Muur Decoreren Zonder te Boren (13x Tips)

muur-decoreren-zonder-boren

Als je in een huurhuis woont, begrijp je waarschijnlijk de beperkingen van het versieren van je muren. Maar dat betekent niet dat je je woning niet op talloze andere manieren kunt personaliseren – zonder je borgsom op het spel te zetten.

Hier zijn 12 ideeën voor hoe je muren van appartementen kunt versieren zonder te boren.

1. Hang gordijnen op

Raambekleding is een must voor elke woonruimte. Gordijnen bieden privacy en een manier om het vroege ochtendlicht tegen te houden als je wilt uitslapen.

Om in je appartement gordijnen op te hangen zonder te hoeven boren, zijn talloze manieren gebracht! Er zijn bijvoorbeeld dubbelzijdige plakstrips of een gordijnroe die je tussen het raamvenster kunt klemmen. Deze eenvoudige, budgetvriendelijke oplossingen vereisen geen boren, schroeven of spijkers. Als je klaar bent om te verhuizen, haal je gewoon de gordijnroede en/of plakstrips weg en laat je je muren vrij van beschadigingen!

2. Breng verwijderbare vinyl stickers aan

Silver Birch Trees Vinyl Wall Sticker By Oakdene Designs | notonthehighstreet.com

Verwijderbare muurstickers zijn een geweldige manier om grafische elementen aan je muren toe te voegen zonder ze te beschadigen.

Vinyl stickers zijn er in vele maten, kleuren en ontwerpen, dus ze zijn geschikt voor het versieren van kinderkamers of het inrichten van een kunstgalerij of fotowand.

3. Leun voorwerpen tegen de muur

Als je leeg beschikbaar hebt, overweeg dan een grote spiegel of canvas tegen de muur te leunen. Door iets tegen de muur te leunen, ben je vrij om het stuk te verstellen waar of wanneer je maar wilt. Kijk ook eens naar leunladders of leunende wandplanken, ideaal om accessoires, boeken of andere kleine voorwerpen op uit te stallen.

4. Gebruik kurk prikborden of metalen memoborden

SVENSÅS Memobord met spelden, kurk donkerbruin, 35x60 cm - IKEA België

Wanddecoraties zoals kurkborden en metalen memoborden bieden zowel vorm als functie, zodat je er belangrijke herinneringen, foto’s en andere aandenkens aan kunt hangen. Bovendien kun je je uitstalling gemakkelijk veranderen naargelang je stemmingen of de seizoenen.

Amazon.com: GBYAN Wall Grid 2 Pack Wire Photo Grid Panels Black Memo Board Wall Organizer Photo Display for Home, Office, 25.6"x17.7 : Home & Kitchen

Metalen memoborden zijn trendy door hun moderne uitstraling en veelzijdigheid: hang er zwaardere voorwerpen aan of wind zelfs wat snoerlampjes op batterijen rond het frame voor een zachtere uitstraling.

5. Gebruik muurvaste plakstrips en haakjes

Als je eraan denkt om de muren van appartementen zonder spijkers te versieren, zijn verwijderbare plakhaakjes de oplossing. Verwijderbare plakhaakjes zijn een betaalbare en eenvoudige manier om posters en fotocollages op te hangen zonder je muren te beschadigen.

Je kunt verschillende plakhaakjes kopen, afhankelijk van wat je er aan gaat hangen. Het ene plakhaakje kan zwaardere voorwerpen dragen dan de andere. Vaak geldt hoe meer kilogram het haakje moet kunnen dragen, hoe duurder het haakje.

6. Breng dubbelzijdig tape voor posters aan

Perfect voor lichte decoraties zoals fotolijstjes of kleine doeken, bevestig je gewoon stukjes dubbelzijdig tape aan de achterkant van je kunstwerk en druk je ze op de muur.

Ga voorzichtig te werk, want dubbelzijdig tape is alleen bedoeld voor lichte voorwerpen. Pro-tip: dubbelzijdige tape is ook heel geschikt voor tijdelijk gebruik, zoals het ophangen van feestversieringen!

7. Gebruik sterke klevende klittenband

spiegel-muurdecoratie

Als je zwaardere voorwerpen wilt ophangen maar niet zeker weet hoe je de muren van je appartement zonder spijkers kunt versieren, probeer dan zelfklevend klittenband.

Klittenband is het beste voor wanddecoratie zoals spiegels of zware fotolijsten. Als je de twee helften op elkaar drukt, hechten de haakjes zich aan de lusjes, waardoor een sterke verbinding ontstaat. Klittenband is het beste voor wanddecoratie zoals spiegels of zware fotolijsten.

8. Versier met washi tape

Verkrijgbaar in tonnen kleuren, maten en patronen, is washi tape een gemakkelijke manier om je muren te versieren zonder spijkers. Washi tape is gemakkelijk te verwijderen, dus je kunt de look veranderen wanneer je maar wilt.

Pro-tip: Probeer washi tape te gebruiken om kaders rond foto’s te maken voor een knal van kleur.

9. Hang plantenbakken aan het plafond

Als je een ouder huis hebt met gestructureerde plafonds, kun je er misschien mee wegkomen om decor aan je plafond te hangen.

Planten zijn een geweldige manier om kleur en leven aan je huis toe te voegen, en je kunt hun uiterlijk veranderen met verschillende potten en ophangbandjes. Je kunt zelfs een unieke plantenhanger weven van macrame touw. Zorg er alleen voor dat je plantenbakken niet te zwaar zijn voor een plafondhaak.

10. Hang een fotocollage zonder lijst op

50Pcs Boho Art Collage Muur Kit Bruin Esthetische Foto 'S Leuke Kat Zonlicht Flower Pictures Slaapkamer Studie Interieur Thuis Decoratie|Wall Stickers| - AliExpress

Frameloze fotocollages zijn een game-changer voor galerijmuren. Je kunt je eigen foto’s gebruiken of leuke setjes kopen. Je kunt deze muurvaste, zelfklevende collage verwijderen en hergebruiken wanneer je maar wilt.

11. Gebruik verwijderbaar behang

Als je een hele muur van een patroon of textuur wilt voorzien, overweeg dan afneembaar behang. Hoewel afneembaar behang duurder is dan traditioneel behang, heb je toch gemoedsrust bij het aanbrengen en verwijderen.

12. Maak D-I-Y muurkunst

17 Best DIY Wall Decor Ideas in 2022 - DIY Wall Art

Gebruik lichtgewicht doeken om one-of-a-kind kunstwerken voor je huis te maken. Je kunt zelfs een knutselavond met je familie en vrienden organiseren, zodat iedereen wat schadevrije muurkunst kan maken.

Als je je meesterwerk af hebt, gebruik je ondersteunende, muurvaste plakstrips om het aan je muur te hangen.

13. Een likje verf

Het verven van de muren in een huurhuis is vaak toegestaan, maar het is belangrijk om eerst toestemming te vragen aan de verhuurder voordat je begint. Je dient ook de muren terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat voordat je het huis verlaat. Het is ook een goed idee om een kwalitatief goede verf te gebruiken van bijvoorbeeld verf-plaza.nl of een professioneel te laten verven als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten