15x Manieren om je Huurhuis Muur te decoreren

muur-decoratie

Wanddecoratie staat centraal bij elke poging om een appartement te versieren, en het is een groot onderdeel van wat je appartement eruit laat zien en voelen alsof het écht van jou is. Als je eenmaal goede ideeën voor wanddecoratie hebt, ben je nog maar een stap verwijderd van het veel aantrekkelijker en gastvrijer maken van je plek.

Meer nog dan meubels, zijn de items die je voor jouw muren kiest, evenals hun plaatsing en rangschikking, uniek voor jou en helpen je jouw huur te personaliseren. Zodra je bijvoorbeeld een slaapkamer set laat bezorgen, wordt je slaapkamer waarschijnlijk een van de vele kopieën van diezelfde set. Maar zodra je klaar bent met het decoreren van je muren, wordt je appartement onmiskenbaar van jou.

We weten dat het moeilijk kan zijn om je gehuurde ruimte volledig te personaliseren wanneer je regels hebt waar je je aan moet houden. Er zijn echter tal van stijlvolle, niet-destructieve manieren om je muren te versieren. Bekijk 15 van onze favoriete ideeën om je op weg te helpen.

1. Niets

werkkamer-hout-bureau

Het lijkt misschien vreemd om deze lijst te beginnen met ‘niets’. Maar dit is om gelijk een belangrijk punt te maken: soms is niets toevoegen aan een bepaald deel van een muur de beste oplossing. Met zoveel leuke opties voor wanddecoratie die er zijn, kom je misschien in de verleiding om te kiezen wat je denkt dat de beste items zijn om altijd op een bepaald deel van je muur te plaatsen.

Maar het is altijd de moeite waard om de totale inrichting van de kamer in gedachten te houden wanneer je je op één plek concentreert. Je realiseert je misschien dat de kamer al genoeg wanddecoratie heeft of dat het toevoegen van wanddecoratie aan een bepaald deel van je muur die ruimte onnodig rommelig zou maken.

2. Prachtige schilderijen 

schilderij-dressoir

Tweedimensionale kunstwerken, zoals schilderijen, komen vaak als eerste in je op bij het lezen van het woord ‘muurdecoratie’, en terecht. Het is niet ongewoon om op zijn minst een versie ervan op de muren van een standaard appartement te vinden. Tweedimensionale kunst is verkrijgbaar in zoveel varianten dat het bij vrijwel elke stijl past. Van kleurrijke getextureerde doeken tot digitale creaties, platte kunstwerken kunnen je muren verlevendigen. Ook is het leuk om een schilderij op een dressoir te plaatsen zoals in de afbeelding te zien is. Dit is een optie als je liever niet in de muur wilt boren. Je kunt ook haakjes kopen die je op de muur kunt plakken om dit probleem te omzeilen. 

3. Familiefoto’s en andere persoonlijke spullen 

photos of the family in various photo frames

Je hebt misschien heel veel foto’s op je computer of smartphone, maar als je je beste foto’s aan de muren van je appartement wilt laten zien houd je je vrienden en familie dichtbij. Ze dienen als een vrolijke herinnering aan je favoriete mensen, leuke vakanties en dierbare herinneringen.

Afgezien van foto’s kan je ervoor kiezen om familiestukken, religieuze voorwerpen of andere stukken met sentimentele waarde of een unieke betekenis voor jou weer te geven, zoals een oude kentekenplaat of een universiteitsbanner.

4. Spiegels, klokken en andere functionele items 

spiegel-muurdecoratie

Bepaalde items die we graag aan onze muren hangen, kunnen decoratief zijn, maar zijn ook heel functioneel. Een van de bekendere voorbeelden hiervan zijn decoratieve spiegels. Ze kunnen je helpen te laten weten dat je er goed uitziet voordat je jouw appartement verlaat, en ze kunnen ook dienen om een appartement groter te laten lijken en voelen.

Spiegels zijn echter niet je enige functionele decoratieve optie. Een mooie wandklok kan bijvoorbeeld dienen als kunstwerk en ervoor zorgen dat je op tijd op plaatsen komt. Andere voorbeelden van functionele wanddecoratie zijn decoratieve kapstokken, prikborden, aan de muur gemonteerde televisies en accentverlichting.

5. Diploma’s, awards en andere prestaties 

muurdecoratie

Als je een thuiskantoor in je appartement hebt, is het een goed idee om een diploma, certificaat of bewijs van een professionele prestatie te tonen. Afgezien van een thuiskantoor, wil je misschien pronken met je educatieve referenties door je ingelijste diploma aan de muur te hangen. Als je kinderen hebt, kun je zelfs trots bewijs van de prestaties van je kind op de muren van je appartement laten zien (naast je koelkast).

6. Wandtapijten en ander textiel kunstwerk 

tapijtje-muur-decoratie

Gedrukt of geschilderd op zware stof en vaak opgehangen aan een decoratieve roede, voegen wandtapijten een vleugje klasse toe aan een appartement. Wandtapijten zijn moeilijker te vinden dan andere soorten wandkleden, maar als je er een kunt vinden, is het zeker de moeite waard. Een goed geplaatst wandtapijt of zelfs een vloerkleed kan warmte en variatie toevoegen aan de inrichting van een appartement.

7. Planken 

muur-planken

Je kunt zelf of met de hulp van een vriend planken aan de muren van je appartement toevoegen. Gebruik planken om een scala aan items op te slaan en weer te geven, van boeken en cd’s tot kaarsen en prullaria. Planken zijn er in verschillende stijlen die passen bij de inrichting van je appartement. En als je meerdere planken aan je muren hangt, kun je ze verticaal uitlijnen of ze op verschillende hoogtes plaatsen om wat creativiteit aan hun opstelling toe te voegen.

Wanneer je planken koopt, moet je het muuroppervlak meten om te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. Vergeet ook niet de breedte, die bepaalt hoeveel ruimte je hebt tussen de muur en de rand van de plank om spullen op te bergen. Als je van plan bent om wat boeken of grotere items op je planken te zetten, kies dan voor een bredere plank, zoals 20 cm, of een hoekplank.

8. Vitrines 

muur-deco

Het ophangen van curiosakasten aan de muur van je appartement kan dé perfecte manier zijn om te pronken met een verzameling kleine, kostbare voorwerpen terwijl ze beschermd blijven. Je kunt natuurlijk vitrines gebruiken om alles te laten zien wat je maar wilt. Swarovski-kristallen, Fabergé-eieren, snuisterijendoosjes, porseleinen beeldjes, je verzameling interessante vazen en soortgelijke souvenirs zijn ideale kandidaten voor curiosakasten en planken.

Als je een fervent sportfan bent, kun je gesigneerde honkballen, petten en truien tentoonstellen in speciale vitrines die je online of in een sportmemorabilia-winkel kunt vinden.

9. Beeldhouwwerken en andere 3D-kunstwerken 

muur-spulletjes

Een driedimensionaal kunstwerk aan je muur kan complimenten opwekken en kan gemakkelijk als middelpunt van een kamer dienen. Schaduwdozen, metalen ontwerpen, reliëftegels en nog veel meer kunnen op zichzelf interessant zijn en tegelijkertijd variatie aan je wanddecoratie toevoegen.

Sculpturen en andere driedimensionale kunstwerken die geschikt zijn voor je muur zijn online te vinden en kunnen ook worden gecombineerd met schilderijen en andere platte kunstwerken in winkels die woondecoratie verkopen.

10. Behang

accent wall

Het aanbrengen van verwijderbaar behang kan patronen aanbrengen en meerdere kleuren aan je muur toevoegen die een typische verfbeurt niet kan bereiken zonder dezelfde hoeveelheid moeite te doen als bij het aanbrengen van gewoon behang.

Als een hele muur toch een beetje een flink project lijkt om aan te pakken, kun je ook gedeeltelijk behang op de muur plakken. De ene muur wel en de andere muur niet. Ze kunnen een mooi tintje geven aan een keuken of vrolijkheid en een thema naar een kinderkamer brengen.

11. Posters en printjes  

posters-printjes

Kunstwerken kunnen een dure optie zijn, maar er zijn geldbesparende alternatieven waar je terecht kunt. Het kiezen van posters of prints die bij je interieur passen of je persoonlijkheid laten zien, is een geweldige manier om de lege ruimte op je muren te vullen. Of je ze nu inlijst of alleen ophangt, het gebruik van commandostrips en andere ophangoplossingen geeft je de kans om te decoreren zonder angst voor schade.

12. Muurstickers 

muurstickers

Als je niet all-in wilt gaan met verwijderbaar behang, zijn muurstickers misschien de ideale optie om te proberen. Met zoveel keuzes tussen inspirerende citaten, prachtige patronen en unieke vormen, vind je vast iets dat gemakkelijk zal werken in elke kamer die je kiest. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst en je dingen kunt veranderen wanneer je maar wilt.

13. Simpele bloemdetails 

colorful bedroom with teal midcentury modern dresser, pink flowers taped to wall

Het toevoegen van planten en bloemen aan een kamer is altijd een favoriet bij het inrichten van een ruimte. Maar in plaats van vast te houden aan het plaatsen van potplanten op planken of op de vloer, probeer ze aan je muur te gebruiken. Met geplakte en gerangschikte nepbloemen kunnen verbluffende arrangementen worden gemaakt, of zelfs het gebruik van kleine reageerbuisjes om een kweekmuur te creëren om nieuwe planten te laten groeien, zijn slechts enkele van de wegen die je in kunt slaan.

14. Galerijwand

muur-galerij

Een of twee kunstwerken ophangen is prachtig, maar als je het concept wat groter wilt aanpakken, probeer dan een galerijwand. Je kunt ervoor kiezen om foto’s, schilderijen of prints in een samenhangende stijl te rangschikken, maar deze decortrend beperkt zich niet tot alleen papieren kunstwerken. Je kunt verschillende persoonlijke items of andere decoratieve items op dezelfde manier rangschikken om een maximalistisch effect te creëren.

15. Gebruik kleurrijke verlichting 

bureau-kleur-lamp

Soms hebben de eenvoudigste ontwerpideeën geen betrekking op het standaard interieur. In plaats van te proberen iets te vinden om de ruimte te vullen, waarom zou je het niet gewoon decoreren met licht? Met een breed scala aan meerkleurige LED-verlichtingsopties kan je een eenvoudige witte ruimte omtoveren tot een kleurrijk kunstwerk. En als je de stemming wilt veranderen, hoef je alleen maar van kleur te veranderen. Geen spijkers of zware apparatuur nodig.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten