25 Manieren om weer Gemotiveerd te Worden

manieren-om-gemotiveerd-te-worden

Wie heeft Tony Robbins nodig als je jezelf kunt motiveren? De emotionele hindernis overwinnen om dingen gedaan te krijgen terwijl je liever op de bank zit is niet altijd gemakkelijk. Maar tenzij ziek melden en ‘s middags wakker worden voor jou geen gevolgen heeft, is het vaak een must.

Voor degenen onder jullie die nooit uitstellen, zichzelf afleiden of zich voortslepen wanneer je iets belangrijks zou moeten doen, goed gedaan tot nu toe! Maar voor de rest van jullie is het goed om een bibliotheek van motivatieboosters te hebben om verder te komen.

Passie, gewoonten en een flow-producerende omgeving kunnen ondanks je beste inspanningen mislukken. In dat geval is het tijd om elke emotionele oppepper te vinden die je kunt gebruiken om aan de slag te gaan. Of je nu een bedrijf begint, probeert af te vallen, of een slechte gewoonte probeert te doorbreken, het leren van zelfmotivatie is belangrijk voor succes.

Hier is de top vijfentwintig van technieken waarmee je jezelf kunt motiveren op weg naar succes.

1. Ga terug naar “Waarom”

vrouw-werk-werkkleding-schrijven

Focussen op een saaie taak maakt die niet aantrekkelijker. Uitzoomen en je afvragen waarom je in de eerste plaats de moeite neemt, maakt het aantrekkelijker.

Als je niet kunt bedenken waarom, dan is de kans groot dat je er in de eerste plaats geen moeite voor moet doen.

2. Adopteer de Vijf Minuten Strategie

In plaats van jezelf in één keer uit te putten met werk, kun je naar je doelen toewerken door een vijf minuten strategie aan te nemen.

Begin vijf minuten te werken en neem dan een korte pauze. Vaak is dat kleine zetje genoeg om je op gang te helpen.

3. Beweeg

Lichaamsbeweging brengt niveaus van mentale helderheid als niets anders. Als je niet naar de sportschool kunt gaan, volg dan home workout video’s op YouTube of stream fitnesslessen op apps. Als je liever buiten cardio doet, ga dan hardlopen.

Om spieren op te bouwen, koop een pull-up bar of kettle bells en ga aan de slag. Als je slechte gewrichten hebt, ga dan zwemmen in het dichtstbijzijnde meer of de zee.

Het komt erop neer dat er zoveel leuke manieren zijn om in vorm te blijven en endorfine te laten stromen, en het kan je helpen om te leren hoe je de motivatie kunt vergroten.

Breng je lichaam in beweging alsof je extreem gemotiveerd bent om iets te doen. Deze ‘faking it’ benadering van motivatie lijkt misschien dom of grof, maar het werkt.

4. Vind de volgende stap

Keep Going Channel 9 GIF by The Block

Als het voor jou onmogelijk lijkt om aan een project te werken, kun je proberen je te richten op de volgende onmiddellijke stap.

Vechten tegen een amorfe klodder werk zal alleen maar uitstelgedrag veroorzaken. Hak het op zodat het hanteerbaar wordt. Leer in deze gids hoe je kunt stoppen met uitstelgedrag.

5. Vind je blokkade

Wat houdt je tegen om te werken? Laat de blokkade niet voortduren zonder het te isoleren en het probleem weg te nemen.

Ben je ongemotiveerd omdat je je overweldigd, moe, bang, rusteloos of boos voelt? Misschien is het omdat je niet zeker weet of je tijd hebt of dat je je gedelegeerde taken nog niet hebt afgemaakt.

6. Deconstrueer je angsten

Je hebt vast geen fobie om dingen gedaan te krijgen. Tegelijkertijd kunnen verborgen angsten of zorgen je ervan weerhouden om echt werk af te krijgen.

Isoleer de onbekenden en maak jezelf zelfverzekerd; je kunt het ergste scenario aan.

7. Herformuleer je vragen

schrijven-pen-papier

Stel dat een probleem dat onmogelijk lijkt om op te lossen je gedemotiveerd heeft. Dan kun je vooraf veel tijd investeren om de juiste vragen te kaderen.

Denk na over het probleem dat je wilt oplossen en zorg ervoor dat je de juiste vragen stelt. Overweeg ook of je aannames in je gedachtegang hebt gebakken. Onthoud: het is altijd beter om (de juiste) vragen te stellen dan om aannames te doen. Deze methoden kunnen een frustrerend probleem veranderen in een inspirerende oplossing.

8. Zoek een partner

Zoek iemand die je motiveert als je je lui voelt. Bijvoorbeeld een vriend waarmee je naar de sportschool gaat. Het hebben van een vriend kan je helpen motiveren om hard te werken als je normaal gesproken zou afhaken.

9. Kickstart je dag

Maak een plan voor morgen. Sta vroeg op en plaats alle belangrijke dingen vroeg in de ochtend. Het opbouwen van momentum vroeg op de dag kan je meestal veel later vooruit helpen.

Het hebben van een ochtendroutine is een goed idee om gemotiveerd te blijven!

10. Lees boeken

Lees, niet alleen voor zelfhulp of motiverende boeken, maar, elk boek met nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën laten je mentale versnellingen draaien en kunnen motivatie opbouwen. Het leren van nieuwe ideeën zet je hersenen in beweging, waardoor je minder tijd nodig hebt om je taken te versnellen.

11. Zorg voor de juiste hulpmiddelen

Je omgeving kan een diepgaand effect hebben op je enthousiasme. Te trage computers, inefficiënte toepassingen, of een voertuig dat voortdurend kapot gaat, kunnen je motivatie om zeep helpen. Motivatie opbouwen is bijna net zo belangrijk als het vermijden van de valkuilen die haar kunnen tegenhouden.

12. Wees voorzichtig met de kleine problemen

De ergste motivatiekiller is geconfronteerd worden met een schijnbaar klein probleem dat eindeloze frustratie oproept. Reframe kleine problemen die opgelost moeten worden als grotere problemen, of ze zullen elke drive die je hebt om zeep helpen.

13. Ontwikkel een Mantra

Zoek een paar uitspraken die je geest focussen en je motiveren. Het maakt niet uit of je ze van een smakeloze motiverende poster hebt gehaald of gewoon een paar woorden om je te vertellen wat je moet doen.

14. Bouw voort op succes

business-man-succesvol

Succes creëert succes. Als je net gewonnen hebt, is het gemakkelijk om je gemotiveerd te voelen over bijna alles. Emoties hebben de neiging niet situatiegebonden te zijn, dus een kleine overwinning, of dat nu een compliment van een collega is of het afronden van tweederde van je taken voor de middag, kan je veranderen in een superheld.

Er zijn veel manieren waarop je kleine successen eerder kunt plaatsen om later de motivatie aan te wakkeren. Het structureren van je to-do lijsten, het plaatsen van eenvoudige taken zoals sporten vroeg op de dag, of jezelf een bevestiging geven kan de truc doen.

15. Stop wat motivatie in je oor

Het veranderen van je mindset is een geweldige manier om te leren hoe je de motivatie kunt vergroten.

De juiste motiverende inhoud op het juiste moment kan je houding veranderen. Zet je koptelefoon op, en doe een Google-zoekopdracht naar “motivatie”. Er staan duizenden toespraken op YouTube, zelfs megamixen van motiverende sprekers als Joel Osteen, Wayne Dyer, Les Brown, enz.

16. Geef terug aan anderen

“De beste manier om jezelf te vinden is jezelf te verliezen in dienst van anderen.” – Mahatma Gandhi

Als je pijn hebt, is het beste wat je voor jezelf kunt doen anderen helpen. Het is contra-intuïtief, maar het is waar. Je extern richten op het maken van een verschil in het leven van anderen geeft je een immense voldoening, wat ook de motivatie kan verbeteren. Door deze daden van dienstbaarheid lijken en voelen je problemen kleiner. Het belangrijkste is dat je je krachtiger voelt om alle uitdagingen waar je voor staat te overwinnen.

17. Bel je meest positieve vriend

We hebben allemaal het adagium gehoord: “Je bent de som van je vijf beste vrienden.” Het is waar, want wat onze leeftijdsgenoten zeggen, beïnvloedt ons.

Als je last hebt van negatieve familieleden of leeftijdsgenoten, zal hun cynisme je langzaam besmetten. Overstem ze in plaats daarvan. Als je moeder pessimistisch is, vertel haar dan dat je van haar houdt, en trek dan wat grenzen. Breng meer tijd door met mensen die altijd op zoek zijn naar het zilveren randje.

Het maakt niet uit of het je beste vriend is of die kennis die je sinds de middelbare school niet meer hebt gesproken. Als je niet zo iemand hebt in je gemeenschap, sluit je dan aan bij Facebook of LinkedIn Groepen voor positieve denkers. Neem deel aan een virtuele Meetup van gelijkgestemden. Zie het belang van je inner circle niet over het hoofd als je leert hoe je je motivatie kunt verbeteren.

18. Vind je creatieve kant

Creativiteit is een essentiële vaardigheid en zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is een van de weinige dingen die niet geautomatiseerd of uitbesteed kunnen worden.

Heb je ooit gedichten willen schrijven, een instrument willen bespelen of willen schilderen? Stop met erover te praten en begin het te doen. Trek een stuk papier tevoorschijn, koop online een startpakket, en ontketen je artistieke kant om je malaise te doorbreken.

19. Luister naar muziek die je ontroert

Er is nog nooit een beter moment geweest om je te verdiepen in je favoriete muziekgenres of je te verdiepen in iets nieuws. Gebruik websites als SoundCloud en de Discover-functie van Spotify om nieuwe artiesten te vinden. Het belangrijkste is dat ze je kunnen helpen om uit een funk te komen en weer productief te zijn, terwijl je leert hoe je de motivatie kunt vergroten. Het bereiken van je doel zal veel gemakkelijker aanvoelen met inspirerende muziek op de achtergrond.

20. Begin een dankbaarheidsdagboek

“De strijd eindigt wanneer dankbaarheid begint.” – Neale Donald Walsch

Laten we wat lessen trekken uit de verschrikkelijke pandemie-een eenvoudige maar diepgaande: waardeer gewoon alles wat we hebben. Het was niet onze eerste crisis, en het zal niet de laatste zijn, dus laten we moed putten uit dankbaarheid voor de eenvoudige genoegens in het leven. Waardeer die bevredigende maaltijd, het dak boven je hoofd, liefdevolle vrienden en familie.

Het is gemakkelijk om te vervallen in de cyclus van meer willen. Maak er in plaats daarvan een gewoonte van om elke dag drie dingen waar je dankbaar voor bent in je dagboek op te schrijven. Je hoeft geen miljoen dingen op te noemen. Ga in plaats daarvan diep in op waarom je een paar mensen en dingen koestert die het meest voor je betekenen.

21. Koester overwinningen uit het verleden

De meeste mensen jagen hun dromen niet na vanwege angst. Ze denken dat ze niet hebben wat nodig is: talent, middelen, connecties om hun doelen te bereiken. Het beste tegengif is het herbeleven van je eigen overwinningsverhaal.

Denk terug aan een tijd waarin je iets deed wat je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Misschien heb je promotie gemaakt, een 10 gehaald in een klas, of solo gereisd. Als het een tijdje geleden is dat je uit je comfortzone bent gestapt, ga dan terug naar je kindertijd.

Weet je nog hoe je leerde fietsen terwijl je bang was, een nieuwe vriend maakte, of iemand mee uit vroeg hoewel je verlegen was? We hebben allemaal in het verleden angst overwonnen, dus houd het in je gedachten terwijl je leert hoe je elke dag je motivatie kunt verbeteren.

22. Noteer goede ideeën

Je hebt waarschijnlijk elke dag tientallen geweldige ideeën, maar het leven is een constante stroom van afleidingen. We vergeten deze ideeën vaak voordat we ze een tweede gedachte kunnen geven of ze kunnen gebruiken om meetbare doelen te creëren.

Veel komieken en artiesten krijgen hun beste ideeën op willekeurige momenten – in de bus of wachtend in de rij bij de winkel. Als een motiverend idee of gedachte in je hoofd opkomt, of je hoort het buiten, schrijf het dan meteen op. Zo kun je er later naar verwijzen en op voortbouwen, in plaats van ze in het drijfzand van de tijd te laten vallen.

23. Schakel de afleiding uit

online-casino-vrienden-laptop-spelen

De gemiddelde persoon wordt eens in de 8 minuten onderbroken. Het is geen wonder dat mensen moeite hebben om geconcentreerd te blijven.

Zet je telefoon op niet storen, of zet hem helemaal uit. Doe hetzelfde voor je desktop apps zoals Microsoft Teams of e-mail. Als je in een lawaaierige omgeving bent, neem dan een ruisonderdrukkende koptelefoon of oordopjes. Volg de Pomodoro Methode en zet een timer voor 25 minuten.

Door afleiding te beperken en regelmatige pauzes in te plannen, zul je merken dat je meer gedaan krijgt en dieper op je werk ingaat. Je zult dus betere resultaten behalen, waardoor een opwaartse spiraal van motivatie ontstaat.

24. Leer van de geschiedenis

Als je niet zeker weet hoe je je beste versie kunt worden, volg dan degenen die je inspireren. Misschien is je idool een ouder of mentor – vraag hen naar hun verleden en ontdek hoe ze zijn gegroeid tot wie ze nu zijn. Onderzoek het leven van beroemde mensen en zoek waar hun succes aanwijzingen heeft achtergelaten. Begin met biografieën of autobiografieën.

Het vinden van inspiratie zal je helpen om te leren hoe je motivatie op de lange termijn kunt vergroten.

25. Gewoon ademen

Het belangrijkste onderdeel van je dagelijkse ochtendroutine zou meditatie moeten zijn. Je bent waarschijnlijk bekend met enkele van de voordelen van mindfulness, zoals je rustiger voelen en beter in staat zijn om met stress om te gaan door negatieve gedachten te verminderen.

We hebben allemaal een “apengeest” die altijd in beweging is, als een aap die van tak naar tak slingert. Alle afleidingen van het leven slokken onze gedachten op, zelfs als het onproductief is.

Door te mediteren kunnen we bewust kiezen met welke gedachten we omgaan. Deze oefening geeft je de mentale ruimte om te werken met piekmotivatie en inspiratie.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten