Meest Bijzondere Natuurverschijnselen ter Wereld

bijzondere-natuur

De natuur is mooi en verbazingwekkend en creëert wonderen, soms is het moeilijk te geloven dat ze bestaan. In ons leven, ervaren we een aantal bijzondere dingen die ons aan het denken zetten. Zoals deze verbazingwekkende dingen die in de natuur voorkomen, het is moeilijk om te geloven, maar al deze dingen bestaan echt.

Dit zijn de meest verbazingwekkende dingen in de natuur:

1. Lichtpilaren boven Moskou

Eyewitnesses stunned by light pillars appearing over Russia | World | News | Express.co.uk

Het is een visueel fenomeen dat ontstaat door de weerkaatsing van licht van ijskristallen met bijna horizontale parallelle vlakke oppervlakken. Het licht kan afkomstig zijn van de zon, de maan of van andere aardse bronnen zoals straatverlichting.

Een zeldzaam natuurverschijnsel – lichtzuilen in de lucht. Dit verbazingwekkende verschijnsel doet zich voor in Rusland wanneer licht wordt weerkaatst door ijskristallen dicht bij de grond. Het effect ontstaat door de weerkaatsing van licht van talrijke kleine ijskristallen die in de atmosfeer of wolken hangen.

2. De spookbomen in Pakistan

The ghost trees in Pakistan

Dit opvallende fenomeen is een onverwacht neveneffect van de overstromingen in delen van Pakistan. Miljoenen spinnen zijn in de bomen geklommen om aan het stijgende vloedwater te ontkomen en hebben de bomen met hun zijdeachtige webben omhuld. Door de omvang van de overstroming en het feit dat het zo lang heeft geduurd voor het water zich terugtrok, zijn veel bomen omhuld door spookachtige spinnenwebben.

3. Regenboog Eucalyptus Bomen in Kailua, Hawaii

Believe it or not! These things actually exist in nature | News | Zee News

Een van de meest verbazingwekkende dingen in de natuur, de Eucalyptus deglupta. Het is een hoge boom, algemeen bekend als de regenboog eucalyptus. Het is de enige Eucalyptussoort die van nature voorkomt in Nieuw-Brittannië, Nieuw-Guinea, Ceram, Sulawesi en Mindanao. De unieke veelkleurige schors is het meest opvallende kenmerk van deze prachtige boom. Jaarlijks worden op verschillende tijdstippen vlekken van de buitenste schors verwijderd, waardoor een heldergroene binnenste schors zichtbaar wordt. Deze wordt vervolgens donkerder en rijpt om blauwe, paarse, oranje en vervolgens kastanjebruine tinten te geven. Hij groeit in tropische wouden die veel regen krijgen. Tegenwoordig wordt deze boom door boomplantages op grote schaal over de hele wereld gekweekt.

4. De Bloed Watervallen in Antarctica

Natural Wonders: Blood Falls, Antarctica » Explorersweb

Antarctica is ‘s werelds koudste plek. De Bloedwaterval is een uitstroom van water, dat van de Taylor gletsjer op het met ijs bedekte oppervlak van West Lake Bonney in de Taylor vallei van de McMurdo Dry Valleys in Victoria Land, Oost-Antarctica stroomt. De roodachtige watervallen werden voor het eerst ontdekt op Antarctica in 1911, door de Australische geoloog Griffith Taylor, toen hij merkte dat een rivier de omringende ijsrots met een dieprode kleur had bevlekt. Eerder had hij gedacht dat dit te wijten was aan algen die het water verkleurden, maar die hypothese is nooit geverifieerd.

Het was het al lang bestaande mysterie rond de Bloedwatervallen van Antarctica. Nu, dankzij onderzoek door de Universiteit van Alaska Fairbanks, is dit mysterie eindelijk opgelost. De echte oorsprong van de dieprode kleur van de Bloedwaterval is te danken aan geoxideerd ijzer in pekelzoutwater, hetzelfde proces dat ijzer een donkerrode kleur geeft wanneer het roest. Wanneer het ijzerhoudende zoutwater in contact komt met zuurstof, oxideert het ijzer en krijgt het een dieprode rode kleur. 

5. The Wave, Arizona

Arizona's star attraction 'The Wave' to increase daily cap of visitors to 64 | Times of India Travel

The Wave gelegen in Arizona, Verenigde Staten is een prachtige rode zandsteenformatie op de hellingen van de Coyote Buttes in de Paria Canyon-Vermilion Cliffs Wilderness, gelegen in het noordelijke deel van de Amerikaanse staat Arizona. De prachtige zandsteenformatie is beroemd onder wandelaars en fotografen om zijn kleurrijke, golvende vormen. Bovendien is het een van de beste wandelpaden evenals beste fotografische plaats in de wereld.

6. Cenote, ondergrondse natuurlijke bron in Mexico

Ontdek de 7 mooiste cenotes van Mexico - 333travel

De natuur creëert wonderen, soms is het echt moeilijk te geloven, deze ondergrondse natuurlijke bron in Mexico is er een van. Een Cenote is een natuurlijke put, of zinkgat, die ontstaat door het instorten van kalksteen, waardoor het onderliggende grondwater bloot komt te liggen.

Cenoten worden meestal geassocieerd met het schiereiland Yucatán in Mexico. Op het schiereiland Yucatán werden bijna 7.000 cenotes ontdekt. Deze werden door de oude Maya’s soms gebruikt voor offerandes. De Maya’s vereerden de cenotes omdat zij een waterbron waren in droge tijden.

7. De Vuile Onweersbui

Invisible bursts of electricity from volcanoes signal eruptions | Science News

Een vuile onweersbui, ook “vulkanische bliksem” is een weersverschijnsel dat optreedt wanneer bliksem wordt geproduceerd in een vulkanische pluim. Een studie heeft aangetoond dat elektrische ladingen worden opgewekt wanneer rotsfragmenten, as, en ijsdeeltjes in een vulkanische pluim tegen elkaar botsen en statische ladingen produceren, net zoals ijsdeeltjes tegen elkaar botsen in gewone onweersbuien. Bij vulkaanuitbarstingen komen ook grote hoeveelheden water vrij, die deze onweersbuien kunnen helpen aanwakkeren.

8. Shimmering Shores of Vaadhoo, Maldiven

Shimmering Shores of Vaadhoo, Maldives - Doug Perrine/Nature Picture Library/Getty Images | Most romantic places, Romantic places, Magical places

De glinsterende kusten van Vaadhoo. Lichtspikkels op de kust lijken sterren te spiegelen, zoals te zien is op bovenstaande foto genomen op Vaadhoo Island in de Malediven. Blauwe golven, het biologische licht, of bioluminescentie, in de golven is het product van mariene microben genaamd fytoplankton. Het is ook een van de beste honeymoon locaties ter wereld.

Vaadhoo Island, Maldiven staat bekend als een hemel op aarde. Het heeft een heleboel verrassingen voor bezoekers, die ‘s nachts worden onthuld. Het eiland is beroemd om zijn natuurlijk glinsterende en fonkelende zeewater. Het staat ook bekend als “de Zee van Sterren”. De schittering is prominent en fenomenaal in Vadhoo – een klein eiland met een bevolking van ongeveer 500 inwoners. ‘s Nachts ziet het betoverende glinsterende water eruit als een spiegel.

9. Reflecterende zoutvlaktes in Bolivia

Salar de Uyuni

Verbazingwekkende zoutvlaktes waar de lucht en de grond in elkaar overvloeien om dromerige landschappen te creëren. Salar de Uyuni is ‘s werelds grootste zoutvlakte van 10.582 vierkante kilometer. Dit is geen water, de grond is bedekt met een laag zoutkorst die zo reflecterend is dat ze de hemel perfect weerspiegelt. De Salar is ontstaan als gevolg van transformaties tussen verschillende prehistorische meren. Het is bedekt met een paar meter zoutkorst, die een buitengewone vlakheid heeft met de gemiddelde hoogte variaties binnen een meter over het gehele gebied van de Salar. Salar de Uyuni is de meest glasachtige, kristallijne plaats ter wereld. Als het regent, vormt dit platte oppervlak de grootste spiegel ter wereld. Deze ongelooflijke spiegel is zo groot en reflecterend, dat regeringen er zelfs op richten om hun satellieten te kalibreren!

10. Onderwaterbos in Kaindy Lake, Kazachstan

Wanderbird | Kazachstan | Kolsai en Kaindy Lake | Deel 1

Het verzonken bos maakt deel uit van een 400 meter lang Kaindy-meer in het Kazachstaanse deel van het Tian Shan-gebergte, 129 km van de stad Almaty. Het meer is ontstaan als gevolg van een enorme aardverschuiving van kalksteen, veroorzaakt door de aardbeving van 1911 in Kebin. De aardbeving vernielde meer dan 700 gebouwen. Zij veroorzaakte ook een aardverschuiving die een natuurlijke dam vormde. Na verloop van tijd werd de vallei overstroomd door regenwater, waardoor de bomen die er groeiden werden bedekt. Het meer is niet alleen beroemd om zijn bomen, maar ook om zijn ongewoon heldere blauwe kleur.

Er zijn veel mooie uitzichten in de route naar het Kaindy meer zoals; Saty Gorge, de Chilik Vallei, en de Kaindy Gorge.

Total
1
Shares
Gerelateerde berichten