Top 7 Luie Honden die niet Verharen en Weinig Energie Hebben

luie-honden-niet-verharen-weinig-energie

Honden zijn uitstekende huisdieren omdat ze trouw, harig en schattig zijn, en graag rondrennen. Enkele van de grote nadelen van een hond zijn echter als ze extreem veel energie hebben, wat betekent dat ze voortdurend willen rondrennen en alles in je huishouden zullen vernielen. Bovendien zullen de haren van honden die veel vacht verliezen overal komen, ook in je huis, op je kleren en in je auto. De vraag wordt: “Bestaan er hypoallergene honden met weinig energie die niet verharen?”. Het antwoord is JA.

Gewoonlijk zijn hypoallergene honden met weinig energie die niet verharen kleiner van formaat. Dit zijn honden die meestal minder dan 9 kg wegen en alleen thuis kunnen blijven in een appartement of kleiner huis zonder al je waardevolle spullen te vernielen. Voor alle duidelijkheid, hypoallergene honden met weinig energie die niet verharen hebben nog steeds dagelijkse beweging nodig, maar zullen veel minder beweging nodig hebben dan andere grotere hondenrassen. In plaats van elke dag kilometers met je hond te rennen of hem mee te nemen naar een hondenpark, kun je hem meenemen voor een paar wandelingen rond het blok per dag.

Bovendien betekenen hypoallergene honden met weinig energie die niet verharen NIET weinig onderhoud. Alle honden die hypoallergeen zijn hebben speciale verzorging en regelmatig borstelen nodig om matten op hun haar te voorkomen.

Zonder verder oponthoud, hier is onze lijst van de top 7 luie honden die niet verharen en weinig energie hebben.

1. Teacup Goldendoodle

teacup-goldendoodle

Onze topkeuze voor energiearme hypoallergene honden die niet verharen is een teacup Goldendoodle die een hypoallergene Golden Retriever is. De Goldendoodle is een Golden Retriever gemengd met een Poedel, en de teacup Goldendoodle is de kleinste versie van de petite of toy Goldendoodle omdat ze worden geïntroduceerd met het dwerggroei gen. Vaak zijn deze honden minder dan 6,8 kg en zijn ze buitengewoon liefdevol, intelligent en leuk. Er zijn ook veel verschillende Goldendoodle vachtkleuren, zodat je een schattig uitziende hond kunt kiezen.

Omdat de Goldendoodle gemengd is met een Poedel, worden ze beschouwd als hypoallergene honden. Sommige Goldendoodle generaties zijn meer hypoallergeen dan andere hondengeneraties, dus zorg ervoor dat je van tevoren onderzoek doet. Goldendoodles zijn vaak vatbaar voor verschillende soorten hondenallergieën.

2. Bichon Frise

bichon-frise

Bichon-Frise’s zijn de definitie van een energiearme en hypoallergene schoothond. Het zijn uiterst vriendelijke honden, gemakkelijk te trainen, en kunnen zelfstandig blijven als je overdag op je werk weg bent. De Bichon Frise heeft een kenmerkende gekrulde witte vacht die uit twee lagen bestaat, niet verhaart, en hypoallergeen is. Wel moet je een Bichon Frise regelmatig om de 6-12 weken borstelen vanwege hun dichte ondervacht. Ze hebben ook relatief korte poten en hebben buiten regelmatige wandelingen niet veel beweging nodig. Over het geheel genomen zijn Bichon Frise’s een geweldig energiezuinig en hypoallergeen hondenras.

3. Maltezer Terriër

maltezer-terrier

Maltese terriërs zijn pluizige witte honden die graag knuffelen en spelen met hun baasjes. Bovendien verharen Maltese Terriers weinig door hun hypoallergene eigenschappen, wat betekent dat je niet om de dag hoeft te stofzuigen om je huis er schoon uit te laten zien. In het algemeen zijn de Terrier hondenrassen goed voor huisdiereigenaren met hondenallergieën, omdat ze een “wire-y” type vacht bevatten die roos van hun vacht houdt.

Ten slotte is de Maltese Terrier een energiearm hondenras dat uiterst zachtaardig is. Dit hondenras geniet wel van dagelijkse wandelingen, maar het is niet vereist dat je elke dag inspannende oefeningen met ze doet.

4. Shih Tzu

shih-tzu

Shih Tzu’s zijn kleine hondenrassen die trouw, vriendelijk en relatief energiearm zijn. Bovendien zijn het geweldige familie huisdieren en kunnen ze goed overweg met kleinere kinderen. Shih Tzu’s verharen wel als je ze borstelt, maar zijn meer hypoallergeen en niet verharend in vergelijking met een meerderheid van de andere hondenrassen. Hun hondenhaar valt meestal alleen uit als je ze borstelt. Als je op zoek bent naar een schootdop met weinig energie, kun je niet verkeerd gaan met een Shih Tzu.

5. Brusselse Griffon

brusselse-griffon

Brusselse Griffon honden zijn kleine, energiearme en niet verharende honden die je waarschijnlijk hebt gezien in verschillende tv-programma’s of films. Dit hondenras is zeer trainbaar en het zijn uiterst trouwe honden die de neiging hebben hun baasjes te volgen. Brusselse Griffon honden zoeken veel aandacht en knuffeltijd, maar ze hebben geen zware dagelijkse beweging nodig. Bovendien is de Brusselse Griffon hond niet verharend en hypoallergeen, wat geweldig is voor huisdiereigenaren die last hebben van verschillende allergieën.

6. Yorkshire Terrier AKA Yorkies

yorkshire-terrier

Last but not least is de Yorkshire Terrier AKA Yorkie hondenras een geweldig energiearm en hypoallergeen hondenras. De Yorkie wordt beschouwd als een “toy” type terriër en is minder 6,8 kg. Dit ras geniet wel van regelmatige wandelingen buiten. Naast hun compacte formaat zijn Yorkies hypoallergene en niet-schurende honden die weinig hondenallergie roos dragen. Yorkies zijn ook geweldige gezelschapshonden die graag op schoot zitten en graag spelen. Hun kenmerkende vacht is meerdere kleuren staalblauw en tan.

7. Maltipoo AKA Maltezer-Poedel Mix

maltipoo-maltezer-poedel-mix

Een Maltese-Poodle mix AKA “Maltipoo”, is een intelligente, aanhankelijke en sociale hond! Maltipoo’s zijn rond de 9 kg en zijn uitstekende honden voor kleine huizen of appartementen. Maltipoo’s hebben weinig energie en houden ervan om met hun baasjes te knuffelen en genegenheid te zoeken. Bovendien, omdat ze gemengd zijn met een poedel, zijn Maltipoo’s niet verharend en hypoallergeen, wat betekent dat ze geweldig zijn voor hondeneigenaren met allergieën.

Conclusie voor energiearme en hypoallergene honden

Achteraf gezien zijn de twee grootste problemen met honden dat ze vaak veel lichamelijke activiteit vereisen en veel hondenvacht verharen. Alle hondeneigenaren willen energiearme en hypoallergene honden om deze problemen te helpen oplossen. In het algemeen zul je je hond altijd regelmatig moeten uitlaten, maar kleine honden hebben niet zoveel beweging nodig als grotere honden. Bovendien, als je besluit een hypoallergene en niet-verharende hond te nemen, bedenk dan dat je je hond regelmatig zult moeten borstelen. We hopen dat onze lijst je heeft geholpen bij het vinden van een energiearm en hypoallergeen hondenras dat past bij jouw levensstijl.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten