Dit zijn de Meest Bijzondere Technologieën Ter Wereld (2022)

drone-meest-bijzondere-technologieën-ter-wereld

Elke dag bedenken mensen over de hele wereld nieuwe innovaties om de wereld nog beter te maken. We hebben een lijst samengesteld van de meest bijzondere ontwikkelingen van dit moment op het gebied van technologie, die onze wereld mogelijk zal veranderen. Of het nu gaat om het verbeteren van de gezondheid, het oplossen van voedseltekorten of gewoon het nog beter maken van virtual reality, deze 11 ideeën zullen je zeker verbazen.

Bakstenen die energie opslaan

smart brick

Wetenschappers hebben een manier gevonden om energie op te slaan in de rode bakstenen die gebruikt worden om huizen te bouwen. Deze methode om rode bakstenen om te zetten in een soort energie-opslagapparaat, word een supercapacitor genoemd.

Het goedkope en overal verkrijgbare bouwmateriaal wordt omgevormd tot “slimme bakstenen” die energie kunnen opslaan als een batterij. Dit houdt in dat een geleidende laag, pedot genoemd, op bakstenen wordt aangebracht, die dan door de poreuze structuur van de bakstenen sijpelt en als een soort energie-opslag-elektroden fungeren. IJzeroxide, het rode pigment in de bakstenen, helpt bij het proces.

Hoewel het onderzoek nog in een concept stadium verkeert, beweren de wetenschappers dat muren die van deze bakstenen gemaakt zijn een aanzienlijke hoeveelheid energie zouden kunnen opslaan en binnen een uur honderdduizenden keren opgeladen kunnen worden.

Apparaat om te bepalen of je fruit rijp is

New device can tell if fruit is ripe

Ooit fruit gekocht van je lokale fruitverkoper, vooral een appel, denkend dat het rijp genoeg was voor je veeleisende eetlust, om er vervolgens achter te komen dat het niet rijp was? Nou, geen zorgen meer dat dit je nog eens overkomt. Dit apparaat maakt namelijk gebruik van ultraviolet licht om de gloed van chlorofyl in de schil van het fruit te meten. Hoe zwakker de gloed van het chlorofyl, hoe rijper de vrucht, aangezien chlorofyl na verloop van tijd wordt afgebroken tot andere chemicaliën.

Het apparaat zal landbouwers helpen beslissen wat het beste moment is om hun oogst binnen te halen en het zal ook de appel distributeurs helpen, die op giswerk vertrouwen, om te beslissen waarheen ze hun voorraad moeten sturen, aangezien de rijpste appels naar plaatsen moeten brengen waar ze waarschijnlijk snel uitverkocht zullen zijn.

3D-films kijken in de bios zonder funky 3D-bril

New movie screen allows for glasses-free 3-D at a larger scale | MIT News | Massachusetts Institute of Technology

Ben je een filmliefhebber? Heb je genoeg van die onhandige 3D-brillen? De oplossing is nabij. Een team van wetenschappers waaronder Max Planck hebben gesuggereerd dat het mogelijk zal zijn om een 3D film te kunnen bekijken zonder gebruik te maken van een bril, met een zorgvuldig ontwerp van optische elementen. Zij hebben een eenvoudig 3D-prototype voor de bioscoop ontwikkeld dat een beeld van 200 pixels kan ondersteunen. Bij de testfase konden vrijwillige kijkers 3D-versies van gepixelde figuren zien vanaf een aantal verschillende zitplaatsen in een kleine bioscoop.

Robot geleidehond

Een student aan de Loughborough University heeft een “robot-geleidehond” ontworpen die mensen met een visuele handicap die geen echt dier kunnen onderhouden, zal helpen. Het product, ontworpen door Anthony Camu, bootst de functies van een blindengeleidehond na en programmeert ook snelle en veilige routes naar bestemmingen met behulp van real-time gegevens.

Theia, genoemd naar de titanengodin van het zicht, is een draagbaar en onzichtbaar handheld apparaat dat de gebruiker door buitenomgevingen en grote binnenruimtes leidt. Met behulp van een speciale “control-moment gyroscoop” (CMG), beweegt Theia de handen van de gebruikers en “leidt” hen fysiek – vergelijkbaar met het vasthouden van de beugel van een geleidehond.

‘Slow Dance’ fotolijst

Geïnspireerd door twee van zijn vrienden die graag dansten, vervaardigde Lieberman de eerste versie van ‘slow dance’ als hun huwelijksgeschenk. Het houten frame maakt gebruik van stroboscooplichten die knipperen met een snelheid die te snel is voor het menselijk oog om te registreren. De pulserende lichten flikkeren 80 keer per seconde aan en uit en worden gesynchroniseerd met trillingen die een voorwerp animeren dat in het frame is opgehangen. De lichtpulsen zijn te snel om te zien, maar in combinatie met de snelle trillingen varieert de opeenvolging van bewegende beelden onmerkbaar, waardoor de manier waarop ze het oog bereiken verandert en een illusie van beweging ontstaat die langzamer lijkt te verlopen dan normaal.

Detectie van sarcasme door de computers

Computers detecting sarcasm better than humans? Yeah, right | Michael Moran | The Guardian

Machines hebben het moeilijker om sarcasme instinctief te onderscheiden, omdat ze meestal geprogrammeerd zijn om teksten te lezen en beelden te openen op basis van wat ze zien. Computerwetenschappers zijn begonnen met het maken van een sarcasme-detectie-motor om computers te leren dat mensen niet altijd menen wat ze zeggen. Zo kunnen marketeers zien of iemand hun producten aanprijst of bespot en hun berichten aanpassen om je meer te verkopen. Slimmere computers zouden wetshandhavingsinstanties ook kunnen helpen om legitieme bedreigingen te onderscheiden van bedreigingen die overdrijven of de draak steken met serieuze onderwerpen, zoals Twitter-, Instagram- en Tumblr-berichten waarin afbeeldingen worden gebruikt.

Het zou geautomatiseerde klantenservicesystemen zelfs kunnen helpen erachter te komen of je echt boos bent en politici in staat kunnen stellen aan te voelen of hun berichten weerklank vinden bij kiezers.

Geheugencamera’s om ‘terug in de tijd’ te gaan.

Binnenkort zullen we in staat zijn om met terugwerkende kracht gemiste momenten vast te leggen, gewoon door het aantikken van een 12-megapixel draagbaar apparaatje op zakformaat. Hoe? De camera neemt continu op en bewaart de beelden. De camera, ontwikkeld door het in New York gevestigde General streaming systems, zal ook in staat zijn om een time-lapse opname te maken.

Het zal in staat zijn om Wi-Fi te gebruiken om draadloos verbinding te maken met een smartphone via de app om video’s en foto’s te live-streamen. Met dit soort technologie zullen moordmisdrijven gemakkelijk worden opgelost, en je zult nooit dat magische moment missen dat je baby je ‘mama’ of ‘papa’ heeft leren noemen!

Facebook’s Aquila drone voor internettoegang in afgelegen gebieden

Facebooks drone Aquila maakt eerste testvlucht - KIJK Magazine

Internet drones zijn een feit: Facebooks internetvliegtuig op zonne-energie neemt vlucht. De eerste testvlucht van een internetdrone op zonne-energie – Aquila heeft plaatsgevonden. De drone belooft de reikwijdte van internetconnectiviteit over de hele wereld te verbreden. Volgens Jay Parikh, global head of engineering and infrastructure bij Facebook, is er een potentieel om toegang, spraak en kansen te brengen naar miljarden mensen over de hele wereld op een snellere en meer kosteneffectieve manier.

Aquila kan een gebied met een diameter van 96,6 kilometer omcirkelen en maakt gebruik van lasercommunicatie en millimetergolfsystemen om connectiviteit over te brengen van een hoogte van ten minste 18288 meter. Volgens Parikh is Aquila ontworpen om hyper-efficiënt te zijn, zodat het tot drie maanden aan een stuk kan vliegen. Hij heeft de spanwijdte van een vliegtuig, maar verbruikt op kruissnelheid slechts 5.000 watt – evenveel als drie föhns of een hoogwaardige magnetron.

Creatie van de allereerste programmeerbare en her programmeerbare kwantumcomputers

Ion Trap for Quantum Computer

Volgens LiveScience zal de langverwachte quantum computertechnologie wetenschappers helpen om complexe simulaties uit te voeren en snelle oplossingen te vinden voor lastige berekeningen. Er wordt gesuggereerd dat kwantumcomputers tegelijkertijd meer berekeningen kunnen uitvoeren in één moment dan er atomen zijn in het universum! Zij stellen gegevens voor als “qubits” die in superpositie zijn (gelijktijdig aan en uit) waardoor zij twee berekeningen tegelijk kunnen uitvoeren. Dit betekent dat het gemakkelijker zal zijn om versleutelingen te kraken waar gewone computers langer dan hun hele leven over zouden hebben gedaan.

Apparaat met terahertz-straling om gesloten boeken te lezen

Terahertz radiation could help us read closed books

Terahertzstraling zou ons kunnen helpen gesloten boeken te lezen. Het prototype-apparaat maakt gebruik van een band van elektromagnetische straling tussen microgolven en infrarood licht, bekend als “Terahertz-straling. De T-stralen zullen het mogelijk maken gesloten boeken te lezen, letters te identificeren die gedrukt zijn op stapels papier tot negen vellen dik, aangezien zij onderscheid kunnen maken tussen inkt en blanco papier op een manier die röntgenstralen niet kunnen.

Deze technologie zal onderzoekers enorm helpen bij het scannen van oude boeken die te kwetsbaar zijn om te openen en zal ook leiden tot de schepping van kantoormachines die stapels papieren in één keer kunnen scannen!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten