Deze tips helpen je aan de perfecte LED verlichting voor 2022!

perfecte-led-verlichting

Nu de feestdagen achter de rug zijn, de laatste oliebollen zijn verorberd en de kerstboom langzaam weer richting de zolder verdwijnt, is het weer tijd om vooruit te kijken.

En met een markt zo gigantisch groot als dat van de verlichting, is het natuurlijk een flinke kluif om die dé perfecte spot te vinden. Maar geen nood, want met de volgende tips willen we je graag laten zien welke mogelijkheden je hebt. Zo heb je dadelijk niet alleen goede verlichting, maar ook verlichting die ook past in de huidige trends.

De juiste keuzes voor de beste lichtbeleving

Natuurlijk is de kwaliteit van het licht belangrijk, want als dit tegenvalt kun je nooit echt genieten
van jouw lampen. Daarom is het belangrijk dat je ook rekening houdt met de uiteindelijke lichtbeleving die je wilt bereiken.

Hiervoor zijn verschillende zaken belangrijk, zoals het gebruik van een goede LED dimmer, specifieke trucs die de lampen bieden of de perfecte kleurtemperatuur.

perfecte-led-verlichting

Een tikje modern, of toch natuurlijk?

Smaken verschillen, en dat is maar goed ook. Een groot voor- en nadeel hiervan is dat er ontzettend veel stijlen zijn die in de smaak kunnen vallen, welke elk haar eigen lampen met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om vooraf te bepalen welke stijl je wilt hanteren bij het opfrissen van de betreffende ruimte, zodat je weet waar je je op moet focussen als het aankomt op het kiezen van verlichting.

Neem bijvoorbeeld de moderne, industriële stijl die al geruime tijd in de schijnwerper staat. Deze stijl is te herkennen aan de ruwere materialen als hout en metaal in combinatie met strakke kleuren.
Bij deze stijl is de keuze tussen spots of staanders natuurlijk enorm, en daarom is het belangrijk dat je vooraf bepaald wat je allemaal wilt.

Slimme verlichting maakt (opnieuw) een groeispurt

Je hebt het ongetwijfeld voorbij zien komen gedurende het afgelopen feestseizoen, de grote hoeveelheid reclame voor slimme verlichting. Een groot deel van de winkels heeft hiermee lopen stunten, en dat is niet zonder reden. De markt van dit type verlichting zit namelijk al geruime tijd in de lift, en dat terwijl het einde nog lang niet in zicht is.

Hierbij zijn veel opties, maar voor het gemak zullen wij het nu even bij de twee hoofdtakken houden:

1. Slimme verlichting

Dit is natuurlijk de bekendste vorm waarbij deze techniek wordt toegepast. Dankzij deze lampen heb je niet alleen kwalitatief goed licht tegen laag stroomverbruik, maar kun je ook genieten van verlichting in meer dan 16 miljoen kleuren. Dit is natuurlijk allemaal gekoppeld met de app, waardoor je altijd kunt genieten optimaal gebruikersgemak. Er zijn ontzettend veel partijen die slimme lampen aanbieden, zoals een van de vele Philips Hue spots.

2. Slimme besturing

Heb je al bestaande dimbare lampen en wil je deze liever niet vervangen? Dan is een product in deze categorie dé perfecte kandidaat voor jouw ruimte. Met behulp van zaken als een slimme dimmer of slimme schakelaar, kun je namelijk jouw bestaande lampen ‘slim’ maken. Hierdoor kun je de gekoppelde lampen op afstand besturen, zonder dat je de lamp of het armatuur hoeft te vervangen.

perfecte-led-verlichting

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten