De Kosten van een Inventarisverzekering voor Bedrijven: Wat kun je Verwachten?

kosten-inventarisverzekering-bedrijven

Veel bedrijven maken gebruik van machines om producten te maken. Geldt dit ook voor jou? Dan heb je flink wat geld in je bedrijf geïnvesteerd. Daarom is het niet prettig als de inventaris door een overstroming of diefstal schade oploopt. Je moet dan mogelijk opnieuw veel geld investeren. Als je dit wilt voorkomen, sluit je een zakelijke inventarisverzekering af. Hiermee verzeker je spullen die niet voor verkoop bedoeld zijn, zoals machines, computers, bureaus, stoelen en kasten. Omdat het hier om een verzekering gaat, betaal je premie. Maar hoeveel premie betaal je precies voor een inventarisverzekering voor bedrijven? In deze tekst vertellen wij je wat je kunt verwachten.

3 factoren die de prijs beïnvloeden

ondernemer-bedrijfsprocessen-optimaliseren

Wie denkt dat de kosten van een inventaris goederen verzekering voor ieder bedrijf hetzelfde zijn, heeft het mis. De premie van deze verzekering wordt namelijk bepaald aan de hand van verschillende factoren. Benieuwd waar verzekeraars naar kijken? Hieronder zetten we drie factoren op een rijtje die van invloed zijn op de prijs van een inventarisverzekering.

1) Dekking

Net als bij veel andere verzekeringen speelt de dekking ook bij een zakelijke inventarisverzekering een belangrijke rol in de prijs. Hoe uitgebreider de dekking, des te meer premie je betaalt. Naast de standaarddekking kun je bij veel verzekeraars ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Je bent in dat geval weliswaar beter verzekerd, maar je betaalt ook een hogere premie.

2) Verzekerde waarde

Naast de dekking kijken sommige verzekeraars ook naar de waarde van de inventaris. Als de spullen in jouw bedrijfspand een hoge waarde vertegenwoordigen, betaal je een hogere premie. Er zijn overigens ook verzekeraars waar je standaard verzekerd bent voor de nieuwwaarde van de inventaris.

3) Bedrijfstype

Je verwacht het misschien niet, maar ook het bedrijfstype speelt een rol in het vaststellen van de premie van een inventarisverzekering. Werk je met veel kostbare apparatuur? Dan is de kans op een inbraak groter. In dat geval berekenen veel verzekeraars een hogere premie dan wanneer er relatief weinig waardevolle spullen in je bedrijfspand staan.

Bereken je premie online

mannen-werken-laptop-trots

Omdat de kosten van een inventarisverzekering afhangen van verschillende factoren, kunnen we je niet precies vertellen hoeveel premie je per maand betaalt. Gelukkig kun je toch een nauwkeurige inschatting krijgen van de kosten. Op de site van veel verzekeraars kun je namelijk berekenen hoeveel premie je betaalt voor een zakelijke inventarisverzekering. Je vult een aantal gegevens in, zoals het bedrag waarvoor je de inventaris wilt verzekeren. Wanneer je de verschillende stappen doorlopen hebt, zie je direct hoeveel je per maand betaalt. Vind je de premie te hoog? Overweeg dan om het eigen risico te verhogen. Je draait dan zelf op voor een groter deel van de kosten aan de inventaris bij schade, maar je betaalt ook een lagere premie per maand.

Vergelijk inventarisverzekeringen met elkaar

Net als voor een zorgverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en goederenverzekering is het ook bij een inventarisverzekering verstandig om een vergelijking te maken. Je voorkomt zo namelijk dat je onnodig veel betaalt voor deze verzekering. Verzekeringen vergelijken kan makkelijk en snel via een vergelijkingssite. Zo’n site laat je binnen een paar tellen zien wat de beste en goedkoopste opties zijn. Kies niet direct voor de goedkoopste inventarisverzekering, maar lees altijd eerst de polisvoorwaarden door. Zo voorkom je dat je een ‘slechte’ inventarisverzekering afsluit.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten