30 Simpele Manieren om Inspiratie te Krijgen

manieren-inspiratie-krijgen

We voelen ons allemaal wel eens ongeïnspireerd. Het goede nieuws is dat het een natuurlijk onderdeel is van het creatieve proces en iets waar iedereen mee worstelt. Het is volkomen normaal! De volgende keer dat je vastzit in een creatieve dode zone, lees dan deze lijst met 30 dingen die je kunt doen om geïnspireerd te raken.

1. Onderzoek wat anderen in jouw vakgebied doen

klantenservice-werken-op-reis

Leer over wat andere mensen in je creatieve vakgebied doen. Een snelle zoektocht op Google kan een geweldige bron van inspiratie zijn als je weinig ideeën hebt.

2. Bezoek je plaatselijke boekhandel

Boekwinkels zitten vol creatieve inspiratie. Breng wat tijd door in de schappen en laat je inspireren door de mooie afbeeldingen en interessante ideeën.

3. Luister naar een nieuw soort muziek

Zoek naar muziek die anders is dan waar je gewoonlijk naar luistert en probeer het uit. Wat dacht je van jazz, klassiek, of rap?

4. Volg tien mensen die je inspireren op Twitter

We hebben allemaal creatieve idolen. Ga de jouwe volgen op Twitter en laat je elke dag inspireren door hun mijmeringen.

5. Leer iets nieuws

Kom buiten de grenzen van je eigen kennis om iets nieuws te leren. Leer tien woorden in een vreemde taal, onderzoek de muziek van het 17e eeuwse Europa of pak een sterrenkaart en leer over ons universum.

6. Maak een visionboard

Voice Littlevoice GIF by Apple TV+

Denk na over wat je wilt voor je leven en begin je dat voor te stellen. Verzamel foto’s en woorden die dit leven uitbeelden en breng ze samen op een visionboard.

7. Geef jezelf het geschenk van de tijd

Jaag jezelf niet op. Geef jezelf een dag om gewoon te zijn en te doen wat er in je opkomt. Je kunt verbaasd zijn over de inspiratie die toeslaat wanneer je het het minst verwacht.

8. Geef jezelf een kleine notitie

Het kan zo simpel zijn. Leg het ergens zichtbaar neer waar je het elke dag kunt zien. Pak een whiteboardmarker en schrijf op je spiegel. Voeg wat krabbels toe aan de zijkant om het schattig te maken.

9. Wandelen

Heb je om een of andere reden altijd al je kleuterschool willen bezoeken? Ga dan vooral je gang. Het kan de inspiratie zijn die je nodig hebt.

10. Lees een inspirerende blogpost

Bezoek je favoriete bloggers en lees een inspirerende post. Er gaat niets boven een paar krachtige woorden om je inspiratie aan te wakkeren.

11. Houd een notitieboekje bij je om ideeën op te schrijven

Houd een notitieboekje bij je om ideeën op te schrijven wanneer ze je opvallen. Deze ideeën lijken op dat moment misschien niet baanbrekend, maar kunnen later als inspiratie dienen.

12. Kijk naar een geweldige film

tv-kijken-afstandsbediening

Er is iets krachtigs aan een geweldige film die je echt aan het denken kan zetten. Kies een geweldige film uit en absorbeer hem volledig.

13. Lees een autobiografie van iemand die je bewondert

Lezen over het leven van iemand die je bewondert kan enorm inspirerend zijn. Horen over hun strijd en triomfen kan je inspireren in je eigen werk.

14. Probeer te mediteren

Neem de tijd om te zitten, stil te zijn en adem te halen. Ons drukke leven kan ons soms zo hectisch maken dat het moeilijk kan zijn om inspiratie op te doen. Door de tijd te nemen om te mediteren, geef je je hersenen de kans om zich op te frissen.

15. Google inspirerende quotes online

De woorden van anderen kunnen krachtig en inspirerend zijn. Google quotes en kies er tien uit die je inspirerend vindt. Bewaar ze in je dagboek en lees ze wanneer je een oppepper nodig hebt.

16. Schrijf je gedachten op

Schrijven kan een krachtige uitlaatklep zijn en creatieve inspiratie aanwakkeren, zowel nu als in de toekomst. Je dagboek is je speciale ruimte om open en vrij te zijn met je woorden en te laten doorschijnen wat er in je zit.

17. Reis

vliegtuig-uitzicht-comfortabel-vliegen

Reis per bus, trein, vliegtuig, of op welke manier dan ook. Op reis zijn geeft je hoofd wat ruimte om over het leven na te denken, en soms nieuwe ideeën te genereren.

18. Begin een gesprek met een vreemde

Deze is een hit or miss. Maar soms raak je aan de praat met een willekeurige vreemdeling en krijg je meteen een klik met hem of haar en eindig je met een goed gesprek.

19. Vraag iemand zijn grootste levenslessen

Zoeken naar de wijsheid van anderen kan ongelooflijk inspirerend zijn. Vraag iemand die je bewondert wat de grootste lessen zijn die ze tot nu toe hebben geleerd, je zou er zomaar een goudklompje in kunnen vinden.

20. Probeer een nieuwe creatieve kunstvorm

Duw jezelf buiten de grenzen van je creatieve specialiteit en probeer iets nieuws. Als je een schrijver bent, probeer dan eens te schilderen. Ben je muzikant, schrijf dan een gedicht.

21. Leer over de geschiedenis van je ambacht

Leer over hoe jouw creatieve ambacht is ontstaan, wie de pioniers en grootheden waren en hoe het zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. In de geschiedenis van elk ambacht is veel inspiratie te vinden.

22. Bekijk een inspirerende TED Talk

Er zijn zoveel inspirerende TED talks die er gewoon op wachten om bekeken te worden. Van wetenschap tot kunst, geschiedenis tot technologie, wat je creatieve ding ook is, er is een TED talk om je te inspireren.

23. Verander je omgeving

geld-besparen-gas-elektriciteit-oud-huis

Ga het huis uit en ga naar een nieuwe plek. Een nieuwe omgeving kan inspiratie aanwakkeren door je een nieuwe manier van kijken te geven.

24. Lees een van de klassiekers

De klassiekers heten niet voor niets zo. Google ‘klassieke boeken’ en kies er een uit om deze week te lezen.

25. Ga terug naar de natuur

Neem wat tijd in de natuur en waardeer haar verbazingwekkende schoonheid. Maak een wandeling door het bos, beklim een berg of ga gewoon picknicken bij de vijver in je plaatselijke park.

26. Experimenteer zonder druk

Ga met je materialen zitten, experimenteer, en maak wat in je opkomt zonder de druk van deadlines of het bereiken van een bepaald resultaat. Het proces van experimenteren is bevrijdend en kan geweldige ideeën losmaken.

27. Vraag je creatieve vrienden naar hun projecten

jaloerse-vrienden-herkennen

Horen over creatieve projecten van anderen kan ongelooflijk inspirerend zijn. Vraag je creatieve vrienden waar ze mee bezig zijn geweest en laat je inspireren door hun enthousiasme en ideeën.

28. Begin voordat de inspiratie toeslaat

Soms moet je gewoon beginnen om geïnspireerd te raken! Inspiratie komt van het doen, dus haal je materialen tevoorschijn en begin met creëren!

29. Ga voorbij je comfortzone

Het is gemakkelijk om vast te zitten in een routine. Probeer iets dat je nog nooit eerder hebt gedaan en dat je uit je comfortzone duwt. Door de routine van je dagelijks leven te doorbreken, bevorder je de ideeënstroom en verhoog je de motivatie.

30. Vrijwilliger

Er is niets zo inspirerend als vrijwilligerswerk doen om iemand anders te helpen of een zaak te steunen waar anderen baat bij hebben. Je hebt misschien niet de financiële middelen om iemand te helpen, maar als je vrijwilligerswerk doet, geef je iets van onschatbare waarde, namelijk je tijd.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele ideeën om je op weg te helpen. Je hoeft niet veel te proberen om geïnspireerd te raken. Kijk gewoon eens om je heen, en leer alle kleine dingen te waarderen. Wees creatief; ga uit je comfortzone; doe iets wat je altijd al hebt willen doen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten