Neppe Balenciaga Speed Trainers Herkennen (Echt vs Nep)

De Balenciaga Speed Trainer, Balenciaga’s hoge top running sneakers maken deel uit van de Balenciaga Fashion Sneakers collectie. Ze kwamen voor het eerst uit in 2017 en zijn nog steeds even populair.

De nette en classy look van de Balenciaga Speed Trainer is het bewijs dat er schoonheid zit in eenvoud. Hij is waanzinnig comfortabel met traagschuim en schok absorberende componenten om de voeten ontspannen te houden.

Zoals je weet heeft dit product, hoe meer het in de winkels verkocht wordt, meer mogelijkheden om gekopieerd te worden. In deze nep vs echt gids vergelijken we authentieke Balenciaga Speed trainer sneakers met een hoogwaardige replica. Hopelijk heb je er wat aan!

1. De constructie van Balenciaga Speed Trainer

1) Afhankelijk van het bouwjaar zijn er variaties in de structuur en vorm van de Speed Trainers. Op de 2018 versies vind je een contrasterend zwart accent aan de zool en een vernieuwd Balenciaga lettertype aan de bovenkant van de sok. Eerdere versies hebben een ouder lettertype en een eenkleurige zool.

2) Het eerste dat opvalt bij het zien van deze schoenen is de minimalistische vorm met vloeiende lijnen. Het breisel van de schoen moet goed aan de rubber buitenzool gehecht zijn. Er mag geen zichtbare lijm zijn op de plaats waar het gebonden is. Let ook op de detaillering van de omtrek van de schoen; die moet bij de teenholte naar voren neigen voor een atletische esthetiek en functionaliteit.

3) Het breisel aan de achterkant van de schoen is zwaarder om de enkel te ondersteunen, en de voorkant is losser om de drager meer mobiliteit te geven. Als het breisel van de trainer overal maar één gewicht heeft en geen naad of vorm aan de achterkant, is dit een teken dat de schoen niet authentiek is.

4) Zoek binnen in de schoen zelf naar twee rijen steken die een elastische strook – een gebreide schuurbescherming – op zijn plaats houden om de naden te bedekken en blaren te voorkomen. Dit voegt sterkte en duurzaamheid aan het breisel toe.

neppe-balenciaga-speed-trainer-herkennen

1) De Balenciaga Speed Trainers hebben het merklogo op vier plaatsen: op het gebreide bovenwerk, de achterkant, de rubberen buitenzool en de voering. De grootte van het lettertype op de gebreide wreef zal op de 2018 versies anders zijn, maar let vooral op het lettertype zelf, vooral op de G, de C en de toonhoogte van de As om er zeker van te zijn dat ze overeenstemmen met het merklogo. De As moet ook een platte bovenkant hebben.

2) Vergelijk het logo met foto’s van echte Balenciaga sneakers. Het lijkt erop dat de letters op de namaak vagere lijnen hebben, terwijl de originele heel duidelijk zijn. En als je ongelijke letters vindt, een dunner lettertype of onvolmaakte helling – dan zijn ze nep.

Nep-versus-echt-balenciaga

3. De materialen van de Balenciaga Speed Trainer

1) De Balenciaga Speed Trainers zijn er in een veelheid van kleuren, maar ze zijn allemaal gemaakt van een nylon dubbelgebreid jersey bovenwerk en voorzien van een gebeeldhouwde rubberen zool. De rubberen zool is gemaakt met de speciale geheugenzooltechnologie van het merk, en binnenin vind je een inlegzool die van badstof gemaakt moet zijn. De geluste pool van badstof voegt een extra comfort toe, maar merk ook op dat elk ander materiaal een namaaksignaal moet zijn.

2) Het belangrijkste detail van echte Balenciaga Speed Trainers waar niemand je iets over zal vertellen is het breiwerk. Het breiwerk van authentieke Balenciagas heeft gerichte secties, die iets meedraaien met de vorm van de sok. Deze secties vormen driehoeken, gescheiden door zichtbare lijnen, maar zonder aaneengenaaide naden.

3) Replica Balenciaga Speed trainers worden meestal als een enkel stuk stof gebreid, waardoor ze na kort gebruik niet meer de oorspronkelijke vorm behouden. Sommige replica’s zijn samengesteld uit 2 gerichte stukken met 1 zichtbare streep op de enkel. Als je gebreide driehoeken niet duidelijk kunt zien, zijn je sneakers nep.

1640411166983047.jpg

4. De naden en verbindingen

Authentieke Balenciaga Speed trainers hebben daar heel gelijkmatige naden, duidelijk industrieel gemaakt. De kwaliteit van de naden, die zool en canvas met elkaar verbinden, kan bij replica’s ook bijna perfect zijn. Dat betekent dat je goed moet kijken en kleine gebreken zult kunnen opmerken. Bij sommige replica”s ziet het stiksel er met elke steek anders uit.

echte-balenciaga-speed-trainer-herkennen

5. De Hak van de Balenciaga Speed Trainer

1) Het breiwerk aan de achterkant van de schoen is dikker om je enkel steun te geven, terwijl de voorkant lichter is om de schoen comfortabeler, lichter en ademend te maken. Dit vereist zeer delicaat vakmanschap om het sterk, maar toch netjes te houden. De authentieke schoen is dikker bij de hiel en heeft een aparte vorm met lichte bobbel/welving. Het namaak model heeft echter dezelfde textuur als de rest van de schoen, waardoor het lichtjes inzakt.

2) Een andere belangrijke verklikker zou de tekst op de hiel zijn. Duidelijk is te zien dat de tekst op de namaakmodellen niet diep genoeg gegraveerd is, te veel tussenruimte tussen de letters heeft en van die kleine markeringen heeft. De tussenruimte is nog steeds een probleem en als je naar letters als “B” of “G” kijkt, zie je dat ook het lettertype anders is – op de replica’s is “B” niet breed genoeg, “G” is te smal.

balenciaga-hiel-nep-versus-echt

6. De buitenzool van Balenciaga Speed Trainer

1) De buitenzool van deze schoen is gemaakt van speciaal rubber met “memory sole” technologie. Het is een belangrijk onderdeel van de echtheid, want het is een detail dat de schoen echt uniek maakt. Het rubber moet glad zijn, met verschillende panelen die de buitenzool vormen.

2) Ga verder naar het Balenciaga logo dat op de zool gestempeld is. Bij sommige replicas van mindere kwaliteit staat het logo op de buitenzool helemaal verkeerd. De lettervormen ervan zijn erg vreemd, sommige zijn dikker dan andere.

3) Het echte logo is goed gestempeld en het moet goed zichtbaar zijn. Wat het lettertype betreft, zijn de letters op de authentieke vrij dun, terwijl de namaak meer gedurfd neigen te zijn. De letters staan ook strakker op elkaar dan zou moeten.

echt-versus-nep-balenciaga-speed-trainer

7. De binnenzool van Balenciaga Speed Trainer

1) Echte Balenciaga schoenen hebben een gewoon Balenciaga logo op de binnenzool. Het schrift aan de binnenkant van de binnenzool in de authentieke Speed Trainers is heel anders en duidelijk vergeleken met de namaak; de vorm, de kleur en het materiaal van de binnenzool zijn andere verschillen waarmee je de namaak moet spotten.

2) Onder de voering moet de binnenzool zware handstiksels vertonen om hem aan de buitenzool vast te maken. Als het broos aanvoelt of als het stiksel ongelijk en los is, is dat een teken dat de schoen nep is.

QQ截图20211225115008.jpg

8. Balenciaga maatlabel

Authentieke sneakers hebben een thermische sticker maatlabel aan de binnenkant van de stoffen bij de enkel. De maat staat er op afgebeeld in 4 maatstaven (Britse, Europese, Amerikaanse en Japanse maten), “made in Italy” en het adres van de Balenciaga website.

echte-balenciaga-maatlabel

9. Het doosje Logo, Stofzakje, Plastic zakje

1) De Balenciaga doos die bij de speed trainer sneakers geleverd wordt is een grijze klepdoos, met zwart Balenciaga logo erop. De doos is meestal van een zeer goede kwaliteit gemaakt. Het bolle glanzende Balenciaga logo op de doos is heel duidelijk en kernachtig, het lettertype is heel regelmatig.

2) Je hebt ook een plastic zakje als je je schoenen krijgt, waarin een rechthoek is gedrukt met wat erop geschreven, een tekst, intussen komen de namaak exemplaren met een eenvoudig plastic zakje zonder enige opdruk, maar dit kan met de tijd veranderen

3) De stofzakken zijn belangrijk, het materiaal, het Balenciaga gedrukte logo en de kleur zijn dingen waar je op moet letten. Echte Balenciaga stofzak is katoengrijs met zwart logo en zwarte dikke trekker. Witte stofzak is een duidelijke rode vlag. De Balenciaga tekst moet ook kleiner zijn, met dunnere letters, of een onnauwkeurige letterafstand en ongelijke vorm.

Balenciaga | Other | Gift Idea Balenciaga Gift Boxes Bundle | Poshmark

10. Het ontvangstbewijs

Je krijgt ook een ontvangstbewijs bij je Balenciaga speed trainers en aan de kwaliteit van wat je krijgt kun je zien of het nep of echt is. Alle luxemerken zijn meestal trots op hun product, dus kiezen ze de beste kwaliteit om ze tot in de details te vertegenwoordigen. Wees voorzichtig als je je bonnetje krijgt, kijk naar de vorm, het materiaal en de logo-opdruk.

balenciaga-ontvangstbewijs

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten