10 Tips om Nep LV (Louis Vuitton) Tas te Herkennen

louis-vuitton-tas-herkennen

Het valt niet te ontkennen dat Louis Vuitton een van de meest begeerde en populaire handtassenmerken ter wereld is. Hun klassieke ontwerpen en karakteristieke “LV” monogram patroon zijn bijna overal herkenbaar en zijn markeerpunten van de iconische en exclusieve status van dit merk.

Nu zo veel mensen met deze tassen vertrouwd zijn, zou je denken dat men een namaak tas in een oogwenk zou kunnen herkennen, nietwaar? Helaas is dat niet zo eenvoudig.

Door hun luxestatus, hoge prijskaartje, en steunbetuigingen van beroemdheden, lijkt iedereen een van deze iconische modellen te willen bemachtigen. Helaas heeft dit geleid tot een massale toevloed van namaak en nep LV.

Omdat deze tassen al zo lang bestaan, zijn vervalsers alleen maar bedrevener geworden in het namaken van Louis Vuitton tassen. Bovendien hebben e-commerce websites het uitwissen van de vervalsingen alleen maar moeilijker gemaakt voor wie een koopje wil scoren.

Dus hoe herken je een namaak Louis Vuitton tas?

Je leest in dit artikel 10 tips over hoe je kunt zien of je een echte Louis Vuitton tas hebt en over enkele van de makkelijkste manieren waarop je tijdens het winkelen een nep exemplaar kunt herkennen.

Eén ding moet je onthouden bij luxe tassen van topklasse: alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Er is een heel kleine foutmarge. Tassen worden vaak meerdere keren op kwaliteit getest voor ze verzonden worden. Dit betekent dat je wantrouwig moet zijn bij elk klein teken van inconsistentie. Dit geldt vooral voor Louis Vuitton.

Dit is echter een merk dat goed beseft hoe vaak vervalsingen voorkomen, dus bevatten ze veel manieren om vervalsingen van authentieke Louis Vuitton tassen te onderscheiden. Hier zijn enkele details om op te letten:

1. Stempeling en belettering

louis-vuitton-voor-mannen-sneakers-tas

Iedereen die zich bezighoudt met het authentiek verklaren van Louis Vuitton handtassen zal je vertellen dat de belettering en stempeling een van de belangrijkste factoren is om te vertellen of je tas legitiem is. Sommige makers van namaak tassen zijn erg goed geworden in het namaken van het lettertype van het merk, dus je moet een scherp oog hebben om onregelmatigheden op te merken.

  • De staart aan de L moet heel kort zijn.
  • De O’s zijn erg rond en lijken groter dan de L.
  • De T’s raken elkaar bijna of staan zo dicht bij elkaar dat het er op lijkt.
  • De belettering moet dun tot wat dun zijn, duidelijk, en heel scherp.
  • Bestudeer het algemeen gebruikte lettertype en hoe het uitgelijnd is.

2. Handvatten

How Much Does a Louis Vuitton Purse Cost? An Easy Guide | LoveToKnow

De handvatten van een namaaktas kunnen vaak een vergeten detail zijn. Er zijn een paar belangrijke dingen om op te letten en (nog belangrijker) te vermijden.

Vertrouw eerst altijd op je tastzin. In een echte tas zullen de handvatten gemaakt zijn van zacht, glad leer dat oxideert en donkerder wordt naarmate het ouder wordt. De handvatten zijn ook vaak afgezet met een contrasterende bordeauxrode rand die mettertijd ook donkerder wordt. Als deze versiering er felrood uitziet, erop geschilderd is, of van plastic is, is het namaak.

3. Monogram

Aankoop >keepall bandoulière 45 macassar Grote uitverkoop - OFF 72%

Louis Vuitton’s kenmerkende monogram patroon is vaak het eerste dat je aan zo’n tas ziet. Iedereen kent dat “LV” en het vierpas herhalende patroon, dat soms in meerdere kleuren voorkomt. Het is dus waarschijnlijk geen verrassing dat dit de snelste en beste manier is om een namaak te herkennen.

Het LV monogram patroon zal nooit krom zijn of afgesneden op een naad in het midden van de tas. Het klassieke LV logo patroon bestaat uit het monogram en drie kenmerkende vierpas motieven. Dit herhaalt zich consequent in dezelfde volgorde over de tas.

Houd er rekening mee dat sommige Louis Vuitton modellen met één doorlopend stuk leer gemaakt zijn, waardoor het patroon aan één kant ondersteboven staat. Dit is niet altijd een teken van namaak.

4. Voering

Louis Vuitton Interior Lining Guide: What Do Real Louis Vuitton Bags Look Like Inside | LVBagaholic

In tegenstelling tot een merk als Chanel, zijn Louis Vuitton tassen verkrijgbaar met tientallen verschillende voeringen. Sommige hebben een micro monogram patroon, rood of honingkleurig canvas, leer, of microfiber suède. Je beste gok is een beetje onderzoek te doen naar het type tas dat je op het oog hebt en wat je hebt te vergelijken met de authentieke tas.

Namaak Louis Vuitton handtassen zullen waarschijnlijk geen hoogwaardig interieur hebben, want dat is niet zo belangrijk om de tas als de echte te laten doorgaan. Wees op je hoede voor goedkoop bruin suède of zelfs plastic.

5. Ritsen

rugtas-louis-vuitton

Ritsen zijn een ander detail dat vaak over het hoofd gezien kan worden bij het maken en kopen van namaak tassen.

De ritstrekker moet altijd het kenmerkende monogram of de merknaam van Louis Vuitton zuiver en precies bevatten. Let op elke variatie op het lettertype of het patroon van het merk die er niet helemaal goed uitziet.

Geef ook de rits(sen) van de tas een snelle test. Hij moet soepel open en dicht glijden en zuiver ingenaaid zijn, zonder losse draadjes of oneffenheden. Een slecht treken is een rits die aan zichzelf blijft haken of moeilijk dicht gaat.

6. Hardware

How to Authenticate a Louis Vuitton Bag – Lux Second Chance

Zelfs op een heel goede replica van een Louis Vuitton tas kan de hardware vaak een goede weggever zijn over wat nep is en wat authentiek.

Het eerste wat je in gedachten moet houden is dat alle grotere stukken beslag, sluiting, of andere sluiting, voorzien moeten zijn van het kenmerkende monogram. Het moet ook scherp geëtst zijn, gecentreerd, en gelijkmatig op het beslag geplaatst.

Zelfs de klinknagels moeten met het volledige “Louis Vuitton” logo gestempeld zijn. Een manier om te bevestigen of je tas echt is, is om ook de klinknagels aan de binnenkant van de tas te controleren op de merknaam en te kijken of ze allemaal bij elkaar passen.

Ook de hardware van Louis Vuitton tassen is gemaakt van hoogwaardig massief messing, dat duurzaam is en gelijkmatig gekleurd. Veel namaak tassen snijden in de bochten met goedkoop, te glanzend verguldsel.

7. Stiksels

Louis Vuitton Bum Bag 2019 HB3384 | Tweedehands Handtassen | Xupes

Het stiksel is vaak een van de duidelijke tekens van een namaak designer handtas. Dit geldt vooral voor Louis Vuitton.

Ten eerste moet het stiksel absoluut onberispelijk zijn. Nergens op de tas mogen oneffenheden, rare tussenruimten, of losse stiksels te vinden zijn. In feite moeten Louis Vuitton tassen aan beide kanten van de tas precies hetzelfde aantal steken hebben, zonder variatie.

Een ander belangrijk aspect is de kleur van de draad. Het echte werk zal bijna altijd mosterdgeel of (zeldzamer) bruin stiksel hebben, in tegenstelling tot een felgele of andere kleur.

8. Datumcode

louis-vuitton-winkel

Hoewel Louis Vuitton tassen niet echt een serienummer hebben, is de code die je wel vindt de datumcode. Tassen die vóór het begin van de jaren 1980 gemaakt zijn hadden geen datumcode, maar bijna elke tas die je tegenwoordig in omloop vindt moet deze code ergens op de tas gedrukt hebben.

Het is niet altijd gemakkelijk te vinden! Maar deze selectie cijfers en letters geeft je een inzicht in wanneer en waar de tas gemaakt werd.

Een recentere stijl van datumstempel bestaat uit twee letters aan het begin, die aangeven waar de tas gemaakt werd, gevolgd door vier cijfers die de geschatte datum aangeven waarop de tas gemaakt werd. Hier zijn enkele voorbeelden:

2007 of nieuwer: Er staan twee letters gevolgd door vier cijfers. De eerste twee letters staan voor de fabriekslocatie. Het eerste en derde cijfer staan voor de week van het jaar waarin de tas gemaakt werd, en het tweede en vierde cijfer voor het jaar waarin de tas gemaakt werd.

AA-1039 zou aangeven dat de tas in Frankrijk gemaakt werd in de 13e week van 2009.

1990-2006: Er staan twee letters gevolgd door vier cijfers. De letters staan voor de fabriekslocatie waar de tas gemaakt werd. Het eerste en derde cijfer staan voor de maand waarin de tas gemaakt werd, en het tweede en vierde voor het jaar waarin ze gemaakt werd.

Bijvoorbeeld: BO-0023 zou aangeven dat de tas in februari 2003 in Italië gemaakt werd.

louis-vuitton-tas-reizen

Tenzij de tas erg vintage is, moet deze code altijd aanwezig zijn en zinvol zijn. Als de cijfers aangeven dat de tas gemaakt werd in pakweg 2050, dan weet je dat je een vervalsing in handen hebt. Deze authenticator voor productcodes is een prima manier om snel de datum en het land te achterhalen waarin je tas gemaakt werd.

Bedenk dat de stempeling op de tas hier ook mee overeen moet komen. (Voor dit voorbeeld, als je fabriekscode aangeeft dat de tas in een Franse fabriek gemaakt werd, zou er staan “made in France”).

9. Stofzak

Louis Vuitton stofzakken zijn eenvoudig en kunnen zowel een enveloppe- als een trekkoordstijl zijn. Ze zullen altijd een zacht tan of beige kleur hebben met het kenmerkende “LV” of “Louis Vuitton” logo in het midden. De stofhoes zal ook van 100% katoen gemaakt zijn en een etiket hebben dat aangeeft dat hij in Spanje of India gemaakt is.

10. Certificaat van echtheid

Louis Vuitton - RetailTrends

Deze tip is de eenvoudigste, en een beetje ironisch: als je tas met een Certificaat van Echtheid komt, is het geen authentieke Louis Vuitton tas. Je tas kan geleverd worden met een crèmekleurig kaartje waarop de tasstijl en de streepjescode vermeld staan, maar nooit met echtheidskaarten.

Een echte Louis Vuitton tas scoren is iets waar veel fashionista’s van dromen. Maar vertrouw zeker op je instinct.

Aan het eind van de dag is het altijd het beste terug te grijpen op het eeuwenoude gezegde: als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Deze tassen zijn bekend, duur, en gewaardeerd door verzamelaars, dus het is erg onwaarschijnlijk dat iemand een echt Louis Vuitton voorwerp zou loslaten voor een prijs die niet logisch is.

Let anders vooral op deze kwaliteitsaanduidingen. De €1.000+ prijskaartjes van Louis Vuitton zijn niet voor niets. De echte tassen worden gemaakt van eersteklas materialen en vakmanschap, waardoor ze al die jaren zo populair (en nagemaakt) zijn gebleven.

Hopelijk ben je door dit artikel helemaal voorbereid op het vinden en authentiek maken van je nieuwe favoriete handtas!

Lees ook: Nep Burberry Sjaal Herkennen? 8x Manieren (Echt vs Nep)

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten