Nep Burberry Sjaal Herkennen? 8x Manieren (Echt vs Nep)

nep-burberry-sjaal-herkennen

Wil je online of een tweedehands Burberry sjaal kopen? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je te maken hebt met een echt exemplaar.

Door dit artikel te lezen kom je er achter hoe je met simpele manieren een neppe Burberry sjaal kunt herkennen en zo de echte van de neppe sjaals weet te onderscheiden.

Inhoudsopgave

Hoe herken je neppe Burberry sjaals?

De snelste manier om een namaak Burberry sjaal te herkennen is door het waslabel met de meerdere regels tekst te controleren. De kwaliteit van de nagemaakte gefabriceerde Burberry sjaals is nooit te vergelijken met de bedrukking van de authentieke sjaals.

1. De prijs

Misschien is dit de meest voor de hand liggende aanwijzing, maar een prijs die te mooi is om waar te zijn is dat vaak ook. Authentieke Burberry materialen zijn van de hoogste kwaliteit en worden met uiterste zorg vervaardigd.

De prijs moet dat altijd weerspiegelen. Echte sjaals worden verkocht voor ergens tussen de 175 en 500 euro of meer. Als je een sjaal ontdekt hebt die beduidend goedkoper is, moet dat wel wat wenkbrauwen doen fronsen.

2. Controleer het prijskaartje

burberry-prijskaartje-voorkant
afbeelding 1

Als de sjaal nog een prijskaartje heeft kun je die controleren. Op elke officiële prijskaart staat stevig en gelijkmatig “Burberry” op de voorkant gedrukt (afbeelding 1) en de binnenkant moet informatie bevatten over o.a. het materiaal, het productnummer, de stijl van de sjaal, de kleur, en de maat.

prijskaartje-burberry-ridder-logo-patroon
afbeelding 2

Op de binnenkant van het prijskaartje moet je linksboven het ruiter ridder logo zien en rechts daarvan staat een vierkant blok (afbeelding 2) dat het patroon en de stijl van de gekochte sjaal uitbeeldt, in dit geval is het de Giant Check.

burberry-handelsrechten
afbeelding 3
prijskaartje-burberry-productinformatie
afbeelding 4

Onder het ridder logo en het vierkante blok zie je een lijst van de handelsmerken en auteursrechten (afbeelding 3), en dan zie je een sticker met de naam en specifieke productinformatie van het betreffende artikel (afbeelding 4).

3. Check het waslabel

Het waslabel is de belangrijkste indicator van echtheid, als we het hebben over de Burberry sjalen.

Burberry-sjaal-waslabel-nep-versus-echt
afbeelding 5

(1) Allereerst, als je kijkt naar de bovenkant van het waslabel in afbeelding 5, kun je zien hoe de “BURBERRY” tekst op de neppe sjaal te dik en groot is in vergelijking met de tekst op de authentieke sjaal.

(2) Verder hebben we de tekst met het land van productie (van de authentieke Burberry sjaal), wat in de meeste gevallen Schotland zal zijn. Als je kijkt naar het nep voorbeeld van de sjaal in afbeelding 5, zie je dat de tekst te dun is in vergelijking met de tekst op de echte Burberry sjaal.

(3) Vervolgens hebben we de tekst aan de onderkant, die ook verschillende lettertype verhoudingen heeft: de tekst aan de bovenkant lijkt te dun, en aan de onderkant, is het te dik, op het waslabel van de neppe Burberry sjaal.

De manier waarop het replicalabel aan de sjaal gestikt is, is vreemd, want het is opgefrommeld; in plaats daarvan moeten de steken zo naadloos zijn als op de linker foto.

Tenslotte is de breedte van het namaak label niet juist opgemeten, want het moet smaller zijn, met kleinere teksten erop.

4. Hoe voelt het materiaal?

Heb je de sjaal al in huis maar twijfel je? Hoe voelt de stof aan? Als je te maken hebt met een sjaal van kasjmier zou het je op geen enkele manier moeten irriteren. Kasjmier is ontzettend zacht en aangenaam op de huid.

Dit geldt ook voor het waslabel, kijk nog maar eens naar afbeelding 5. Hier ziet het waslabel van de echte sjaal eruit alsof het van zijde gemaakt is en zelfs als het je blote huid zou raken, zou het je op geen enkele manier moeten storen. We kunnen niet hetzelfde zeggen van de replica; het materiaal ziet eruit alsof het op allerlei manieren gaat irriteren!

4. Controleer het Burberry merklabel op je sjaal

Je kunt veel over de echtheid van een model zeggen door het etiket te observeren.

neppe-echte-burberry-sjaal-merklabel

Om te beginnen is het etiket zelf op de authentieke sjaal symmetrisch met naadloos stiksel, terwijl men bij de neppe variant onredelijke dikke garen in een andere tint gebruikt heeft om dit asymmetrische stiksel te maken.

Om de een of andere reden schijnen replicafabrieken altijd lettertypes verkeerd te hebben. In dit geval zijn de letters op de linker foto vetter, dikker en all over the place, terwijl ze dunner, uitgelezen en symmetrisch horen te zijn, net als op het authentieke label.

5. Het motief op de Burberry Sjaal controleren

motief-burberry-sjaal-nep-echt

Het namaken van de Burberry afdruk is geen gemakkelijke opgave. De replicafabriek probeerde kasjmier te vervangen door een lookalike van lage kwaliteit en deze poging was niet geslaagd. Die pluizige uitstraling die de authentieke sjaal heeft is al verloren gegaan.

Op de replica is het zwarte deel in het midden smaller dan het hoort te zijn, met een minder gestructureerd uiterlijk. Zoals je misschien al gemerkt hebt heeft dit zwarte gedeelte op de originele sjaal witte lijnen bovenaan, in tegenstelling tot de linker foto.

Evenzo is het rode gedeelte op het authentieke model groter en bleker, zoals het hoort.

6. Burberry sjaal kwastjes

echte-burberry-sjaal-kwastjes

Als je naar de afbeelding van een echte Burberry sjaal hierboven kijkt, zie je hoe de kwastjes dik, volumineus en massief zijn. Dit is vaak niet het geval bij de kwastjes die je op de replica Burberry sjaal tegenkomt. Bij de namaak Burberry sjaal zien de kwastjes er dunner en kleiner uit dan de kwastjes die je bij de authentieke sjaal ziet.

7. Controleer de ruit

Burberry's distinctive Nova Check pattern
Burberry’s kenmerkende Nova Check patroon

Alle Burberry sjaals met het gebrandmerkte ruitjespatroon zullen perfect symmetrische strepen hebben. Als de sjaal die je wilt kopen ook maar één lijntje niet op zijn plaats heeft, is hij waarschijnlijk niet echt.

Op alle Nova Check ontwerpen lopen alle zwarte lijnen over de stof in sets van drie; elk op gelijke afstand van de volgende. Een dunne rode lijn doorsnijdt deze donkere lijnen in een scherpe, loodrechte hoek, waardoor perfecte vierkante blokken ontstaan.

8. De verpakking

burberry-sjaal-doos

Last but not least, controleer de verpakking van de Burberry sjaal. In feite zou je in de verpakking van de authentieke Burberry sjaals het bonnetje moeten vinden, en een extra Burberry bruin label, een papiertje van Burberry met de contact informatie, en natuurlijk de doos.

Houd in gedachten dat we dit niet beschouwen als ultimatum van echtheid, omdat de sjaal zelf belangrijker is dan de verpakking.

Waar kun je het beste Burberry sjaals kopen?

De officiële Burberry website heeft een “store locator” tool waarmee je kunt zoeken naar geautoriseerde verkooppunten bij jou in de buurt. Als je een sjaal koopt in een winkel, is dit een makkelijke manier om er zeker van te zijn dat je authentieke producten krijgt. Vooralsnog zijn er op dit moment slechts 3 verkooppunten in Nederland, allemaal in Amsterdam.

Verder zijn er websites voor tweedehands designerkleding die de kwaliteit en echtheid van een product garanderen, waar je dus ook veilig een Burberry sjaal zou moeten kunnen aanschaffen voor een goedkopere prijs. TheNextCloset is een voorbeeld van zo’n marktplaats voor designerfashion.

Snel een Burberry sjaal herkennen? (1 Minuut)

  • Controleer het waslabel aan de binnenkant en aan de buitenkant. Meestal kun je een nep exemplaar herkennen aan een verkeerd lettertype.
  • Analyseer het merklabel. Meestal hebben de nagemaakte Burberry sjaals hun tekst ofwel te dik of te dun en onjuist gekerfd.
  • Controleer de kwastjes van je Burberry sjaal. Meestal zijn de kwastjes van de nagemaakte Burberry sjaals te dun en te kort.
  • Controleer de verpakking van de Burberry sjaal. De volledige verpakking van de authentieke Burberry sjaal bevat het bonnetje, een papiertje met de contactgegevens van Burberry, een extra Burberry label, en de doos.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten