10 Redenen om te Investeren in Cryptocurrency

investeren-cryptocurrency

Cryptocurrency is iets wat al vele jaren een veelbesproken onderwerp is. De meeste mensen weten wel wat cryptocurrency is en misschien koop je zelfs af en toe Bitcoin, wanneer de bitcoin koers gunstig is.

Maar toch weet je misschien niet veel over waarom cryptocurrency zo populair is. Er zijn eigenlijk meerdere redenen waarom cryptocurrency zo relevant is geworden en je kunt tien van die redenen verkennen door de informatie hieronder te lezen.

1. De kosten zijn erg laag

geld-bitcoin-investeren-nadelen

Een van de grootste redenen waarom cryptocurrency over de hele wereld populair is, is dat er maar heel weinig kosten verbonden zijn aan het gebruik ervan. Als je verschillende andere soorten online betaalmogelijkheden gebruikt, loop je vaak tegen hoge kosten aan. De zeer lage kosten waarmee je bij het gebruik van verschillende cryptocurrency’s te maken krijgt, zijn voor jou een veel betere deal. Het is voor veel mensen zinvol om cryptocurrency’s te gebruiken om onlineartikelen te betalen, en veel mensen vinden het ook veilig.

2. Het wordt gezien als de toekomst

Tenslotte zou je kunnen zeggen dat cryptocurrency’s door veel individuen als de toekomst van het geld worden gezien. Mensen die nu crypto handel en cryptocurrency adopteren, adopteren ook belangrijke technologische innovaties zoals blockchain. Daarmee kun je op de voorgrond treden en het is voor velen zinvol om de curve voor te zijn. De blockchain technologie moet de wereld op vele manieren veranderen en het gaat de handel een veel transparanter proces maken.

3. Het is gemakkelijk te krijgen

Rooster Teeth Off Topic GIF by Achievement Hunter

Het verkrijgen van cryptocurrency is niet iets moeilijks waarvoor je door een heleboel hoepels moet springen. Het is mogelijk om de cryptocurrency die je wilt te krijgen van gerenommeerde bronnen, en het gemak waarmee je cryptocurrency kunt krijgen heeft ertoe bijgedragen dat het in populariteit is toegenomen. In het verleden dachten mensen misschien over cryptocurrency als een soort schimmige en onbekende entiteit, maar het is nu in veel kringen gemeengoed geworden. Als je nog cryptocurrency moet kopen, dan zal je merken dat het proces beslist eenvoudig en klantvriendelijk is.

4. Er is potentieel voor (veel) winst

Natuurlijk is het winstpotentieel een andere enorme reden waarom mensen zich met cryptocurrency’s inlaten. Als je Bitcoin koopt terwijl de prijs laag is, dan kun je mogelijk winst maken als die prijs stijgt. Veel mensen die in cryptocurrency’s investeerden voordat ze super hot werden, maakten uiteindelijk enorme winsten. Beleggers verdienen nog steeds geld aan cryptocurrency’s omdat de markt de laatste jaren niet is afgekoeld.

5. Het wordt steeds gemakkelijker om cryptocurrency te gebruiken

nadelen-van-investeren-cryptocurrency

Het gebruik van cryptocurrency wordt steeds gemakkelijker, dankzij het feit dat meer online bedrijven het gaan gebruiken. Je zult merken dat meer websites cryptocurrency’s als betaling beginnen te aanvaarden, en dit zal in de toekomst alleen maar meer voorkomen. Het is ook interessant om op te merken dat er nu op bepaalde plaatsen dingen opduiken zoals cryptocurrency debetkaarten. Dit is nu misschien nog niet wijdverbreid, maar het is wel iets wat heel erg aan het opkomen is.

Naarmate cryptocurrency gangbaarder wordt, zal het steeds meer mensen bereiken. Dit leidt tot een grotere bekendheid en een algemene toename van de populariteit. Meer mensen begrijpen nu dat dit een optie is en veel van de vragen over wat cryptocurrency is worden op het internet steeds meer beantwoord. Veel mensen hebben op zijn minst een beetje kennis over wat dingen als Bitcoin zijn en dit maakt het meer gewild.

6. Cryptocurrency’s zijn niet verbonden met wereldregeringen

Een andere goede reden waarom mensen vertrouwen stellen in cryptocurrency’s is dat deze munteenheden niet geassocieerd zijn met wereldregeringen. Dit betekent dat cryptocurrency’s de potentie hebben om stabiel te blijven, zelfs als er onrust is in een bepaald land. Sommige beleggers zien cryptocurrency’s als een goede manier om hun rijkdom te beschermen, en dit is een van de redenen waarom cryptocurrency door de jaren heen is blijven stijgen. De mogelijkheid dat cryptocurrency’s veiliger zijn dan sommige officiële valuta’s maakt ze aantrekkelijker.

7. Het is een goede vorm van diversificatie voor beleggers in aandelen

Als het grootste deel van je portefeuille uit aandelen bestaat, kunnen Bitcoin en andere cryptocurrency’s een goede vorm van diversificatie bieden. De prijscorrelatie tussen cryptocurrency’s en de aandelenmarkt is bijna nul. Dat betekent dat de cryptomarkt niet beïnvloed wordt door de aandelenmarkt, en omgekeerd.

Als gevolg daarvan zou je je diversificatie kunnen verbeteren door een deel van je portefeuille aan cryptocurrency toe te wijzen en de crypto koersen in de gaten te houden. Dat gezegd hebbende, cryptocurrency zal ook de volatiliteit van je portefeuille verhogen. Als je de wilde prijsschommelingen niet aankunt, wees er dan zeker van dat je slechts een klein percentage van je holdings aan de activaklasse toewijst.

8. Je riskeert liever om wat geld te verliezen dan te leven met: “had ik maar…”

cryptocurrencies

Zelfs als je een cryptocurrency scepticus bent, is er nog een andere reden om te overwegen te investeren: Je wilt niet leven met de spijt van het niet kopen als crypto mainstream wordt.

Als je twijfelt of je moet investeren, stel je dan twee verschillende scenario’s voor. Ten eerste, bedenk hoe je je zou voelen als je nu cryptocurrency kocht, maar het uiteindelijk mislukte en je elke euro die je investeerde, verloor. Bedenk ten tweede hoe je je zou voelen als je ervoor koos niet te investeren, maar het een enorm succes werd en je die verdiensten misliep.

Voor sommige mensen is geld verliezen het ergste scenario. Dat is prima, en het betekent dat crypto waarschijnlijk niet de juiste investering voor je is. Maar als je liever het risico neemt geld te verliezen zodat je later niet hoeft te leven met de spijt, kun je overwegen te investeren.

9. Algehele veiligheid is belangrijk

Bescherming van je identiteit en je geld is belangrijk, en je weet hoe moeilijk cyberbeveiliging in de moderne tijd geworden is. Het gebruik van cryptocurrency om online dingen te betalen is in feite een stuk veiliger dan veel andere traditionele betaalmogelijkheden. Als je je ook maar enigszins zorgen maakt over problemen met cyberveiligheid, dan is het misschien een goed idee om te besluiten cryptocurrency te gebruiken. De veiligheid van cryptocurrency is een van de dingen die er ook voor gezorgd hebben dat het in de loop van de tijd zo populair geworden is.

10. Toenemende adoptie door institutionele beleggers

Een factor die de recente rally in Bitcoin anders maakte dan eerdere stijgingen in de prijs van de cryptocurrency is de brede adoptie onder institutionele beleggers. Steeds meer financiële instellingen creëren een positie in Bitcoin als onderdeel van hun portefeuille, waardoor de waarde van Bitcoin toeneemt.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten