Ben Ik Verliefd? 40 Manieren om Verliefdheid te Herkennen

manieren-verliefdheid-herkennen

Verliefd worden is een van de beste gevoelens ooit. Daarom zijn er zoveel films, liedjes, en reality shows die er om draaien. Maar als de romantische gevoelens wederzijds zijn, dan gebeurt de echte magie.

Laten we eens een kijkje nemen bij een paar niet zo voor de hand liggende tekenen dat je wederzijds verliefd bent op je date. Uiteraard zien tekenen dat je verliefd wordt er voor iedereen anders uit, maar er zijn een paar basisdingen die bij de meeste mensen gebeuren als hun gevoelens beginnen om te slaan van terloops naar “zou dit voor altijd kunnen zijn?”

Ongeacht of je klaar bent om all-in te gaan of meer een scepticus bent en even moet pauzeren en opnieuw evalueren na deze grote realisatie, hier zijn 40 tekenen dat je verliefd aan het worden bent.

1. Ze zijn je favoriete persoon.

lost and found thank you GIF by Lost & Found Music Studios

Als er iets heel goeds of heel ergs gebeurt, zijn zij het naar wie je het eerst gaat.

2. Ze zijn het “iets goeds” waar je aan denkt als al het andere echt tegenzit.

Werk maakt je gek, maar je hebt ze tenminste om je op te vrolijken als je thuiskomt. O, en ze zijn ook de eerste op wie je het laatste werkdrama wilt loslaten.

3. Je voelt je veilig als je in hun buurt bent.

Het is moeilijk dit gevoel te beschrijven, maar het is echt het beste in de wereld. Alsof er niets ergs kan gebeuren.

4. Je geeft voorrang aan hun behoeften.

Niet zoals, ten koste van je eigen, natuurlijk. Maar in gezonde, liefdevolle relaties is ervoor zorgen dat aan ieders behoeften voldaan wordt de sleutel tot een sterke band. Als je merkt dat je een glas water voor hem of haar haalt als je terugkomt uit de keuken of die speciale, huidgevoelige zeep voor je douche haalt die hij of zij lekker vindt, dan is het aannemelijk dat je hem of haar als meer dan alleen een afspraakje beschouwt.

5. Als zij verdrietig zijn, ben jij ook oprecht verdrietig.

Je voelt hun pijn en zij de jouwe op een super echte manier.

6. Je vermaakt je eigenlijk wel met hun schattige kinderfoto’s.

En je luistert graag naar hun lange, wijdlopige verhalen. Gewoon chillen en over van alles en nog wat praten is leuk.

7. Je kijkt naar ze als ze slapen.

seks-problemen-samenwonen-koppel-bed

Op een schattige manier, niet op een Joe Goldberg, stalker-achtige manier. Dit kan een teken zijn dat je meer om ze geeft dan om je gemiddelde “crush”. Maar hoe kan het ook? Ze zien er zo lief en knuffelig uit en oh mijn God, je zou echt verliefd kunnen zijn.

8. Je waardeert hun mening over toekomstplannen.

Misschien hield je, toen de dingen nog ongedwongen waren, geen rekening met hen bij het maken van grote plannen, maar nu wil je niet alleen hun advies, maar ook hun inbreng. Als je verliefd wordt merk je dat je vraagt wat ze denken over naar de universiteit gaan, een nieuwe baan beginnen, of verschillende dingen uitproberen. Hun mening wordt belangrijk voor je, en je begint hun gedachten te waarderen.

9. Je moedigt ze aan.

Nu betekent dit niet dat je ze onder druk zet, opjaagt, of overdreven pusht, dus begrijp het niet verkeerd. Maar als je merkt dat je ze aanmoedigt op basis van kwetsbare gesprekken die jullie hadden, begin je meer om ze te geven dan alleen terloops. Als je elkaar allebei begint te herinneren aan je doelen en verlangens voor het leven, kun je merken dat je flink verliefd aan het worden bent. Zorg er alleen voor dat je bemoedigend bent op een manier die niet overdreven is.

10. Je verlangt naar de knuffels en niet naar de seks.

knuffel-koppel-man-vrouw

Yup, knuffelen = emotioneel voelen. Als je net zo opgewonden bent om de hele nacht met hem of haar in bed te knuffelen als om heet te worden van de seks, dan weet je dat je echt verliefd begint te worden. Op de borst van je partner liggen vervult je met die veilige gelukzaligheid die lijkt op het laatste deel van je orgasme, maar dan verlengd door de hele knuffelsessie.

11. Ze ergeren je mateloos, maar toch wil je bij ze in de buurt zijn.

“Ik hou van je, maar ik vind je nu even niet leuk,” is iets wat je bijna klaar bent om te zeggen. En het is beslist EEN DING om van iemand te houden maar hem niet aardig te vinden.

12. Je bedenkt je geen twee keer als je ze uitnodigt.

Alles wat je normaal alleen doet, wil je nu samen met hen doen. Je zou ze zelfs kunnen vragen wat ze voor het avondeten maken (of wat ze lekker vinden, als jij meestal kookt) omdat jullie elkaar toch altijd zien. Nog vreemder: het is super ongedwongen en je denkt er niet over na want het is gewoon een dingetje! Dat gebeurt! Bijna elke dag!

13. Je flipt niet meer als ze je bellen.

Al die telefoonangst is weg, en je bent eindelijk comfortabel genoeg om het goed te vinden om over de telefoon te praten.

14. Je telt de seconden niet tot ze je terug sms’t.

Weet je, in het beginstadium van een relatie, als alles nog zo nieuw en vers is dat je nagaat hoe lang het duurde voor ze je een sms stuurden, om te bepalen hoe lang je erover moet doen om hen te sms’en? Je daar geen zorgen over maken betekent dat je erop vertrouwt dat ze je, inderdaad, terug zullen sms’en en niet zullen ghosten. Goals.

15. Je merkt dat letterlijk alles je aan hen doet denken.

vrouw-blij-beter

Eten ze een kipnugget? Dat is hun go-to McDs bestelling. Luisteren naar Celine Dion? O, hun moeder houdt echt van haar. Draag je een zwarte spijkerbroek? Je rockte hetzelfde paar op je eerste afspraakje.

16. Je bent niet bezorgd dat je ze “afschrikt”.

Je voelt je op je gemak genoeg om voor hen te huilen of hen een enorme, licht beschamende verzameling badeenden te laten zien (waarvan je zweert dat ze op een dag een fortuin waard kunnen zijn), want je voelt je er zeker van dat ze nergens heen gaan bij de minste of geringste afknapper.

17. Je begint hun gebreken te begrijpen.

Iedereen heeft gebreken (zelfs jij), en als je je neer begint te leggen bij de minder-dan-wenselijke trekjes van je partner – zoals nooit hun afwas in de gootsteen zetten – betekent dit dat je verliefd aan het worden bent. Natuurlijk is het negeren van red flags nooit goed, maar het loslaten van het feit dat ze altijd soep door hun voortanden slurpen? Dat is liefde.

18. Je voelt niet de behoefte om naar hun geboortehoroscoop te vragen.

Zeker, het is super nuttig om het te weten, maar je zit niet te stressen over de vraag of ze een Schorpioen zijn of niet (en om eerlijk te zijn zou het je toch niet kunnen schelen als ze dat waren).

19. Dingen die je gewoonlijk haat lijken oké – en zelfs leuk.

koppel-fietsen-romantisch

In een achtbaan rijden waar je doodsbang voor bent? Prima, zolang ze je hand maar vasthouden en beloven niet te lachen om hoe je gilt. De was doen? Helemaal prima, zolang ze ook maar bij je hangen.

20. Als een ex toch weer in je leven opduikt, ben je er volkomen onaangedaan door.

Het toeval wil dat *elke keer* dat je merkt dat je verder gaat, je ex een radar heeft en je weer wil versieren. Maar dat is niet erg: Ze hebben het gedaan, en jij bent volkomen ongeïnteresseerd.

21. Je moet je inhouden om niet de hele tijd met je vrienden over hen te praten.

Als je kon, zou je voortdurend over deze persoon kwijlen. Maar uit respect voor je vrienden en hun geestelijke gezondheid, houd je je (een beetje) in.

22. Je bent bereid om nieuw voedsel voor hen uit te proberen.

Bonuspunten als het een voedingsmiddel is waarvan je altijd dacht dat het smerig was. Vreemd, toch? Maar het is waar! Je interesses met iemand delen en iets nieuws proberen is een teken van interesse in de persoon op meer dan een fysiek niveau. Je wordt misschien niet verliefd op sushi, maar je wordt hoogstwaarschijnlijk wel verliefd op hem of haar.

23. Je blijft liever binnen en doet niets met ze dan dat je uitgaat.

“Begonnen met binnen te blijven en minder uit te gaan” is je nieuwe Instagram mantra, en dat vind je helemaal goed.

24. Je wilt nieuwe tradities met ze beginnen.

vriend-verrassen-koppel

Als je begint na te denken over het maken van tradities met je romantische belangstelling, is dat een groot teken dat je verliefd aan het worden bent. Het laat zien dat je erover denkt de toekomst met hem of haar door te brengen.

25. Je hebt zoiets van “Ex, wie?”

O, je bedoelt dat je onlangs niet aan de ex gedacht hebt voor wie je een fake insta gemaakt hebt om schuldvrij te kunnen stalken? Yup, dit is goed nieuws. Als je niet langer de sociale media account van je ex aan het trollen bent, ben je bezig met het maken van herinneringen met je nieuwe liefde.

26. Je maakt ‘s morgens hun bed op.

Je kunt jezelf er niet eens toe brengen je eigen verdomde bed op te maken, maar om de een of andere reden, als je bij hen blijft slapen, merk je dat je kleine dagelijkse klusjes als deze doet om hun leven gemakkelijker te maken. Misschien zijn daden van dienstbaarheid helemaal jouw ding.

27. Je houdt van hoe ze ruiken.

Ook als ze…een beetje slecht ruiken? Feromonen spelen een enorme rol bij aantrekkingskracht. Als je merkt dat je snuift aan dat hemd dat ze bij je thuis hebben achtergelaten of dat je in hun nek neukt (zelfs als ze niet gedoucht hebben of net naar de sportschool zijn geweest), is de kans groot dat je lichaam letterlijk naar dat van hen wordt aangetrokken.

28. Je hebt plezier met elkaar, wat er ook gebeurt.

Jullie hebben een lekke band. Jullie moesten een paar kilometer lopen omdat jullie geen Uber konden krijgen. Jullie reden een uur rond om een parkeerplaats te vinden in het centrum op een vrijdagavond en jullie diner plannen mislukte en gingen maar naar huis en bestelde pizza. Het in staat zijn om plezier te hebben als er stront aan de knikker is, wijst op een diepere band die het echte werk zou kunnen zijn.

29. Je bent erover gaan denken om hem of haar aan je familie voor te stellen.

Als je dat nog niet gedaan hebt, wil je oprecht weten hoe ze bij hen in de buurt passen en hoe je persoon zich gedraagt rond degenen die hem het beste kennen.

30. Je betrapt jezelf er regelmatig op dat je diepe duiken neemt op hun Instagram.

Double Tap Reaction GIF by Klarna

En het mooiste is dat je niet eens bang bent om per ongeluk een foto te “Liken”, want je bent het punt voorbij dat je het gevoel hebt dat je hem of haar zal laten schrikken als je dat doet.

31. Je voelt je niet voortdurend angstig om gekwetst te worden.

Heel vaak denken mensen dat het gevoel dat iemand hen echt pijn zou kunnen doen betekent dat ze iemand echt leuk vinden. Wat waar kan zijn, maar het is geen liefde. Niemand die van je houdt zal je het gevoel willen geven dat je het risico loopt gekwetst te worden.

32. Het voelt super gemakkelijk.

Ja, relaties vergen werk. Maar als je verliefd op iemand wordt, is het op z’n minst werk dat je wilt doen. Wat eigenlijk helemaal geen werk is.

33. Je hoeft je afspraakjes niet te plannen rond leuke activiteiten.

Want je hebt net zoveel plezier met samen zitten en niets doen als samen in een achtbaan rijden. Of iets dergelijks. Je snapt het wel.

34. Kleine dingen, zoals naar de kruidenier gaan, zijn beter als ze in de buurt zijn.

Een wandeling door het graangangpad kan een heel romantisch afspraakje zijn als je met de juiste persoon bent. *Alles* doen kan heel romantisch zijn als je met de juiste persoon bent.

35. Je praat over dingen die je in de toekomst samen zult doen

sorry-zeggen-tegen-partner-manieren-koppel

…zonder te beseffen dat je het over de toekomst hebt. Het is niet raar om rond hen te praten over dat concert dat over drie maanden is of de reis die je deze zomer naar het strand wilt maken, want ze zullen in de buurt zijn om met je mee te gaan.

36. Als je zegt: “Ik mis je,” is dat omdat je ze echt mist na slechts een dag uit elkaar te zijn geweest.

Het is niet alleen maar iets schattigs om te zeggen, het is een echte pijn die zegt dat ze nu een deel van je leven zijn.

37. Je wilt dingen die je al gedaan hebt opnieuw doen, zodat ze er deze keer samen met jou bij kunnen zijn.

Tijd om een retourtje naar de Grand Canyon te maken zodat je kunt zoenen terwijl de zon ondergaat en het je niet kan schelen hoe schattig of smerig je eruit ziet-je bent verliefd, verdomme! En het kan je niet schelen wie het weet.

38. Je voelt je bij hen op je gemak genoeg om slechte grappen te maken en je volledig vreemde zelf te zijn.

Couple Dancing GIF by RETROFUNK

Misschien probeerde je eerder indruk op ze te maken, maar nu ben je cool genoeg om in de keuken te neuriën en je broek ingestopt in je sokken te dragen als ze langskomen.

39. Je kunt je niet herinneren wanneer je voor het laatst aan je vroegere fling dacht die je hart “brak”.

Het gaat nu zo goed met je nieuwe liefde, dat je je niet kunt storen aan wat er ook in het verleden is. Vooral het denken aan die willekeurige persoon die je ghoste en je het daten deed afzweren.

40. Je wilt ze al je favoriete dingen laten zien.

Niet omdat je wilt dat het ook hun lievelingsdingen zijn, maar omdat je wilt dat ze je beter kennen dan wie dan ook.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten