De Kracht en Invloed van je Woorden

kracht-invloed-woorden

Krachtige, positieve en mooie woorden kunnen helen en verheffen. Wanneer ze met de waarheid gesproken worden, hebben jouw woorden het vermogen om levens te veranderen. Denk na over hoe je communiceert. Jouw woorden kunnen mensen aanmoedigen om grootsheid te bereiken. Jouw woorden kunnen iemands lijden ondersteunen en zelfs genezen. Jouw woorden kunnen je kinderen koesteren, voeden en inspireren.

Helaas kunnen emoties als haat, angst, woede, frustratie en wrok worden uitgedrukt en aangewakkerd door woorden. Of woorden nu geschreven of gesproken worden, ze hebben de kracht om een gezonde omgeving en relaties te vernietigen.

Het is van vitaal belang om altijd je waarheid te spreken, maar we moeten goed opletten wat we zeggen en hoe we het zeggen. Je woorden kunnen alles veranderen.

Let op je taalgebruik

ben-je-een-leider-eigenschappen

Kies ervoor om alleen woorden te spreken die positief, liefdevol, helend, inspirerend en opbeurend zijn. Positieve woorden zullen jouw leven en dat van de mensen om je heen transformeren. Je kunt nu al een omgeving van positieve energie creëren. Besteed aandacht aan je taalgebruik.

Wees verantwoordelijk voor je woorden

Sta er echt bij stil dat je woorden een ongelooflijke kracht hebben, zowel positief als negatief. Alles wat verbaal wordt uitgedrukt heeft de kracht om het leven van iedereen met wie je je wereld deelt te beïnvloeden en te veranderen. Het is jouw keuze om woorden te gebruiken die inspireren of vernietigen. Eenmaal gezegd, kunnen je woorden niet meer worden teruggenomen.

Reageren of reageren

Als je reageert en vervolgens op een situatie reageert met echt destructieve woorden, kunnen de gevolgen overweldigend en zielsvernietigend zijn voor de ontvanger. Het is heel gemakkelijk om onze gevoelens en gedachten een stem te geven; het vergt echter controle, kracht en absolute integriteit om ons op een positieve manier uit te drukken, ongeacht de situatie. Stop en haal adem voordat je spreekt als je gestrest bent.

Positieve zelfpraat

make-up-voor-mannen-tips

Positieve zelfpraat is een vitale stap in het opbouwen van eigenwaarde. Het is een fenomenale strategie voor verandering. Sommige van de grootste atleten ter wereld gebruiken positieve zelfpraat om hen te helpen hun grootste doelen te bereiken. Het punt is dat je eigenlijk geen gouden medaillewinnaar hoeft te zijn om deze strategie te gebruiken. Iedereen kan het doen!

Vaker wel dan niet is het zo routine om negatief over jezelf te spreken dat je je er helemaal niet van bewust bent hoe vaak je dat doet. Je bent je er misschien niet eens van bewust dat je het doet. Misschien kun je proberen om voor de komende vierentwintig uur de tijd te nemen om aandacht te schenken aan je gedachten en ook op te merken hoe je over jezelf spreekt?

Wat voor interne dialoog voer je? Verwoord je die bovendien?

Je innerlijke criticus

Let op hoe vaak je innerlijke criticus actief is. Door nota te nemen van eventuele negatieve zelfpraat, zal dit het noodzakelijke proces beginnen om deze destructieve gewoonte te onderbreken.

Als je negatief over jezelf spreekt, en naarmate je meer aandacht besteedt aan hoe vaak dit gebeurt, begin jezelf dan de volgende vragen te stellen:

  • Zou ik zo tegen mijn beste vriend spreken?
  • Zou ik zo spreken tegen iemand van wie ik hield?
  • Kan ik de situatie veranderen waardoor ik me zo down voel?
  • Neem ik actief positieve stappen om me beter te voelen?
  • Wat was het gevolg van het feit dat ik zoiets negatiefs tegen mezelf zei?

Let op je zelfpraat. Als je innerlijke criticus luid en uit de hand loopt, is het tijd om die negatieve stem in je hoofd het zwijgen op te leggen. Negatieve zelfpraat kan je gevoel van eigenwaarde, je kijk op het leven, je energieniveau, je relaties en zelfs je gezondheid beïnvloeden.

Stop hiermee

vrouw-jaloezie

Doe een toezegging om te stoppen met de negatieve zelfpraat. Net als bij elke giftige slechte gewoonte kun je besluiten dit gedrag te stoppen. Het kan tijd, doorzettingsvermogen, aandacht en kracht kosten om volledig te stoppen met negatieve zelfpraat, want voor velen van ons is het zo diep ingesleten, dat het bijna een tweede natuur is. Als je je er eenmaal van bewust bent dat je het doet, begrijp dan dat je jezelf en je gedachten moet blijven onderbreken om er helemaal mee te stoppen. Je bewust worden van dit gedrag is de sleutel tot stoppen.

Positieve woorden zijn goed voor je gezondheid.

Positieve zelfpraat zal:

  • Je zelfvertrouwen vergroten.
  • Je stemming verbeteren.
  • Stress elimineren.
  • De gezondheid en het welzijn van je hart verbeteren.

Je geest is als een tuin, als je krachtige en positieve zaden plant zal je hele tuin opbloeien.

Het is jouw keuze. Wat ga je planten: bloemen of onkruid? Je woorden hebben macht. Gebruik ze verstandig.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten