Liefde tonen door Bloemen te Geven (14x Gepaste Situaties)

bloemen-cadeau

Bloemen zijn een van de mooiste dingen op aarde. Ze kunnen buitentuinen transformeren met hun heldere bloesems en prachtige displays. Elke ruimte binnenshuis kan ook aantrekkelijker worden gemaakt met een bloemstuk.

Het geven van bloemen als cadeau is een uitstekende keuze voor elke gelegenheid. De ontvanger zal dolblij zijn met deze attentie en ook op lange termijn de vruchten plukken van je geschenk.

Lees verder om de redenen te leren waarom je vaker bloemen zou moeten geven aan de mensen in je leven.

1. Om je liefde te tonen

rode-rozen-bloemen-valentijn

We beginnen met het meest cliché… Bloemen om de liefde te vieren!

Welke vrouw heeft niet een boeket ontvangen van een minnaar? Boeketten zijn een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft.

Denk je dat een dozijn rode rozen te cliché is om je echtgenoot cadeau te doen? Denk dan nog maar eens na! Je zult dit willen sturen naar iemand van wie je houdt, omdat het een verklaring van liefde en passie inhoudt.

Als je buiten de gebaande paden wilt denken, waarom stuur je dan niet pioenrozen- of orchideeën boeket?

Pioenen zijn een prachtige bloem met zijdeachtige bloemblaadjes en prachtige kleuren. Ze staan voor romantiek, voorspoed en een gelukkig huwelijk, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor je echtgenoot.

Orchideeën zijn een delicate bloem die staat voor liefde, schoonheid en kracht. Ze zijn vaak kleiner van formaat dan andere bloemstukken, waardoor ze perfect zijn om als verrassing op haar kantoor te bezorgen.

Maar waarom zou je het bij één soort bloem houden? Praat met de bloemist van je lokale winkel om een boeket samen te stellen dat net zo mooi en uniek is als dat van je partner.

2. Om je medeleven te tonen

Iemand verliezen waar je van houdt is een van de meest uitdagende ontberingen die we als mensen moeten doorstaan. Hoewel geen enkele hoeveelheid bloemen de pijn van een rouwende familie kan verzachten, zullen bloemen laten zien dat je aan ze denkt.

Het is cruciaal om de juiste soort bloem te kiezen als je een rouwboeket verstuurt.

Anjers zijn een populaire keuze, vooral de rode variant. Witte anjers symboliseren vaak onschuld, waardoor ze een ideale keuze zijn als het om een jong leven gaat dat verloren is gegaan.

Lelies worden al lang geassocieerd met de dood. Christenen geloven dat het graf van de Maagd Maria was bedekt met lelies, waardoor ze een ideale keuze is voor religieuze families.

3. Om je waardering te tonen

bloemen

De meesten van ons communiceren dagelijks met veel verschillende mensen. Je communiceert elke dag met je werkgevers en collega’s op het werk. Misschien heb je wel een fantastische barista die ‘s ochtends je koffie voor je klaar heeft staan op het moment dat hij je de parkeerplaats op ziet rijden.

Als je kinderen hebt, heb je elke keer dat je ze afzet of ophaalt contact met hun leerkrachten of leidsters in de kinderopvang.

Het is leuk om een blijk van waardering te geven aan iemand in je leven die zijn uiterste best heeft gedaan om het je gemakkelijker te maken. Of het nu de gymnastiekcoach van je kind is of de serveerster van je favoriete ontbijtrestaurant, je dankbaarheid tonen zal hun dag goed maken.

Rozen zijn een van de meest herkenbare en populaire bloemen voor boeketten. Als je ze aan kennissen cadeau doet, sla dan de rode rozen over en kies voor geel of roze.

Orchideeën en tulpen zijn ook mooie bloemen om je dankbaarheid te tonen.

4. Om je enthousiasme te tonen

Zit iemand die je kent midden in een spannende levenswending? Bloemen zijn een geweldige manier om te laten zien hoe blij je bent met hun nieuwe levenshoofdstuk.

Koopt je beste vriendin haar eerste huis? Het sturen van bloemen is een mooie manier om haar nieuwe ruimte op te fleuren.

Verwacht je collega een kind? Een boeket zal het humeur van de aanstaande moeder opvrolijken.

Gaat iemand die je kent eindelijk met pensioen? Een mooi en fleurig boeket is een geweldig afscheidscadeau om de laatste paar dagen van het werk op te vrolijken.

Er zijn veel felicitatie bloemen om uit te kiezen, afhankelijk van naar wie je bloemen stuurt.

Gele rozen zijn een traditioneel symbool van vriendschap, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor je pas verloofde beste vriend.

Irissen symboliseren hoop en bewondering, perfect voor de aanstaande moeder in je leven. Lelies en gerbera’s zijn perfect om te versturen zodra de baby zijn of haar intrede doet.

5. Om indruk te maken

koppel-bloemetje-liefde

Heb je een oogje op iemand maar weet je niet zeker hoe je je slag moet slaan? Bloemen kunnen precies datgene zijn wat je nodig hebt om het ijs te breken. Stuur je crush een boeket en een welgemeend briefje om indruk op hem of haar te maken.

Kies boeketten vol romantische rode bloemen zoals rozen, anjers, of tulpen. Als je bang bent dat je te sterk overkomt, kies dan voor roze bloemen. Die zijn net zo mooi, maar brengen niet zo veel passie over als rode bloemen.

6. Om te zeggen dat het je spijt

Er kunnen situaties zijn waarin je iemand hebt gekwetst en het goed wilt maken of je wilt verontschuldigen met bloemen. Het probleem kan groter worden als je de bloemen niet fysiek aan de persoon kunt overhandigen. In zo’n geval heb je de hulp nodig van een online bloemenwinkel om je te helpen de bloemen te laten bezorgen, samen met je eigen persoonlijke verontschuldigingsboodschap.

Verschillende kleuren zullen een verschillende boodschap overbrengen aan de ontvanger van je bloemen. Witte en pastelkleurige bloemen staan voor zuiverheid en eenheid. Kies lichtgekleurde rozen of lelies om je echtgenoot of partner cadeau te doen.

Gele bloemen, zoals rozen, gerbera’s en orchideeën, zijn heel geschikt om je excuses aan te bieden aan een goede vriend of vriendin. In de kleurenpsychologie verbetert geel de stemming, biedt hoop, en bevordert de vrolijkheid.

7. Gewoon, omdat het kan

Soms heb je niet eens een reden nodig om bloemen te sturen. Hoewel het leuk is om bloemen te krijgen voor een speciale gelegenheid, is het nog specialer als het voor geen enkele reden is.

8. Om iemands humeur op te krikken

bloemen-cadeau

Wist je dat bloemen direct invloed kunnen hebben op iemands geluk? Studies tonen aan dat mensen die bloemen krijgen vaak de “Duchenne Smile” – een oprechte glimlach – vertonen als ze de bloemen krijgen. De Duchenne-glimlach tilt je mond, wangen en oogkassen op en symboliseert echt geluk.

Niet alleen zal het krijgen van bloemen de stemming opvrolijken bij ontvangst, maar de bloemen kunnen ook een langdurig effect hebben op de stemming. Mensen kunnen zich minder depressief en angstig voelen na het ontvangen van bloemen.

De kleur van de bloemen die je kiest kan ook een impact hebben op de stemming van de ontvanger. Onze reactie op kleur is vaak erg emotioneel.

Warme kleuren zoals oranje, rood en geel kunnen gevoelens van vrolijkheid en positiviteit oproepen. Koelere kleuren zoals groen en blauw kunnen gevoelens van rust en kalmte opwekken.

9. Een bloem voor elke gelegenheid

Waarom zou je mensen in je leven eigenlijk bloemen sturen? Verwelken ze niet en gaan ze niet na een paar dagen dood? Bloemen gaan inderdaad dood, maar als je ze als cadeau stuurt is dat een goede manier om mensen te laten weten dat je aan ze denkt.

Een van de beste redenen om bloemen te sturen is dat er soorten bloemen en kleuren zijn voor elke gelegenheid. Maar er hoeft helemaal geen gelegenheid te zijn om boeketten naar je familie en vrienden te sturen. 

10. Om een feestdag te markeren

koppel-verliefd-feest-roos

Bloemstukken zijn heerlijk om in huis te hebben tijdens de feestdagen. Neem een boeket of bloemstuk mee als je naar een feestdag gaat.

Kerstboeketten worden vaak gemaakt van rode en ivoorkleurige bloemen en opgevuld met mooi groen. Kerststerren en kerstcactussen zijn ook traditionele planten voor de feestdagen.

Paasbloemen omvatten planten zoals paaslelies, orchideeën, tulpen en hyacinten. Deze bloemen zijn allemaal symbolisch voor de lente en zijn geweldig om cadeau te krijgen rond deze tijd.

11. Wens iemand beterschap

Bloemen sturen naar iemand die ziek is of zich niet lekker voelt is een mooi gebaar. Bloemen laten de zieke persoon zien dat anderen aan hem of haar denken en hem of haar beterschap wensen. Bovendien hebben studies aangetoond dat mensen die herstellen van een operatie een positievere fysiologische reactie hebben wanneer er planten in hun kamer staan.

Madeliefjes, pioenrozen en hortensia’s zijn geweldige beterschapsbloemen. Het zijn heldere en kleurrijke bloemen die vrijwel iedereen kunnen opvrolijken.

Wees voorzichtig bij het kiezen van bloemen om naar iemand in het ziekenhuis te sturen. Sommige ziekenhuisafdelingen staan helemaal geen bloemen toe. Sommige bloemen kunnen allergische reacties veroorzaken bij het personeel of andere bezoekers. Rozen, anjers en chrysanten hebben stuifmeel in zich, waardoor ze een goede keuze zijn om allergieën af te weren.

12. Om te zeggen wat je niet kunt zeggen

dean winchester love GIF

Soms zijn woorden moeilijk te vinden. Als je veel emoties voelt die je niet onder woorden kunt brengen, laat het cadeau van bloemen dan voor zichzelf spreken. Stuur je dierbaren een boeket om je gevoelens van liefde, dankbaarheid of bewondering uit te drukken.

Je kunt vrijwel elk boeket kiezen om je boodschap over te brengen. Voeg een handgeschreven briefje bij de bloemen om de boodschap over te brengen.

13. Geef bloemen aan… jezelf!

Klinkt gek, maar is het niet! Het is goede therapie om af en toe wat leuks voor jezelf te doen. Veras jezelf eens met een mooi boeket, want je bent het waard! Zet het op de keukentafel en je zult er een week lang van kunnen genieten. Het geeft je gegarandeerd een goed gevoel!

14. Geef vandaag nog bloemen aan iemand

Er is geen betere dag om iemand bloemen te geven dan vandaag. Of je nu dankbaar bent, verdriet hebt, iemand die eenzaam is wilt steunen of gewoon iemands dag goed wilt maken, bloemen zijn een geweldige manier om dat te doen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten