Kies de juiste Tegels voor je Badkamer: Tips en Tricks

juiste-tegels-badkamers-tips

Tegels spelen een cruciale rol in elke badkamer. Dit komt onder meer doordat je voor vrij weinig andere alternatieven kunt kiezen. Wat voor andere bekleding op de wand en vloer kun je nou in een badkamer plaatsen? Juist; weinig tot niks anders. Je komt daarom al snel bij tegels voor in de badkamer uit.

De keuze voor tegels is dus heel makkelijk. Maar, voor welke tegels voor in je badkamer kies je dan? Dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Om het antwoord op deze vraag te vinden, moet je echter op tal van aandachtspunten letten. Bekijk de onderstaande tips en tricks om een beter idee te krijgen van wat er allemaal belangrijk is!

Tip 1: kijk goed naar de inrichting/stijl van je badkamer

Het belangrijkste dat je moet doen, is naar de inrichting/stijl van je badkamer kijken. Wil je je huidige stijl behouden, of wil je iets volledig nieuws? De indeling van je badkamer is ook belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een regendouche bestellen? Denk er dan aan dat je nieuwe douche het best op de zelfde plek als de oude past, omdat daar al een waterleiding aangesloten is.
Wil je voor een moderne badkamer gaan? Dan is het logisch om voor donkere tegels te gaan. Dat is eigenlijk een trend die we in de afgelopen jaren veelvuldig voorbij zien komen. Wil je voor een Scandinavische badkamer gaan? Dan kies je beter voor lichtgekleurde tegels. Of wil je een badkamer in retro stijl hebben? Dan kies je het beste voor kleine badkamertegels. De stijl van je badkamer is al met al bepalend voor het soort tegels waar je het beste voor kunt kiezen.

Tip 2: kijk goed naar de afmetingen van je badkamer

weetjes-over-duurzame-badkamer

Je hebt dus flink met de stijl van je badkamer te maken. Daarbovenop komt dat je ook nog met de afmetingen van je badkamer te maken hebt. Heb je nou een behoorlijk grote badkamer? Dan is de keuze voor grote badkamertegels een logische keuze. De grote tegels staan immers prachtig in een grotere ruimte.

Als je een kleinere badkamer hebt, kies je ook het beste voor grotere tegels. Door grotere tegels te kiezen, laat je de kleine ruimte namelijk groter ogen. Bij vloertegels kopen moet je dus goed naar de afmetingen kijken, maar ook naar de kleur. Zeker in kleinere badkamers is het verstandig om voor grote vloertegels te kiezen.

Tip 3: let goed op de normeringen

In de afgelopen jaren zijn meerdere normeringen in het leven geroepen. Deze normeringen geven onder meer de kwaliteit van badkamertegels aan. Ook geven deze normeringen de slipweerstand aan. Het is aan te raden om even goed op deze normeringen te letten. Deze normeringen geven niet alleen de kwaliteit aan, maar ook de specifieke eigenschappen van de tegels. Zeker als je vloertegels koopt, is het handig als deze tegels een hoge slipweerstand hebben.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten