75x Leukste Hobby’s voor Mannen

puzzel-hobby

Hobby’s zijn gezond, ze helpen je ontspannen. Het hebben van hobby’s kan angst verminderen, je stressniveau verlagen en helpen omgaan met depressie. Hobby’s helpen je een leven buiten het werk op te bouwen.

Dus heb je al een hobby, maar ben je opzoek naar een nieuwe? Of heb je nog helemaal geen hobby’s? Dan is het tijd voor een nieuwe hobby.

Inspiratie nodig? Dan zit je hier goed, want wij hebben 75 ideeën op een rij gezet. 

1. Vogels spotten

verrekijker-vogels-spotten

Vogelspotter worden: pak een verrekijker, koop een vogelboek en kijk naar wat vogels.

Zo eenvoudig is het. Geef het een kans.

2. Timmerwerk

Het leuke aan doe-het-zelf-hobby’s is dat ze leuk kunnen zijn en dat het ook nog wat oplevert. 

Leer een beetje houtbewerking en denk eens aan de verbeteringen die je in huis kunt aanbrengen.

3. Tuinieren

Ah, tuinieren. Er valt veel te leren, er is genoeg om je bezig te houden en als je volhoudt, levert het veel op om met je groene vingers bezig te zijn.

Wetenschappers hebben bewijs gevonden dat tuinieren tal van voordelen heeft voor de menselijke gezondheid, waaronder minder depressie en angst. 

4. Schietsport

geweer-schietsport

Schieten op een doel met een geweer is erg leuk, hoewel je soms verdwaalt in een konijnenhol over welk geweer je moet kopen en het kan je uiteindelijk veel geld kosten. Maar er is zeker iets bevredigends aan leren schieten en je doel verbeteren.

5. Vissen houden

Wist je dat staren naar vissen de bloeddruk en stress kan verlagen en zelfs slapeloosheid kan verminderen?

Dat is natuurlijk geweldig, maar het is ook erg leuk om een aquarium te bouwen en te onderhouden, en over verschillende vissen te leren.

Als je geïnteresseerd bent, begin dan met een klein aquarium en kijk hoe je het vindt.

6. Auto restauratie

Hoewel je al een basisset gereedschap zou moeten bezitten, kan het leuk zijn om te leren hoe je je auto kunt repareren en je een hoop geld besparen op monteursrekeningen.

Plus je kunt oude voertuigen goedkoop kopen, ze een beetje aanpassen en ze doorverkopen. Leuk en een potentiële money spinner.

7. Restauratie van meubels

Misschien vind je het leuk om oude klassiekers te restaureren, meubels restaureren is misschien iets voor jou. Knap een oud meubelstuk van marktplaats op met bijvoorbeeld een likje verf. 

Ook hier valt geld te verdienen.

8. Kaartspelen

kaarten-spel

Speel met vrienden, oefen in je eentje, misschien leer je wel gewoon goed schudden.

Je zou verbaasd zijn hoe lang je jezelf kunt vermaken. 

9. Vechtsporten

Er zijn veel verschillende vechtsporten. Denk aan Judo, Karate, Kung Fu, Kickboksen, Worstelen, etc. 

Het is een praktische toepassing van vechtkunst, waarbij de nadruk ligt op het competitieve aspect. Het is niet alleen nuttig voor je lichamelijke conditie, maar ook leer je nuttige technieken die bij zelfverdediging gebruikt kunnen worden. 

10. Vrijwilligerswerk

Voldoening en een echte hulp voor anderen, vrijwilligerswerk voor een goed doel is zonder twijfel een van de meest lonende en onbaatzuchtige dingen die je zou kunnen doen met je vrije tijd. Het is niet alleen goed voor de ander, maar ook ontzettend goed voor jou.

11. Fotografie

Fotografie is, nadat je de camera hebt gekocht, een vrij goedkope hobby.

Het is ook creatief, en een geweldige manier om jezelf te uiten. Na verloop van tijd kun je de rechten op je foto’s verkopen voor een aardige bijverdienste, of er zelfs je fulltime werk van maken.

12. Kunst

kunst-schildering

Interpreteer ‘kunst’ zoals je wilt. Het kan betekenen dat je gaat tekenen of schilderen of wat je maar wilt. Maar wat je ook doet, het kan leuk zijn en je kunt er goed in worden.

13. Schaken

Je hoeft geen levenslange gevangenisstraf uit te zitten voor een misdaad die je niet begaan hebt om te beginnen met schaken, weet je.

Iedereen kan het op elk moment leren. Het is een klassiek spel en het traint echt je hersenen.

En het is natuurlijk handig als je ooit per ongeluk naar de gevangenis wordt gestuurd.

14. Poker

Als je eenmaal hebt leren omgaan met een pak kaarten, waarom dan niet een echt behendigheidsspel onder de knie krijgen?

Poker is leuk en je kunt het met vrienden spelen, online of in het casino. Als je goed genoeg bent, kun je zelfs professioneel pokeren, hoewel dit wel een financiële investering vereist.

15. Fitness

Naar de sportschool gaan is een populaire hobby voor veel jongens, en als je nog nooit aan fitness hebt gedaan, moet je het eens proberen. Zelfs als je er niet verliefd op wordt, zal het je vorm, flexibiliteit en conditie verbeteren en je zal je fysiek en mentaal veel beter voelen.

Als je thuis wilt beginnen, kun je veel doen met een paar dumbells en een bankje. 

16. Mountainbiken of Racefietsen 

fietsen

Fietsen is een goede manier om meer buiten te komen. Ga met een racefiets naar werk, of kijk of er een pad is voor mountainbikes in het bos bij je in de buurt. Het is een fijne manier om fit te blijven en te genieten van de natuur. 

17. Darten

Het is snel en leuk om te doen met vrienden tijdens het drinken. Maar speel een beetje serieuzer en je zult beloond worden met het feit dat je ergens beter in wordt. Dan kun je mee doen aan competities. En, je wiskunde vaardigheden zullen verbeteren. Een win-win situatie.

18. Zeilen

Oke, dus je hebt een beetje een budget nodig voor deze. En je moet vrij dicht bij de kust zijn. Maar als je een boot kunt huren, lenen of zelfs kopen, gaat er niets boven het leren van de knopen en het water op gaan in een zeilboot. Het is wel hard werken. Onderschat het niet. Maar het harde werk loont. Het is ook een heel goede manier om te ‘tech detoxen’ en je brein opnieuw af te stemmen op de natuur.

 19. Kanoën

Everything Is Fine Reaction GIF

Kanoën is een beetje een klassieke mannelijke hobby.

In zo’n klein bootje stappen en tegen de stroom in vechten (of gewoon met de stroom mee gaan) is erg leuk.

Je hebt wel een paar lessen nodig voordat je de stroomversnellingen ingaat. Als je kajakken leuk vindt, maar niet van de helmen houdt, probeer dan eens te roeien. Nog een fijne mannelijke bezigheid.

20. Parkour

Een hartveroverende Franse uitvinding, parkour. Het is eigenlijk ‘gewoon’ een beetje rondrennen. Maar niet op een vlakke ondergrond, o nee.

Het is de bedoeling dat je over muren springt, gebouwen beklimt en over dingen springt. Het is een ongelooflijk goede work-out en het test ook meteen je probleemoplossend vermogen.

Je hebt wel een goede basisconditie nodig voordat je begint.

21. Rotsklimmen

klimmen

Er zijn twee manieren om naar rotsen te kijken.

1.) ‘O, een rots. Ik kan maar beter uit de weg gaan.’

Of 2.) ‘Ooooh! Een rots! Daar kan ik het beste overheen klimmen.’

Als je ze ziet als beklimbaar, dan ben je waarschijnlijk al een rotsklimmer. Kijk of er een indoor klim hal bij je in de buurt is en ga eens kijken of je dat leuk vind! Wellicht word je er goed in en dan kan je het op de meest fantastische plekken van de wereld toepassen. 

22. Surfen

Hiervoor moet je wel een beetje dichtbij de zee wonen. Als de golven op bereisbare afstand zijn, dan kan surfen een leuke hobby zijn. Het vergt wel oefening. Verwacht niet dat je het meteen kunt proberen en onder de knie hebt. Het is hard werken. En vermoeiend ook.

23. Schermen

Als je jezelf altijd een beetje hebt gezien als een charmeur van de oude stempel, dan is schermen misschien wel de hobby voor jou.

Elegant, snel, uniek, je kunt er zeker van zijn dat het een hobby is die iedereen die je erover vertelt zal intrigeren.

24. Skiën/Snowboarden

Voor dit soort activiteiten moet je bij voorkeur in een besneeuwd gebied wonen. Maar het is niet noodzakelijk van belang. Er zijn ook skihallen in Nederland. Je kunt daarop oefenen en proberen één of twee keer per jaar ergens heen te vliegen om te skiën of snowboarden (of vaker als je er de tijd en het geld voor hebt).

25. Zwemmen

zwemmen

Zwemmen is de beste manier om fit te blijven.

Het is een all-over workout en helpt bij allerlei dingen zoals astma en slechte ruggen.

Het is ook nog eens supervoordelig.

26. Boksen

De perceptie bestaat dat boksen iets agressiefs is. Maar dat is het niet.

Het is een gedisciplineerde sport die fitness bevordert en het afreageren van woede in een gecontroleerde omgeving.

Wat is een betere manier om jezelf van stress en angst te ontdoen dan door op een enorme leren zak te slaan (of op een maatje dat met jou naar de boksschool is gegaan)?

27. Gitaar spelen

Als je al gitaar speelt, weet je dat het een geweldige manier is om je vrije tijd mee door te brengen.

Nieuwe liedjes leren is altijd leuk. Je kunt voor een half dagloon een fatsoenlijke gitaar kopen en op YouTube tips zoeken om te beginnen.

Voor je het weet, kun je eenvoudige liedjes met drie akkoorden spelen en kun je van daaruit verder gaan.

28. Leer een instrument

Gitaar niet aantrekkelijk? Verwerp het idee van een muzikale hobby niet helemaal. Je kunt nog steeds leren om een ander muziekinstrument te beheersen. Piano, misschien? Viool?

29. Zingen

muziek-notenbalk

De meesten van ons zingen onder de douche of als we denken dat niemand ons kan horen. Als je een beetje een karaoke-gek bent en denkt dat je een goede stem hebt, neem dan misschien een les of twee.

Je kunt het gewoon voor je plezier doen, of je aansluiten bij een koor of een band.

30. Begin een blog of website

Als je al ergens goed in bent en er genoeg over kunt vertellen aan andere mensen zou je misschien kunnen beginnen met een website of blog erover.

Tegenwoordig is het ongelooflijk goedkoop en eenvoudig om een website van de grond te krijgen. Dat gezegd hebbende, er komt wel veel bij kijken als je besluit er meer van te willen maken dan een hobby. Lees ook: succesvol voor jezelf beginnen.

31. Hardlopen

Soms kan een nieuwe interesse zo simpel zijn als je sportschoenen aantrekken en gaan hardlopen.

Hardlopen of joggen is een van de populairste hobby’s voor mensen over de hele wereld. En dat is niet voor niets.

Hardlopen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn.

32. Coach een kinderteam

kinderen-sporten

Als je van sport houdt, maar niet de beste bent in het spelen ervan, overweeg dan coachen als hobby. Er is misschien een plaatselijk team dat wel een handje kan gebruiken.

Word vrijwilliger bij een kinderclub. Het kan leuk zijn. Maar het kan ook ondraaglijk voor je zijn. Er is maar één manier om daar achter te komen.

33. Leer coderen

Als je technisch aangelegd bent, zou je kunnen leren coderen. Het kan een leuk bijbaantje zijn om je te amuseren. Als je het goed doet, kan het zelfs een alternatief carrièrepad worden, mocht je in de toekomst op de arbeidsmarkt komen te staan.

Je kunt online cursussen aanschaffen om HTML, CSS en andere codeertalen te leren.

34. Online cursussen

Terug naar school gaan kan voor sommigen een aantrekkelijk vooruitzicht zijn. Vooral als je de eerste keer niet alles hebt bereikt wat je had kunnen bereiken, of als je nieuwe vaardigheden wilt leren om je carrière te bevorderen. Schaf gewoon een cursus aan! Het beste deel? Je kunt flexibel leren en op tijdstippen die jou uitkomen. 

35. Vliegende drones

Als je er geld voor over hebt en weet dat je er niet illegaal mee gaat vliegen, is het best leuk om met zo’n ding te vliegen. Het is een hele sport en er zijn zelfs wedstrijden van. 

36. Video spelletjes

gaming-spelcomputer

Hé – als je ervan geniet, speel ze dan. Recente studies hebben ook aangetoond dat videospelletjes voor mannen de beste manier zijn om te ontstressen.

Probeer het alleen niet te overdrijven.

37. Lezen

Je nieuwe hobby hoeft niet iets geks te zijn waar je nog nooit over hebt nagedacht of wat je nog nooit hebt meegemaakt.

Je nieuwe interesse kan al in je eigen huis te vinden zijn. Kijk eens in je boekenkast.

Zijn er interessant uitziende boeken die je nog nooit hebt gelezen? Pak ze op en probeer ze eens uit.

38. Schrijven

Hou een dagboek bij of ga schrijven over iets dat je interessant vind en je hier in verdiepen. Misschien kun je er wel een blog over beginnen? Of misschien blijk je wel een goede dichter te zijn? Het is bovendien een leuke manier om je taalbeheersing te verbeteren. Misschien stimuleert het je wel om later een boek te schrijven..

39. Terug naar school

Misschien heb je niet de discipline om zelf een cursus aan te schaffen en te doorlopen. Het is prima om dat toe te geven. Misschien heb je de tijd om een college of avondschool persoonlijk bij te wonen, of misschien is face-to-face bijles de manier waarop je het beste leert.

40. Leer een andere taal

vlag-talen

De meesten van ons zullen op een bepaald moment in hun leven wel eens bedenken hoe cool het zou zijn om een andere taal te spreken.

Dus waarom zou je het niet eens proberen? Het is aan jou hoe ver je wilt gaan. Je zou de basis van  Spaans kunnen leren om je vakantie in Spaanssprekende landen wat gemakkelijker te maken. Of misschien wil je liever vloeiend Italiaans leren spreken als een geboren Italiaan.

41. Astronomie

Als je het soort man bent dat naar de sterren kijkt en denkt, “Ik vraag me af wat er op TV is?”, dan is dit hobby-idee misschien niets voor jou.

Maar als jij het soort man bent dat naar de sterren kijkt en zich over het heelal verbaast, dan is investeren in een telescoop en een paar astronomieboeken misschien wel een cool idee.

42. Poëzie

Dus je hebt geprobeerd langere gedichten te schrijven en je vond het niet leuk. Maar je houdt nog steeds van het idee om creatief te schrijven…

Nou, misschien is poëzie iets voor jou. Zeker, sommige van je vrienden zullen je uitlachen, maar ze kunnen de pot op. Misschien heb je een talent en vind je het leuk.

43. Theater

Als je van films en televisie houdt, is het niet zo gek om te denken dat je het theater ook wel kunt waarderen.

Het klinkt misschien wat hoogdravend, maar toneelstukken waren de eerste vorm van drama. Het zijn tenslotte gewoon films die zich op een podium afspelen.

44. Ballroomdansen/ Salsadansen

 

dansend-koppel

Natuurlijk, je bent op zoek naar hobby ideeën voor mannen. Omdat je een man bent. Maar het is misschien een leuk idee om je vriendin ook te betrekken bij je nieuwe interesse. En dan bedoelen we niet dat ze moet gaan motorrijden. Je scoort meteen extra punten bij je echtgenoot als je kunt stijldansen.

45. Interieurdecoratie

Misschien kun je jezelf en je vrouw vermaken door thuis een kamer op te knappen.

Doe wat onderzoek, kies wat kleuren, ontwerp wat dingen.

Je zult ontdekken dat je creatiever bent dan je ooit hebt gedacht.

46. Reizen

Reizen is echt een van de beste dingen die je kunt doen in het leven, om zo veel redenen.

Er is genoeg plezier te beleven in het buitenland. Maar ook in het binnenland! Ga op avontuur!

47. 5-tegen-5 voetbal

Als jij en je vrienden alleen maar afspreken en zitten te drinken, is er misschien iets gezonders dat jullie samen kunnen doen en dat jullie tegelijkertijd een nieuwe hobby geeft.

En teamsporten zijn zinvol. Een beetje voetbal met z’n vijven in een team is erg leuk.

Speel één of twee keer per week en je bent zo weer fit. En je zult er veel plezier aan beleven.

48. Bowling

bowling

Bowlen kan heel leuk en gezellig zijn en je kan er ook erg goed in worden. Dan kun je je inschrijven voor bowlingcompetities als je er klaar voor bent!

49. Paintball

Als je van Platoon en Saving Private Ryan houdt, maar het leger iets te veel van het goede voor je is, kun je altijd doen alsof je een oorlogsheld bent door een groepje jongens bij elkaar te krijgen en op elkaar te schieten met kogels die van verf zijn gemaakt.

Het is hartstikke leuk, een goede training en je kunt strategische vaardigheden gebruiken. Oh, en verf schieten op mensen.

50. Koken

Voedsel kunnen bereiden is een essentiële vaardigheid die je nu toch al tot op zekere hoogte zou moeten beheersen. Maar hoe handig je ook bent in de keuken, er is altijd ruimte voor verbetering.

En nogmaals, als je echt goed wordt – kun je het misschien serieus nemen en een carrière in de keuken overwegen.

Als dat niet lukt, ben je een man die met gemak verschillende maaltijden kan maken. Hoe geweldig is dat? De vrouwen zullen het in ieder geval waarderen!

51. Brouw je eigen bier

Het is een beetje zoals scheikunde. Maar aan het eind heb je een heel vat of twee bier om op te drinken.

52. Camping

camperen-tent-wildernis

Misschien wil je wel met vrienden of familie gaan. Of ga volledig op overlevingsstand en probeer het in je eentje.

Leer een vuur te maken terwijl je daar bent. Het zal de moeite waard zijn. En warm.

53. Pool/Snooker

De meeste bars hebben pooltafels, dus je hebt dit vast wel eens gedaan. Maar we hebben het hier niet over spelen na een paar biertjes. We hebben het hier over oefenen totdat je echt goed bent.

Wat eigenlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan is (vooral met snooker).

54. Golf

Een klassieke herenhobby. Als je de frisse lucht in wilt maar geen adrenalinejunkie bent, is golf een geweldige hobby. Het kan duur zijn om al het materiaal aan te schaffen, en lid worden van een club is niet altijd goedkoop.

Maar wat het leukst is aan golf is dat je verbetering meetbaar is. En net als andere individuele sporten, vereist het een hoge mate van mentale concentratie. Hierdoor concentreer je je op de taak die je te doen staat en worden negatieve of stressvolle gedachten opzij geschoven. In ieder geval voor 9-18 ronden.

55. Boogschieten

Hé, als je darts hebt geprobeerd en leuk vond, waarom doe je dan niet mee met darts voor de grote jongens. Yep, we hebben het over boogschieten.

Boogschieten is leuk, vereist vaardigheid, nauwkeurigheid, concentratie, en geeft je het gevoel alsof je in het oude western bent. Het staat er ook om bekend dat het je geduld verbetert.

56. Modelbouw

De meeste jonge jongens zullen als kind wel een paar eenvoudige modellen gebouwd hebben.

Maar dat wil niet zeggen dat het een kinderachtige bezigheid is. Modelvliegtuigen, -boten en -dingen kunnen reusachtig en enorm ingewikkeld zijn. Het kan eeuwen duren om ze in elkaar te zetten en ze vereisen veel geduld, vaardigheid en veerkracht.

57. Wandelen

wandelen-schoenen

Als je graag fit blijft en naar buiten gaat, is wandelen iets voor jou.

Het is eigenlijk gewoon wandelen, maar dan in de natuur.

Het is goed voor het hart en je ontdekt de geheime plekjes van de natuur bij je in de buurt.

58. Vissen

Nu hebben we het erover, hè? Vissen is de ultieme hobby voor heren.

Niets geeft een man meer het gevoel een man te zijn dan een lijn uit te gooien en met succes een vis te landen.

Het kan duur zijn om al het materiaal aan te schaffen, maar we stellen voor dat je gewoon een hengel leent voor je eerste keer. Kijk maar of je het leuk vindt.

59. Hondentraining

Als je verstand hebt van honden en het leuk vindt om je kennis over te dragen op hondenbezitters, kan het leuk zijn om honden te trainen en hun mensen te helpen.

En je kunt er zelfs een beetje geld mee verdienen. Of je kunt gewoon een paar mormels voor jezelf adopteren en ze tot het uiterste trainen.

 60. Bijenteelt

Oké, misschien vind je deze suggestie niet zo leuk.

We snappen het. Het is raar, toch? Je verkleden als een astronaut en rommelen met bijen… Maar denk eens aan al die gratis honing.

61. Dieren redden

kat-dieren-redden

Als je van dieren houdt, zijn er veel manieren om daar een werkbare hobby van te maken.

Je kunt vrijwilligerswerk doen om dieren te redden. Of, als je de tijd, het geld en het land hebt, kun je zelfs iets opzetten om in de steek gelaten huisdieren te helpen.

62. Goochelen

Goochelen kan ofwel ongelooflijk nerdy en saai zijn, ofwel spectaculair en cool.

Leer een paar trucs, dring ze niet voortdurend op aan je vrienden, maar een beetje goochelarij is altijd indrukwekkend. En er is een hele wereld om over te leren als je je erin verdiept…

63. Pottenbakken

Je weet wel, potten maken. Er valt hier verder niet veel over te zeggen. Behalve dat het super ontspannend en bevredigend is. En je kunt gemaakte potten aan mensen cadeau geven. 

64. Paardrijden

Paardrijden geeft je de kans om echt in contact te komen met de natuur… niet alleen door buiten te zijn, maar door afhankelijk te zijn van een (vroeger) wild dier om je te verplaatsen.

Een paard bezitten is vrij duur, dus is het een goed idee om te oefenen met een paard op een stal bij jou in de buurt. Daar kun je rijden met een ervaren ruiter, en kijken of het iets is wat je echt leuk vindt.

65. Stamboom uitzoeken

Als geschiedenis je fascineert en je een familiemens bent, doe dan een beetje onderzoek naar je stamboom.

Veel mensen doen het en krijgen er een echte kick van. En het is begrijpelijk waarom.

Misschien spoor je wel een lang verloren familielid op en bouw je een geweldige nieuwe band en inzicht op in je achtergrond.

66. Meditatie

mediteren-vrouw

Als je gestrest bent en daarom op zoek bent naar een hobby, probeer dan meditatie. Zelfs als je dat niet bent, is het de moeite waard om je erin te verdiepen.

Meditatie staat erom bekend dat het stress vermindert, de concentratie verbetert en zelfs veroudering vertraagt, om maar wat te noemen.

67. Verdiepen in aandelen

Je hebt hier misschien een paar euro voor nodig.

Maar de beurzen volgen kan een opwindend (maar gevaarlijk) spel zijn. 

Kijk of je wat spaargeld hebt, dat staat te niksen op de bank. Als je veel over beleggen weet en hebt gelezen, kun je je misschien gaan verdiepen in investeringen maken.

68. Naaien/breien

Traditioneel een vrouwenzaak, zou je denken. En, nou ja, dat is waar.

Maar mannen breien nu. En in feite hebben mannen het breien uitgevonden. Met name vissers. Dus denk nog eens na als je denkt dat het watjes zijn.

69. Barman worden

Er is geen leukere manier om interessante mensen te ontmoeten en leuke verhalen te horen dan bij het uitdelen van drankjes en om te zien wat er vervolgens met men gebeurt. 

70. Elektronische muziek maken

dj

Elektronische muziek maken is een hobby die de kans om muzikale vaardigheden te ontwikkelen combineert met een kans om meer over computers te leren. Het komt erop neer dat je programma’s op een computer koopt en ze gebruikt om complexe beats en base-drops te creëren… en er liedjes van te maken.

Het is een geweldige manier om creatief te zijn en als je ooit moeite hebt gehad om een muziekinstrument te leren, maar toch een manier wilt om muziek te maken… dan is elektronische muziek waarschijnlijk iets voor jou.

71. Acteren

Altijd al goed geweest in mensen voor de gek houden? Misschien ben je ook wel goed in acteren en vind je het hartstikke leuk. Kijk eens of er een theater in de buurt is, waar je je voor kunt aanmelden. Je ontmoet gegarandeerd andere gezellige, creatieve mensen. 

72. Podcasts maken

Heb je er ooit van gedroomd je eigen radioshow? Nou, dan hebben wij goed nieuws, want een podcast maken is als een radioshow die veel meer mensen kan bereiken.

Podcasts kunnen door iedereen en op elk moment worden gedownload… dus er is een enorm potentieel publiek voor je show. En het is zo makkelijk om mee te beginnen. Het enige wat je hoeft te doen is een aflevering opnemen en deze naar iTunes sturen.

En hier is het beste deel: als je genoeg luisteraars krijgt kun je beginnen met adverteren op je show voor extra inkomsten.

73. Yoga beoefenen

stretch-yoga

Yoga lijkt misschien op een hobby die je associeert met vrouwen. Maar Yoga is niet alleen iets voor vrouwen.

Het is een eeuwenoude traditie die meesterschap over je lichaam combineert met een nadruk op het kalmeren van je geest. De beste manier om het te beschrijven is dat het is als mediteren tijdens het trainen.

En er zijn veel voordelen, zoals meer flexibiliteit en een beter ontwikkeld lichaam.

Laat stereotypen je dus niet afhouden van een geweldige hobby als yoga.

74. Museums/galerijen hoppen

Of je grote kunstliefhebber bent of gewoon een geïnteresseerde beginneling, je kunt veel over kunst en cultuur te weten komen door alle musea in je omgeving te bezoeken.

75. Tennis

Tennis is een leuke teamsport voor zowel de winter als de zomer. Het maakt je super fanatiek en het is ook nog een hele gezellige sport. 

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten