Oudere Man Daten? Deze 8 Dingen Moet je Weten

oudere-man-daten-dingen-die-je-moet-weten

Voel je je aangetrokken tot iemand die veel ouder is dan jij? Lees dit voor je een relatie met hem aangaat.

Het is niet ongewoon dat vrouwen daten en trouwen met mannen die veel ouder zijn dan zij. Hoewel veel mensen verbijsterd zijn over hoe zulke relaties succesvol kunnen zijn, kun je er toch werk van maken als je je bewust bent van de do’s en don’t’s van het daten met een oudere man.

Het laatste wat je wilt is in een ongelukkige relatie terechtkomen met iemand met wie je dacht een speciale band te delen, ondanks het leeftijdsverschil. Daarom hebben wij de 8 belangrijkste dingen die je in gedachten moet houden voor je iets met een oudere man begint op een rij gezet:

1. Hij zal met veel bagage komen

ruzie-koppel-discussie

Naarmate je ouder wordt, komt er meer bagage in je leven. Dat is de universele waarheid voor iedereen. Als je een relatie aangaat, bereid je daar dan op voor en wees slim genoeg om te beseffen wat je in huis haalt voor je je veel te veel in zijn leven mengt.

2. Accepteer het feit dat zijn ex-vrouw misschien nog contact met hem heeft

Als hij eerder getrouwd was en kinderen heeft, zal zijn ex-vrouw nog steeds een deel van zijn leven zijn, of je dat nu leuk vindt of niet. Behandel haar niet als concurrentie en wees in plaats daarvan respectvol tegenover haar als je wilt dat je relatie standhoudt. Aan de andere kant, als je je niet prettig voelt bij de omgang met zijn kinderen en ex-vrouw, accepteer dan het feit dat het misschien tijd is om verder te gaan.

3. Ga na of jullie beiden op dezelfde lijn zitten

koppel-groot-leeftijdsverschil

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie en hij wil alleen maar een lat relatie met je, is het een veel beter idee om de boel in de kiem te smoren voor je gevoelens gekwetst worden. Nogal wat oudere mannen jagen jongere vrouwen na voor de seks en het opscheppen.

Maak jezelf niet wijs dat oudere mannen anders zijn dan jongere mannen als het gaat om het gebruiken van vrouwen voor seks. Zoek uit of hij geïnteresseerd is in een huwelijk of zich in de toekomst wil vestigen tegen de eerste of tweede date, als dat is wat je zoekt.

4. Je zult veel ongevraagd advies krijgen

Als je oudere potentiële vriendje carrièrewijs op hetzelfde terrein zit als jij, zal hij je advies willen geven en zelfs hulp aanbieden tijdens je besluitvormingsproces. Als je onafhankelijk bent en er niet van houdt dat je verteld wordt wat je moet doen, kan er wat wrijving in de relatie ontstaan.

In plaats daarvan zou je kunnen overwegen echt naar hem te luisteren, want hij zou zomaar wat inzichtelijke tips kunnen hebben vanwege zijn ervaring. Aan de andere kant zou je al vroeg in je relatie wat grenzen kunnen stellen en afspreken dat je privé- en werkleven gescheiden houden.

5. Kijk al vroeg uit naar eventuele rode vlaggen

dingen-die-je-niet-tegen-een-man-moet-zeggen

In het beginstadium van het daten is het gemakkelijk je te laten meeslepen door alle aandacht en dure cadeaus waarmee hij je kan overladen. Kijk echter in het beginstadium zelf uit naar tekenen van jaloezie, bezitterigheid en onzekerheid.

Er zullen momenten zijn waarop hij liever thuis blijft terwijl jij uit wilt gaan en tijd met je vrienden wilt doorbrengen. Als hem dat stoort, ben je beter af zonder hem.

6. Ga er niet van uit dat hij financieel stabiel is

Veel mannen in hun 20-er jaren zijn misschien niet financieel stabiel. Maar zelfs als je een man date die eind 30 of in de 40 is, kan hij nog veel andere verantwoordelijkheden hebben, zoals elke maand geld geven aan zijn ex-vrouw en kinderen, of het afbetalen van leningen en de medische rekeningen van zijn ouders.

Als je van plan bent met hem uit te gaan alleen voor de voordelen van het samenzijn met iemand die veel besteedbaar inkomen heeft, zou je je uiteindelijk wel eens zwaar teleurgesteld kunnen voelen. Aan de andere kant, als je uiteindelijk toch zijn trofee vriendin wordt, is het slechts een kwestie van tijd voor je het gevoel krijgt dat hij je gebruikt voor de seks.

7. Begrijp dat er een generatiekloof is

intiem-oudere-man-daten-koppel

Als je opgroeide in de jaren 90 en je oudere kerel is geboren in de jaren 70, accepteer dan het feit dat hij niets zal weten over je favoriete TV-programma’s of muziek. Afgezien daarvan is hij misschien ook niet op de hoogte van bepaalde slangwoorden en internet acroniemen.

Werk aan het overbruggen van de generatiekloof en maak in plaats daarvan van deze gelegenheid gebruik om nieuwe dingen van hem te leren en hem iets te leren wat hij nog niet weet. Wist je dat onderzoekers zeggen dat mannen zich het meest aangetrokken voelen tot vrouwen van in de 20?

8. Richt je op je eigen doelen

Het laatste wat je wilt is eindigen als een trofee-vriendin die zijn creditcards gebruikt om de eindjes aan elkaar te knopen. In plaats van in die val te trappen en afhankelijk te zijn van een ander, concentreer je op je carrière en werk hard om je rekeningen te betalen.

Er is niets sexyer dan een onafhankelijke vrouw die gepassioneerd is over haar werk. Als je nog studeert, maak er dan een punt van om hoger onderwijs te gaan volgen of een goede baan te zoeken als je afgestudeerd bent.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten