4 Manieren om Betaald de Wereld Rond te Reizen

manieren-betaald-wereld-rondreizen

Veel mensen dromen ervan om de wereld rond te reizen. Kennismaken met andere culturen en internationale vriendschappen sluiten kunnen je leven aanzienlijk verrijken. Helaas is dit lang niet voor iedereen weggelegd, omdat er natuurlijk ook een flink prijskaartje aan hangt. Maar in plaats van alleen maar geld uit te geven, zou je ook kunnen overwegen om onderweg wat inkomen te verdienen. Met deze tips zet je zelfverzekerd de stap naar een leven als digitale nomade.

Natuurlijk is het leuk om alle lokale bezienswaardigheden aan te doen, maar er moet ook gewoon gewerkt worden. Entreekaartjes kosten geld, maar je accommodatie en je levensonderhoud nog meer. Naast het dekken van je kosten, is werken ook goed voor je sociale leven. Je leert sneller mensen kennen en voorkomt daarmee dat je vereenzaamt of heimwee krijgt. Locals leren je graag de taal en nemen je in het weekend mee naar de leukste uitgaansadressen. Met andere expats kun je weer tips en ervaringen uitwisselen over leven in een vreemd land.

Veiligheid

groepsreis-werken-tegen-kost-inwoning

Reizen is niet zonder risico. Wil je er een onvergetelijke, en vooral positieve ervaring van maken, dan zul je je goed moeten voorbereiden. Lees je van tevoren in over de grootste veiligheidsrisico’s in het land waar je naartoe wilt. Ga je naar een grote, moderne stad, dan zul je vooral moeten oppassen voor zakkenrollers en straatcriminelen. Door rond te lopen met een grote fotocamera en een stadsplattegrond maak je jezelf meteen een interessant doelwit. In minder ontwikkelde landen loop je ook een groter gevaar om slachtoffer te worden van geweld. Vermijd gevaarlijke buurten en neem ’s avonds en ’s nachts liever een taxi.

Zorg ook goed voor je digitale veiligheid. Als je nog geen vaste verblijfplaats hebt gevonden met een eigen wifinetwerk, ben je vooral aangewezen op openbare netwerken. Deze gratis openbare netwerken komen dan goed van pas, maar ze zijn ook erg aantrekkelijk voor hackers. Schakel daarom altijd een VPN in voordat je verbinding maakt met zo’n netwerk. Om te voorkomen dat je per ongeluk op een schadelijke pop-up klikt en daarmee malware installeert, heb je een ad blocker nodig. Dit is vooral een must als je de lokale taal niet goed beheerst.

Mogelijkheden

Weet je al in welk land of welke regio je wilt gaan werken? En heb je je goed laten informeren over veiligheids- en gezondheidsrisico’s, de kosten voor levensonderhoud en voorzieningen voor buitenlanders? Dan is het nog slechts een kwestie van een baan zoeken. Hier vind je een paar voorbeelden van banen waarin buitenlanders erg gewild zijn:

Leraar Engels

Vooral in Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten is er veel vraag naar mensen die Engelse les kunnen geven. Een goede beheersing van de lokale taal is niet altijd vereist. Het is het belangrijkst dat je goed Engels kunt spreken en je kennis over kunt dragen op studenten. Een bachelordiploma wordt wel vaak gevraagd. Om je kansen te vergroten, kun je een officieel TEFL-certificaat behalen. Vooral in Japan en de Verenigde Arabische Emiraten kun je een goed salaris verdienen als leraar Engels.

Auteur van reisgidsen

De competitie is groot en je moet er hard voor werken. Maar als je geluk hebt, kun je een redelijk salaris verdienen met het schrijven voor reisgidsen. Verwacht geen ontspannen verblijf, want je moet in een hoog tempo bezienswaardigheden bezoeken, plattegronden maken en artikelen schrijven. Werkdagen van 12 of zelfs 14 uur vormen geen uitzondering.

Werken op een cruiseschip

Een cruiseschip is tegenwoordig een wereld op zich en er zijn veel mensen nodig om deze wereld draaiende, of liever varende, te houden. Op het grootste cruiseschip, Symphony of The Seas, werken maar liefst 2.200 stafleden. De kans is dus erg groot dat er voor jou ook een baan te vinden is. Het salaris is meestal niet om over naar huis te schrijven en je maakt lange dagen. Daartegenover staat wel dat je veel verschillende plaatsen aandoet en alle andere kosten worden gedekt.

Reisleider of gids

Krijg je er energie van om groepen toeristen langs de leukste bezienswaardigheden te leiden? En ben je altijd opgewekt, ook als die ene vervelende toerist over vanalles en nog wat blijft klagen? Dan kun je als gids aan de slag. Bedenk wel dat je in veel gevallen als freelancer werkt en daarom geen garantie hebt op een vast inkomen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten