Dit zijn de Meest Bijzondere Telefoons Ooit Gemaakt

meest-bijzondere-telefoons-ooit-nokia

Sinds de grootschalige productie van mobiele telefoons proberen bedrijven de consument unieke en vernieuwende telefoons aan te bieden, maar veel van hen raakten ergens de weg kwijt en ontwikkelden enkele van de meest vreemd uitziende en onhandig ontworpen telefoons. Dit zijn de meest bijzondere telefoons die ooit zijn gemaakt:

Samsung Juke (2007)

The 5 weirdest phones I've seen in my career | TechnoBuffalo

Zoals de naam al doet vermoeden was de telefoon gericht op muziekliefhebbers. Hij geeft ondersteuning voor een breed scala aan muziekformaten, en 2 GB opslagruimte voor muziek. Maar het interessantste deel is wel het ontwerp, dat zowel uniek als vreemd is. Hij heeft de functie om het scherm te draaien waardoor het toetsenbord zichtbaar wordt. Voor zijn tijd was het een oprechte poging om aan de behoeften van muziekliefhebbers te voldoen, maar mislukte ontwerptechnisch hard.

Haier P7 Pen Telefoon (2004)

Is er iemand die een telefoon wil die de mogelijkheden heeft om op papier te schrijven? Daar heb je hem, de Haier pen telefoon. Deze pen is een beetje anders dan andere, want hij kan gebruikt worden om te bellen, sms’jes te sturen en alles te doen wat een standaard mobiele telefoon ook doet. P7 Pen Phone is misschien niet de meest succesvolle telefoon die ooit gemaakt werd, maar zeker wel een van de eigenaardigste.

De Gouden Boeddha Telefoon (2009)

The Golden Buddha Phone » Tell Me How - A Place for Technology Geekier

Deze maffe telefoon is een van de duurste telefoons die in China ontwikkeld werd. Hij draagt een stuk echte jade, parelmoer poederlak en een 24-karaats goudlaagje, waardoor hij met $ 1.750 de duurste mobiele telefoon in China is, al weten we nog steeds niet zeker wie zo’n bedrag zou willen uitgeven voor dit vreemde product. Deze heilige telefoon wint de race van meest unieke, vreemdste en misschien wel de meest nutteloze telefoon ooit gemaakt.

Nokia N-Gage (2003)

N-Gage (device) - Wikipedia

Nokia kwam weer met een slecht ontworpen telefoon die op gamers was gericht, en hen weglokte van de Game Boy Advance door mobiele telefoonfunctionaliteit in een handheld console op te nemen.

De N-Gage was echter meteen een mislukking, deels omdat de toetsen, ontworpen voor een telefoon, niet goed geschikt waren voor gamen en ook niet goed ontworpen om als telefoon gebruikt te worden, vandaar dat we deze telefoon ook bij dit rijtje vonden passen.

Samsung Serene (2005)

Samsung Serene - description and parameters | IMEI24.com

Samsung Serene met rond toetsenbord werd geproduceerd door een samenwerking tussen Samsung electronic en Bang & Olufsen, een bedrijf dat populair is om zijn luxeproducten. Hoewel het niet bepaald een slecht uitziende telefoon is, ziet dit product met een prijs van 1275 dollar er zeker nogal vreemd uit om als telefoon te gebruiken.

Nokia 7280 (2004)

Als onderdeel van Nokia’s “Fashion Phone” lijn heeft hij een zwart, wit en rode styling, en een scherm dat in inactiviteit vervaagt tot een spiegel. Hoewel het ontwerp een hype in de modewereld wist te genereren, kan het vandaag beschouwd worden als een van de vreemdst uitziende telefoons ooit gemaakt.

Motorola V70 (2002)

Motorola V70 Price in India, Reviews, Features, Specs, Buy on EMI | 2nd January 2022 - Pricebaba.com

Toen deze telefoon 15 jaar terug voor ongeveer 400 dollar op de markt kwam met voorzieningen als GPRS-ondersteuning en een 360° draaibaar toetsenbord, dacht men dat het een vernieuwend ontwerp was. Maar zoals je misschien al geraden had, hield dat ontwerp niet lang stand, in plaats daarvan registreerde het zijn naam als een van de meest bijzondere telefoons in de geschiedenis.

Nokia 7600 (2003)

Nokia 7600 - Wikipedia

Deze vreemd uitziende telefoon was verrassend genoeg gericht op de “mode” markt, hij had een unieke traanvorm en er waren allerlei verwisselbare covers verkrijgbaar. De cijfertoetsen bevonden zich rond het scherm. De VGA-camera was van goede kwaliteit voor zijn tijd, maar slecht naar moderne maatstaven. Dit modieuze ontwerp was niet zonder gebreken, die toetsen maakten het typen en kiezen nogal onhandig. Het ontwerp was niet alleen een grote mislukking, maar ook behoorlijk opvallend. 

BlackBerry Passport (2014)

Is BlackBerry's Passport hip, or just square? | Fortune

BlackBerry Passport was een poging om nieuwe wijn in een oude fles te serveren. Hij is in de eerste plaats gemaakt voor mensen die een old school BlackBerry telefoon willen kopen met de nieuwste hardware specificaties. BlackBerry slaagde erin die uitdaging aan te gaan met deze unieke telefoon. Maar het is wat ons betreft een van de meest bijzonder uitziende smartphones die vandaag op de markt verkrijgbaar is.

Monohm Runcible (2015)

Monohm Runcible: een ronde antismartphone van hout - Preview - Tweakers

Het uitgangspunt was een smartphone ontwikkelen die lijkt op een eeuwenoude zakhorloge. Deze cirkelvormige telefoon heeft een beeldscherm aan de voorkant, een camera aan de achterkant en andere noodzakelijke functies voor de hedendaagse consument. De smartphone ziet er zeker uniek en mooi uit, maar kan ook beschouwd worden als een van de mafste telefoons aller tijden.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten