acteren was iets waar zijn ouders overigens niet zo blij mee waren. Die wilde het liefst dat hij arts zou worden. Maar dat liet Robbert niet tegenhouden, na de middelbare school verhuisde hij naar Amsterdam om zijn droom om acteur te worden na te jagen. In Amsterdam ging hij naar de Films Actors Academy.

Deze opleiding rondde hij overigens niet af. Maar dat maakte voor Robbert helemaal niet uit, want al snel werd hij voor verschillende rollen gevraagd. Zo speelde hij rollen in de series Brugklas en Spangas en in 2017 speelde hij in zijn eerste film Storm: Letters van Vuur.

Robbert Rodenburg komt uit de kast

Opgroeien in een klein dorp was niet altijd makkelijk. Mensen oordelen heel snel en zijn wat meer bekrompen. Toen hij op de middelbare school besloot te vertellen dat hij op mannen viel waren de reacties behoorlijk heftig. Hij werd gepest en buitengesloten, iets wat op hem een diepe indruk heeft gemaakt. Je kunt zelfs zeggen dat het traumatisch was.

Robbert Rodenburg in therapie

Hij besloot op een later moment in zijn leven om in therapie te gaan om het trauma uit zijn jeugd te verwerken. Dat had onder andere te maken met het feit dat hij moeite had met omgaan met heteromannen. Hij had altijd heel erg het idee dat deze mannen een mening over zijn leven. Iets wat voortkwam uit zijn ervaring op de middelbare school dat hij opeens vrienden kwijtraakte omdat hij homo is.

Die periode in zijn leven heeft ook voor heel veel onzekerheid gezorgd. Daar heeft Robbert Rodenburg nu nog steeds wel eens last van. Omdat hij een bekende persoonlijkheid is staat hij behoorlijk in de spotlight. Dat is ergens heel leuk, maar het zorgt ook voor negatieve reacties waar Robbert nog steeds onzeker van wordt.

Liefde voor presenteren

robbert-rodenburg-vakantie

Robbert Rodenburg kwam er al snel achter dat hij niet alleen goed kon acteren, maar ook goed presenteren. Nadat hij stopte met Spangas ging hij een praatprogramma over deze serie presenteren. Iets waar hij volledig zijn ei in kwijt kon. Hierdoor ontstond het idee om zijn eigen programma te presenteren. Dat was het begin van de serie Open Kaart.

Robbert Rodenburgs eigen YouTube programma Open Kaart

Robbert Rodenburg besloot om een serie op YouTube te maken waarin hij bekende Nederlanders interviewt. Het programma is razend populair. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat Robbert elk denkbaar onderwerp aan durft te snijden. Of dat nu gaat om seks, relaties of andere gevoelige onderwerpen.

Zo sprak hij al met Wesley Sneijder, Chantal Janzen en Ferry Doedens. De best bekeken video’s waren die met Eloise van Oranje en Maxime Meiland. Beide video’s hadden 1,1 miljoen views. Het YouTubekanaal van Robbert heeft ondertussen 177.000 abonnees. Het programma werd zelfs zo goed ontvangen dat hij in 2022 de Televisier-Ster Online-videoserie won.

Interview met Jutta van Leerdam

Een populaire aflevering van Open Kaart was die met Jutta van Leerdam in 2023. In de video vraagt Robbert Rodenburg de schaatsster Jutta het hemd van het lijf. Ze is openhartig over haar eetstoornis, maar ook over onzekerheid en haar ongekende discipline die haar helpt in haar carrière. De aflevering werd 501.000 keer bekeken.

Open Casa

robbert-rodenburg-vriendin

On 2023 besloot Robbert Rodenburg een spin-of te maken van Open Kaart, met de naam Open Casa. In deze serie gaat hij een paar dagen met een groep bekende mensen op stap. In 2023 koos hij voor een uitstapje naar Italië. In de serie wordt er nog steeds open kaart gespeeld met de gasten. De vragen en gesprekken staan centraal, maar ze trekken er ook op uit om leuke dingen te doen. In Italië gaan ze bijvoorbeeld een helikoptervlucht en ballonvaart maken.

Het unieke aan Open Casa is niet alleen de locatie, maar ook het feit dat de gasten onderling ook in gesprek gaan en elkaar vragen stellen. In de eerste aflevering van Open Casa werden Maxime Meiland en Donny Roelvink ingevlogen. Dit zorgde voor hele interessante gesprekken en boeiende wendingen. Andere gasten die in Open Casa verschijnen zijn Estelle Cruijff, Jamie Vaes, Loiza Lammers en Patrick Martens.

Winnaar Expeditie Robinson

Robbert Rodenburg deed in 2021 mee aan Expeditie Robinson. Vooraf was hij best zenuwachtig om mee te doen. Hij was vooral bang hoe hij in de groep zou liggen en dan vooral bij de hetero mannen. Dat ging gelukkig goed, iets wat hem zekerder maakte.

Robbert zegt wel dat hij zijn familie en vrienden heel er gemist heeft en dat het zowel fysiek als mentaal niet makkelijk was. Maar het was het allemaal waard, want Robbert Rodenburg won Expeditie Robinson. In de finale moest Robbert strijden tegen Do, Anouk Maas en Britte Lagcher. Hij was op dat moment de jongste persoon die ooit Expeditie Robinson won.

Hoofdrol in The Passion

In 2024 werd Robbert Rodenburg gevraagd om de rol van Thomas te spelen in The Passion. Thomas is een van de 12 discipelen van Jezus die twijfelt over zijn geloof. Robbert zegt in een interview dat hij dit een toepasselijke rol is voor hem. Hij is er zelf namelijk nog niet over uit of hij wel of niet gelooft.

Robbert Rodenburg is wel altijd een trouwe toeschouwer geweest van The Passion, het is voor hem dan ook een eer dat hij in 2024 in Zeist zelf op het toneel mag staan. De andere rollen worden dit jaar vertolkt door onder andere Angela Schijf, William Spaaij en Anita Witzier.

Podcast Maandag Klaagdag

robbert-rodenburg-vriend

Robbert Rodenburg maakt samen met zijn goede vriend Daan Hoogervorst elke maandag een podcast. In Maandag Klaagdag willen Daan en Robbert hun luisteraars door de lastigste dag van de week te slepen. Dit doen ze onder andere door te klagen over dagelijks leed, maar ze proberen er ook altijd iets positiefs uit te halen.

Het liefdesleven van Robbert Rodenburg

Robbert Rodenburg vraagt in zijn programma Open Kaart mensen het hemd van het lijf, maar over zijn eigen liefdesleven weten we weinig. In een interview zegt Robbert dat hij wel op dates gaat, maar hij kiest er bewust voor om hier niet te veel over te zeggen. Hij heeft bij vrienden gezien dat het openbaar maken van een relatie heel veel nadelen kan hebben. Als je wat bekender bent gaan er heel veel mensen bovenop zitten.

Robbert houdt zijn liefdesleven liever geheim

Robbert Rodenburg zal dus niet zomaar iets delen over de mannen waar hij mee date. Als iets echt serieus wordt zal hij daar nog eens over nadenken, maar voorlopig is het nog niet zover. En nee, hij heeft ook geen liefdesrelatie met Daan Hoogervorst. Robbert snap overigens dat het daar af en toe wel op lijkt, omdat de twee zoveel samen doen. Ze vieren samen kerst en gaan samen op vakantie, maar hun relatie is al jaren strikt vriendschappelijk.

Robbert durft zich niet kwetsbaar op te stellen

Robbert Rodenburg heeft ook een beetje moeite met relaties aangaan. Hij vindt het wel leuk om een vriendje te hebben, maar dat zorgt ervoor dat je je kwetsbaar op moet stellen. Dat is iets waar hij niet zo goed in is. Robbert heeft graag de controle over zijn gevoelens, maar dat is lastig als je verliefd bent.

Zoenen met zijn beste vriend

robbert-rodenburg-rijk-hofman

Ondanks dat Robbert zijn liefdesleven geheim probeert te houden komt er wel eens wat naar buiten. In 2022 werd hij tijdens de pride al zoenend met Rijk Hofman gespot. Rijk is een goede vriend van Robbert en was zelf niet de beroerdste om het filmpje op social media te plaatsen. Hij zette hieronder de tekst “Robbert en ik elke pride”. Rijk Hofman heeft ondertussen trouwens een vriendin.

Flirten met een Engelse zanger

Ook Robberts flirt met een Engelse zanger kwam ooit naar buiten. Ook dit hield hij liever geheim, maar Koen Kardashian besloot erover te beginnen in een aflevering van Open Kaart. Koen vraagt hoe het gaat met zijn Engelse flirt. Hierop wordt Robbert een beetje verlegen en weet niet goed wat hij moet zeggen.

Robbert vertelt dat hij het niet netjes vindt om erover te praten, omdat het om een bekende Engelse zanger gaat. Hij durft wel te zeggen dat ze een leuke tijd hebben gehad en nog af en toe contact hebben. Om welke zanger het gaat wil hij niet zeggen, maar de geruchten gaan dat het om Sam Smith gaat

Robbert Rodenburg koopt een huis

In 2022 besloot Robbert Rodenburg dat het tijd was voor de volgende stap in zijn leven. Hij besloot een huis te kopen. Uiteraard koos hij voor Amsterdam, een plek waar hij sinds zijn 18e woont en waar hij zich heel erg op zijn plek voelt.

Robbert heeft in de voorafgaande jaren in heel veel verschillende huurappartementen in Amsterdam gewoond. Hij bedankt zijn vrienden op Instagram voor alle keren dat ze hem hielpen met verhuizen. Daarbij belooft hij dat het voorlopig de laatste keer is dat hij zal verhuizen.

Veelgestelde vragen over Robbert Rodenburg

robbert-rodenburg-biceps

We kregen heel wat vragen binnen over Robbert Rodenburg. Dit is een lijst met de vragen die jullie het meest gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Robbert Rodenburg?

Robbert Rodenburg is geboren op 11 februari 1998 in Berambacht. De leeftijd van Robbert Rodenburg is nu 26.

Wie is de vriend van Robbert Rodenburg?

Robbert Rodenburg zegt zelf dat hij momenteel geen relatie heeft. Hij date af en toe wel met mannen, maar de ware zit er nog niet tussen. Robbert zegt hierover dat hij dat ook niet per se noodzakelijk vindt. Hij vindt relaties sowieso een beetje spannend en raakt niet graag de controle kwijt.

Wat is de lengte van Robbert Rodenburg?

Zoals vele mannen wil Robbert Rodenburg niet vertellen hoe lang hij is. Toch kunnen we wel een schattig maken. We schatten de lengte van Robbert Rodenburg op 1,80 meter.

Wie is de broer van Robbert Rodenburg?

De broer van Robbert Rodenburg heet Steven Rodenburg. We weten niet zoveel over Steven behalve dat hij als kind geen zin had om elke keer foto’s van Robbert te maken voor zijn Instagram.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten