Hoe Herken je een Neppe Cartier Bril: 7 Pro Tips

neppe-cartier-bril-herkennen

In dit artikel behandelen we de gemeenschappelijke details waar alle Cartier brillen om bekend staan en delen we op onze beurt de verschillen tussen authentieke Cartier brillen versus neppe Cartier brillen. De algemene basisprincipes en de precieze details die hieronder staan, geven je de kennis die nodig is om er zeker van te zijn dat je een authentiek Cartier montuur koopt.

Het eerste waar je naar moet kijken als je probeert vast te stellen of je echte Cartier brillen hebt gekocht is de algehele kwaliteit van de monturen. Verfslijtage of chippen, evenals spelfouten, zijn gemakkelijke indicatoren van neppe Cartier brillen.

Hieronder staan zeven gebieden die je moet onderzoeken om te bepalen of je een authentieke Cartier bril hebt gekocht.

Inhoudsopgave

Ontdek hoe je een namaak Cartier bril kunt herkennen

neppe-cartier-herkennen-winkel

Het logo van het glas

Bij de meeste Cartier brillen is het logo op het glas gestempeld of geëtst. Het belangrijkste verschil met veel vervalsingen is de kwaliteit van het stempel. Vaak gebruiken de vervalsers een goedkope zeefdrukmethode om het logo van Cartier te stempelen. De zeefdrukmethode geeft het logo geen textuur, terwijl een authentieke Cartier bril een logo met textuur heeft.

Een gemakkelijke test om te zien of je een namaak Cartier bril hebt gekocht is door met je vinger over de lensstempel te gaan – als het een namaak is voel je niets. Bij een authentieke Cartier bril zou je echter de ets of een soort textuur moeten kunnen voelen. Deze eenvoudige test geeft aan of je een authentieke of namaak Cartier bril hebt gekocht.

Authentieke Cartier neusbrug

Authentic Cartier Glasses, Cartier Eyewear, Authentic Cartier Eyeglasses

Op het authentieke Cartier brugdeel dat de twee glazen scheidt, moeten de afmetingen van de brug staan. In sommige gevallen staat hier ook het modelnummer. In ons voorbeeld geeft het brugstuk de breedte van 20 mm aan. De ets moet in het midden van het brugdeel staan.

Dat deze details zich bevinden in een gebied dat waarschijnlijk niet gezien wordt, betekent niet dat de kwaliteit van de bril moet verminderen. Elk detail, ongeacht de functie of het gebied waar het zich bevindt, moet hetzelfde niveau van uniforme Cartier kwaliteit behouden.

Authentiek Cartier neusstuk

Cartier Sunglasses Model 135 Outlet, SAVE 39% - www.taggtravel.com

Gewoonlijk heeft Cartier zijn logo gestempeld op beide neusstukken aan de binnenkant van de bril. Dit is een detail dat veel vervalsers verwaarlozen, omdat de meeste consumenten zich richten op kleine details en alleen letten op de buitenkant. Let daarom bij het onderzoek naar de legitimiteit van Cartier brillen altijd goed op de details aan de binnenkant – het neusstuk in het bijzonder.

Authentieke Cartier brillenpoot

De meeste brillenpoten van Cartier zijn van goud en met de hand gegraveerd. Dit detail is veel moeilijker na te maken, en de meeste vervalsers houden zich er liever niet mee bezig. Toch proberen sommige vervalsers het na te maken.

Als je wilt weten of je een namaak Cartier bril hebt gekocht, controleer dan het inzetstuk in de brillenpoot en let op afstand en centrering. Het Cartier inzetstuk moet redelijk gecentreerd zijn in de punt van de brillenpoot en glad zijn met het oppervlak.

New Cartier Bengali Precious Wood Full Set Brown Lens France Sunglasses at 1stDibs

In dit geval zoek je naar het tegenovergestelde effect als bij de lensstempel. Het Cartier brillenpoot inzetstuk mag niet boven het oppervlak van de brillenpoot uitsteken. Als je met je vinger over het brillenpoot inzetstuk gaat en grote oneffenheden voelt, is dat een aanwijzing dat je een namaak Cartier bril hebt gekocht.

De textuur kan per model iets verschillen omdat elk model van een ander materiaal is gemaakt, maar ongeacht het materiaal mag het inzetstuk nooit uitsteken. Je moet ook zeker het goud controleren op aanslag en als er op bepaalde plaatsen een andere metaalkleur lijkt te zitten, is dat een duidelijk teken dat de bril geen echt goud is en dus geen authentieke Cartier bril.

De drie brillenpoot inzetstuk testen zijn:

  1. Controleer op centrering
  2. Het inzetstuk moet gelijk liggen met de brillenpoot
  3. Echt goud wordt niet dof

Controleer op inscripties

Cartier Eyeglasses | Everything Eyes

De handtekening van Cartier staat samen met een serienummer in een klein lettertype aan de binnenkant van het montuur van elke bril. Dit serienummer moet zeven cijfers lang zijn en wordt door Cartier bij alle brillen geleverd om de authenticiteit te bevestigen.

De kosten van de Cartier bril

Let op de prijs van de bril en wees op je hoede voor extreem laag geprijsde versies. Een authentieke Cartier bril met acetaat randen kost al €606 en een bril met platina montuur kan wel €3.028 kosten. Als de prijs ver onder de oorspronkelijke prijs ligt, bestaat de kans dat het paar nep is.

Authentieke Cartier garantiekaart

Cartier brillen worden meestal verkocht met een hardleren etui, een schoonmaakdoekje en een echtheidsgarantiekaart. Vraag zeker om een garantiebewijs en een echtheidsgarantiebewijs als je een Cartier bril koopt. Als de bril van een particulier is gekocht, zou deze informatie nog beschikbaar moeten zijn.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten