Top 15 Mooiste Plekken in Curacao

mooiste-plekken-curacao

De plek om naartoe te gaan voor een meer onder de radar liggende en authentieke eilandbestemming: Curaçao is een intrigerende mix van Europa en het Caribisch gebied.

Als een van de Nederlandse Caribische eilanden voor de kust van Venezuela is het een idyllisch paradijs dat bekend staat om zijn kleurrijke koloniale architectuur, afgelegen stranden (een mix van witte en vulkanische zandstranden), verborgen grotten, warm water, mooi weer en geweldige duiklocaties.

Dit zijn de top 15 beste en mooiste plekken om te bezoeken in Curaçao…

1. Kenepa Beach

grote-knip-mooiste-plekken-curacao

Kenepa Beach bestaat uit twee afzonderlijke stranden, en er is slechts één weg waarmee je naar een van beide kunt komen. De stranden staan ook bekend onder verschillende namen, waaronder Kenepa Grandi of Grote Knip, dat het grootste van de twee stranden is; en Kenepa Chiki, of Kleine Knip, dat het kleinste van de twee is. Het is een geweldige plek om te snorkelen.

Beide stranden zijn tamelijk afgelegen, maar dit schijnt ze nog populairder te maken dan veel van de andere stranden in de omgeving. Het zijn ook prachtige stranden die je zeker aan je lijstje moet toevoegen!

2. Kleine Knip

Kleine Knip doet zijn naam eer aan, want het is inderdaad een heel klein prachtig wit zandstrand. Niettemin, als je van afzondering houdt en het niet erg vindt om je eigen eten en drinken mee te nemen, is dit een plek die je niet wilt missen.

Het is vaak een minder druk strand, dus je kunt er zwemmen, zonnen, of zelfs een barbecuegrill opzetten en wat van je eigen eten koken zonder het strand te delen met veel andere mensen. Het is het perfecte strand om te bezoeken als je even weg wilt van de wereld en gewoon wilt genieten van wat tijd met familie of vrienden.

3. Playa Jeremi

Playa Jeremi, gelegen bij het dorp Lagun in het noordwesten van Curaçao, is een afgelegen strand zonder voorzieningen, wat betekent dat het geen van de toeters en bellen heeft die sommige andere stranden in de omgeving wel hebben.

De kustlijn bestaat deels uit zand en deels uit vulkanisch materiaal en wordt op bepaalde dagen behoorlijk heet, wat betekent dat je misschien sandalen moet meenemen als je erheen gaat. Dat gezegd hebbende, is het een geweldige plek om te bezoeken als je het gevoel wilt hebben dat je het eiland helemaal voor jezelf hebt, en het is zeker een uitstapje waard.

4. Willemstad

Curacao Nu Skin Nuskin Vacation Vacazion Fun Trip GIF by Nu Skin

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en een plek die je niet mag missen als je op bezoek bent. Verwacht een aantal geweldige attracties, van stranden tot prachtige gebouwen met historische en architectonische betekenis, en er zijn ook veel casino’s in de omgeving. Het is een heerlijke stad met ruwweg 140.000 inwoners.

Als je de haven van Willemstad bezoekt, zie je een scala aan boten in alle maten, en mis de prachtige pastelkleurige koloniale architectuur in de Oude Stad niet.

5. Punda – een schilderachtige wijk in de hoofdstad

In de hoofdstad Willemstad zijn er vier verschillende wijken, en een daarvan heet Punda en dit is een van de mooiste plekken om te verkennen op Curaçao. Zowel Punda als Otrobanda worden gescheiden door de Sint Annabaai. Punda werd gesticht in 1634 en werd gebouwd als een ommuurde stad.

In Willemstad staat ook de oudste bewaard gebleven synagoge van Amerika, bekend als de Curaçaose Synagoge. Het centrum van deze stad heeft verbazingwekkende architectuur en een haveningang, en is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

6. Cas Abao Beach

Een van de mooiste stranden van het eiland. Dit strand ligt ten noordoosten van Curaçao en is een privéstrand met prachtig wit zand en kristalblauw water. Je moet betalen om het strand te betreden, maar de prijs is goedkoop, slechts ongeveer €3 per persoon. Het is een prachtig strand dat de laatste jaren erg populair is geworden, dus verwacht dat er anderen bij komen.

Er zijn palmbomen, hutjes en ligstoelen om van te genieten, en het strand is omgeven door veel mooie heuvels en bergen. Het is een geweldige manier om de dag door te brengen als je op Curaçao bent.

7. Koningin Emma Pontonbrug

Koningin Emmabrug

Voor iedereen die van geschiedenis en unieke bezienswaardigheden houdt, is dit een niet te missen plek. De lokale bevolking noemt het de Swinging Old Lady, en het begon als een tolbrug kort na de bouw in 1888.

Hij verbindt twee delen van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, en toen het nog een tolbrug was, mochten mensen er op blote voeten overheen lopen zonder tol te betalen. Tegenwoordig gaat hij regelmatig open zodat zeeschepen erdoor kunnen, en hij is 548 voet lang en 32 voet breed. Het is ook de reis waard om het te zien!

8. Blue Bay Beach – een van de mooiste bestemmingen op Curaçao

Gelegen ten noordwesten van de hoofdstad Willemstad is Blue Bay Beach weer zo’n prachtig strand op Curaçao. Bekijk naast het strand zelf ook de golfbanen, de Blue Bay Beeldentuin, talrijke restaurants, en zelfs het hockeyveld! Geweldige duikmogelijkheden bevinden zich ook in de buurt.

Het ligt heel dicht bij een vissersdorp genaamd Sint Michiel, wat mede de reden is voor zijn charme. Het heeft ook veel wit zand en helder blauw water om van te genieten.

9. Playa Santa Cruz

Eeen schilderachtig strand met een klein koraalrif: ook wel Playa Santa Cruz genoemd, is dit een strand dat ten zuiden van het dorp Lagun ligt. Het is een breed strand met veel wit zand en prachtig blauw water, en het is omgeven door weelderig groen en enkele mooie uitzichten.

Op het strand zelf kun je genieten van strandcabines en zelfs een snackbar, zodat je zelf geen eten en drinken hoeft mee te nemen, tenzij je dat wilt. Het is een van de 37 stranden op Curaçao, en het is net zo mooi en meegaand als de rest.

10. Mambo Beach

mooiste-plekken-curacao-mambo-beach

Dit is een van de populairste plekken en hoewel ze €6 per persoon vragen om dit strand te betreden, is het echt een schitterend strand. Niet alleen is het prachtig, maar het heeft alles wat je nodig hebt om er een geweldig uitje van te maken, inclusief winkels, restaurants en plaatsen om te stoppen en een koel drankje te halen.

Je kunt er genieten van een geweldig nachtleven, een ontspannende spa bezoeken en naar hartenlust winkelen. Er is van alles te doen in Mambo Beach, of je nu wilt zwemmen, zonnen, watersporten beoefenen of gewoon ontspannen!

11. Playa Kenepa Grandi

Playa Kenepa is een zeer populair strand bij de lokale bevolking en bestaat eigenlijk uit twee verschillende stranden: de Kenepa Grandi, wat het grotere strand is; en de Kenepa Chiki, wat een veel kleiner strand is. Je kunt deze twee stranden slechts via één weg bereiken omdat het zo geïsoleerd is, maar de isolatie is wat veel mensen er het mooist aan vinden, vooral de toeristen.

Een vergezicht kijkt uit over het strand, dat veel wit zand en kristalblauw water heeft. Het is zo’n prachtig strand dat veel mensen het vergelijken met een ansichtkaart, wat misschien wel het grootste compliment is dat iemand een strand kan geven!

12. Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een klein strand dat bij het dorp Sint Willibrordus ligt, precies waar de Porto Marie-baai te vinden is. Het heeft palmbomen en ligstoelen voor mensen die aan de kust willen ontspannen en aan hun kleurtje willen werken, en het strand experimenteert momenteel met verschillende koraalriffen zodat de conditie van de riffen behouden kan blijven.

Je kunt de honderden kunstmatige koraalblokken bekijken die ze hiervoor hebben neergezet, of gewoon genieten van het zand en het water zoals je dat op elk ander strand in de omgeving zou doen.

13. Shete Boka Nationaal Park

schildpad-curacao-vakantie

Dit park staat bekend om zijn golven die tegen de koraalrotsen beuken, en die zijn zeker een bezienswaardigheid. Maar je zult ook de vele andere attracties in het park niet willen missen, waaronder kalkstenen kliffen, een natuurlijke brug, een beschermd gebied voor zeeschildpadden en een grot.

Als je je bezoek goed timet, kun je soms zeeschildpadden zien leggen, wat je zeker niet zult vergeten. Als je Curacao bezoekt en je hebt een pauze nodig van de strandachtige activiteiten, ga dan zeker eens kijken bij het natuurschoon Shete Boka Park.

14. Klein Curaçao

Klein Curacao, of Klein Curacao, ligt ten zuidoosten van Curaçao en is slechts 0,66 vierkante kilometer groot. Het is een onbewoond eiland met een zeer droog klimaat, dat veel lijkt op het klimaat van de woestijn. Het enige wat er op het eiland te vinden is, zijn een oude vuurtoren, een strandhuisje en enkele hutjes.

Je zult dit waarschijnlijk niet vinden op je lijst van plaatsen om te bezoeken op Curaçao, maar het is een interessante plek om te bezoeken als je iets wilt zien dat erg afgezonderd en afgesneden is van de rest van de wereld. De enige mensen die er ooit te vinden zijn, zijn vissers die soms enkele dagen blijven en dan weer vertrekken.

15. Playa Manzanillo

Het strand van Playa Manzanillo biedt helderblauw water en veel witte zandstranden. Als je van lekker eten, lieve mensen en geweldige muziek houdt, moet je dit strand bezoeken! Zowel inwoners als toeristen genieten van het water en het strand om te zonnebaden, en je kunt niet ver van het strand zelfs ziplinen.

Het strand zorgt voor een geweldige manier om de dag door te brengen – of zelfs maar een paar uur als je wat tijd hebt tussen andere toeristische attracties.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten