Toerist in eigen land: Must-do’s in Amsterdam

must-dos-in-amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad en trekt elk jaar miljoenen toeristen uit landen als Engeland, Spanje en Duitsland. Het kan storend zijn, maar geef ze eens ongelijk! Waarom loop jij er nooit als toerist rond? Het kan erg leuk zijn om de stad die je denkt te kennen, beter te ontdekken. In dit artikel zullen we een aantal must-do’s in de hoofdstad van Nederland bespreken. Pak je tas in, stop je OV in je zak en ga op ontdekkingsreis!

Bezoek een coffeeshop

Amsterdam staat voor toeristen in binnen- en buitenland bekend om de wiet. Je hoeft maar “coffeeshop Amsterdam” in Google Maps te zetten en er verschijnen honderden rode pinnetjes. De stad kent veel coffeeshops die zeker het bezoeken waard zijn. Het is gebruikelijk om cannabis of hasj te consumeren in de coffeeshop, maar het is in Amsterdam legaal om dit op straat te gebruiken.

Geniet van de horeca

koffie-gesprek

Van coffeeshop naar koffietentje! Amsterdam kent enorm veel horecatenten met een divers aanbod. Lekker terrasjeshoppen met je vrienden en overal een nieuw biertje proberen? Leuk! In koffietentjes heerlijke gebakjes proberen? Ook mogelijk. Je kunt de dag afsluiten in een gezellig pannenkoekenhuis of in een chic restaurant, waar ze oesters en hele kreeften serveren. Er is voor ieder wat wils in de stad.

Verken de grachten

Je hebt Amsterdam niet ontdekt als je niet langs de grachten bent geweest. Heerlijk langs de grachten lopen in de zon is een echte belevenis! Je kunt er ook voor kiezen om mee te varen met een rondvaartboot. Zo heb je vanaf het water uitzicht op de mooiste historische bruggen en gebouwen. Een ervaring die je echt een keer moet meemaken.

Verdwaal in musea

Amsterdam heeft ontzettend veel musea. Zo zijn er de bekende, grote musea waar je uren in kunt ronddwalen, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh museum. Ben je meer geïnteresseerd in moderne kunst? Probeer STRAAT. Een museum vol met street art. Ook kent Amsterdam veel kleine musea, waaronder het kattenmuseum en het torture museum. Je kunt veel uren vullen met het bezoeken van de bijzondere en waardevolle plekken.

Ontdek het nachtleven

Houd je wel van een feestje? Pak dan een aantal feestjes mee nu je er toch bent! De stad heeft bijgedragen aan de groei van de muziekgenres House en Techno. Er zijn ook veel clubs en festivals die zich focussen op fans van dit genre. Houd je meer van gezellige feestkroegen? Daar zijn er op het Rembrandt- en Leidseplein genoeg van!

Het is hartstikke leuk om een keer de toerist in eigen land of stad te spelen. Wellicht ontdek je je nieuwe favoriete café, museum of club. Wordt het volgend weekend lekker weer? Bel een vriend of vriendin en maak er een mooie dag of weekend van in de hoofdstad van het mooie Nederland.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten