De Populairste Sporten in Nederland

Nederland heeft meer dan 26.000 sportverenigingen. Hier zijn ruim één miljoen vrijwilligers aan het werk. Niet alleen sporten, maar ook kijken naar sport en sport wedden zijn heel populair in Nederland. Altijd al willen weten wat de populairste sporten zijn? Lees dan snel verder.

Voetbal

sporten-voetbal-wedstrijd

Het is geen verrassing dat voetbal op nummer één staat. De sport wordt over de hele wereld beoefend en er zijn fans over de hele wereld. Bij de KNVB zijn er meer dan 1.2 miljoen inschrijvingen. Onder voetbal in Nederland valt ook:

 • Zaalvoetbal
 • Straatvoetbal
 • Strandvoetbal
 • Schoolvoetbal
 • 45+ voetbal
 • G-voetbal

Er zijn meer dan 3000 voetbalverenigingen. De clubs komen uit in de Eredivisie, eerste divisie, tweede divisie helemaal tot de 6e klasse. De populariteit van voetbal groeit vaak rondom grote evenementen. Zoals dit jaar tijdens het WK 2022 dat van start gaat op 20 november.

Tennis

tennis-sport

Nederlanders zijn echte tennisliefhebbers. Er zijn meer dan 600.000 tennisleden door het hele land heen. De tennissers spelen bij een van de 1700 verenigingen. De Tennis Eredivisie is het hoogste niveau maar je hebt ook de David Cup, Fed Cup, Hopman Cup en Wheelchair Tennis Masters. Een van de bekendste Nederlandse tennissers is Richard Krajicek. Nederland kent natuurlijk veel meer toptennissers. Zoals Kiki Bertens en Tom Okker.

Er komen binnenkort geen grote tennistoernooien meer aan. Er staan nog twee ATP finals op de planning. 2023 start goed af met de Australian Open van 9 tot 31 januari.

Hockey

Op de derde plek staat hockey. Er zijn veel minder hockeyclubs in Nederland dan bijvoorbeeld voetbalverenigingen. Zo zijn er ruim 250.000 leden van de KNHB, en maar 315 hockeyclubs.

De nationale teams van Nederland zijn erg goed en zeker de dames pakken vaak goud op de toernooien. De Nederlandse hockeydames hebben al drie keer de Olympische Spelen gewonnen, acht keer het EK en acht keer het WK.

Zwemmen

zwemmen

In Nederland leren we al heel vroeg zwemmen. Dat moet ook wel door alle wateren in ons land. De Nederlandse zwembond, KNZB, heeft ongeveer 140.000 leden. Hier vallen alle zwemsporten onder:

 • Wedstrijdzwemmen
 • Waterpolo
 • Openwaterzwemmen
 • Synchroonzwemmen
 • Schoonspringen

De Nationale zwem instituten zijn in Amsterdam en Eindhoven te vinden. De zwembaden hebben allerlei camera’s en sensoren om de zwemprestaties in kaart te brengen. Topsporters gebruiken de baden om aan hun vorm te werken, maar het is ook open voor publiek en studenten.

Paardrijden

De Nederlandse Hippische Sportfederatie is de volgende sport op onze lijst. De 1200 verenigingen doen aan dressuur, springen, eventing, mennen, de aangespannen sport, reinig, voltige en endurance. De bekendste Nederlandse ruiter is Anky van Grunsven.

Dit zijn bij lange na niet alle bekende sporten in Nederland. Sporten zoals American football en rugby groeien ook enorm in populariteit. Bij de online bookmakers kan je wedden op meer dan 40 sporten en online sport kijken wordt ook steeds uitgebreider. Het volgende grote evenement is het WK 2022. De NOS gaat alle duels van Oranje uitzenden.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten