10x Manieren om Jezelf te Vermaken tijdens Zelfisolatie

manieren-om-jezelf-te-vermaken-zelfisolatie

Het is zaterdagavond en je zit thuis. We begrijpen het; je zou liever je beste leven leiden, plezier maken en je nergens zorgen over maken. Dat wil iedereen. Maar totdat het weer veilig is om te socialiseren, moeten we manieren vinden om ons Covid-vriendelijk te vermaken. Ook al heeft deze pandemie ons thuis opgesloten, dat betekent niet dat we ons niet kunnen vermaken. Tijd voor jezelf hebben en een pauze nemen van je dagelijkse routine zal je leven positief beïnvloeden als je creatieve manieren vindt om jezelf bezig te houden.

1. Bel een vriend of vriendin

man-bellen

Sms, bel, Facetime, Zoom of Skype een vriend of geliefde! Dit kan ook een goed moment zijn om weer contact te maken met iemand met wie je misschien het contact hebt verloren – Het is meer dan waarschijnlijk dat veel mensen zich niet verbonden of eenzaam voelen – waarom zou je een lang verloren vriend niet de hand reiken?

2. Koken

Veel mensen zeggen ‘ik ben niet zo’n goede kok’ – dus wat is een betere manier om je kookkunsten te verbeteren dan door een Youtube tutorial te bekijken over hoe je je favoriete gerecht maakt. Je kunt zelfs dat Kookboek gebruiken dat je voor Kerstmis hebt gekregen en een recept volgen. Als je al een beetje ervaring in de keuken hebt, zou je jezelf kunnen uitdagen door te proberen iets lekkers klaar te maken met wat je al in je kasten hebt staan! Veel plezier ermee, jij bent nu de chef-kok!

3. Interactie met de natuur

Wat is een beter moment om de natuur dicht bij je huis te verkennen. Zorg ervoor dat je dit doet op afstand van anderen terwijl je op avontuur gaat – zie dit dus als een solo-avontuur. Je kunt google maps gebruiken om de perfecte plek te vinden. Trek je wandelschoenen aan, zet je avonturiersmuziek op en ga ervoor! Neem je telefoon mee en zorg dat je een foto maakt voor Instagram of Facebook…Want iedereen ziet graag natuurposts op zijn nieuwsfeed – positieve vibes!

4. Schrijf een gedicht, lied of roman!

schrijven-pen-papier

Dit is een fantastische tijd om creatief te worden, stof je notitieboekje af en zet pen op papier (of vingers op het toetsenbord). Zelfexpressie is krachtig, zelfs als je geen miljoenenpubliek hebt om je meesterwerk aan te laten zien. Het delen van creatief werk met vrienden en familie kan buitengewoon bevredigend zijn en een gezonde manier om dingen die je misschien voelt in deze onzekere tijden te uiten.

5. Stap in de wereld van online spellen

Gamers wereldwijd hebben misschien niet eens gemerkt dat er in verschillende delen van de wereld isolatie aan de gang is. Gamen is een geweldige manier om betrokken te raken bij een nieuwe gemeenschap en iets te doen puur voor de lol! Of je nu een Play Station 4, Xbox, PC of mobiel apparaat hebt – alle platforms hebben toegang tot een bijna oneindige hoeveelheid spellen.

Misschien is het zelfs tijd om je oude Play Station 2 of Nintendo 64 af te stoffen en die nostalgische vibes te voelen! Of met je PC naar een legaal online casino te surfen. Online gokken biedt ook een sociaal aspect dat niet beschikbaar is bij persoonlijk gokken. Dit komt omdat spelers tijdens het spelen met elkaar kunnen chatten en relaties kunnen opbouwen met andere gelijkgestemden. Dit kan gokken voor sommige mensen aangenamer en leuker maken.

Zorg er wel voor dat je verantwoord en veilig speelt. Om dit te realiseren kun je het best bij een site spelen die een spelaanbod heeft samengesteld dat aan alle strenge eisen van de Nederlandse wet voldoet, zoals bijvoorbeeld Betcity. Ze bieden een uitgebreid pakket met honderden spellen aan.

6. Organiseer een ‘self-care’ dag

Het klinkt misschien eenvoudig, maar er is waarschijnlijk nog nooit een moment geweest dat je eigenlijk een dag alleen voor jezelf had. We weten zeker dat er genoeg momenten in je leven zijn geweest waarop je je uitgeput voelt, en het enige wat je wilt doen is je even ontspannen. Nou, goed nieuws, deze tijd is voor jou aangebroken. Iedereen heeft andere voorkeuren om tot rust te komen. Verzamel al je favoriete manieren om te ontspannen en voer ze een voor een uit. Er kunnen zelfs enkele yoga-oefeningen bij zitten die je spanning verlichten. Wat je ook besluit, zorg ervoor dat je gedurende deze tijd nergens anders aan moet denken. Heb alleen tijd voor jezelf, je geest en je lichaam.

7. Tijd voor een work-out

dumbbell-vrouw-sporten

Je bent misschien niet de eerste de beste sporter of zelfs maar een liefhebber van sporten. Toch moet je zeker rekening houden met de overvloed aan voordelen die lichaamsbeweging oplevert voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je kunt een lekkere wandeling in de natuur maken of thuis een training van 20 minuten doen. Ook hier kun je kiezen uit zoveel manieren om actief te zijn. Je hoeft alleen maar die beslissing te nemen.

8. Schoonmaken

Nu is de perfecte kans voor je om je ongeorganiseerde en rommelige kast aan te pakken, iets wat je al zo lang hebt uitgesteld, met als excuus dat je geen tijd hebt of het te druk hebt. De gedachte aan schoonmaken klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar je zult je opgelucht en veel productiever en fijner voelen als het klaar is. Wie zei dat schoonmaken niet leuk kan zijn? Zet je favoriete liedje op, ga aan de slag, en je gaat blij zijn met het resultaat.

9. Bakken

Het opzoeken van recepten en proberen ze uit te voeren kan je lege uren winstgevend vullen. Het is een van de eenvoudigste dingen om te doen, maar toch beschouwen we het niet allemaal als een leuke bezigheid totdat we het eindproduct proeven. Het kiezen van een leuk recept om te maken zal niet alleen je vrije uren vullen met productiviteit en expressiviteit, maar zal jou heerlijke toetjes opleveren. En het bijkomende voordeel is: je hoeft ze met niemand te delen!

10. Maak een album of een plakboek

Een leuke manier om jezelf creatief bezig te houden is het maken van je eigen plakboek of dagboek. Het vinden van een mooi boek of zelfs een notitieboekje en het opschrijven van je mooiste herinneringen is een gemakkelijk proces dat je enkele uren of dagen zal vermaken. Je kunt er foto’s van jou en je geliefden in opnemen om het persoonlijker te maken. Scrapbooks zijn ook een perfect cadeau-idee waar je vrienden zeker dol op zullen zijn. Voeg je unieke accenten toe, en aarzel niet om te overdrijven. Teveel is nooit genoeg!

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten