16x essentiële Kleding Tips voor Mannen (Handleiding)

man-fashion

“Ik ben gewoon niet zo stijlvol.” – Heb je dat wel eens gezegd? Waarschijnlijk had je gelijk, want goed kleden is een vaardigheid. En net als met elke andere vaardigheid kan je het leren en kan je hier beter in worden. 

Vandaag delen we met jou essentiële kledingtips voor mannen om zich beter te kleden. Of je nu een complete beginner bent, of al een tijdje aan je stijl werkt en een opfrisbeurt nodig hebt, we hebben deze concepten en tips in de afgelopen 11 jaar verfijnd om je te helpen er in een mum van tijd op je best uit te zien.

1. Realiseer je dat je goed kleden een vaardigheid is

Net als koken of vrije worpen schieten bij basketbal, is goed aankleden een vaardigheid die je kunt leren. Mannen moeten weten hoe ze kleding moeten kiezen die hen mooier maakt, zodat ze het ook zelf kunnen doen. 

Met alle vaardigheden word je beter naarmate je meer oefent. Je moet je elke dag aankleden. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om elke dag de vaardigheid om je goed te kleden te oefenen en te koesteren.

Wat je nu kunt doen: Niemand wordt geboren in een perfect op maat gemaakt driedelig pak, of met een magische intuïtie over hoe je je goed moet kleden. Realiseer je dat goed aankleden een vaardigheid is die door oefening kan worden ontwikkeld.

2. Ontwikkel je “oog” voor het identificeren van een stijl die je leuk vindt

man-bril

Heb je jezelf ooit horen zeggen: “Ik heb gewoon geen oog voor het samenstellen van outfits of weten wat er goed uitziet” Vraag jezelf dan het volgende: Is er iemand wiens stijl je goed vindt? Iets waarvan je denkt ‘zo zou ik me wel willen kleden’, ook al denk je dat je het niet voor elkaar krijgt. Misschien is het een beroemdheid, een muzikant, een atleet? Zelfs een fictief personage. 

We weten zeker dat je een heleboel mannen kunt opnoemen waarvan je denkt dat hun stijl cool is. Je hebt zojuist je eigen veronderstelling ontkracht dat je geen “oog” hebt voor stijl. Je hebt zojuist laten zien dat je geweldige stijl kunt zien en herkennen! Nu weet je misschien nog niet het ‘waarom’, en dat is vaak de reden waarom jongens zeggen dat ze er geen oog voor hebben. Begrijpen waarom is gelukkig te leren.

Maar wanneer je aan een doel werkt, is het belangrijk om de verhalen die je jezelf vertelt te identificeren en uit te dagen. Of je nu geen oog hebt voor stijl, het te druk hebt om te sporten of gewoon een verlegen persoon bent. De verhalen die we onszelf vertellen zijn vaak onzichtbare barrières om ons in onze comfortzone te houden. 

Wat je nu kunt doen: Neem 5 minuten. Maak een lijst van 3 of meer mannen waarvan je denkt dat ze er geweldig uitzien en dat is de richting waar je op zou willen gaan. Zelfs als je denkt dat je het niet voor elkaar kunt krijgen, maak er dan een lijst van. Het kan iemand zijn die je kent, een beroemdheid of zelfs een fictief personage uit een film.

3. Los 90% van je stijlproblemen op door de juiste pasvorm te kopen

Pasvorm is het belangrijkste als het gaat om een geweldige stijl. Het is zelfs zo belangrijk dat het dragen van goed passende kleding 90% van je stijlproblemen oplost. Als kleding niet goed past, verstoren ze je lichaamsverhoudingen. Door de overtollige stof zie je er bij te grote kleding niet alleen slordig uit, maar ook dikker en korter dan je bent.

Mannen hebben de neiging om kleding te dragen die te groot voor hen is omdat het “comfortabeler aanvoelt”, of omdat ze gewoon niet weten hoe kleding hoort te zitten. De juiste pasvorm is hoe iemand als Ryan Gosling (of jij) er moeiteloos stijlvol uit kan zien met een effen wit t-shirt en een spijkerbroek, en hoe iemand er verschrikkelijk uit kan zien in een ‘mooi pak’ dat waarschijnlijk 20x zoveel kost. Dit betekent ook dat als je denkt dat je een pak nodig hebt om er stijlvol uit te zien, dat niet zo is! Als je meer een leren jas en spijkerbroek-persoon bent, kun je een leren jas en spijkerbroek-persoon zijn en er geweldig uitzien, zolang je maar goed passende kleding draagt.

Wat je nu kunt doen: Ontdek wat voor soort lichaamstype je hebt en wat goed werkt voor jouw lichaam. Doe wat onderzoek online en ga misschien naar een winkel voor advies of zoek een persoonlijke styler. 

4. Omgeef jezelf met stijlvolle mensen (al is het online)

fashion

Wanneer je een verandering in je leven aanbrengt, vooral iets dat fysiek is zoals je stijl, zal de grootste wegversperring de meest verrassende zijn. Als het gaat om de mensen om je heen, je vrienden en familie, je vriendin, je collega’s, is de kans groot dat ze niet allemaal een positieve reactie op je verandering zullen hebben. Ze kunnen je feedback geven als “dat vind je niet leuk, je zou dit moeten dragen.” Ze maken het mogelijk voor je om een slechte stijl te hebben.

Verandering is ongemakkelijk voor mensen. Het zorgt ervoor dat ze de realiteit onder ogen zien dat iemand hard werkt om zich te verbeteren, en het daagt ze uit om wat aan zichzelf te doen.

“Je bent het gemiddelde van 5 mensen in je omgeving.” 

Met wie we ons omringen, heeft een uiterst belangrijke impact op onze acties, ons gedrag en onze manier van denken. Dit is de reden waarom rijke succesvolle zakenlieden de neiging hebben om vrienden met elkaar te zijn. Daarom worden fitte, aantrekkelijke Crossfitters omringd door fitte, aantrekkelijke Crossfitters op Instagram-foto’s. En daarom hebben zwaarlijvige ouders meer kans op zwaarlijvige kinderen. Als het op je stijl aankomt, is dat precies wat je nodig hebt als je wilt verbeteren. Je moet je omringen met mensen met dezelfde doelen als jij.

Wat je nu kunt doen: De eenvoudigste verandering die je kunt maken, is om stijlvolle mensen te gaan volgen op plekken zoals Instagram. Het zal je een dubbele boost geven: het zal je blootstellen aan geweldige stijl en je wat inspiratie geven, maar het zal ook een omgeving creëren waar goed kleden “normaal” is.

5. Focus op een klassieke stijl, voordat je een eigen stijl probeert te ontwikkelen

Een fout die mensen maken wanneer ze hun stijl proberen te verbeteren, is denken dat ze een originele, 100% unieke persoonlijke stijl moeten creëren. Dit is een klassiek voorbeeld van wat ‘extreem denken’ wordt genoemd.

Als je je stijl begint te verbeteren, beschouw het dan als hoe koks leren koken: Ze gaan niet de keuken in met het idee dat ze een geweldig en origineel gerecht moeten maken dat nog nooit eerder is gezien. Ze leren eerst de klassieke recepten en technieken. Dan beginnen ze stukjes en beetjes van hun persoonlijkheid en interesses toe te voegen om er een draai aan te geven.

Je gaat precies hetzelfde doen met je stijl. Focus eerst op klassieke stijlen en voeg daarna langzaam je eigen persoonlijke draai toe.

Wat je nu kunt doen: Ontdek welke klassieke stijl je leuk vindt en voer deze langzaam in in je garderobe. Bekijk de 3 volgende klassieke stijlen: 

 • De Americana – Perfect voor Werk (Casual)

kleding-tips-mannen

Het militaire veldjack, het spijkerhemd, de spijkerbroek, de stoere laars. Deze look schreeuwt Americana. Perfecte outfit voor een casual werkdag op kantoor. Combineer het met een bijpassende bruine riem en een paar wollen sokken.

Als je je zorgen maakt over denim op denim, doe dat dan niet. Zolang je chambray-shirt een lichtere tint blauw heeft dan je spijkerbroek, zit je goed.  

 • Moeiteloos Cool (Casual/netjes)

mannen-kleding-tips

Dit is een mooi voorbeeld van het combineren van casual met formeel. De antracietgrijze broek van het pak en de minimalistische witte sneaker zijn samen een van de beste combo’s. Met de dresscode ontspannen, is het combineren van sneakers met een kostuum niet alleen acceptabel, het is ook nog eens stijlvol.

Een minimalistisch leren jack is het perfecte sleutelstuk om deze look af te maken. Het is edgy genoeg om je er cool uit te laten zien, maar ingetogen genoeg zodat je er niet uitziet alsof je te hard probeert om er echt cool uit te zien. Kortom, het is moeiteloos. 

 • Kantoor & Date (casual/netjes)

kleding-tips-voor-mannen

De meeste vrouwen zien graag een man in een getailleerde spijkerbroek en een mooie zwarte laars op haar eerste date.

Een zwarte jeans is een geweldige vervanging voor een geklede broek. Ze zijn donker genoeg om er serieus uit te zien, maar laten je er niet uitzien alsof je net van je werk komt.

Een blazer is in dit geval te gekleed (vooral als dit de eerste date is). Een lange jas vervaagt de lijnen een beetje, heeft formele details, maar schreeuwt niet ‘office’.

Als je het combineert met een overhemd met knopen, laat je zien dat je moeite hebt gedaan. Geloof me, ze zal het waarderen. 

Klinkt dit bekend: Je opent je kast. Het is gevuld met kleding. Je doorzoekt alle hangers die in je krappe kast zijn geperst en denkt bij jezelf: “Ik heb niets om aan te trekken.” Dus je gaat naar het winkelcentrum en koopt nog meer kleding. Een maand later gebeurt hetzelfde. Je hebt “niets” om aan te trekken. Dit is wat we “paniekmodus winkelen” noemen. Je opent je kast en raakt in paniek omdat dingen verouderd zijn, ze moeilijk te combineren zijn en er zoveel keuzes zijn. Dus je gaat naar buiten en koopt meer kleding en vergroot het probleem. Het is een vicieuze cirkel.

Een van de grootste redenen voor dit probleem is trendy kleding. Trendy vertaalt zich naar wat nu cool is. Daar hebben alle blogs en tijdschriften het over. Het is wat er in de winkels ligt. En omdat het nieuw en fris is, is het een beetje spannend. Maar het grote probleem met elke trend is dat deze uiteindelijk sterft. Weet je nog hoe leren joggingbroeken een paar jaar geleden erg populair waren? En hoe zit het met loafers daarvoor? Trendy kleding is als die grote zomerhit waar je niet aan kunt ontsnappen. 

Klassieke stijlen zijn als klassieke films. The Godfather. Back to the Future. Taxi Driver. Ze gaan nergens heen. Dat is het voordeel van klassieke kledingstijlen. Ze zijn beproefd om er goed uit te zien. Een leren jas, donkerblauwe spijkerbroek, laarzen? Zag er geweldig uit in de jaren ‘50, ziet er nog steeds goed uit vandaag.

Wat je nu kunt doen: Zoek je winkelgewoontes uit en koop klassieke stijlen. 

7. Blijf ver weg van graphics, logo’s en wilde printen (voor nu)

“Hoe kan ik er ouder/volwassener uitzien of serieuzer worden genomen?” Een van de manieren is om uit de buurt te blijven van afbeeldingen, logo’s en wilde prints op alle soorten kleding, of het nu een t-shirt, trui of (god verhoede) broek is. Wanneer je een logo of grafisch T-shirt draagt, zie je er ofwel uit alsof je op de universiteit zit, of je bent op weg naar een UFC-gevecht. We zijn niet tegen logo’s en grafische t-shirts als onderdeel van een stevige garderobe, maar als je begint, zullen effen kleuren je er 10x volwassener en serieuzer uit laten zien.

Wat je nu kunt doen: Effen kleuren en grafische/logo-loze kleding zorgen ervoor dat je er verfijnder en volwassener uitziet. Het mooie is dat deze wijziging een eenvoudige ruil is. Vervang je grafische t-shirts en kleding door effen versies.

8. Blijf bij neutrale kleuren

man-fashion-jas

De garderobe van elke man moet gebaseerd zijn op neutrale kleuren. Wat zijn neutrale kleuren? Het zijn kleuren die niet overheersend zijn. Omdat ze niet overweldigend zijn, mengen ze gemakkelijk met elkaar. Krachtige kleuren zoals neon groen en oranje? Best moeilijk om mee te werken.

Als je garderobe helemaal uit neutrale kleuren bestaat, hoef je niet te weten hoe je kleuren kunt mixen en matchen. Een kledingkast in neutrale kleuren is in wezen zelfwerkend! Hier is alleen het ding: je hebt je waarschijnlijk al in meestal neutrale kleuren gekleed zonder het zelfs maar te weten.

Neutrale kleuren zijn wit, zwart, marine, olijf, grijs, kaki, bruin Neutrale kleuren zijn, behalve dat het zelfwerkend is, een erg mannelijk kleurenpalet. Het zorgt ervoor dat je er verfijnd, serieus en goed uitziet. Het biedt ook de perfecte achtergrond wanneer je meer kleur in je garderobe wilt introduceren.

Wat je nu kunt doen: We raden een verhouding van 3: 1 aan als het gaat om effen neutrale en niet-neutrale kleuren. Neem 10 minuten de tijd om je garderobe te bekijken. Heb je meer niet-neutrale, grafische en patroonkleding dan effen neutrale kleding? Maak een notitie voor jezelf om het uit te balanceren en zo een ​​verhouding van 3: 1 te bereiken.

9. Om snel kwaliteit te begrijpen, moet je het vasthouden

Waarom kosten sommige kasjmier truien 100 en andere 1500 euro? Is die van 1.500 echt 15x beter? Is kleding van hogere kwaliteit “de moeite waard”? Deze vragen zijn ongetwijfeld bij je opgekomen. En ons antwoord is… Het hangt er van af. Het is moeilijk om iets goeds te vinden voor een lage prijs. Of dat nu een spijkerbroek is, een laptop of een steak diner thuis. Als je een beperkt budget hebt om mee te werken, moet je compromissen sluiten.

Er is een aanname dat omdat kleding van hogere kwaliteit of merkkleding duur is, “je wordt opgelicht” als klant. Soms lees je jongens op blogs en forums die beweren dat je gewoon “betaalt voor de marketingkosten” Dat is gewoon niet echt waar. Betere materialen, betere constructie en beter ontwerp kosten meer om te maken, dus het kost u meer om te kopen.

Een perfect voorbeeld: goedkope jasritsen kunnen al $ 0,50 per rits kosten. Ze zijn licht, kunnen frustrerend zijn om te gebruiken en gaan natuurlijk gemakkelijk kapot. Maar ritsen van hoge kwaliteit zijn zwaarder en bijna onmogelijk te breken. Als je je jas dichtritst, is hij boterzacht. Het nadeel? Ze kunnen soms wel 20 euro per rits kosten voor een ontwerper. Dat betekent dat tegen de tijd dat de jas je in de winkels treft, die enkele rits van 20 euro, 60 euro toevoegt aan de prijs van de jas dankzij een standaard marge van 300%. Dat is geen marketing, dat is wiskunde.

Maar het is moeilijk voor je om te begrijpen hoeveel beter die rits of 1500 euro kasjmier trui is zonder het te proberen. Op dezelfde manier kunnen we je vertellen dat een van de beste maaltijden die je ooit hebt gehad 220 euro per persoon kan kosten, en hoe goed je het ook beschrijft, je kunt het pas echt begrijpen als je een hap neemt.

Wat je nu kunt doen: Ga naar een winkel die buiten je budget ligt. Een plek die misschien zelfs onaangenaam duur voor je is. Je hoeft niets te kopen. Loop gewoon rond, raak de kleren aan. Misschien kan je zelfs iets passen. Maak een mentale notitie van hoe dingen passen, voelen en hoe je je voelt als je het draagt. Ga dan naar een fast fashion shop zoals Zara of H&M en probeer gelijkaardige items uit. Noteer wat er anders is en wat vergelijkbaar is. Iets verrassends gevonden?

10. Koop kleding van de beste kwaliteit, binnen je budget

Dit brengt ons bij de vraag, hoeveel moet je uitgeven aan kleding? Simpel: koop de beste kwaliteit die bij je budget past. Als je gemiddeld 6 cijfers per jaar verdient, is een spijkerbroek van $ 200 misschien niet zo’n groot probleem. Maar als $ 200 nauwelijks is wat je per dag verdient, zijn er tal van geweldige opties tegen lagere prijzen.

Wat je nu kunt doen: Om te beginnen is H&M in bijna elke grote stad te vinden, ze zijn klassiek met een vleugje trend en ze hebben stevige prijzen. 

11. Bespaar tijd in de paskamer met de “pak er 3” truc

man-fashion-winkelen

Er zijn altijd mensen die tijdens het winkelen maar één maat pakken en dan heen en weer gaan van de winkel naar de paskamer. Het is zo’n tijdverspilling. Stel je voor dat je thuis een maaltijd kookt waarbij je één ingrediënt per keer uit de koelkast haalt.

Halveer je winkeltijd met een simpele truc. Wanneer je kleding pakt om te passen in de paskamer, pak er 3 van hetzelfde item: eentje in de maat die je denkt te zijn, eentje een maat groter, eentje een maat kleiner. 

Dus als je jeans koopt en je denkt dat je maatje 38 hebt, neem dan ook een 36 en een 40 mee naar de paskamer. Het bespaart je een paar tripjes door de winkel en zorgt voor wat zekerheid, mocht de pasvorm of de maatvoering van het merk ineens zijn veranderd. 

Wat je nu kunt doen: pas de “pak er 3” truc toe tijdens het shoppen.

12. Gebruik de “wisseltruc” om langzamerhand uit je comfortzone te stappen

Een witte broek kan intimiderend zijn, maar ziet er geweldig uit als hij goed wordt gestyled. Er is geen verandering zonder uit je comfortzone te stappen. Maar het hoeft niet beangstigend te zijn.

 “De Wisseltruc” is een manier om geleidelijk iets in je garderobe te introduceren – een nieuw trendy stuk, een nieuwe kleur waarvan je dacht dat je die nooit zou kunnen hebben, of een kledingstuk dat je nooit eerder had overwogen.

Dit is hoe het werkt. Zie het als het uitproberen van hete sauzen. Van een milde hete saus ga je niet meteen naar een super hete spookpepersaus. Je zou iets heter dan de vorige proberen en je omhoog werken. Het is hetzelfde als je iets nieuws probeert met je stijl. Je wilt waarschijnlijk niet van een zwarte leren jas naar een neongroene jas springen. De volgende stap omhoog zou waarschijnlijk een bruin leren jack zijn.

Hier is nog een voorbeeld: Je wilt voor de zomer meer kleuren en patronen gaan dragen. Bijvoorbeeld: linnen oxford overhemd, navy loungebroek, zonnebril, witte sneakers. Het kleurenpalet, hoewel prima, voelt een beetje saai en veilig aan. Dus laten we het shirt ruilen voor iets kleurrijker. We kunnen twee kanten op: of een fellere kleur of een patroon/print.

Ook al is de keuze voor een lichtblauw shirt niet zo gek, je ziet al dat het een stuk kleurrijker aanvoelt dan de outfit waar we mee begonnen. Met de print is het nog beter en meer in de geest van de zomer. Maar merk op hoe een simpele wissel de hele sfeer van de outfit kan veranderen! Dit is echt de sleutel om meer kleur te gaan dragen. Je hoeft niet veel kleur te dragen om je look op te fleuren.

Begin met slechts één wissel per keer. Als je je meer op je gemak voelt met het dragen van wat kleur en patronen, ga dan een stap verder. Verwissel elke keer nog een item in je look voor iets helderder en kleurrijks. Het mooie is, als je het gevoel hebt dat je overboord bent gegaan, kun je het altijd een niveau of twee terugdraaien en toch een geweldige outfit aan hebben.

Wat je nu kunt doen: Denk aan iets dat je aan je stijl wilde toevoegen waar je nerveus over bent. Introduceer het geleidelijk in je garderobe.

13. Je begint niet met zelfvertrouwen, je bouwt het langzaam op

Denk eens terug aan toen je voor het eerst begon te leren autorijden. Je was waarschijnlijk doodsbang. Je was er vrij zeker van dat je binnen de eerste 10 seconden na het starten van de auto zou crashen. Je was niet zekerverzekerd. Maar terwijl je bleef rijden, groeide je zelfvertrouwen. Autorijden werd makkelijker. Nu Snapchat je illegaal op je telefoon terwijl je koffiedrinkt en met de radio speelt terwijl je met je knie stuurt, en toch heelhuids aankomt bij werk.

Zo is het ook met jouw stijl. Je hoeft niet met vertrouwen te beginnen om je stijl te verbeteren. Je zelfvertrouwen groeit terwijl je werkt aan het verbeteren van je stijl. Net als bij autorijden, hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt.

Wat je nu kunt doen: Begin met één outfit. Eentje maar. Gebruik het advies uit de vorige tips – blijf bij neutraal gekleurde, klassieke stijlen die goed passen. Je gaat er geweldig uitzien en je goed voelen. Deze makkelijke stap is belangrijk. Gebruik dat gevoel nu om mee door te gaan. 

14. Techniek om je meer zelfverzekerd te voelen in een nieuwe outfit

Dit is een geweldige techniek om te gebruiken in combinatie met De Wisseltruc, en het is een KILLER hack voor een eerste date. Wanneer je een date hebt (of een conferentie, interview of spreekbeurt): draag de outfit die je tot nu toe gaat dragen een hele dag voor de date. Ook als het een geklede outfit is. Ga door je dag alsof het elke andere dag is. Koffie halen. Boodschappen doen. Ga werken. Wat je in wezen doet, is de outfit “inbreken”. Even wennen aan het dragen ervan.

Dit is een goede truc, want als je je verkleedt voor een date, zelfs als het kleding is die je al jaren hebt, kun je je tijdens de date ongemakkelijk voelen. Misschien voel je je zelfbewust. Tegen de tijd dat de date komt, heb je een hele dag in je date-outfit doorgebracht en voel je je meer ontspannen.

Wat je nu kunt doen: Of het nu een nieuw jasje is die je hebt gekocht of een hele outfit voor een date, breek het in door het rond te dragen tijdens het doen van boodschappen. Heb je een last-minute date of evenement en heb je geen hele dag vrij? Zelfs het dragen van de outfit voor een paar uur voor het event helpt. 

15. Zoek hulp en advies van experts

Stel je voor dat je een CEO van een bedrijf bent en je hebt een marketingbudget van 25k. Je leest wat advies van marketingforums vol met anonieme schrijvers. Je besluit een deel van het advies op te volgen en het blijkt slecht te zijn. Nu ben je 25k kwijt. Plots lijkt een investering van 7k in een topexpert een koopje.

Hoeveel maanden, zelfs jaren, verspil je aan het opvolgen van slecht advies als het gaat om je fitnessroutine? Je financiën? Jouw stijl? Als het gaat om het leren kleden, zijn er VEEL opties. Van stijlblogs, Instagrams, Reddit en YouTube-kanalen. Sommigen geven geweldig advies. De meeste zijn gevuld met mannen die graag winkelen en er graag online over praten.

Als het gaat om stijladvies, kan het lastig zijn om het goede uit het slechte te filteren. Iemand vertellen wat hij moet kopen is niet hetzelfde als hem leren hoe hij een geweldige stijl kan hebben. Op dezelfde manier helpt een kok die je vertelt om ingrediënten te kopen je niet om de techniek te leren.

Wat je nu kunt doen: Wanneer je advies online leest, kijk dan altijd goed naar de bron. Zijn ze goed gekleed? Wat nog belangrijker is, is het een stijl die je wilt aannemen? Als ze een stylist zijn of producten hebben, hoe zien hun klanten en lezers er dan uit? Goed, of verschrikkelijk? Hebben ze een achtergrond in mode of stijl, of zijn ze “een gewone man zoals jij!”

Zodra je een expert hebt gevonden die je hebt geresearched. Je hebt twee opties:

 1. Betaal voor hun advies
  Dit is de snelste manier om te leren. Of dat nu een boek is dat ze hebben geschreven, een cursus die ze hebben gemaakt of dat je ze een-op-een inhuurt. En hoewel dit de snelste manier is, is dit ook de duurdere optie. Dit is onze persoonlijke voorkeursmanier om te leren, omdat onze tijd beperkt is. Je kunt altijd geld terugverdienen, maar een ding dat je niet terug kunt verdienen, is je tijd.
 2. Neem contact met ze op via e-mail voor advies
  Aan de andere kant is deze optie “gratis”, maar zal aan jouw kant meer tijd kosten. Zorg ervoor dat je jouw huiswerk doet voordat je een deskundige om advies vraagt. Experts zijn vaak drukbezette mensen. Zorg ervoor dat je zoekt of ze eerder de vragen hebben beantwoord die je wilt stellen. Blader door hun blogs, Twitter, kijk of ze zijn geïnterviewd in een podcast of tijdschrift. Als je het antwoord dat je zoekt niet kunt vinden, kan je overwegen contact met hen op te nemen. 

16. Leer jezelf aan om het serieus te nemen, maar ook weer niet té serieus (heb plezier, het is maar kleding)

Ja, geweldige stijl kan je leven echt beïnvloeden. Een betere stijl kan ervoor zorgen dat je serieuzer wordt genomen in je werk. Het kan je een onvergetelijk imago meegeven. En ja! Het maakt je aantrekkelijker! (Welke vrouw wil geen goed geklede, succesvolle man?)

Maar het laatste dat je wilt doen, is urenlang op forums discussiëren over kleding. Liever trek je een geweldige nieuwe outfit aan (je hebt het natuurlijk geleerd dankzij deze blogpost), ga je eropuit en leef je je leven. Doe het geweldig op je werk. Ga op een geweldige date. Heb plezier. Want als je er geen plezier in hebt om je beter te kleden, zal het niet lang duren.

EEN GOEDE STIJL HEBBEN IS MAKKELIJKER DAN JE DENKT 

Dus om het samen te vatten, zorg ervoor dat: 

 • Je kleding koopt dat past– Het zal 90% van je stijlproblemen oplossen 
 • Je eerst op de klassiekers focust– klassiekers zijn klassiek met een reden. Het zijn tijdloze essentiële stukken die op elke gast goed staan.
 • Je bij een neutraal kleurenpallet blijft – Neutrale kleuren mengen automatisch met elkaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het mengen van kleuren. Ze laten je er professioneel en mannelijk uitzien, en wanneer je klaar bent om meer kleur in je garderobe te introduceren, dienen ze als de perfecte achtergrond
 • Je plezier hebt 
Total
0
Shares
Gerelateerde berichten