30x Tips om een Lange Vlucht te Overleven en Comfortabel te Vliegen

lange-vlucht-overleven-comfortabel-vliegen-vliegtuig

Of je nu een zeven uur durende reis naar Europa maakt of aan de bijna 19 uur durende reis van ‘s werelds langste vlucht begint, lange vluchten kunnen saai, oncomfortabel en uitputtend zijn.

De ongemakken van lange-afstandsreizen kunnen in ernst variëren van licht ongemakkelijk (vervelende zitgenoten) tot ronduit gevaarlijk (diepe veneuze trombose is geen grapje), en een slecht geplande reis kan genoeg zijn om niet alleen je dag te verpesten, maar ook nog een paar daarna.

Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om een lange vlucht oneindig veel draaglijker te maken.

Hier lees je 30 tips om een lange vlucht te overleven en comfortabel te vliegen.

1. Boek je tickets vroeg.

Dit zou zonder meer moeten gaan.Hoe vroeger je boekt, hoe groter je kansen om je favoriete zitplaats te scoren – zo eenvoudig is het.

2. Check vroeg in.

vliegtuig-landing-aankomst-lange-vlucht

Het laatste wat je nodig hebt voor je verre reis is je in paniek een weg te banen door een overvolle luchthaven – of je vlucht te missen.

3. Pak veel activiteiten voor je kinderen in.

Reis je met kinderen? Zorg dan dat je voldoende activiteiten inpakt om ze tijdens de vlucht te vermaken. Neem spelsystemen mee, iPads voorgeladen met hun favoriete programma’s (en koptelefoons), kleur- en stickerboeken, en meer, en vergeet hun favoriete snacks niet.

4. Ontstress voor je aankomt.

Neem een lekker ontbijt. Ga naar de sportschool. Lees een boek. Maak een wandeling. Het is belangrijk je te ontspannen voor je aan je reis begint.

5. Overdrijf niet met de handbagage.

Saturday Night Live Nbc GIF by HULU

Voor een lange afstandsvlucht heb je meer nodig dan voor een korte, maar dat betekent niet dat het een goed idee is om te veel in te pakken. Bewaar de essentiële benodigdheden in je handtas of rugtas, zodat ze altijd binnen handbereik zijn.

6. Maar neem wel je eigen kussen mee.

Een klein kussen is het nummer 1 item van de handbagage voor lange-afstandsreizigers. Bijna elk vliegveld verkoopt reiskussens, en er een beetje belachelijk uitzien is een kleine prijs die je wilt betalen om je nek niet te vernielen.

7. Ga achteraan zitten.

vliegtuig-stoelen-binnenkant-vliegen

Als je geen favoriete zitplaats hebt (of de voorste met alle beenruimte zijn bezet), kies dan voor de achterste. Het zal luidruchtiger zijn, zeker, maar als iedereen naar voren klautert, is de kans veel groter dat je een of twee lege zitplaatsen naast je hebt. Houd vóór je vlucht de zitplaatskaart in de gaten om te zien of er lege rijen zijn die je last minute kunt claimen.

8. Breng je beste gespreksonderwerpen mee.

Veel mensen vrezen naast een praatgrage zitgenoot te zitten, maar je hebt evenveel kans naast een oprecht interessante en vriendelijke medereiziger te zitten als iemand anders. Val niemand lastig als het niet gepast is, maar wees ook niet bang om een gesprek met je buurman aan te knopen. Lange vluchten kunnen behoorlijk saai worden.

9. Bevriend de bemanning.

piloten-vliegtuig-vliegen

Simpelweg niet afschuwelijk doen tegen het vluchtpersoneel is een gegeven, maar je kunt altijd een stap verder gaan en een actieve inspanning doen om aardig te zijn. Niet alleen vergroot je je kansen op een voorkeursbehandeling, maar je doet ook iets aardigs voor de mensen daarboven die om je geven.

10. Probeer te gaan voor een gratis upgrade.

Het proberen waard, toch? Kom vroeg aan, reis alleen, kleed je netjes, en zet je beste, meest winnende glimlach op. Je kansen om een last-minute upgrade te scoren zijn groter als je elite status bij de luchtvaartmaatschappij hebt.

11. Beoefen mindfulness.

RealProsperityInc relax meditation self love calm GIF

Kleine problemen kunnen als groot onrecht aanvoelen als je vastzit in een vliegtuig, maar het zal allemaal onbeduidend lijken als je één ding in gedachten houdt: Als je eenmaal in de lucht bent, kun je er niets meer aan doen. Je zit in het vliegtuig tot het landt. Sluit je ogen, haal adem, en kom in het reine met deze waarheid, zodat je ontspannen en klaar om te gaan op je bestemming kunt aankomen.

12. Word productief.

Als je je laptop bij je hebt, is dit misschien een goede gelegenheid om wat druk werk in te halen dat gedaan moet worden. Bonus: Alle anderen op je vlucht zullen denken dat je een gesofisticeerde zaken- man/vrouw bent, tot ze merken dat je een Netflix tabblad open hebt staan.

13. Neem extra snacks mee.

vliegtuig-raam-uitzicht-vliegen

Voedsel in het vliegtuig is meestal niet overvloedig, zelfs niet op lange-afstandsvluchten, en het is belangrijk om goed doorvoed te blijven. Je hoeft natuurlijk niet te overdrijven, maar niemand heeft er ooit spijt van gehad dat hij een paar stukken fruit of muesli-repen in zijn handbagage vond.

14. Stel je horloge bij.

Het is belangrijk dat je gewend raakt aan de tijdzone van waar je heen gaat. Verander, zodra je in het vliegtuig stapt, je horloge in de plaatselijke tijd van je bestemming, en pas je routine daaraan aan.

15. Bereid je voor op een jetlag.

lange-vlucht-overleven-comfortabel-vliegen

Er zijn verschillende dingen die je vóór je vlucht kunt doen om een jetlag te helpen voorkomen, of op zijn minst te verzachten. Besteed de dagen voor je vlucht aan het aanpassen van je slaappatroon (een paar keer 4 uur ‘s morgens of 7 uur ‘s avonds naar bed zou voldoende moeten zijn, afhankelijk van het tijdstip van de dag waarop je vliegt). Je kunt je vlucht ook zo boeken dat je overdag aankomt, je tussenlandingen optimaal benutten, en, het belangrijkste, goed uitgerust zijn voor je vlucht. Geloof ons, de 24 uur voor je reis wakker blijven omdat je zeker weet dat het in evenwicht zal zijn als je aankomt werkt gewoon niet.

16. Denk na over drinken.

Sommige passagiers genieten van een glas wijn of bier (vaak gratis op internationale vluchten) bij de maaltijden en het entertainment tijdens de vlucht. Misschien helpt dit je te ontspannen. Dat gezegd hebbende, behandel drank niet als een manier om je vlucht door te komen. Je zult uiteindelijk veel vaker van die kleine toiletten gebruik maken, plus alcohol is uitdrogend en verstoort je slaappatroon. Hou het verstandig.

17. Neem een oogmasker mee.

Oogmaskers zijn fantastisch als je een dutje wilt doen of als de prikkels je teveel zijn geworden en je gewoon even wilt ontspannen. Doordat het donker word voor je ogen is de kans dat je inslaap schommelt een stuk groter en bovendien vergeet je even dat je in een vliegtuig zit. Zijn de prikkels je even te veel?

18. Ruis-onderdrukkende koptelefoons zijn je nieuwe beste vriend.

Als je je die niet kunt veroorloven, zijn een paar oordopjes ook geweldig om vliegtuiglawaai of luide passagiers tegen te houden.

19. Gesp je veiligheidsgordel over je deken.

uitzicht-vliegtuig-vlucht-overleven

Als je van plan bent tijdens je vlucht ook maar een beetje te slapen, zorg dan dat je vastgegespte gordel zichtbaar is. Tijdens turbulentie gaat het lampje van de veiligheidsgordel branden, en stewardessen kunnen de cabine rond komen om te controleren of iedereen zijn gordel om heeft. Als je vastgegespt zit onder je deken waar ze het niet kunnen zien, zullen ze je wakker maken om het te controleren.

20. Probeer je te ontspannen.

Doe wat nodig is – mediteer, luister naar rustgevende muziek, doe wat ademhalingsoefeningen – het zal je niet alleen helpen gemakkelijker te slapen, maar het is ook goed voor je psyche in het algemeen.

21. Kleed je passend.

Fashion Week Lol GIF by HBO Max

Hou het losjes en comfortabel – je bent hier niet om indruk op iemand te maken. Vergeet niet laagjes mee te nemen voor als het koud wordt – een vest of sweatshirt is altijd goed om bij de hand te hebben.

22. Reisdekens bestaan niet voor niets.

Neem niet iets te diks mee (denk eraan dat het in je handbagage moet passen), maar zorg ervoor dat het genoeg is om je warm te houden als de airco van het vliegtuig op volle toeren draait. Je kunt ook aan de stewardess een deken vragen, meestal krijg je die bij lange vluchten.

23. Download wat reservefilms op je tablet of laptop.

Entertainment systemen aan boord zijn niet altijd betrouwbaar. Ze vallen soms uit, en als dat gebeurt zul je blij zijn dat je iets als back-up hebt.

24. Gebruik die airmiles om te upgraden.

vliegtuig-gate-vertrek-vlucht-reizen

Als je ze hebt, pronk er dan mee. Je zult jezelf dankbaar zijn als je achterover leunt in een eerste klas zetel, nippend aan champagne en doen alsof je van kaviaar houdt.

25. Geef je geld uit aan premium economy.

Want helaas hebben we niet altijd de miles. Premium economy, een stapje hoger dan gewone economy class, is misschien iets duurder, maar de voordelen – voorrang bij het inchecken, extra beenruimte, comfortabele stoelen – wegen meestal ruimschoots op tegen de kosten.

26. Laad die apparaten op.

vliegtuig-uitzicht-comfortabel-vliegen

Het allerlaatste wat je nodig hebt is dat je iPad een uur na een vlucht van 11 uur geen stroom meer heeft. Dit geldt vooral als je in-flight entertainment systeem niet werkt.

27. Download al je favo podcasts.

Luisteren naar podcasts verbruikt minder batterij dan naar een film kijken, en ze leiden vaak meer af dan muziek. Je kunt een hele vlucht doorkomen op podcasts alleen.

28. Ga creatief aan de slag.

Je krijgt zelden de kans om zo lang te zitten, min of meer zonder afleiding, dus waarom er niet het beste van maken? Neem een notitieboekje mee, een schetsblok, of wat je verder maar nodig hebt om de rechterkant van je hersenen een training te geven.

29. Blijf hygiënisch

wachten-vertrektijd-gate-vliegtuig-lange-vlucht-overleven

Dit is evenzeer in het belang van alle anderen als van jezelf. Neem toiletspullen mee in je handbagage en zorg ervoor dat je je tanden poetst, wat deodorant opgooit, of je zelfs omkleedt. Zorg er alleen voor dat je dat in de badkamer doet, alsjeblieft.

30. Blijf gezond

Het grootste deel van een dag (of langer) in een krappe metalen buis zitten is niet goed voor je. Bestrijd uitdroging en diep-veneuze trombose – je twee grootste vijanden in de lucht – door regelmatig water te drinken, je uit te rekken, en door de cabine te lopen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten