Hoe je Louis Vuitton Tas Schoonmaken?

louis-vuitton-tas-schoonmaken

Louis Vuitton werd in 1854 in Parijs opgericht en is een iconisch luxe modehuis in het hogere segment. Of het nu gaat om tassen, schoenen, horloges, sieraden, zonnebrillen en boeken, de producten van het bedrijf zijn allemaal gemonogrammeerd met het LV-logo. Als je een authentieke Louis Vuitton tas koopt, zowel duur als van hoge kwaliteit, doe je een investering.

Of het nu de Speedy 25 is of de iconische Neverfull of een schaarse Takashi Murakami collectie, je zult ze willen repareren en schoonhouden op een manier die het oorspronkelijke ontwerp en de fabricage respecteert.

Hier kijken we naar de essentiële reparaties, van het vervangen van een Louis Vuitton rits tot het vervangen van de handgrepen. En we bieden een gids voor het schoonmaken van het onbehandelde en onbeschermde Vachetta leer.

Inhoudsopgave

Wanneer Louis Vuitton Vachetta leer schoonmaken?

louis-vuitton-tas

Terwijl het monogram en de Damier Azur doeken een kenmerk zijn van het merk Louis Vuitton, wordt het aangevuld door de Vachetta lederen handvatten, riemen, trim, bodems en details.

Dit rundleer, Vachetta, wordt in zijn natuurlijke staat en zijn natuurlijke schoonheid gelaten. Zonder het looien, verven of andere conserveringsmiddelen waarmee leer vaak wordt behandeld, wordt Vachetta leer ook onbeschermd gelaten.

Wat betekent dit voor je Louis Vuitton leer? Het is gevoelig voor watervlekken en andere vlekken. Je huidoliën kunnen overgaan in het leer, dus alleen al het vasthouden van de handvatten kan enige invloed hebben. Zonlicht, vuil en water, zoals bij regen, kunnen de conditie van het leer ook aanzienlijk beïnvloeden.

Maar hoewel vlekken niet wenselijk zijn, is de tas ontworpen om natuurlijk te verouderen en met dit verouderen komt het patina waar de Louis Vuitton tas bekend om staat. Dit patina vertelt het individuele verhaal van een tas en maakt hem persoonlijk voor jou.

Er komt een moment dat de vuil- en watervlekken ongelijk en onaantrekkelijk worden. Hoewel het Vachetta leer gevoelig is voor beschadigingen, is het mogelijk om het schoon te maken.

Hoe Louis Vuitton Vachetta leer schoon te maken

1. Beoordeel het leer zorgvuldig

Bepaal eerst of de markeringen op het handvat, de bekleding en de bodem deel uitmaken van de geschiedenis van de tas en het prachtige patina creëren waarvoor hij is ontworpen. Het kan zijn dat je tas zich naar jouw leven vormt en jouw maatproduct wordt. Wil je dit echt wegwassen?

Beoordeel ook of het leer van je Louis Vuitton tas mat is, wat betekent dat de tas onlangs is schoongemaakt. Als je hem weer schoonmaakt, bestaat het risico dat het Vachetta leer uitdroogt en barst.

Gebarsten leer zou vervangen moeten worden bij een gespecialiseerde leerreparatiewinkel, wat misschien gedekt wordt door je Louis Vuitton garantie, maar anders een dure onderneming zou zijn. Je zult waarschijnlijk moeten investeren in Louis Vuitton vervangende handvatten of andere hardware vervangingen.

Als het leer glanst, is het klaar om gereinigd te worden. Maak je je zorgen? Doe een kleine patch test voordat je de tas grondiger schoonmaakt.

2. Kies je reinigingsmethode

Er zijn twee opties bij het schoonmaken van je Louis Vuitton leer. De eerste optie is het babydoekje, en de tweede is een magic eraser.

Babydoekjes zijn waarschijnlijk je standaard go-to methode. Het gebruik van een magic eraser is schurender op het materiaal en kan hele lagen van het leer wegstrepen. Gebruik dit daarom alleen als er een heel donker en ongelijkmatig patina op het leer zit.

Zelfs als je zeker weet dat dit de meest geschikte methode is, dep dan op het leer. Niet wrijven of schrobben, want dan haal je lagen weg met het vuil.

Richt je niet te lang op één plek, maar reinig gelijkmatig over de hele tas. Telkens als je het leer licht gedept hebt, wacht je 15 seconden voordat je aan een nieuwe ronde begint. Als een plek warm begint aan te voelen door het deppen, stop dan onmiddellijk met de tas.

Als je probleem watervlekken en vuilvlekken zijn, zijn babydoekjes verreweg de beste optie. Koop babydoekjes die vrij zijn van olie, alcohol en parfum. Druk bij het wrijven zachtjes en beweeg in cirkelvormige bewegingen.

Net als bij de magic eraser, concentreer je niet te lang op één plek, maar geef de bevlekte plekken meer van je aandacht. Je kunt merken dat je schoonmaken de zaak in eerste instantie erger heeft gemaakt. Maak je geen zorgen; zet je tas opzij om te drogen in de zon, en de ontstane nattigheid zal opdrogen en een lichtere en meer gelijkmatige patina achterlaten.

Hoe Louis Vuitton canvas schoonmaken

Of het nu Damier Azur, Damier Ebene, Damier Graphite, Multicolour of Monogram Eclipse is, het belangrijkste canvas van de Louis Vuitton tas is geen leer. In plaats daarvan is het leerachtige uiterlijk van dit canvas een PVC-coating. Bijgevolg heeft het geen zin om schurende chemicaliën te gebruiken om dit deel van je tas schoon te maken of te behandelen.

Het schoonmaken van het canvas kan zo eenvoudig zijn als het gebruik van babydoekjes of een licht zeepsopje. Ga met een tandenborstel in ronddraaiende bewegingen over het oppervlak om vuil en vlekken te verwijderen.

Gebruik ongeparfumeerde babydoekjes om de binnenkant van de tas schoon te maken. Als je inktvlekken in je tas hebt, kun je die wissen op een wattenstaafje met wat haarlak. Je kunt altijd een standaard vlekkenverwijderaar aanbrengen als dit niet werkt.

Louis Vuitton reparaties

Er zijn veel vintage tassen op de markt die de eerste dagen van gebruik en misbruik hebben doorstaan om zeer begeerlijke voorwerpen te worden. De kwaliteit van de fabrikant en de begeerlijkheid van het merk maken je tas tot een potentiële investering.

Als je je tas kunt repareren en beschermen, kun je ontdekken dat iemand hem van je wil kopen voor een vergelijkbare prijs als jij hebt betaald – of meer – als hij echt vintage is.

Daarom is het een goed idee om te leren hoe je een Louis Vuitton tas kunt repareren en opknappen. Er zijn twee veel voorkomende problemen die je moet aanpakken naast het verwijderen van vlekken. De eerste is het leren herstellen van de rits en de tweede is het verwijderen van oxidatie uit de metalen garnituren.

De rits herstellen

Sinds 1991 gebruiken Louis Vuitton tassen de erfgoed gouden koperen ritstrekker die gemonogrammeerd is met het LV logo. Als deze verloren is gegaan, wil je misschien een nieuwe aanschaffen om de waarde van de tas te behouden.

Je wilt misschien ook wat van de andere Louis Vuitton hardware die aan de rits zat, want het zijn deze kleine details die het meeste betekenen als je de tas aan iemand anders verkoopt.

Als je in de buurt bent van een speciaalzaak die reparaties aanbiedt, is het meestal goedkoop om de rits te laten repareren. Ze zullen de reparatie waarschijnlijk uitvoeren terwijl je wacht als je hem meeneemt, en het duurt ongeveer 15 minuten.

Het is echter mogelijk om de rits zelf te repareren, omdat er geen voering in de tas zit. Verwijder eerst voorzichtig de kapotte rits en breng de nieuwe aan met wat contactcement of superlijm. Het proces is betrekkelijk eenvoudig te beschrijven, maar veel moeilijker te realiseren zonder zorg en aandacht.

Het kan een goed idee zijn om een paar helpende handen in te schakelen die de dingen voor je op hun plaats kunnen houden terwijl je andere delen lijmt. Daarna kun je met een machine wat steken zetten om het op zijn plaats te houden.

Dof messing beslag opfleuren en oxidatie verwijderen

louis-vuitton-tas-herkennen

Hoewel er veel aandacht wordt besteed aan het leer en het canvas van de Louis Vuitton tas, maken de koperen bevestigingen de tas pas echt goed. Met de jaren kan er wat oxidatie rond het beslag ontstaan, en de belangrijkste messing plaat kan ook dof worden.

Begin het proces van verjonging van het messing door zoveel mogelijk van de oxidatie weg te vegen met een droge papieren handdoek. Hard werken wordt hier niet vervangen, en doorzettingsvermogen wordt beloond.

Pak dan een paar q-tips en wrijf met een kleine hoeveelheid metaalpoets in cirkelvormige bewegingen over de messing fittingen. Het is enorm belangrijk dat je geen poetsmiddel op het canvas of leer krijgt. Daarom helpt het gebruik van de q-tips je nauwkeuriger te zijn in het aanbrengen en wrijven.

Je wordt dan beloond voor hard werken. Polijst met die papieren handdoek de metalen bevestigingen tot het metaal glanst en er geen zwarte resten achterblijven. Vergeet niet van het leer en het canvas af te blijven.

Liefde en zorg met Louis Vuitton portemonnee reparatie

Je Louis Vuitton Speedy of Neverfull is waarschijnlijk je trots en vreugde, en het kan zijn alsof je vertrouwen op je schouder draagt als je hem meeneemt. Daarom is het verzorgen van je tas een daad van liefde.

Van het lichter maken van je Vachetta leer met wat voorzichtig deppen met een babydoekje tot een sopje op het canvas, je kunt je kostbare bezit nieuw leven inblazen.

Hoewel leeftijd en zeldzaamheid van belang zijn, kan je Louis Vuitton tas duizenden waard zijn op de wederverkoopmarkt. Dus als je je tas niet uit liefde kunt schoonmaken en repareren, kun je het misschien beter voor het geld doen. Bij de aankoop van zo’n gerenommeerd merk heb je de kans om er een investering van te maken.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten