Top 10 meest Bijzondere Restaurants

restaurant-eten

Overal ter wereld zijn wel unieke en verschillende restaurants te vinden. Eigenaren doen wat ze kunnen om hun zaak unieker te maken. Ze willen altijd een kenmerkende atmosfeer creëren waardoor hun klanten blijven terugkomen. 

Uit eten gaan is daarom vaak een feestje. Nu zijn er restaurants die wel heel ver gaan. Ze doen hun uiterste best om je een once-in-a-lifetime ervaring te geven. 

Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je dineert in een gevangenis, waar de maaltijden worden bereid door dummy “cipiers”. Of dat je uiteten gaat in een restaurant waar het personeel is opgeleid om opzettelijk oneerbiedig en hatelijk te zijn tegen de klanten! (Al lijkt ons dit nou niet per sé erg leuk, een ervaring is het wel!) 

Je kunt het je zo gek nog niet verzinnen, maar waarschijnlijk bestaat het wel. Nieuwsgierig geworden? In deze lijst gaan we de top 10 meest bizarre restaurants over de hele wereld af. Waar wachten we nog op? Laten we beginnen!

1. Toilet Restaurant

Eén van de laatste plaatsen waar je een restaurant of café zou hopen te zien is een toiletgebouw. Een restaurant op Barry Island veranderde een onbruikbaar geraakt openbaar toilet gebouw in een restaurant. In Londen en Manchester zijn ook verschillende oude openbare toiletten omgebouwd tot restaurants. De gemeenteraad van Sydney bekijkt hoe oude toiletgebouwen tot cafés kunnen worden omgebouwd. Veel van deze voormalige toiletten bevinden zich op openbare plaatsen, waardoor ze perfecte, zo niet fascinerende, locaties zijn voor een restaurant.

Maar weet je dat er ook een echt modern toilet restaurant bestaat? We bedoelen een restaurant vol met toiletten! Als je in dit restaurant in Taipei, Taiwan, komt, geloof je je ogen niet. Het restaurant is in wezen één groot toilet. De serveerschalen en het keukengerei zijn schoon en het eten is heerlijk, maar toch heeft het restaurant de uitstraling van een gigantisch toilet. Restauranteigenaren hebben  toiletten aan de deuren gehangen, zodat de chocolade-ijstaart meer op je weet wel wat zou lijken. Je zit op je eigen porseleinen troon en eet van een wastafel die is omgetoverd tot een tafel. Je maaltijden en dranken worden geserveerd in ongewone mengschalen, variërend van urinoirglazen tot toiletpotten.

2. Dinner in The Sky – België

Dinner in the Sky is een Belgisch restaurant dat zijn gasten, tafels en bedienend personeel 150 meter de lucht in hijst met behulp van een kraan. In 2006 werd het door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de tien meest unieke restaurants ter wereld. Dinner in the Sky biedt zijn diensten aan in 15 landen en is actief in vele gebieden, zoals Parijs, Dubai, Maleisië, en Las Vegas. Het idee van een vliegend feestmaal heeft een vlucht genomen, met diners in meer dan 40 landen die genieten van een feestmaal vanuit de wolken. Het klinkt als een opwindende maaltijd, maar wees voorzichtig dat je je lepel niet laat vallen.

3. Devil’s Island Prison Restaurant – China

Pocahontas: Bizzare Restaurant: Devil Island Prison Restaurant, China

Hoe zou het voelen om in de gevangenis te eten? Het Devil’s Island Prison Restaurant in China is misschien niet geschikt voor de meesten, maar je kunt het uitproberen als het concept je aanspreekt. Het restaurant werd opgericht om mensen af te schrikken van het overtreden van de wet, maar het is uitgegroeid tot zo veel meer. Je laat je vingerafdrukken nemen en poseert voor een mugshot met je gevangenennummer voordat je aankomt. Daarna eet je je lunch in een gevangeniscel. Het Devil Island Prison Restaurant in China serveert uitstekende maaltijden tegen nog betaalbare prijzen voor toeristen. 

4. Vliegtuig Restaurant

The Airplane Restaurant in Colorado Springs is precies zoals het op het etiket staat: Het is een luchtvaart-thema eetcafe. Het is momenteel gehuisvest in een oud tankvliegtuig met een aangrenzend eetgedeelte. Een volledig bewaard gebleven Boeing KC-97 dient als hoeksteen van het Airplane Restaurant. Dit majestueuze vliegtuig, dat in 1953 werd gebouwd, tankte vliegtuigen over de hele wereld bij. Het vliegtuig biedt plaats aan 42 passagiers voor de maaltijden. Het restaurant heeft een capaciteit van 250 personen. Ook een restaurant in Maleisië serveert de maaltijd in een omgebouwde Boeing 737. Het thema van dat restaurant lijkt precies op de cabine van een zakenvliegtuig en een eersteklasvliegtuig.

5. The Rock Restaurant

The Rock Restaurant ligt in Zanzibar. Zanzibar is ook bekend als Unguja, een eiland in de Indische oceaan. Dit restaurant is uitstekend geschikt voor een romantisch diner. Rock Restaurant is in Michanwi Pingwe. Dit comfortabele restaurant is gebouwd op de top van een enorme rots die in de zee ligt. Rock Restaurant is niet alleen beroemd om zijn schoonheid maar ook om zijn heerlijke gerechten. De kalme wind van de oceaan, het rustgevende ritme van de golven, en het smakelijke diner maken dit tot een onvergetelijke Afrikaanse ervaring.

6. De Basisschool Taverne – Japan

Heb je ooit al eens willen zien hoe het is om in een Japanse kleuterschool te eten? Nu is je kans om dit te ervaren! Rokunen Yonkumi is een basisschool restaurant in het centrum van Shibuya. Het hele restaurant is opgezet als een klaslokaal, met verschillende themakamers en bijbehorende cursussen. Voordat je wordt verwelkomd door een van de leraren, word je begroet door rijen schoolpakjes, gele petjes en jasjeshaken op heuphoogte.

Gelukkig is dit geen rollenspelomgeving; in plaats daarvan nemen zij de rol van de leraren op zich. Je mag nog steeds in de rij staan om naar je klas gebracht te worden, maar je hoeft je niet als een baby te gedragen. Hoe verleidelijk de snoepjes ook zijn. Je kunt worden ingedeeld in een van de kleinere klaslokalen, die zijn ingericht naar één bepaald onderwerp, zoals aardrijkskunde of wiskunde, of je kunt in het grotere lokaal gaan zitten.

Dit is de plek om naartoe te gaan als je de stress van het volwassen leven voor een avond wilt ontvluchten. Bezoek een Japans basisschoolrestaurant om je gelukkige jeugddagen te herbeleven.

7. Ithaa Onderzee Restaurant

Ithaa, wat parelmoer betekent in het Dhivehi, is een onderzees restaurant op het Conrad Maldives Rangali Island in het Alif Dhaal Atoll van de Republiek der Maldiven, dat 5 meter onder de zeespiegel ligt.

Het Ithaa onderzee restaurant was bovendien een van de eerste onderzeese restaurants die werden gecreëerd. Diner in een waterbel met zeeleven dat om je heen kolkt en een prachtig koraalrif aan je zijde. Nu vraag je je misschien af, hoe kom ik in Ithaa? De enige manier om van Male naar Rangali te komen is met een watervliegtuig. Dit kost je honderden dollars extra, evenals de tijd die je nodig hebt om van en naar je maaltijd te rijden. Maar de ervaring zal ongelooflijk zijn. 

8. Grot Restaurants 

Picknicks en feestjes zijn al lang gebruikelijk in grotten, en grot restaurants worden met de dag populairder. Het is leuk om in de grot zelf te eten, zoals de mensen dat vroeger deden. Er zijn verschillende grotrestaurants rondom de grot. Het is onmogelijk om ze allemaal op te noemen, dus we hebben de 4 leukste uitgekozen. 

  • Grotta Palazzese in Italië

Het grotrestaurant Grotta Palazzese in Italië zou zijn opgericht in de jaren 1700, zoals blijkt uit een schilderij uit 1783 waarop het is afgebeeld. Met uitzicht op de Adriatische Zee biedt het nu een verfijnde eetervaring.

  • Restaurant Fangweng, Yichang in China

Restaurant Fangweng, gelegen in de buurt van Yichang in de Chinese provincie Hubei ligt hoog boven de Yangtze rivier en biedt een van de meest verbluffende eetervaringen op de planeet. Ondanks de vergetelijke grijze bakstenen structuur die als ingang dient, is wat erachter ligt een eetgelegenheid die in een rotswand is uitgehouwen.

  • Rayavadee Dining Grotto, Krabi, Thailand

Een ander grot restaurant bevindt zich in een grot in Krabi, Thailand, genaamd Rayavadee Dining Grotto. Genesteld onder een oude kalkstenen klif aan de rand van Phranang Beach. Ze serveren heerlijke westerse en Aziatische gerechten. Geniet van de betoverende ambiance van dit restaurant met warm wit zand onder de voeten en het geluid van kabbelende golven op het strand voor lunch, diner, of een drankje.

  • Jameos del Agua, Tenerife, Spanje

Jameos del Agua is een plek op deze planeet waar de natuur en de mensheid hebben afgesproken zich te verenigen. Het is gelegen in Tenerife, Spanje. Een vulkaanuitbarsting ongeveer 4.000 jaar geleden creëerde de Jameos del Agua, een netwerk van lava grotten in de open lucht. Met een natuurlijk meer en prachtige, groene tuinen is het nu een van de culturele centra en belangrijkste attracties van het eiland. Het is zelfs de plek waar je de albinokrab kunt vinden.

9. Robot Restaurant – Japan

Een van de beroemdste toeristische attracties van Tokio is het Robot Restaurant, een tentoonstelling met machines, draken, ninja’s, blauwharige artiesten, trommels, neonlichten en extreem luide muziek. Shinjuku wordt ook beschouwd als een van Tokio’s meest bruisende uitgaansdistricten. Een met neon doordrenkte metropool die al bekend staat om zijn nachtelijke geintjes. Robot Restaurant en Bar, gelegen in een kelder in de Kabukicho buurt, is een perfect voorbeeld. Meisjes in bikini-kledij vechten elke avond tegen gigantische robots in een centrale arena die lijkt op het universum van Tron tijdens een rave. Je zult meer geïnteresseerd zijn in de gebeurtenissen dan in het eten.

10. Ninja restaurant

Dit ninja restaurant bevindt zich in Tokio. Wanneer je voor het eerst aankomt, kan het een uitdaging zijn om het restaurant te vinden, aangezien het slechts één kleine toegangsdeur heeft. De ingang van het Ninja restaurant is nog steeds verborgen in de duisternis door zwarte hekken, het is bijna uitdagend om er binnen te komen. Als je erin slaagt de deur te vinden, ga je naar binnen en word je begroet door een Ninja-gids die je meeneemt naar “The Village”.

Dit is waar de reis begint. Na aankomst in “The Village” wordt je naar een van de tafels geleid met de hulp van de vriendelijke en beleefde Ninja-gids. Het Ninja-team kan je uitleggen hoe het restaurant werkt en wat de tips op het menu zijn. Je zult zelfs een Ninja tovenaar tegenkomen. De Ninja tovenaars zijn zeer bekwaam. En ze voeren ongelooflijke goocheltrucs uit voor de ogen van het publiek.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten