De 11 Populairste Soorten Koffiedranken Uitgelegd

koffie-nijntje-koffiebonen-HEMA

Het is geen wonder dat koffiedranken verwarrend kunnen zijn om bij te houden met zoveel opties, het lijkt wel of de lijst eindeloos is. Om het wat eenvoudiger voor je te maken, hebben we 11 van de populairste soorten koffiedrankjes verzameld, die allemaal gewoon verschillende combinaties zijn van koffiebonen, melk en suiker.

Dus of je nu iets bestelt in je favoriete café of thuis iets nieuws wilt maken, dit artikel geeft je een goed uitgangspunt.

1. Zwarte koffie

hema-koffiebonen-koffiecups

Zwarte koffie is waarschijnlijk de meest voorkomende koffiedrank. De populariteit kan voornamelijk worden toegeschreven aan het gemak waarmee je deze drank kunt maken, of het nu pour-over, french press, koffiecups of iets anders is. Zwarte koffie wordt meestal geserveerd zonder toevoegingen.

2. Cappuccino

Cappuccino is een klassieke Italiaanse koffiedrank gemaakt van espresso, gestoomde melk en dik schuim in gelijke delen. De naam komt van de gelijkenis met de kappen die kapucijner monniken dragen. Cappuccino maken is relatief eenvoudig en kan ook thuis als je weet hoe je espresso moet maken. Bij de HEMA kun je koffie accessoires aanschaffen die je hierbij helpen.

3. Espresso

Espresso wordt gemaakt door bijna kokend water door fijngemalen koffiebonen te persen, wat resulteert in een geconcentreerde, siroopachtige koffiedrank. Dit is de basis voor veel Italiaanse dranken in koffiezaken. Vergeleken met gewone gebrouwen koffie is espresso veel sterker dan de andere soorten koffiedranken. Espresso’s worden gedronken in shots, waarbij een enkele shot 30 ml is en een dubbele shot respectievelijk 60 ml. HEMA heeft verschillende soorten koffiebonen in hun assortiment, met verschillende smaken.

4. Americano

De Americano is een ander populair type koffiedrank, en hij is heel gemakkelijk te maken! Het is gewoon espresso met heet water eroverheen gedruppeld. De naam ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Europese barista’s water aan hun espressodrankjes toevoegden voor de Amerikaanse soldaten die daar gestationeerd waren. De resulterende drank had een zachtere, minder geconcentreerde smaak dan espresso en zo werd de Americano geboren.

5. Latte/Iced Latte

koffiebonen-hema

Een latte is een espresso met gestoomde melk en een toef melkschuim bovenop. Deze drank is populairder dan andere koffiedranken zoals cappuccino’s omdat er minder schuim in zit, waardoor het zachter en vriendelijker is voor mensen met een gevoelig gehemelte. En als je je latte wat pittiger wilt maken, voeg dan wat smaaksiroop toe. Om een ijskoude versie van dit drankje te maken, giet je gewoon espresso en gestoomde melk over ijsblokjes.

6. Macchiato

Het woord “macchiato” betekent gevlekt, dus een macchiato espresso is een espresso met een scheutje melk. De meeste koffiezaken zullen dit type koffiedrank aanvullen met wat opgeschuimde melk in plaats van alleen gestoomde melk voor wat bekend staat als een traditionele macchiato. Je kunt echter ook variaties van macchiato’s tegenkomen die meer lijken op lattes.

7. Mokka

Koffie en chocolade zijn twee van de beste dingen ter wereld. Mokka’s zijn drankjes op basis van espresso met chocolade en slagroom in plaats van schuim, dus je krijgt het beste van twee werelden in elke slok. De verhouding hangt af van waar je de voorkeur aan geeft; of je nu meer koffie of chocolade wilt, je mokka zal in elke koffiezaak schitteren.

8. Flat white

Dit is een soort koffiedrank die wordt gemaakt met espresso en gestoomde melk. Wanneer de espresso en melk worden gemengd, creëren ze een heerlijke combinatie die zowel zacht als romig is. En het bubbelende karakter van de melk voegt ook een lekker vleugje zoetheid toe.

9. Frappuccino

koffie-hema

Een frappuccino is een heerlijke, ijskoude drank die is geblend of geklopt tot het een schuimige textuur vormt. Dit soort koffiedrank wordt meestal geleverd met slagroom en lekkere toppings en kan koud of bevroren worden geserveerd. Je hebt de keuze om ijs toe te voegen voor of nadat je het koffiemengsel hebt geklopt, maar je kunt het ook aanpassen met toevoegingen als suiker, melk, vanille-extract en zoete sauzen.

10. Cafe au Lait

Cafe au lait is een koffiedrank die wordt gemaakt met donker gebrande koffie en gestoomde melk. De melk wordt meestal opgewarmd en opgeschuimd voordat het aan de koffie wordt toegevoegd. Cafe au lait is een populair soort koffiedrank in Frankrijk, waar het vaak bij het ontbijt wordt geserveerd.

11. Irish Coffee

Een van de populairste drankjes in Ierland is ongetwijfeld Irish coffee. Deze warme drank wordt gemaakt met koffie, whisky en room, en wordt meestal geserveerd met een lepel suiker om de bitterheid van de drank te compenseren. Hoewel er veel variaties van dit type koffiedrank zijn, zullen al deze variaties je zeker opwarmen op een koude dag.

Nu je alle verschillende populaire soorten koffiedranken hebt gelezen, ben je vast geïnteresseerd om te proberen er thuis een paar of meer te maken. En terwijl je kiest welke soort koffiedrank je wilt bereiden, moet je ervoor zorgen dat je de beste koffiebonen gebruikt voor je poging.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten