De Positieve Invloed van een Tweede Huis in het Buitenland

positieve-invloed-huis-buitenland

Veel Nederlanders dromen van een tweede huis in een zonnig land zoals bijvoorbeeld Italië, Spanje, Frankrijk of Portugal. Zo’n extra woning is dan ook een fijne plek om op terug te kunnen vallen als je behoefte hebt om even weg van huis te zijn. Het biedt je de mogelijkheid om in een andere omgeving te werken of tot rust te komen. Bovendien is een land met een gunstig klimaat een aangenaam toevluchtsoord om de koude, regenachtige weersomstandigheden Nederland te ontvluchten.
Naast bovenstaande redenen, heeft een tweede woning op een zonnige locatie nog meer voordelen voor je geest en mindset. Je leest ze in dit blogartikel!

Afstand van thuis

Tegenwoordig hebben mensen het als ze op vakantie gaan vaak over ‘even lekker opladen.’ Hiermee wordt niet alleen bedoeld dat je op vakantie goed kunt bijkomen van een drukke periode, maar ook dat je op je vakantieadres meestal daadwerkelijk even de afstand creëert die er nodig is om daarna weer met nieuwe, frisse energie verder te gaan met het leven thuis.

Met een vakantiehuis in je favoriete vakantieland heb je altijd de mogelijkheid om die afstand op ieder moment op te zoeken. Als je in een heel andere omgeving bent, kun je bepaalde gebeurtenissen in je leven vaak beter in perspectief plaatsen en je gedachten en plannen voor de toekomst op een rijtje zetten. Dit lukt op afstand over het algemeen beter dan wanneer je thuis zou blijven en vast zit in je dagelijkse routine. Een tweede huis geeft je dus eigenlijk precies die helicopterview die wij mensen nou eenmaal zo nu en dan nodig hebben om daarna weer opgeruimd verder te kunnen met onze dagelijkse bezigheden.

Onderdeel van de cultuur

cote-dazure-frankrijk

Nog een mooi voordeel van een eigen vakantiehuis is dat je je waarschijnlijk minder toerist voelt, omdat je niet in een resort of vakantiepark tussen de andere vakantiegangers zit maar je juist onderdompelt in de cultuur en lokale bevolking van het land. Stel, je hebt bijvoorbeeld een eigen vakantiehuis in Frankrijk ergens in de bossen of in een schilderachtig plaatsje, dan is de kans groot dat je voornamelijk Fransen om je heen hebt. Op die manier kun je de Franse cultuur en het leven daar echt ervaren, en unieke herinneringen maken.

Je bent volledig onafhankelijk

Als je niet meer afhankelijk bent van reisorganisaties bespaart dit je een hoop stress, tijd en onzekerheden tijdens het boeken van een vakantie. Je eigen vakantiehuis is immers ieder moment van het jaar beschikbaar, wat maakt dat je de hele zoektocht naar beschikbare hotels of vakantiewoningen kunt overslaan. Het feit dat je altijd naar je vakantiehuis kunt gaan wanneer je zelf wil geeft een enorm gevoel van vrijheid en mogelijkheden, en maakt je onafhankelijk.

Conclusie: een tweede huis op een zonnige locatie levert je veel positiviteit en mooie voordelen op!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten