Make-Up voor Mannen: 7 Makkelijke Tips

make-up-voor-mannen-tips

Heb je een man ooit gevraagd of hij make-up draagt, of waarom hij het draagt? Mannen moeten (en kunnen) make-up dragen omdat ook zij een ontzagwekkende look verdienen. De mannelijke gang naar schoonheid neemt toe, en men heeft geaccepteerd dat zowel mannen als vrouwen baat hebben bij make-up producten. De wereld heeft eindelijk make-up voor mannen geaccepteerd in de schoonheids- en cosmetica-industrie.

Hoewel het voor elke beginner in mannenmake-up gemakkelijk is om make-up producten (concealer voor mannen, guyliner, getinte moisturizer, mascara, enz.) te kopen, is het geval met het aanbrengen van mannencosmetica heel anders. Zonder de juiste richtlijnen zie je er totaal verknoeid uit. Het gaat niet alleen om het dragen van make-up, maar ook om hoe natuurlijk je er uit zult zien met deze producten op.

Veel mannelijke beginners springen naar het aanbrengen van make-up zonder na te denken over hoe ze er uit zullen zien met die producten op, en zien er uiteindelijk helemaal geschilderd uit. Maar je kunt een pro worden door je gewoon te laten leiden, en te oefenen.

Als je moeite hebt met het aanbrengen van mannen make-up, zijn hier 7 beginners technieken om een stralende, natuurlijke look te krijgen. Hoewel dit tijd kan kosten om te leren, krijg je zeker je gewenste frisse en natuurlijk stralende huid.

1. Breng vochtinbrengende crème aan

creme-gezicht-verzorging

De eerste, meest vitale stap om een stralende blik te creëren is je huid te hydrateren. Je huid moet gehydrateerd zijn, wil je foundation er na het aanbrengen natuurlijk uitzien. Als je je huid uitgedroogd achterlaat, zal de foundation zich vastklampen aan de droge plekjes, waardoor een onnatuurlijk resultaat zichtbaar wordt.

Gebruik een vochtinbrengende crème die bij je huidtype past, en vermijd producten te kiezen alleen op basis van iemands aanbeveling. Het hoeft niet te betekenen dat het ook bij je eigen huid past. Een goede moisturizer moet de foundation de hele dag op je huid houden.

2. Breng foundation aan

Na het aanbrengen van gezichtsvochtinbrengende crème kun je foundation aanbrengen nu je huid gehydrateerd is. Het enige wat je nodig hebt is een behoorlijke laag foundation voor een langdurige en gladde teint. Een goede foundation bedekt en behandelt langdurige huidproblemen, zoals het minimaliseren van poriën, meteen na het aanbrengen.

Het is aan te bevelen een sponsje of een make-up kwast te gebruiken om je foundation aan te brengen voor de meest natuurlijke uitstraling. Een make-up applicator van goede kwaliteit creëert de perfecte basis voor andere make-up producten. Je moet je foundation eerst aanbrengen vóór concealers, want die dient als basis voor alle andere make-up die je op je huid zult aanbrengen.

3. Concealer aanbrengen

make-up-voor-mannen-concealer

Concealers zijn bedoeld om oneffenheden te verbergen, maar je hebt ook de juiste techniek nodig om de perfecte dekking te krijgen. Het is aan te bevelen om een klein kwastje te gebruiken voor het aanbrengen, zodat je niet overdrijft. Een goede concealer zal zelfs de donkerste vlekken en grootste vlekken bedekken. Maar als je concealer ruw gebruikt, krijg je geen gelijkmatige applicatie op je huid, en kunnen sommige vlekken niet goed dekken. Oefen dit vaak om het aanbrengen van het product onder de knie te krijgen en je bedekte vlekken er natuurlijk uit te laten zien.

4. Vul wenkbrauwen en gezichtshaar aan

Gebruik een wenkbrauwpotlood om de vlekkerige, schaarse plekken op te vullen. Dit creëert meteen natuurlijk vollere wenkbrauwen. Om meer lengte aan je wenkbrauwen toe te voegen, kun je de wenkbrauwen voorzichtig naar buiten verlengen met een fijngepunte wenkbrauwpotlood.

Je kunt ook schaarse plekken in je baard opvullen met een wenkbrauwpotlood, of je kunt baardmake-up kopen die speciaal voor gezichtshaar ontworpen is. Perfectioneer deze look naar wens en je hebt een volle, forse baard.

5. Breng contouren aan

man-spiegel-make-up

Je kunt neus, slapen en jukbeenderen contouren met een goed contourpoeder. Voor het contouren van de neus breng je met een fijn contourpenseel streken aan langs de zijkanten van de neusbrug. Vervaag goed om de lijnen te laten verdwijnen, zodat het schaduwen achterlaat van een meer gebeeldhouwde neus.

Creëer de perfecte, gebeeldhouwde jukbeenderen door net onder je jukbeenderen contourpoeder aan te brengen. Breng contourpoeder langzaam aan, zodat je het niet overdrijft. Breng contourpoeder aan op je slapen om de look af te maken. Je moet langzaam en naar buiten toe blenden om een perfect natuurlijke look te krijgen.

6. Breng highlighter aan

Als je je gezicht wilt accentueren, breng je het aan onmiddellijk na je contourapplicatie. Een goede highlighter moet worden aangebracht over het midden van je neusbrug, het midden van je voorhoofd, en direct op je jukbeenderen. De juiste highlighter laat een natuurlijk bedauwd resultaat achter. Niemand zal twijfelen aan je stralende teint.

7. Breng finishing powder aan

Je bent bijna klaar! Bestuif je gezicht lichtjes met een finishing powder. Vermijd hard poetsen, zodat je niet knoeit met je make-up of je oneffenheden blootlegt.

Volg deze technieken en je zult de trotse eigenaar zijn van een frisse, stralende huid. Je zult dit misschien niet bij je eerste keer aanbrengen perfectioneren, maar met tijd en geduld zul je deze mannen make-up kunst onder de knie krijgen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten