Prepaid vs Abonnementen: Wat is het Verschil?

prepaid-vs-abonnementen-verschil

Ben jij op zoek naar een nieuw abonnement voor je telefoon? Dan ben je er vast al achter gekomen dat er veel verschillende abonnementen zijn: sim only abonnementen, abonnementen met telefoon, mobiel + thuis abonnementen, abonnementen met tablet, prepaid en nog meer. Veel mensen twijfelen tussen een abonnement en prepaid, maar wat is nu precies het verschil en wat zijn de voordelen per abonnementssoort? Je leest het hier.

Wat is een telefoonabonnement?

telefoons-mensen

Bij een telefoonabonnement heb je een contract met de door jou gekozen provider. Dit contract heeft in veel gevallen een looptijd van een of twee jaar. Je betaalt dan elke maand een bepaald bedrag. De hoogte van dit bedrag hangt af van de hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s. Logischerwijs zorgt een hoger aantal MB’s of belminuten voor een hoger maandelijks bedrag. Je kunt daarbij kiezen of je wel of geen toestel bij je abonnement wilt. Een abonnement zonder telefoon noem je een sim only, omdat je dan alleen een simkaart ontvangt. Zo kun je dus kiezen voor een sim only maandelijks opzegbaar: een simkaart die je maandelijks kunt opzeggen. Het voordeel hiervan is dat je nergens aan vast zit: mochten je wensen veranderen, kun je jouw abonnement zo opzeggen om een nieuwe aan te vragen. Je ontvangt bij een abonnement altijd achteraf de rekening. Wanneer je meer verbruikt hebt dan de hoeveelheid die in het contract staat, moet je bijbetalen. Vaak is dit bedrag redelijk hoog, waardoor het een interessantere optie kan zijn om een ongelimiteerd abonnement af te sluiten. Zo voorkom je hoge buitenbundelkosten.

Wat is prepaid?

De andere optie is prepaid. Hierbij betaal je niet achteraf, zoals bij een abonnement, maar vooraf. Je kunt het een beetje vergelijken met je OV-kaart: je zet van tevoren een bepaald bedrag op je simkaart en dat kun je gedurende de door jou gekozen periode gebruiken. Bellen, sms’en en internetten gaan dan van het tegoed af. Zodra je tegoed op is, kun je niet meer bellen (behalve 112). Je kunt wel nog gebeld worden. Je kunt het tegoed daarna weer opwaarderen, zodat je weer kunt bellen, sms’en en internetten. Kiezen voor prepaid is vooral aan te raden wanneer je weinig gebruik maakt van je telefoon, omdat je alleen betaald voor wat je nodig hebt en pas nieuw tegoed hoeft aan te schaffen wanneer het oude op is. De tarieven per minuut, MB en sms zijn wel hoger dan dat van een abonnement. Gebruik je dus veel data, dan is het interessanter om voor een sim only abonnement te gaan.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten