30x ideeën voor Meditatie Ruimte (Tips & Inspiratie)

klankschalen-meditatie

Denk je erover om met meditatie te beginnen? Of misschien mediteer je al regelmatig, maar heb je jezelf nooit echt de ontspanningsruimte gegeven die je wenst? De sfeer en stemming van de ruimte waarin je mediteert kan een verschil maken in hoe snel je ontspant en de gemoedstoestand die je aanneemt.

Het creëren van een persoonlijke ruimte die goed bij je past kan je helpen om de rust te vinden die je zoekt in je beoefening. Er zijn zoveel inspirerende meditatieruimte-ideeën over hoe je je meditatieruimte kunt inrichten.

Ben je op zoek naar iets kleurrijks en bohemien, of juist iets minimalistisch, moderns en chiques?

Hieronder staan 30 inspirerende ideeën die je op weg helpen met het creëren van je speciale ruimte, en om je te motiveren om regelmatig meditatie te beoefenen. Laten we eens een kijkje nemen naar deze meditatie kamer ideeën!

1. Boheemse luxe

Dat ziet eruit als een plek waar je zou willen rondhangen. Je meditatieruimte moet uitnodigend zijn en weerspiegelen wie je bent.

2. Achtertuin Escape

Ontsnap weg naar je heilige ruimte, je paradijs, je eigen kleine plekje en creëer je meditatieruimte buiten het huis.

3. Wandtapijt


Versier de muren met betoverende wandtapijten. Mandala’s, symbolen en vredige beelden zullen een extra speciaal tintje aan je ruimte geven.

4. Klankschalen

klankschalen-meditatie

Klankschalen zijn een must-have in elke meditatieruimte. De vredige klanken zorgen voor ontspanning, focus en vrede. Wanneer iemand die je liefhebt diep in meditatie valt, speel dan de klankschalen voor hen om hen te helpen hun geest te kalmeren.

5. Kristallen en kaarsen

Kleine voorwerpen die je een warm, vredig en op je gemak gevoel geven zijn altijd prettig om om je heen te hebben tijdens de meditatie. Kaarsen, kristallen, en mooie veren zijn slechts enkele voorbeelden.

6. Geuren

Waarom je moet oppassen met wierook en geurstokjes binnenshuis | Libelle

Richt je ruimte in met kaarsen, beeldjes, en aroma’s van brandende wierook. Personaliseer je ruimte met de kristallen, stenen en geuren die het best bij je passen.

7. Rondhangen

Schommel rond en laat de beweging je kalmeren terwijl je wegzinkt in een meditatieve staat. Creëer je eigen rustgevende bubbel en vul deze met comfortabele kussens en dekens!

8. Met uitzicht

De rust van de buitenlucht en het gevoel van natuurlijk licht op je huid is een manier om je te helpen ontspannen. Een kamer met uitzicht!

9. Geometrisch

Een zeshoekige zolder met driehoekige ramen, hardhouten vloeren en een plek om te zitten. Minimaal, rustig en stimulerend. De geometrie brengt zijn eigen unieke gevoel van vrede en helpt je ziel te kalmeren. Kijk voor mooie vloeren bij de onlinevloerenspecialist.nl.

10. Yoga mat houder met 3 etages

Berg je yogamatten en meditatie-items op en zorg dat je ruimte schoon, open en uitnodigend aanvoelt.

11. Heldere kleuren

Felle patronen, kalmerende beelden, en de helende krachten van felle kleuren! Maak je meditatie leuk en levendig, zodat je er altijd tijd wilt doorbrengen.

12. Bean Bag Meditatie Kamer

Bean bags zijn heerlijke meditatie stoelen. Vooral als ze donzig, pluizig, squishy, en comfortabel zijn! Duffel hier lekker in en drijf weg in vrede en ontspanning.

13. Minimalistisch met natuur

meditation room ideas

Voor een meditatieruimte heb je niet veel nodig. Alleen het natuurlijke licht van de zon en de verse zuurstof van planten. Een groene muur is niet alleen esthetisch geweldig, maar zal ook je ademhaling ten goede komen.

14. Houd het open

Een open ruimte met een paar eenvoudige kussens is alles wat je nodig hebt. En kijk die mooie djembe in de hoek. Die kun je gebruiken om een sfeervol geluid te creëren terwijl je alvast in de meditatie vibes komt.

15. Twinkelende lichtjes

Twinkelende lichtjes zijn een MUST! Ze geven een uniek, vrolijk tintje aan elke kamer, waardoor je het gevoel krijgt dat je in de wolken zweeft.

16. Zolder Ruimte

Creëer je meditatiehoekje met een bijzondere zolderruimte waar je naartoe kunt vluchten als je je hoofd even leeg wilt maken. Je eigen persoonlijke nest!

17. Modern

Chique, modern en eenvoudig maakt dat deze meditatieruimte een bepaalde sfeer heeft. Het is rustig en ontspannend en laat je wegdrijven in de therapie van het niet-denken.

18. Boho zolder

De patronen op de muur, de felle oranje en paarse tinten, en de magische boho-lamp brengen allemaal een uitnodigende energie.

19. Vrede aan zee

Heb je een heilige ruimte nodig in je hut aan het meer? Meditatie is iets wat je zou moeten beoefenen, zelfs als je op vakantie bent.

20. Altaar

Een altaar is iets wat je zou kunnen overwegen voor je meditatieruimte. Vul het met belangrijke voorwerpen die met je resoneren.

21. Vensterhoekje

Een klein hoekje bij het raam is alles wat je nodig hebt als je ruimte tekort komt in je huis. Leg er wat comfortabele kussens neer, wat planten, en laat het daglicht goede gevoelens en vreugde brengen.

22. Muur Decor

meditation room ideas

Herinner jezelf aan de zen die je wilt vinden door een eenvoudige en mooie muur versiering. Denk bijvoorbeeld aan een muur schildering, mandala of vinyl. Dit is de perfecte aanvulling op je meditatie kamer!

23. Schuilplaats

Creëer de perfecte schuilplaats om alleen te zijn en je innerlijke rust te vinden. Als je niet een hele kamer hebt voor je meditatie oefeningen, creëer dan je eigen kleine ruimte om rustig en op je gemak te raken.

24. Hangmat

meditation room ideas

Je meditatieruimte kan iets simpels zijn als een hangmat in je woonkamer. Het is comfortabel, en het stelt je in staat om je spieren te rusten.

25. Bohemien

Een bohemien gevoel kan de look zijn waar je voor wilt gaan om die hippie-look te creëren en wat kleur en energie in je ruimte te brengen.

26. Buiten maar dan binnen

Breng de rust van buiten naar binnen om je ware innerlijke rust te vinden. Rotsen, planten en de sfeer die wordt gecreëerd door kaarsen en aroma’s.

27. Woordenherinneringen

Soms kan een klein geheugensteuntje nooit kwaad. Herinneren om te ademen tijdens meditatie is zo belangrijk, maar ook vrij gemakkelijk te vergeten.

28. Decoratieve Stoel

Versier je meditatiestoel met een mooie deken om een bepaalde essentie in je ruimte te brengen. Verleid jezelf om gewoon te gaan zitten en een minuut voor jezelf te nemen.

29. Geschikt voor een prinses

Goud en koninklijk paars met fonkelende lichtjes die comfort en warmte uitstralen. Het is belangrijk dat je meditatieruimte een plek is waar je graag wilt zijn, anders krijg je je dagelijkse meditatie misschien niet gedaan!

30. Groepsmeditatie

Groepsmeditatie kan een heel magisch en inspirerend iets zijn. Creëer een ruimte die groepsmeditatie mogelijk maakt om samen de kracht van stilte te ervaren.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten