Maak je Bureau Feng Shui op deze Manieren

maak-je-bureau-feng-shui

Je bureau is volgens feng shui een van de belangrijkste locaties omdat het je carrière beïnvloedt en symboliseert. Dit geldt voor een kantoor aan huis, een werkkamer of een cubicle. Als je een co-working space hebt, is het extra belangrijk om ook ergens een vast bureau te hebben. Het is essentieel om feng shui aandacht te besteden aan je bureau omdat je carrière verbonden is met je levenspad. Dus ook al heb je een dagbaan (of geen baan!), je hebt nog steeds een reden van bestaan, of zoals de Fransen zeggen, je raison d’etre. Je bureau is het symbool van je doel in het leven.

Hier zijn wat tips en suggesties om de feng shui sappen op je bureau te laten stromen om geluk en geluk in je werk en leven aan te trekken.

1. Feng Shui bureaukleur en materiaal

beste-online-casinos

Bij het kiezen van een bureau hebben het materiaal en de kleur een grote invloed op de feng shui. Over het algemeen is een zwaar en stevig bureau van bruin hout het meest stabiel en het meest ideaal van alle mogelijke bureaumaterialen. Let ook op wat je aanspreekt voordat je een aankoop doet, want je moet van het bureau houden!

Pas de kleuren en materialen van de vijf elementen aan op de energieën die je in je leven wilt brengen.

Opmerking: Glazen bureaus worden niet aanbevolen voor feng shui. Ze zijn breekbaar en kunnen ervoor zorgen dat er dingen doorheen vallen in je werkleven.

Aarde element voor stabiliteit en aarding:

Kleuren: Bruin, aards geel/oranje/neutralen
Materiaal: Hout of geverfd hout/composieten

Metaalelement voor efficiëntie en helderheid:

Kleuren: Wit, grijs en metallics
Materiaal: Metaal of geverfd hout/composieten

Waterelement voor netwerken en stromen:

Kleuren: Zwart
Materiaal: Metaal of geverfd hout/composieten

Houtelement voor groei en activiteit:

Kleuren: Groen en blauw
Materiaal: Geschilderd hout/composieten

Vuur element voor inspiratie en roem:

Kleuren: Rood
Materiaal: Geschilderd hout/composieten

2. Feng Shui Bureauvorm

bureau-stylish

Bureaus zijn er niet in al te veel verschillende vormen, maar het belangrijkste is dat het bureau bij de ruimte past. Het bureau moet niet te groot zijn voor de omgeving, maar ook weer niet zo klein dat je niet genoeg ruimte hebt voor je papierwerk en materialen. Als je niet genoeg ruimte hebt voor je werk, zul je niet kunnen floreren in je leven.

  • Rechthoekige, L-vormige en niervormige bureaus zijn de beste vormen.
  • Staande bureaus zijn zeker acceptabel.
  • Credenzas aan de zijkant en aan de achterkant zijn goed omdat ze meer steun bieden.

3. De beste Feng Shui bureaupositie

De positie van je bureau is cruciaal voor goede Feng Shui. Het principe van de bevelhebbende positie is hier belangrijk. Dit betekent dat als je aan je bureau zit, je de deur moet kunnen zien zonder dat je recht tegenover de deur zit. Meestal is dit diagonaal, of “kitty-corner”, vanaf de deur.

Soms is deze opstelling onmogelijk te maken. Als er geen manier is om je bureau in deze positie te zetten, kun je een spiegel gebruiken om de commandopositie te corrigeren. Plaats een spiegel, zoals een kleine bolle spiegel, zo dat als je aan je bureau zit, je gemakkelijk de weerspiegeling van de deur in de spiegel kunt zien.

En als je recht tegenover de deur zit, kun je een feng shui kristallen bol halverwege tussen jou en de deur hangen.

Tips

Een paar andere best-practices om op te merken:

  • Vermijd het om met je gezicht naar een muur te staan. Als dat je enige optie is, zet dan een spiegel voor je neer om je uitzicht en carrièremogelijkheden te vergroten.
  • Ramen zijn het beste aan jouw kant. Als je naar het uitzicht kijkt, word je afgeleid. Werk aan je bureau en geniet van het uitzicht als je pauze hebt.
  • Zorg ook voor voldoende ruimte achter je (minimaal 36 inch) zodat je ruimte hebt om te groeien. Je moet gemakkelijk in en uit het bureau kunnen stappen.

4. Feng Shui voorwerpen voor het bureau

bureau-planten

Je kunt op feng shui geïnspireerde voorwerpen op je bureau zetten om verschillende energieën binnen te halen. Hier zijn er een paar die je kunt uitproberen:

  • Een levende, groene plant, om groei uit te nodigen. Zorg ervoor dat hij de juiste afmetingen heeft en geschikt is voor het licht en de ruimte die je beschikbaar hebt op je bureau.
  • Fluoriet is een van onze favoriete kristallen. Het is vooral goed voor focus en om je intellect te verruimen.
  • Een keramische mok waar je van houdt, met een stabiele basis die je niet gemakkelijk omstoot. Dit nodigt de energieën van de aarde uit die gaan over zelfzorg en stabiliteit. Gebruik de mok regelmatig en houd hem schoon.

5. Feng Shui en rommel

Het is handig om je bureau georganiseerd te houden, maar rommel is niet per se slecht voor Feng Shui. Zolang je dingen in beweging houdt en je bureau geen stof verzamelt, kan rommel een teken van beweging en stroming zijn. In feite is een bureau waar niets op staat erg “yin”, wat betekent dat er geen levensenergie is. Je zult weten of rommel een teken van leven is of een teken van stagnatie.

We raden een dagelijks ritueel aan om met de rommel op je bureau te werken. Neem aan het begin of het einde van je werkdag een paar momenten om je ruimte op te ruimen. Ruim je bureau op, maak je geest leeg. Dat betekent je papierwerk ordenen, dingen opbergen, enz. Terwijl je actief de voorwerpen op je bureau verplaatst, werk je energetisch aan het organiseren van je gedachten en geest.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten