Geef je Partner een Goede Massage met deze Tips

partner-goede-massage-tips

Vind je het leuk om je partner in de watten te leggen? Dat kan natuurlijk op een heleboel manieren: organiseer een date night, maak een uitgebreid diner klaar of neem een bos bloemen mee naar huis. En heb je al eens aan een massage gedacht? Het zorgt voor ontspanning en brengt jullie dichter naar elkaar toe. Met deze tips geef je een goede massage aan je geliefde.

Goede olie

Je kunt niet masseren zonder olie. Gebruik ook meteen een goede olie, waar de huid echt iets aan heeft. Een 100% natuurlijke huidolie is prettig voor een massage. De voordelen? Huidolie verzacht en kalmeert de huid, helpt om de bloedcirculatie te verbeteren en verstevigt de huid. Een basisolie is geurloos. Wil je masseren met geur? Gebruik dan een etherische olie, met bijvoorbeeld lavendel, eucalyptus of bergamot. Je hebt hier maar een klein beetje van nodig, en je voegt het toe aan de basisolie.

Knus hoekje in huis

massage-partner-masseren-ontspannen-relax

Waar je de massage geeft, telt ook mee. Kies een knus hoekje in huis uit, om goed te kunnen ontspannen. Denk aan het bed of de bank. Je wilt namelijk dat je partner goed kan liggen, op een comfortabele ondergrond. Het is trouwens een idee om een massagetafel te gebruiken, maar dit is wellicht pas de moeite waard als er vaak sprake is van een massage. Houd het in ieder geval in gedachten.

Prikkel de zintuigen

Het werkt goed om de zintuigen te prikkelen bij een massage. Zet bijvoorbeeld ontspannende muziek op. Er zijn genoeg playlists te vinden met speciale massagemuziek. Zorg voor een lekkere geur, zeker als je alleen een basisolie gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een geurkaars aansteken of geurstokjes neerzetten. En dim de lampen in de ruimte, zodat het er extra gezellig is.

Juiste technieken

Een professionele masseur weet precies hoe een massage moet worden gegeven. Maar een professionele massage is ook best prijzig. Dat vormt voor veel mensen een reden om hier toch niet (vaak) voor te kiezen. Gelukkig kun je als partner ook een massage geven! Misschien wat minder professioneel, maar als je je inleest over de juiste technieken kom je een heel eind. Zoek er eens iets over op, als je van plan bent om elkaar regelmatig te masseren. Zo doe je niet gewoon maar wat, maar weet je beter hoe je je handen moet plaatsen en waar je op kunt letten tijdens het masseren.

Wissel af

Masseer niet steeds op dezelfde manier, maar zorg voor variatie. Dit geldt zowel binnen dezelfde massage als tussen verschillende massagemomenten. Hoe meer je weet over de technieken die je kunt toepassen, hoe beter je ook kunt afwisselen. Masseer ook niet steeds hetzelfde lichaamsdeel. Een massage aan de voeten voelt bijvoorbeeld weer heel anders dan een massage aan de rug. Verder: masseren doe je doorgaans met je handen, maar misschien is een hotstone massage ook wel een leuk idee. Om nog maar een ander voorbeeld te noemen!

Vraag naar de voorkeuren

Vraag je partner natuurlijk ook naar de voorkeuren. Waar wil hij of zij gemasseerd worden? Wellicht is er wel sprake van een stijve nek of pijn in de rug: hier kun je de massage op baseren. Luister in ieder geval goed naar de wensen van je partner!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten