Handige Manieren om Neppe Edelstenen te Herkennen

edelstenen

Voor iedereen die de balans terug in zijn lichaam, geest en ziel wil brengen, zijn edelstenen de directe verbinding met alles wat gelukzalig is. Deze edelstenen kunnen een behoorlijke invloed hebben: van vrede en sereniteit brengen, negativiteit uitwissen, chakra’s reinigen en in balans brengen, tot je helpen om een mooi en buitengewoon leven te leiden.

Edelstenen, geplukt van Moeder Aarde, zitten vol energie en kunnen verbazingwekkende dingen doen als het gaat om diepe genezing. Niet alle edelstenen zijn echter hetzelfde en als je echt alles uit deze schitterende edelstenen wilt halen, is het van essentieel belang dat je echte edelstenen kunt onderscheiden van namaak.

Hoewel nep edelstenen je geen kwaad kunnen doen, wil je wel de energie krijgen die je verdient en de prachtige genezing die echte edelstenen je kunnen brengen.

Wat is een nep edelsteen eigenlijk?

labradoriet

Nep edelstenen kunnen van alles zijn, van glas tot een edelsteen die is geverfd, chemisch veranderd, op een of andere manier van glitter is voorzien of een steen die een proces of methode die de ware aard van een steen wegneemt is doorgaan. Het kan ook verwijzen naar zelfgekweekte stenen in plaats van stenen die gevonden zijn in de wildernis van onze prachtige wereld.

Edelstenen zijn natuurlijk en mooi en rijk aan kracht en ze hoeven niet veranderd of bewerkt te worden. Niemand heeft iets aan neppe edelstenen, daarom geven we je hier enkele tips die van pas kunnen komen bij toekomstige edelsteen aankopen.

Hoe herken je neppe edelstenen?

Perfect symmetrische patronen

Zelden zijn dingen in de natuur perfect in hun patronen en symmetrie, dus als je naar een edelsteen kijkt dat perfect is in zijn vorm en zelfs aan elke kant, is dit misschien niet een van die edelstenen die uit de aarde geboren zijn.

Wat elke edelsteen uniek maakt, is dat het uniek in zijn soort is. Het zal zijn eigen gebreken en willekeurige vorm hebben, omdat net als ieder van ons, het ook een individu is.

Sabre♀🔜 🪐✨ on Twitter in 2021 | Crystal healing chart, Spiritual crystals, Meditation crystals

Luchtbellen

Luchtbellen zijn een ander teken dat je te maken hebt met glas in plaats van een edelsteen. Herinner je de knikkers nog waar je als kind mee speelde? Deze kleine ronde steentjes hadden ook luchtbelletjes binnenin opgesloten. Kristallen bevatten ook onvolkomenheden, maar die zien er niet uit als luchtbellen. Als je niet goed kunt zien, kun je een vergrootglas of een juweliersloep gebruiken om de steen in kwestie beter te bekijken.

Glasachtig uiterlijk en gevoel

Handige Manieren om Neppe Edelstenen te Herkennen - WBN

Geverfd of gekleurd glas kan een andere veel voorkomende techniek zijn die wordt gebruikt als een stand-in voor de real deal. Dit is gebruikelijk als het gaat om Clear Quartz Edelstenen zoals hun naam al doet vermoeden, ze hebben een duidelijke en natuurlijke glasachtige look. Als de steen echter perfect is en kristalhelder zonder vlekken, dan kan het glas zijn dat zich voordoet als edelsteen. Vergeet ook niet dat edelstenen zwaarder zijn dan glas, dus als je edelsteen een beetje licht aanvoelt, kan dit nog een aanwijzing zijn.

Vreemde namen

Van meloenmaansteen tot aardbeienkwarts of aqua-aurakwarts, hoe gekker de naam, hoe groter de kans dat de edelsteen nep is. Hoewel we allemaal van creatieve flair houden en van een beetje naam-plezier, zijn deze edelstenen die afwijken van hun echte naam eerder zelfgekweekte of door de mens gemaakte edelstenen, dan edelstenen die van de aarde zijn geplukt.

Deze fruitige edelstenen zijn vaak gemaakt van glas of geverfde kwarts. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je stenen met fantastische namen beter vermijden. Verdiep jezelf in de wat bekendere edelstenen en hun namen en je zult al snel weten wanneer een edelsteen een neppe naam heeft.

Verzadigde kleuren

Hoewel we allemaal van mooie heldere kleuren houden, kan dit een duidelijk teken zijn dat je edelsteen geverfd is. Dit is iets om op te letten wanneer je Citrien zonnig helder is of je Amethist positief vibrerend paars is, en je Rozenkwarts perfect fuchsia is.

Dat wil niet zeggen dat warmte behandelde edelstenen nep zijn, want ze bevatten wel degelijk energie, net als gemodificeerde edelstenen, maar dat kan een andere energie zijn dan die waarvan je dacht dat je die kreeg.

Echte edelstenen zijn zachter van kleur en terwijl sommige nog steeds een sterkere kleur zullen hebben, zal de helderheid niet verblindend zijn. Sommige edelstenen zoals Carneool en Toermalijn hebben wel een sterk kleurenspel, het zijn vooral de kwartskristallen en de Fluoriet die zachter zijn in hun natuurlijke tint.

De hardheidsschaal van Mohs

Gemstone Hardness - How durable is your gemstone?

De hardheidsschaal van Mohs is een uitstekend hulpmiddel om te bepalen of je te maken hebt met een echte steen of met namaak. Elk tastbaar ding in deze wereld past op de schaal, waarbij diamant een tien is en babypoeder een één.

En hoe zit het met edelstenen? Dat hangt af van de edelsteen. Glas ligt rond een 5 op de schaal, terwijl kwarts rond een 7 ligt. De test is meestal dat iets hoger op de schaal iets lager op de schaal kan bekrassen, dus een kwarts edelsteen kan glas bekrassen.

Een kwarts edelsteen kan dus krassen maken op glas. Natuurlijk wil je geen krastest uitvoeren op je stenen, maar bij ruwe stenen kan het een goede test zijn.

Weet waar je het koopt

Een van de beste manieren om uit te sluiten dat je neppe edelstenen aan het kopen bent is door eerst onderzoek te doen naar de detailhandelaar. Een goede detailhandelaar vertrouwt op zijn reputatie als een echte edelsteen verkoper en hij zou dit graag moeten kunnen willen bevestigen.

Je kunt hun website controleren of zelfs rechtstreeks contact met hen opnemen om te vragen naar leveranciers en de inkoop van stenen. Het helpt ook als je de marktprijs van edelstenen kent, omdat je dan kunt zien wanneer een deal te mooi is om waar te zijn.

Conclusie

kwarts

Helende kristallen zijn een spirituele ervaring en je wilt weten dat de edelsteen waarmee je werkt legitiem is of zelfs als het een andere steen is die onder een andere naam wordt verkocht, wil je weten welke helende eigenschappen het met zich meebrengt zodat je ermee kunt werken onder de vlag van liefde en begrip. Zo hebben bijvoorbeeld turkoois en howliet verschillende kwaliteiten, evenals amethist en citrien. Weten welke steen naast je zit tijdens meditatie, reiki of chakra kan je helpen om je op die vibraties af te stemmen in plaats van je overal op af te stemmen.

Total
4
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten