60x Leuke Manieren om je Vriendin te Verrassen

koppel-romantisch

Je houdt van je vriendin en je bent dol op haar. Als je eerlijk tegen jezelf bent, vind je het moeilijk om je een leven zonder haar voor te stellen.

Je hebt misschien een maand, tien jaar of zelfs een heel leven een relatie met haar gehad, maar je wilt haar laten zien hoeveel je van haar houdt.

Als je dit leest, is de kans groot dat ze je behoorlijk goed kan verrassen en je geliefd kan laten voelen, en dat je hetzelfde voor haar wilt doen.

Heb je even geen inspiratie? Geen nood, wij hebben een lijst samengesteld met dingen die je kunt doen om je vriendin te verrassen. Het omvat alles, van lieve, kleine gebaren die je kunt gebruiken om haar op elk moment te laten zien hoe gewaardeerd ze wordt…

… tot de grotere gebaren die je zo nu en dan zou kunnen organiseren voor haar.

1. De beste tip: een boeketje rozen 🌹

rode-rozen

Misschien wel de grootste cliché, maar met het beste resultaat. De grootste reden waarom we rode rozen als geschenk geven is om ons met een emotie te verbinden.

Rode rozen staan typisch voor liefde en romantiek en zijn door de eeuwen heen voor vele culturen een krachtig symbool van hartstocht geweest; rozen geven brengt de diepste gevoelens op de meest elegante manier over.

Surprose is de expert als het om rozen versturen gaat. Ze leveren binnen 48 uur met gratis wenskaart en wens-leverdatum van dinsdag t/m zaterdag.

2. Laat briefjes achter

briefje

Als je bij haar hebt geslapen en je bent de laatste die ‘s ochtends vertrekt, laat dan een briefje achter op het kussen zodat ze aan het eind van de dag terug kan komen en die kan vinden. Vertel haar hoe slim ze is, hoe mooi ze is, of hoe trots je op haar bent. Vertel haar waarom je zo van haar houdt. Of gebruik je (fantastische) tekenvaardigheden en druk jezelf op die manier uit.

3. Regel een shout-out op de radio

Veel stations hebben vaste tijden op de dag waarop luisteraars berichten naar andere mensen kunnen sturen. Maak er iets korts maar krachtigs van en zeg haar dat ze de radio moet aanzetten als je weet dat het zal worden voorgelezen.

4. Druk je liefde uit in een lokale krant

De meeste lokale kranten hebben een aankondigingsgedeelte, maar je hoeft niets anders aan te kondigen dan hoeveel je van je vriendin houdt en om haar geeft of hoe geweldig ze is. Pak een exemplaar, laat hem openliggen op de juiste pagina en zet een cirkel om je bericht zodat ze het ziet.

5. Verstop briefjes of kleine cadeautjes voor haar om te vinden

De briefjes hoeven niet alleen op haar bed te wachten. Als ze naar haar werk gaat, stop er dan een in haar tas, bij haar lunch of tussen de pagina’s van haar boek. Als ze weggaat, verstop dan een klein cadeautje of een foto van jullie twee in haar koffer zodat ze die bij aankomst kan ontdekken.

6. Schrijf een liefdesbrief

Briefjes zijn niet echt jouw ding en drukken jouw liefde niet goed uit? Ga dan voor een volledige liefdesbrief. Voor extra punten, stuur het via de post zodat het aankomt wanneer ze het het minst verwacht.

7. Stuur haar kaarten

Als je ergens naartoe gaat zonder haar, stuur haar dan een kaartje waarin je vertelt dat je haar mist en wou dat ze bij je was.

8. Schrijf een gedicht of een lied

Als je een beetje creatief bent aangelegd, wees dan niet verlegen. Wees lekker creatief! Schrijf haar een sonnet. Of, als je handig bent met een gitaar, waarom zou je er dan niet helemaal voor gaan en een nummer schrijven? Maar je hoeft het niet per se zelf te verzinnen. Er zijn tal van dichters die waarschijnlijk al de gevoelens hebben geuit die je probeert over te brengen.

Zoek online, schrijf het gedicht op en stuur het via de post. Of laat het voor haar inlijsten. Als je weet dat ze een favoriete dichter heeft, is dat een fantastische plek om te beginnen. Op het zangfront, als je kunt spelen of zingen, maar valt op de componeerhindernis, zal een oprechte vertolking van een liefdeslied om een speciale gelegenheid te vieren altijd goed vallen.

9. Neem een taak op je, die zeker moet worden uitgevoerd

boodschappen

Als je samenwoont, verdelen jullie de taken… maar als je weet dat er iets is dat ze moet aanpakken waar ze een hekel aan heeft, en dat je heel gemakkelijk voor haar zou kunnen doen, is dat een praktische verrassing die ze zeker zal waarderen. Als je niet samenwoont, wordt het nog meer op prijs gesteld. Doe de afwas, hang de was op of ga boodschappen halen.

10. Cadeau’s kunnen klassiek zijn, maar ook gepersonaliseerd

Als je iets voor haar wilt kopen voor een speciale gelegenheid, of gewoon omdat je van haar houdt, dan zijn de stereotiepe bloemen, chocolaatjes en knuffels misschien een goed idee…

… áls je er net dat beetje extra over nadenkt en haar iets geeft waarvan je weet dat ze het geweldig vindt. Als ze een fan is van pure chocolade, maak er dan een doos biologische pure chocoladetruffels van. Als ze geobsedeerd is door zonnebloemen, geef haar dan een boeket.

Dit zijn mooie cadeaus voor Valentijnsdag of haar verjaardag, maar ze zijn het beste als een verrassing wanneer ze ze het minst verwacht of een oppepper nodig heeft. Voor zover andere soorten geschenken gaan, focus je op de personalisatie. Koop haar kaartjes voor een concert van haar favoriete band of het nieuwste boek van haar favoriete auteur. Laat haar zien dat je naar haar luistert en dat je haar kent.

11. Organiseer een kleine speurtocht

Elk geschenk kan nog specialer worden gemaakt als je haar enkele aanwijzingen laat volgen om het te vinden. Dit kan in de buurt van jouw of haar flat zijn of zelfs buiten als je een rustige plek hebt waar je de aanwijzingen kunt achterlaten en weet dat ze niet verstoord zullen worden. Het is leuk en je kunt de aanwijzingen persoonlijk maken voor haar of jullie relatie.

12. Koop ondergoed of pyjama’s

Nu we het toch over geschenken hebben, ondergoed is een perfecte manier om haar te laten zien hoe goed je haar kent en zorgt ervoor dat je aan haar denkt wanneer ze het draagt. Als je niet helemaal zeker bent van maten of zenuwachtig bent voor zo’n intiem cadeau, dan is een luxe pyjama bijna net zo intiem, en waarschijnlijk iets dat ze zelden voor zichzelf koopt!

13. Maak een moderne mixtape voor haar

Animation Illustration GIF by iiiamselina

Tapes zijn niet erg praktisch meer en cd’s worden steeds meer retro, maar je zou haar nog steeds kunnen verrassen met een zorgvuldig samengestelde afspeellijst vol liedjes waarvan je weet dat ze ze geweldig zullen vinden of die je aan haar doen denken.

14. Doe dat ene ding waar jullie het altijd over hebben

Is er iets waar jullie samen over praten zolang je je kunt herinneren? Organiseer het. Zet het in je agenda. Laat haar zien dat je niet alleen maar praat, maar ook actie kunt ondernemen!

15. Maak plannen waarbij je vooral veel quality time met elkaar besteed, niet per se veel geld

Je hoeft niet veel geld uit te geven om samen een leuke tijd te hebben. Zoals men vaak zegt, zijn de beste dingen in het leven vaak gratis. Maak plannen die meer inspanning van jouw kant en minder uitgaven vergen. Iedereen waardeert inspanning. Je vriendin zeker.

16. Doe aan wat PDA

koppel-gras-slapen

PDA staat voor public display of affection, en als je normaal niet echt het type bent om haar hand vast te houden of haar te kussen in het openbaar, zal dit kleine gebaar een groot effect hebben en haar verrassen.

17. Neem haar mee naar een mooie plek om naar de zonsondergang te kijken

Wanneer heb je voor het laatst samen naar de zonsondergang gekeken? Als je zelf geen fantastische plek bij zonsondergang kunt bedenken, vraag het dan aan je vrienden of je kunt het zelfs aan Google vragen. Pak wat lekkere snacks en een fles wijn bijvoorbeeld in en kijk hoe de zon ondergaat in het gezelschap van de vrouw van wie je houdt.

18. Laat haar favoriete celeb een berichtje naar haar sturen

Oké, dit is misschien een lastige, maar de uitbetaling zou enorm zijn. Ga naar Twitter, Facebook of Instagram, vind haar favoriete zanger, band, acteur, sporter of andere beroemdheid en vraag hen om een korte videoboodschap voor je vriendin op te nemen. Kun je je de blik op haar gezicht voorstellen…? Je weet maar nooit, sommige celebs doen graag leuke dingen voor hun grootste fans.

19. Maak een fotoalbum of een plakboek

laptop-foto

Een fotoalbum is een prachtig cadeau bij een speciale gelegenheid. Ze zal de tijd en energie die je erin steekt zeker waarderen. Als je bijvoorbeeld kaartjes of kleine hebbedingetjes van speciale dagen bewaart, wordt het nog persoonlijker. Je zou kunnen voorstellen dat je het in de loop der jaren bij elkaar plakt en toekijkt terwijl jullie verhaal zich ontvouwt.

20. Maak een reis bucket list

Stel voor dat jullie twee een lijst maken van plaatsen die jullie graag zouden bezoeken in haar gezelschap tijdens jullie leven samen. Door zo’n lijst te maken, weet ze dat je de wereld rond wilt reizen in haar gezelschap en ongelooflijke ervaringen wilt delen.

21. Bouw of maak iets voor haar

Als je goed bent met een zaag of handig bent met je handen, waarom zou je dan niet iets voor haar maken? Maak er iets van waarvan je weet dat ze het nodig heeft, en ze zal elke keer dat ze het ziet of gebruikt aan je denken.

22. Geef haar een massage

Een schouder-, voet- of zelfs volledige lichaamsmassage aan het einde van een lange, zware dag is een heerlijk intieme manier om haar te helpen ontspannen en tot rust te komen. Het kost je niets, maar als je haar een massage aanbiedt als ze er niet om heeft gevraagd, win je veel browniepunten.

23. Laat een bad voor haar vollopen

Als ze een zware dag heeft gehad, laat dan een warm bad lopen met een scheutje badschuim en steek een geurkaars aan. Doe wat nodig is om ervoor te zorgen dat ze een uur ongestoorde rust heeft.

24. Doe een warmwaterkruik in bed

Voordat je naar bed gaat, verwarm je wat heet water en stop je de warmwaterkruik tussen de lakens aan haar kant van het bed om het voor haar op te warmen.

25. Borstel haar haar

celebrity big brother toothbrush GIF by Big Brother UK

Je haar laten borstelen is een heerlijke sensatie waar vrouwen normaal gesproken maar om de paar maanden van kunnen genieten bij de kapper. Borstel haar haar af en toe voor haar om haar een ontspannende hoofdmassage te geven. Of laat haar haar hoofd op je schoot leggen en haar haar strelen terwijl jullie allebei ‘s avonds tot rust komen.

26. Adopteer een huisdier met haar naam

Van knuffelige koala’s tot woeste tijgers, er zijn veel organisaties die het je mogelijk maken om symbolisch een dier te ‘adopteren’ om zo geld in te zamelen. Als je vriendin dieren in het wild wilt redden of een favoriet dier heeft, zal ze dit geweldig vinden!

27. Kook een speciale maaltijd

Als je nooit kookt, dan is iets simpels voldoende, maar ben je handig in de keuken, neem dan de tijd om een nieuw recept te zoeken en de ingrediënten te kopen. Steek een paar kaarsen aan en dek de tafel om haar te laten zien dat het een speciale gelegenheid is.

28. Maak een ontbijtje op bed voor haar klaar

Cornflakes, toast, gebak, koffie, verse sap – ga er helemaal voor en maak een ontbijt op bed voor haar klaar. Het geeft haar gegarandeerd de beste start van de dag en er is altijd genoeg om te delen. Zorg er wel voor dat je daarna de kruimels van het bed veegt!

29. Pak een picknick in

koppel-picknicken

Als het een mooie dag is, of zelfs een mooie avond, dan hoef je niet binnen te eten. Pak een speciale picknick in met haar favoriete eten, pak een deken en neem haar mee naar een mooie plek.

30. Ga naar een buitenbioscoop

Filmafspraakjes zijn leuk, maar het is nog specialer als je op een dekentje kunt knuffelen met een mand vol popcorn en andere snacks, en een film kunt kijken onder de sterrenhemel.

31. Laat iets lekkers voor haar achter in de koelkast

Koop dat toetje voor haar waarvan je weet dat ze het heerlijk vindt of laat een maaltijd klaar staan in de koelkast voor als ze terugkomt van haar werk, zodat ze niet hoeft te koken. Een koude fles wijn die op vrijdagavond in de koelkast leggen, is ook geen slecht idee.

32. Doe je eerste date nog eens over

Waar heb je elkaar voor het eerst ontmoet? Waar ging je voor het eerst eten? Stel voor om daar naar terug te gaan om te laten zien dat je het je herinnert, en vertel haar hoe geweldig je dacht dat ze was toen je elkaar voor het eerst ontmoette.

33. Neem vrij als ze ziek is

sick GIF

Als ze zich niet lekker voelt, neem dan de ochtend vrij van werk om met haar naar de dokter te gaan. Hoe erg ze ook beweert dat ze in orde is, ze zal het superfijn vinden als je erbij bent om haar hand vast te houden. Bied aan om voor haar naar de apotheek of de supermarkt te gaan.

34. Neem haar mee om te lunchen

Als je weet dat ze tijdens lunchtijd vrij is, waarom zou je dan niet opdagen met eten van haar favoriete lunchplek, voor een spontane date midden op de dag?

35. Of maak haar lunch klaar

Als je weet dat ze geen tijd heeft om haar werk te verlaten tijdens de lunch, pak dan haar lunch in en geef die aan haar als ze de deur uitgaat. Doe er een briefje bij om het gebaar nog liever te maken.

36. Help haar met dingen die ze vaak vergeet

Vergeet ze altijd om te tanken? Tandpasta te kopen? Treintickets te kopen? Doe het voor haar.

37. Toon interesse in haar carrière

Uh Huh Reaction GIF by Originals

Als je oprecht geïnteresseerd bent in de carrière van een vrouw, zal ze van je houden. Als je toevallig een baan tegenkomt waarvan je denkt dat ze hierin geïnteresseerd zou zijn, geef het dan door. Als je een artikel ziet dat ze misschien nuttig vindt, stuur haar dan de link.

38. Merk veranderingen aan haar uiterlijk op en complimenteer haar

Heeft ze een knipbeurt gekregen? Een piercing laten zetten? Een nieuwe jurk gekocht? Zorg ervoor dat je het opmerkt en haar vertelt wanneer ze er anders of bijzonder mooi uitziet, zodat ze weet dat je haar echt ziet.

39. Schep op over haar bij je vrienden en familie

Wees niet bang om over haar op te scheppen, als ze aanwezig is. Vertel je beste vrienden over hoe goed ze het doet op werk, of je ouders hoe goed ze is in coderen. Ze lijkt misschien een beetje beschaamd, maar als het echte complimenten zijn, zal ze diep van binnen het geweldig vinden dat je trots op haar bent.

40. Plan een weekendje weg

Neem een heel weekend vrij, alleen voor jullie tweeën. Je zou ergens heen kunnen gaan, maar zelfs plannen voor een ontspannen weekend thuis met romantische wandelingen en luie ochtenden om te vgenieten van elkaars gezelschap, zorgen ervoor dat je kunt ontspannen en opnieuw kunt verbinden.

41. Bel haar om lekker te kletsen

man-bellen

Sms’en is prima tuurlijk, maar als haar je niet face-to-face kan zien, is het horen van je stem het beste. Bel haar ‘s ochtends om haar een fijne dag te wensen.

42. Laat een spraakberichtje achter

Als je niet kunt chatten, maar je haar iets specialers dan een sms wilt sturen, kun je met veel berichten-apps spraakberichten opnemen en verzenden. Ze zal het geweldig vinden om een van deze te ontvangen en je aardige dingen te horen zeggen.

43. Doe iets overdreven romantisch en cliché’s

Als je een hopeloze romanticus in je hebt, laat ze dan zo nu en dan vrij spel hebben. Doe zo cheesy en over-the-top als je wilt, zonder je ook maar een beetje in te houden. Denk aan diner bij kaarslicht op een dakterras met zachte muziek en een bos bloemen.

44. Stel voor om wat tijd met haar familie te besteden

Wacht niet tot ze je vraagt of je haar familie wilt bezoeken. Stel het zelf voor en vertel haar dat je graag tijd met hen doorbrengt.

45. Organiseer een surprise party – als dat iets voor haar is

Sommige mensen hebben er absoluut een hekel aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar als je weet dat ze het geweldig zou vinden, plan dan een verrassingsfeestje voor haar, om haar verjaardag of een grote prestatie te vieren. Vergeet niet om je te focussen op het uitnodigen van haar vrienden, niet alleen die van jou.

46. Dans alsof er niemand kijkt

relationships soulmate GIF

Dans met haar. Dans met haar op feestjes, hoe slecht je ook denkt te zijn. Heb gewoon plezier. Stel voor om jullie aan te melden voor danslessen. Dans met haar in de keuken. Dans met haar, zelfs als er geen muziek speelt.

47. Doe al het planwerk voor een grote reis

Als je het erover hebt gehad om ergens heen te gaan, maar er komt veel planning bij kijken, doe dan het onderzoek. Bekijk vervoer, accommodatie en activiteiten en laat het haar allemaal zien, als alles klaar is om geboekt te worden. Dat zal alle stress voor haar wegnemen en betekent dat ze gewoon kan ontspannen en genieten.

48. Boek een vakantie, maar houd de bestemming geheim

Het is duidelijk dat je haar moet laten weten dat je ergens heen gaat, zodat ze de dagen vrij kan regelen. Maar als ze van verrassingen houdt, waarom wacht je dan niet tot het vliegveld voordat je haar laat weten waar jullie twee naartoe gaan? Zorg er wel voor dat je haar laat weten welke kleding ze moet inpakken!

49. Leg bloemblaadjes op het bed

roos

Het is cheesy, maar het is ook effectief. Koop wat rozen en haal een paar bloemen uit elkaar om van je slaapkamer een romantische, knusse plek te maken om in te ontspannen. Als je nog bloemen over hebt, zet ze dan in een vaas op haar nachtkastje.

50. Huur een paard en wagen in

Breng haar naar een groot dorp of stad bij jou in de buurt en zoek een bedrijf dat ritjes met paard en wagen aanbiedt. Geniet van de bezienswaardigheden en deel het moment met elkaar terwijl je door de straten klettert.

51. Mix wat dingen met elkaar

Er zijn veel plekken waar je een briefje of een leuke foto van jou en haar kunt verstoppen. Stop de foto of notitie in haar handtas, koffer of dossier. Het maakt niet uit welke plek je kiest, zolang je er maar zeker van bent dat ze het gemakkelijk zal vinden. Als je besluit een lunchpakket voor haar te bereiden, voeg dan een briefje toe om haar eraan te herinneren hoe mooi en intelligent ze is. Je kunt ook een bemoedigende zin in haar tas stoppen, vooral als ze je heeft verteld dat ze gestrest is of ergens bang voor is.

52. Help haar met taken

Ze zegt misschien niet dat je haar moet helpen met de afwas, maar ze zal het op prijs stellen als je dat doet. Je kunt haar ook helpen bij het doen van de was of wat boodschappen. Het helpt je flink op weg om je vriendin een fantastisch gevoel over jou te geven. Als ze het bijvoorbeeld over een boekenplank heeft gehad, maar er nooit aan toe komt, zet er dan een in elkaar voor haar als je het kunt.

Welke vrouw houdt er niet van een klusjesman? Je zult haar hart verwarmen en haar het gevoel geven dat ze geliefd is. Als je samenwoont, is helpen met klusjes een manier om haar te laten zien dat je van haar houdt, en dat je het niet erg vindt om in het huis te helpen.

53. Besteed meer tijd met haar

We leven in een wereld waar liefde zo veel gecommercialiseerd is. Maar romantiek is meer dan cadeaus kopen en haar bijvoorbeeld meenemen naar een luxe restaurant. Meer tijd doorbrengen met je vriendin laat zien hoeveel je van haar houdt. Het betekent dat ze belangrijk voor je is, dat ze een prioriteit is in je agenda en dat je het niet te druk hebt om quality time met haar door te brengen.

54. Kijk naar de zonsondergang

koppel-zonsondergang

Een van de prachtigste omgevingen die de natuur te bieden heeft, is de zonsondergang. Zoek een perfecte plek, kijk samen naar de zonsondergang en kijk hoe de dag op een spectaculaire manier eindigt.

55. Ga picknicken

Als je wat tijd buiten wilt doorbrengen, is een picknick een van de dingen die je kunt doen. Vul de mand met eten, drinken en water. Houd haar hand vast, ga naar de plek die je in gedachten hebt en vier een romantische gelegenheid met je vriendin. Heb gewoon plezier terwijl je de frisse lucht inademt en geniet van het uitzicht, waar je ook heen gaat.

56. Onderschat de kracht van een kaars niet

Als je wat stille tijd samen doorbrengt, kan een kaars de ervaring nog beter maken. Het hoeft niet ‘s nachts te zijn om kaarsen te gebruiken. Sluit de jaloezieën en trek de gordijnen dicht om het licht uit de kamer te houden. Steek kaarsen aan en voer een gesprek of gebruik ze terwijl je samen films kijkt. Als je een kampeertent hebt, wees dan creatief. Maak van je woonkamer of slaapkamer een camping. Zet de tent op, zit of lig binnen en geniet van elkaars gezelschap.

57. Let op veranderingen aan haar uiterlijk

Elke vrouw wil een enthousiaste minnaar die de kleine en grote veranderingen die ze aanbrengt in haar uiterlijk kan opmerken. Het kan een nieuw kapsel, jurk of oorbellen zijn. Ze voelt zich gezien als je haar vertelt dat ze iets aan haar uiterlijk heeft veranderd, of dat ze er geweldig uitziet in de nieuwe jurk.

58. Koop een comfortabel paar sloffen

Een attent, maar persoonlijk cadeau, een paar pantoffels houdt haar warm op koude nachten en herinnert haar eraan dat je aan haar comfort denkt. Ze hoeven niet duur te zijn, maar ze zullen de wereld voor haar betekenen.

59. Breng haar naar werk of school

Als je dicht bij het huis van je vriendin woont, is het ongelooflijk handig om haar ‘s ochtends op te halen en haar naar haar werk/school te brengen (of haar naar huis te rijden).

60. Organiseer een date

koppel-uiteten

Als een date night eruitziet als pizza en bier op de bank elke zaterdag, schud de boel dan op en reserveer een tafel in een leuk restaurant en neem haar mee uit voor de avond. Je kunt nog steeds pizza en bier eten, maar ga naar buiten en zie mensen, dans, praat en geniet van het nachtleven.

Conclusie

Wees dus spontaan en let op details. Als je je vriendin wilt laten zien hoeveel je van haar houdt, grijp dan elke kans die zich aandient en wees niet verlegen. Luister naar de dingen die ze je vertelt en onthoud de dingen waar ze van houdt, zodat je haar kunt verrassen op de manieren waarop ze het meest van zal houden.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten