Mijn Schoondochter Mag Mij Niet: De 20 Tekenen

mijn-schoondochter-mag-mij-niet

Relaties met schoonfamilie kunnen soms moeilijk te navigeren zijn. Daarom is er zoveel gesproken over de netelige onzekerheid van moeder en schoondochter relaties.

Terwijl veel van de gesprekken meestal gaan over vervelende schoonmoeders, wat moet je doen als het je schoondochter is die voor een ongezonde relatiedynamiek zorgt?

Als je relatie met je schoondochter gevuld is met ruzie, dan vraag je je misschien af wat het probleem kan zijn.

Voelt ze zich ongemakkelijk in je buurt of mag ze je gewoon niet? De vrouw accepteren met wie je zoon gekozen heeft te trouwen is belangrijk om je relatie met hen beiden in stand te houden. Daarom is het belangrijk te weten of haar afstandelijke gedrag voortkomt uit het feit dat ze verlegen is of dat ze je helemaal niet aardig vindt.

Let op deze 20 tekenen om je te helpen beter door de situatie te navigeren.

1. Ze is beleefd in je buurt, maar niet warm, vriendelijk, of liefdevol

vrouw-jaloezie

Je schoondochter kan beleefd tegen je zijn, maar beleefd betekent niet warm. Als ze je niet mag, zal ze doen wat ze kan om afstand te bewaren. Als ze in dezelfde ruimte is als jij, zal ze beleefde koetjes en kalfjes maken of zelfs met andere mensen in de buurt praten.

Als je probeert met haar te converseren, kan ze beleefd genoeg zijn om gewoon met je te praten. Ze zal geen vervolgvragen stellen. Ze gaat haar best doen om te vermijden dat ze een lang gesprek met je voert over wat dan ook.

2. Ze verzint smoesjes waarom ze niet zo vaak op bezoek kan komen als jij zou willen

Als je schoondochter manieren lijkt te zoeken om je te vermijden, dan mag ze je waarschijnlijk niet. Ze komt schijnbaar nooit op bezoek, ook al woon je heel dichtbij. Of als je ver weg woont, en je wilt dat ze maar één of twee keer per jaar op bezoek komt, en ze kan nooit de tijd schijnen te vinden om op bezoek te komen.

Het maakt niet uit hoeveel tijd ze gekregen heeft om plannen te maken om op bezoek te komen. Ze wil gewoon geen compromis sluiten over haar tijd om bij je te zijn. Als ze alleen op familiebijeenkomsten komt opdagen, doet ze dat omdat ze zich verplicht voelt te gaan, niet omdat ze jou wil bezoeken.

3. Je voelt dat ze de hoeveelheid contact die je met je zoon hebt beperkt

Je zoon is een groot deel van je leven en het enige dat jullie tweeën met elkaar verbindt. Als ze je niet mag, zal je schoondochter redenen vinden om zijn omgang met jou te beperken.

Ze kan proberen je in een kwaad daglicht te stellen of hem manipuleren om aandacht aan haar te besteden in plaats van jou de hand te reiken. Ze kan klagen over jou en over de hoeveelheid tijd die hij met je doorbrengt, ook al is het een onbeduidende hoeveelheid tijd.

Elke kans die ze krijgt om hem bij je weg te houden, zal ze nemen. Dus, als je merkt dat de hoeveelheid contact die je met je zoon hebt drastisch is afgenomen, kan dat door je schoondochter komen.

4. Je hoort zelden of nooit van haar, tenzij ze op je telefoontje of sms reageert

Bored Katy Perry GIF by 2020 MTV Video Music Awards

Ze kan het gewoon druk hebben. Of ze is misschien niet zo iemand die graag contact initieert. Belt ze snel terug? Beantwoordt ze sms’jes zo snel als ze kan? Als ze deze dingen doet en aangenaam is als je haar de hand reikt, is er niet veel om je zorgen over te maken.

Communiceert ze liever met je via haar echtgenoot? Is ze onbeleefd als ze met je communiceert? Als een van beide het geval is, negeer je gevoel dan niet.

5. Je zoon verzint excuses voor het gedrag van zijn vrouw

Een goede aanwijzing dat je schoondochter je niet mag is dat je zoon voortdurend smoesjes voor haar verzint. Hij zal je vertellen dat ze niet op bezoek kan komen omdat ze het druk heeft. Of ze beantwoordt geen telefoontjes omdat haar telefoon op stil stond. Als ze niet met je praat, zal het zijn omdat ze zich niet goed voelde of om een andere reden. Zijn smoesjes zullen vaag en algemeen klinken.

6. Ze vraagt nooit je advies over problemen of kwesties

Je schoondochter heeft misschien andere mensen in haar leven tot wie ze zich kan wenden voor advies. Ze heeft haar eigen moederfiguur, vrienden, en familie om advies te vragen. Maar jij bent nu ook een van haar mensen. Vooral als het om raad betreffende haar man gaat. Niemand kent je zoon zo goed als jij. Dus als ze problemen of kwesties heeft betreffende je zoon, moet ze zich tot jou wenden voor advies. Als ze met iemand anders dan jou over haar man praat, kan dat een rode vlag zijn.

7. Ze wordt snel defensief

Als ze snel geïrriteerd lijkt te raken en steeds aan je twijfelt, vertrouwt ze je niet en vindt ze je waarschijnlijk niet aardig. Twijfelt ze aan je daden en ideeën, hoe goed ze ook zijn? Als je haar vragen stelt die van een goede plaats komen, en ze wordt meteen defensief, dan is ze echt niet geïnteresseerd in wat je te zeggen hebt.

Bedenk wel dat dit gebaseerd zal zijn op hoe je haar gewoonlijk behandelt. Als je zelf gewoonlijk vriendelijk bent en niet veroordelend of onbeleefd, zou ze niet defensief tegen je moeten worden. Maar als je voortdurend kritiek op haar hebt, kan ze zomaar aannemen dat je kritiek op haar hebt, waardoor ze defensief zal worden.

8. Ze komt niet elke keer op bezoek als je zoon dat doet

oudere-man-daten-dingen-die-je-moet-weten

Het kan zijn dat ze het gewoon druk heeft en niet in staat is elke keer dat je zoon op bezoek komt op bezoek te komen. Of ze kan je actief uit de weg gaan. Als ze altijd het huis lijkt schoon te maken of smoesjes vindt om niet op bezoek te komen als haar zoon dat wel doet, is ze je actief aan het ontwijken.

Denk na over hoe vaak je zoon op bezoek komt in verhouding tot hoe vaak zij op bezoek komt. Als het meer dan de helft van de tijd is, neem het dan niet persoonlijk. Ze is waarschijnlijk gewoon aan het werk of op bezoek bij haar vrienden. Is het minder dan de helft van de tijd, vooral als zijn bezoekjes onregelmatig zijn, dan is het veilig om aan te nemen dat ze redenen vindt om niet op bezoek te komen.

9. Je ziet geen cadeaus die je gestuurd hebt als je hun huis bezoekt

Als je hun huis bezoekt en geen cadeaus ziet die je gestuurd hebt, is dat geen goed teken. Ze kan smoesjes verzinnen waarom je de cadeaus niet ziet. Zelfs geschenken die normaal gesproken in de open lucht zouden liggen, zoals een fotolijstje of kinderspeelgoed.

Ze zijn “kapot” of “kwijt”. Dit kan echt kwetsend zijn, en ze weet het. Vooral als het geschenk iets is waarvan je weet dat ze het graag wilde hebben en dacht dat ze het leuk zou vinden. Zelfs geschenken die niet bijzonder in de smaak vallen, moeten gewaardeerd worden.

Als je niet vaak langskomt, moeten die geschenken in de openbaarheid komen. Als je geschenken naar de kleinkinderen gestuurd hebt, moeten ze door jou gebruikt en opgemerkt worden.

10. Ze maakt passief-agressieve opmerkingen naar je toe, vermomd als grapjes

Dit soort gedrag is overduidelijk. Je schoondochter zal kwetsende dingen zeggen en er dan om lachen, alsof het een grap is. Speels over en weer plagen en grapjes maken is normaal en leuk. Families doen dingen anders, en velen houden zich bezig met elkaar voor de gek houden en kleine grapjes maken. Maar als dit voor jouw gezin niet normaal is, maak dan duidelijk dat je haar “grapjes” niet grappig vindt. Laten we heel duidelijk zijn. Ze lacht misschien, maar ze weet dat wat ze zegt onbeleefd en kwetsend is. Als ze dit doet, vindt ze je zeer zeker niet aardig.

11. Ze is aardiger tegen je in het bijzijn van je zoon dan wanneer je met z’n tweeën bent

Het kan zijn dat ze gewoon meer op haar gemak is als je zoon in de buurt is. Misschien is ze spraakzamer als hij in de buurt is, en dat is niet erg. Misschien is ze meer ontspannen als hij in de buurt is, wat haar zal helpen warmer, vriendelijker en opener te zijn. Vooral als het een nieuw huwelijk is, kan het zijn dat ze gewoon aan je gewend is en het leuk vindt jou en je zoon met elkaar te zien omgaan. Maar als ze zich helemaal lijkt af te sluiten als jullie met z’n tweeën zijn, zit ze waarschijnlijk te popelen om bij je weg te zijn.

12. Zij en je zoon brengen meer vakanties door met haar familie dan met jou

koppel

Deze kan een beetje lastig zijn. Als zij en je zoon net dichter bij haar familie wonen, dan zal het logistiek gezien gemakkelijker zijn om de vakanties bij haar familie door te brengen. Maar als jullie even ver weg zijn, of als het even gemakkelijk is om jou te bezoeken als haar familie, dan zou jij even vaak bezoek moeten krijgen als haar familie.

Hoewel speciaal, kunnen vakanties ook erg stressvol zijn voor alle betrokkenen. Het kan zijn dat ze je niet aardig vindt, maar het kan ook zijn dat ze meer onder druk staat om met haar familie op bezoek te gaan dan met jou.

13. Ze is vriendelijker tegen anderen in de familie dan tegen jou

Dit is een grote. Als je schoondochter merkbaar vriendelijker is tegen andere familieleden van jou, is dat een goed teken dat ze geen fan van je is. Let op hoe ze met andere familieleden omgaat. Denk aan hoeveel ze met hen lacht en hoe ze één op één met hen optrekt. Is het gewoon zo dat ze met die familieleden meer gemeen heeft? Misschien zijn ze dichter in leeftijd of hebben ze dezelfde interesses. Of misschien vindt ze hen oprecht aardiger dan jou.

14. Ze beperkt het aantal interacties dat je met je kleinkinderen hebt

kind-lego

Als je schoondochter je niet mag of niet vertrouwt, zal ze je ook niet in de buurt van haar kinderen willen hebben. Moeders zijn erg beschermend over hun kinderen. Als ze denkt dat je haar regels zal negeren of respectloos zal zijn tegenover haar of haar kinderen, zal ze niet willen dat ze in je buurt zijn.

Als jouw opvoedingsstijlen wild verschillen van de hare, vertrouwt ze er misschien niet op dat je haar wensen zult opvolgen. Als ze ook maar enige reden heeft om te denken dat je mishandelend, verwaarlozend of respectloos zou zijn, zal ze je niet in de buurt van haar kinderen willen hebben.

Hoe ze over je denkt, niet alleen als persoon maar ook als ouder, zal grote invloed hebben op hoeveel tijd je met je kleinkinderen mag doorbrengen.

15. Ze belt of sms’t niet op je verjaardag of grote mijlpalen

Laat ze verjaardagen, jubilea, of andere grote data ongemerkt voorbij gaan? Als ze data voorbij laat gaan die andere mensen in het algemeen zouden opmerken, is dat een aanwijzing dat ze je niet aardig vindt. Het is volkomen normaal dat mensen af en toe een verjaardag of jubileum vergeten.

Typisch als dat gebeurt, bellen we de geliefde op en verontschuldigen ons en maken er een groot ding van. En dan herinneren we het ons volgend jaar weer! Maar als ze een belangrijke datum helemaal ongemerkt voorbij laat gaan, vooral meerdere keren, dan is ze niet berouwvol. Als ze geen berouw heeft, is de kans groot dat ze het helemaal niet vergeten is. Het kon haar gewoon niet genoeg schelen om de afspraak te erkennen.

16. Ze komt nooit naar je toe voor advies en wimpelt je feedback volledig af

slechte-werkomgeving-herkennen-toxisch

Als moeder ben je vervuld van jarenlange wijsheid. Misschien voelt ze zich niet op haar gemak om zich zo open en kwetsbaar rond jou op te stellen. Of misschien heeft ze altijd de raad van haar moeder of een andere oudere, wijze persoon in haar leven opgevolgd.

Er zijn veel redenen waarom ze misschien niet naar je toe komt voor advies, maar als ze nooit eens om je eenvoudige mening over iets vraagt dan is dat een behoorlijk grote rode vlag. Als we iemand om feedback vragen, is dat een manier om hem te laten weten dat we waarde hechten aan wat hij te zeggen heeft. Als ze je zelfs nog nooit om een of ander advies gevraagd heeft, dan is de kans groot dat ze je niet aardig vindt of waarde hecht aan wat je denkt of te zeggen hebt.

17. Ze weigert enige hulp van je aan te nemen

Misschien weet je dat zij en je zoon tegen een financiële kink in de kabel lopen en wil je helpen door hen wat geld te schenken om zich te redden. Of misschien ben je bereid om in het weekend te helpen babysitten zodat ze met z’n tweeën weg kunnen voor een romantisch uitje.

Als je keer op keer aanbiedt te helpen en ze weigert consequent, dan kan het zijn dat ze een probleem heeft met het aanvaarden van hulp, of dat ze jouw hulp in het bijzonder niet wil aanvaarden. Als ze je hulp wel aanvaardt, doet ze dat met tegenzin.

18. Ze probeert niet te verbergen dat ze je niet mag.

vrouw-huilt-koppel-ruzie-liegen

Ze doet altijd haar best om ervoor te zorgen dat je weet dat ze je niet kan uitstaan. Dit kan passief-agressief uitspelen of ze kan het je zelfs botweg laten weten. Ze kan zich ergeren aan elk klein dingetje dat je doet of zegt. Of ze kan je neerzetten in het bijzijn van andere familieleden en je doen overkomen alsof jij de giftige bent.

Ze kan zelfs onbeleefd op je reageren in het bijzijn van andere familieleden en je proberen te herinneren aan je “plaats” in de familiedynamiek. Haar uiteindelijke doel is je neer te zetten om zichzelf beter en machtiger te voelen.

19. Ze vertoont ongelooflijk egoïstisch en narcistisch gedrag

Een van de andere duidelijke tekenen van een slechte schoondochter is een vrouw die voortdurend ongelooflijk egoïstisch gedrag vertoont. Hoe gedraagt ze zich als jij in de buurt bent? Hoe behandelt ze andere mensen? Ze kan gewoon het soort persoon zijn dat alleen maar om zichzelf en haar eigen wensen en behoeften geeft.

Als je met een narcistische persoon te maken hebt, zul je beginnen merken dat ze alleen aardig tegen je is als ze iets nodig heeft. Als ze echter eenmaal krijgt wat ze wil, gaat ze meteen weer verder met je vreselijk te behandelen of alsof je niet eens bestaat. Het gaat haar er alleen maar om te krijgen wat ze wil en als je niet langer nuttig bent zal ze je wegdoen.

20. Ze praat slecht over je tegen andere familieleden en iedereen die maar wil luisteren

Als ze het gevoel begint te krijgen dat haar macht bedreigd wordt of zich bijzonder wraakzuchtig voelt, zal ze slecht over je beginnen te praten tegen iedereen die maar luisteren wil. Ze zal haar uiterste best doen om te proberen je reputatie in de familie te ruïneren en je aan iedereen te belasteren. Ze kan haar drama zelfs aan haar vrienden en haar eigen familieleden ventileren.

Het maakt niet eens uit of de dingen die ze zegt allemaal leugens zijn. Ze is er niet vies van situaties en opmerkingen te verzinnen om jou in een kwaad daglicht te stellen. Als je haar toevallig confronteert en probeert een grens te stellen dan kan ze zelfs liegen over het praten over jou tegen andere mensen en de hele situatie ontkennen.

Hoe verbeter ik mijn relatie met mijn schoondochter?

oudere-vrouw-oma

Verbeter een relatie met een schoondochter door open en eerlijk te zijn over de kwesties tussen jullie, je te verontschuldigen voor eventuele overschrijdingen, en haar volledig in de familie op te nemen zonder oordeel of verwachting.

Het is belangrijk te onthouden dat je schoondochter uit een andere familie komt met andere overtuigingen. Wees onbevooroordeeld en laat aanvankelijke oordelen die je over haar kunt hebben buiten beschouwing. Dit is vooral belangrijk als het de eerste keer is dat je haar ontmoet.

Terwijl jij haar misschien als afstandelijk of onbeleefd ziet, kan ze ook gewoon verlegen en ongemakkelijk zijn. Ze kan gereserveerd zijn of zich inhouden. Deze gevoelens zouden uiteindelijk moeten verbeteren. Blijf gewoon gastvrij en benader de mogelijkheid om samen tijd door te brengen één op één.

Wees betrokken, betrouwbaar, en benaderbaar. Bied steun en advies als dat nodig is en zonder voorbehoud. Dit zal je schoondochter laten zien dat je iemand bent op wie ze kan vertrouwen. Jaag haar niet op.

Begrijp dat relaties tijd nodig hebben om op te bouwen. Je kent haar gezinssituatie niet. Als ze niet hecht is met haar moeder of nooit een moederfiguur heeft gehad, kan het moeilijker zijn om een relatie met haar op te bouwen. Als jullie een eerder conflict gehad hebben, laat haar dan zien dat je bereid bent om eventuele moeilijke gevoelens achter je te laten.

Vraag het tenslotte aan je zoon. Vraag hem wat je kunt doen om je relatie met zijn vrouw te versterken. Hem erbij betrekken kan je meer ontspannen maken rond haar en bewijst dat je echt een gelukkige, gezonde relatie met je schoondochter wilt hebben.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten