Niet Aangetrokken Voelen tot Partner: 10x Oplossingen

niet-aangetrokken-voelen-partner

Dus je bent al een tijdje getrouwd en nog langer samen, en je bent bezorgd dat je ‘het’ gewoon niet meer voelt met je partner.

Je bent niet meer het stralende jonge ding die je ooit was. Misschien heeft het krijgen van kinderen zijn tol geëist van je lichaam en heb je wallen onder je ogen gekregen. Of misschien heb je gewoon zoveel tijd samen doorgebracht dat je je niet meer op precies dezelfde manier tot je man of vrouw aangetrokken voelt.

We zullen niet voor altijd zo energiek, gespierd en stralend zijn als aan het begin van onze relatie. De dingen kunnen eentonig beginnen aan te voelen naarmate mijlpalen bereikt en achter je gelaten worden, en je je afvraagt wat er nu komt.

Je afvragen of je nog steeds hetzelfde voor je echtgenoot voelt, is niet noodzakelijk een reden tot bezorgdheid. Het is goed om naarmate de tijd verstrijkt je relatie te blijven evalueren, om na te gaan of jullie beiden nog gelukkig zijn of dat er nog iets aan gewerkt moet worden.

Er zijn een aantal redenen waarom je je op dit moment minder aangetrokken kunt voelen tot je echtgenoot, waarvan de laatste is dat jullie niet meer geschikt voor elkaar zijn.

Lees verder om te zien of iets van het onderstaande je bekend in de oren klinkt en vind wat tips om die aantrekkingskracht terug te krijgen.

1. Ga na wanneer deze gevoelens begonnen.

sorry-zeggen-tegen-partner-manieren-koppel

Is je aantrekkingskracht tot je echtgenoot onlangs afgenomen of voel je je al een tijdje anders?

Uitzoeken wanneer je je anders begon te voelen voor je partner kan de sleutel zijn om de boel weer op de rails te krijgen.

Terugkijkend kun je misschien een specifieke gebeurtenis aanwijzen die ervoor zorgde dat je je van je echtgenoot afkeerde. Het kan een ruzie geweest zijn of iets wat hij of zij deed of zei. Als het onopgelost is, kan het op je gemoed wegen en ervoor zorgen dat je een barrière tussen jou en hem of haar opwerpt.

Een kans krijgen om dit met hen door te praten en enige afsluiting over het onderwerp te vinden, zou een manier kunnen zijn om de emotionele en fysieke band tussen jullie te stabiliseren.

Als de verandering in de manier waarop je je voelt geleidelijk is gegaan, moet je misschien evalueren of er nog iets anders tussen jullie beiden veranderd is. Soms groeien paren inderdaad gewoon uit elkaar. We groeien uit elkaar en beseffen dat we op zoek zijn naar iets anders in ons leven.

De vraag die je jezelf moet stellen is: heb ik wel genoeg moeite in dit huwelijk gestoken?

Relaties hebben aandacht nodig om te voorkomen dat ze muf worden. Je kunt niet verwachten dat je de vonk terugkrijgt en je emotioneel en lichamelijk aangetrokken voelt tot je echtgenoot als je er geen moeite voor gedaan hebt om die te vinden.

Als je kunt zeggen dat je er moeite voor gedaan hebt, maar je hebt er nog steeds geen zin in, dan is het misschien tijd om toe te geven dat je partner je niet meer biedt wat je in een relatie zoekt.

2. Ga na hoe je over jezelf denkt.

date-jong-koppel

Als we ons negatief voelen over onszelf en vooral over ons eigen lichaamsbeeld, kan die negativiteit vaak ook andere gebieden van ons leven beïnvloeden.

Als we ons kritisch voelen over onszelf, beginnen we die kritiek ook te projecteren op degenen die dicht bij ons staan.

Als je moeite hebt om je aantrekkelijk en sexy te voelen in je eigen huid, kan dit er de oorzaak van zijn dat je je verdedigt tegen lichamelijk zijn met je partner en jezelf ervan overtuigt dat je je niet meer tot hem aangetrokken voelt.

Neem de tijd om te erkennen of je je negatief over jezelf voelt en last hebt van een dip in je zelfvertrouwen.

Ons lichaam verandert om een heel aantal redenen, zoals het krijgen van kinderen, verwondingen, of gewoon ouder worden, en het is belangrijk om een acceptatie en vertrouwen te vinden in hoe je je voelt in plaats van jezelf voortdurend te veroordelen op hoe je eruit ziet.

Liefde voor jezelf vinden is de sleutel tot geluk in jezelf en in een relatie. Als we ons goed voelen over onszelf, projecteert die uitstraling zich op andere gebieden van ons leven en de mensen daarin.

Een verandering in je houding kan alles zijn wat je nodig hebt om die chemie die je in je huwelijk mist, weer aan te wakkeren.

3. Daag je verwachtingen uit.

couple GIF

We veranderen allemaal in de loop van de tijd. De persoon met wie je nu bent, is niet de persoon die je ontmoette toen je voor het eerst verkering kreeg.

Je moet noch van jezelf, noch van je partner verwachten dat ze eruit zien of zelfs maar zijn hoe ze jaren eerder waren. Je hebt misschien niet meer de vlinders en de opwinding van toen je elkaar voor het eerst ontmoette, maar je hebt zoveel meer begrip voor elkaar en gedeelde ervaringen die nog veelzeggender zijn.

Als je je aan iemand verbindt, verbind je je niet aan hem tot zijn eerste rimpel; je verbindt je aan wie hij van binnen is. Schoonheid is slechts huiddiep; er moet zoveel meer zijn dat je in een partner zoekt dan alleen zijn uiterlijk.

Als je opzoek bent naar de wellustige aantrekkingskracht van toen je elkaar voor het eerst ontmoette, ben je dan wel realistisch in je verwachtingen van je partner en van het type persoon dat nu bij je past?

Denk na over wat het is waaraan je prioriteit geeft in een partner en bedenk of je verwachtingen meer zijn dan iemand kan waarmaken.

4. Doe weer moeite voor elkaar.

koppel-partners-vrouw

Als je al lang een relatie hebt, kan moeite doen om er goed voor elkaar uit te zien ophouden een prioriteit te zijn. Je wordt bijna te comfortabel rond elkaar en stopt met dezelfde moeite te doen voor je persoonlijke verschijning als je deed toen je voor het eerst samen was.

Hoewel het geweldig is om een plek te bereiken waar je je zo op je gemak voelt in elkaars nabijheid, als je ophoudt je om je uiterlijk te bekommeren, zie je elkaar niet meer op je best.

Je kunt je gaan afvragen of je je zelfs nog lichamelijk aangetrokken voelt tot je man of vrouw als je je niet meer kunt herinneren wanneer je hem of haar voor het laatst aangekleed zag.

Als we met iemand nieuw beginnen uit te gaan, doen we moeite om ons te kleden om indruk te maken. Niets weerhoudt je ervan om een paar regelmatige afspraakjes in te lassen, ongeacht hoe lang je al samen bent, en er een evenement van te maken.

Spreek af om je aan te kleden, je haar te doen en een beetje te glamouren. Niet alleen moedigt dit jullie beiden aan om meer quality time samen door te brengen, maar je partner er goed uit zien kan de herinnering zijn die je nodig hebt aan al de dingen die je zo leuk aan hem of haar vindt en weer wat broodnodige passie tussen jullie aanwakkeren.

5. Wees niet kritisch op hen.

koppel-bed-aangetrokken-voelen

Als het verlies van emotionele of fysieke aantrekkingskracht op je echtgenoot een echt en oprecht probleem voor je is in je huwelijk, maar je wilt toch proberen de dingen te laten werken, dan is praten met hem of haar over deze gedachten het juiste om te doen.

Een open gesprek voeren over hoe je je in je relatie voelt is iets wat zelfs in een gelukkig huwelijk aangemoedigd moet worden naarmate de tijd vordert, om er zeker van te zijn dat jullie je beiden tevreden voelen en om alles te bespreken waarvan je vindt dat het wat aandacht nodig heeft.

Het bespreken van een onderwerp dat zo gevoelig ligt als het verlies van aantrekkingskracht op je echtgenoot moet voorzichtig aangepakt worden. Ego’s kunnen gemakkelijk beledigd worden en gevoelens gekwetst, dus denk na over hoe je je voelt, wat het is dat je wilt, en verplaats je in de schoenen van je partner.

Probeer te vermijden kritisch op hem of haar te zijn en kom met een paar praktische ideeën die je samen kunt uitproberen om de vonk terug te krijgen, in plaats van alle druk op hem of haar te leggen om te veranderen.

Maak duidelijk dat dit iets is waar je samen aan wilt werken en dat je bereid bent zelf veranderingen aan te brengen.

Als je de tijd neemt om na te denken over wat je tegen je partner zult zeggen, kun je ook duidelijk nadenken over je verwachtingen van hem of haar. Dingen zullen niet van de ene op de andere dag opgelost zijn en er kan maar zoveel van iemand verwacht worden dat hij verandert.

Wees realistisch over de dingen waaraan jullie volgens jullie beiden kunnen werken om de chemie tussen jullie te verbeteren, en wees bereid er van jouw kant evenveel tijd en moeite in te steken als je van hun verwacht.

6. Probeer samen een nieuwe activiteit uit.

koppel-yoga-poses-intimiteit

Samen iets nieuws uitproberen kan de dingen voor jullie beiden veranderen door jullie uit jullie comfortzones te duwen.

Iets doen dat nieuw is voor jullie beiden zet jullie op een gelijk speelveld, waar je steun en aanmoediging van elkaar nodig hebt om te slagen.

Je zult een ervaring kunnen delen en nieuwe herinneringen maken terwijl jullie samen een leuke activiteit navigeren.

Als je je partner iets nieuws ziet proberen en je aanmoedigt terwijl je het probeert, kun je merken dat je een nieuw niveau van waardering en aantrekkingskracht voor hem of haar voelt.

Je begint weer als een team samen te werken, krijgt de kans om indruk op elkaar te maken terwijl je als stel wat quality time doorbrengt, en begint je alle aantrekkelijke kwaliteiten in hem of haar te herinneren waarop je verliefd werd.

7. Probeer iets nieuws in de slaapkamer.

intiem-oudere-man-daten-koppel

Je zou het gevoel kunnen hebben dat je de vonk met je partner kwijt bent omdat jullie activiteiten in de slaapkamer muf zijn geworden. Seksuele chemie is belangrijk in een relatie en vergt werk van jullie beiden om het fris en opwindend te houden naarmate je huwelijk vordert.

Als het stil is geworden in de slaapkamer of als je al een tijdje moeite hebt om in de stemming te komen, kun je je zorgen maken dat dit een teken is dat je relatie zal mislukken. In plaats van je zorgen te maken dat je de aantrekkingskracht tussen jullie kwijt bent, neem je dit aan als een kans om wat meer moeite te steken in jullie capriolen voor het slapengaan.

Je seksleven interessant houden is de kern van het levend houden van de passie tussen jullie. Laat je niet vangen in dezelfde routine als er een hele keuze aan hulpmiddelen is om je te begeleiden, standjes om te proberen, speeltjes om te introduceren, en nieuwe ervaringen voor jullie om te delen, als je maar bereid bent om de dingen door elkaar te gooien.

Je intiem beter verbonden en bevredigd voelen zal jullie aantrekkingskracht tot elkaar vergroten en jullie helpen een gezonder en sterker huwelijk in stand te houden. Relatiemoeheid is als elke andere moeheid; je wordt gewoon moe van elke dag hetzelfde. Hoeveel je ook van je partner mag houden, als je ophoudt nieuwe ervaringen te delen of elkaar uit te dagen de beste versie van jezelf te zijn, begin je te stagneren.

Een huwelijk aangaan is je verbinden tot een relatie met iemand van wie je weet dat hij of zij in de loop van de tijd door leeftijd en ervaring zal veranderen en hem of haar in het volle besef daarvan aanvaarden. Zonder het verstrijken van de tijd of het veranderen van ons lichaam zou er niets zijn van de vreugde die familie en leven ons brengen.

Blijf je samen in nieuwe ervaringen storten en zie hoe de aantrekkingskracht in de loop van de tijd verandert als je je echtgenoot meer liefhebt om de persoon die hij/zij van binnen is dan om de buitenkant.

Sommige mensen kunnen gewoon uit elkaar groeien. Het verstrijken van de tijd betekent dat ze niet langer de mensen zijn die elkaar de fysieke en emotionele verbinding kunnen geven die ze nodig hebben. Maar als je nog steeds liefde voor je partner in je hart hebt, geef hem of haar dan niet op! Met de juiste instelling kun je elke hindernis overwinnen die het leven je toewerpt.

8. Begin hen meer genegenheid te tonen.

seks-problemen-samenwonen-koppel-bed

Als je je niet in je partner voelt, ben je je misschien lichamelijk van hem of haar gaan afsluiten. Het is moeilijk in de stemming te komen als je lichamelijk bent uitgeschakeld en het laatste wat je wilt doen is intiem worden.

Lichamelijke interactie is een vitaal onderdeel van elke relatie. Het is de manier waarop je je band met elkaar laat gelden en, op een basaal niveau, jullie beiden een goed gevoel geeft.

Lichamelijke aanraking triggert het vrijkomen van hormonen in je hersenen, waardoor je je gelukkiger en minder gestrest voelt. Het is de manier waarop we flirten en elkaar laten zien dat we op lichamelijk niveau nader tot elkaar willen komen.

Als het lang geleden is dat je lichamelijk aanhankelijk was, probeer het dan beetje bij beetje weer in je relatie te introduceren.

Dit betekent niet dat je met hem of haar in bed moet springen, maar hem of haar op de arm aanraken, een knuffel geven, of tegen hem of haar aankruipen terwijl jullie een film kijken zijn allemaal gemakkelijke manieren om te beginnen elkaar meer aan te raken en genegenheid aan te moedigen.

Meer lichamelijke genegenheid tussen jullie hebben kan de oppepper zijn die jullie nodig hadden om elkaar eraan te herinneren hoe goed het voelt om je op die manier te verbinden.

Zodra de lichamelijke verbinding tussen jullie groeit, groeit ook je aantrekkingskracht tot je echtgenoot, en je zult zien dat het intiemere deel van je huwelijk weer begint op te bloeien.

9. Wees positief over je partner.

blij-koppel-man-verrast

Als je met je partner in een sleur zit en bang bent dat jullie uit elkaar drijven, kan enige tijd doorbrengen met nadenken over alle dingen die hij of zij voor je doet, je helpen waarderen hoeveel je hem of haar werkelijk waardeert. Je kunt je realiseren dat er dingen zijn die je als vanzelfsprekend beschouwt, en die je van je echtgenoot verwacht alleen maar omdat hij ze al zo lang voor je doet, maar je realiseert je dat dat niet hoeft.

Het kan je helpen je partner in een nieuw licht te zien, door te begrijpen dat het niet altijd om de grote romantische gebaren gaat en dat je je zonder hen verloren zou voelen. Het kan je wakker schudden door te beseffen dat de dingen die je aan hen storen – misschien de manier waarop ze zich kleden of hun fysieke verschijning – te maken hebben met de opofferingen die ze voor jou en jullie relatie maken.

Misschien zien ze er vermoeider uit omdat ze hun schema veranderd hebben om de schoolloop te doen zodat jij dat niet hoeft te doen, of ze hebben al een tijdje geen nieuwe kleren gekocht omdat ze aan het sparen zijn voor die vakantie waar jij graag heen wilde.

Kijk of je een nieuwe waardering kunt vinden voor alle dingen die je partner doet en of het je helpt in te zien hoeveel ze om jou en jou hen geven. Het kan je ogen openen voor hun attentheid en toewijding aan jou en jullie leven samen en je aantrekkingskracht tot hen op een veel zinvoller niveau terugbrengen.

10. Vertel elkaar wat je leuk aan hen vindt.

koppel-knuffelen-zoenen-oudere-man-jongere-vrouw

Normaliseer het praten over wat je leuk vindt aan elkaar en maak er een spelletje van voor jullie beiden om samen te doen. Probeer 3 lichamelijke dingen op te noemen die je leuk vindt aan je partner en laat hem of haar hetzelfde doen. Je kunt verder gaan door ook over favoriete herinneringen of emotionele eigenschappen te praten.

Door van dit gesprek een leuk gesprek te maken, komen jullie beiden in een positieve gemoedstoestand en worden jullie uitgedaagd elkaar met een frisse blik te bekijken. Als je gevraagd wordt je favoriete dingen aan je echtgenoot op te noemen, werkt dat niet alleen als een compliment aan je partner, maar het richt je ook op alles wat je zo leuk aan hem of haar vindt.

Sommige antwoorden zullen je misschien verrassen of je aan het lachen maken, maar het delen van deze ervaring kan jullie dichter bij elkaar brengen en voor jullie als een herinnering werken aan alle fysieke en emotionele kwaliteiten die je echtgenoot zo aantrekkelijk maken.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten