Alles over Joop Hazes, de Broer van André Hazes

Andre-Hazes
Bron: Instagram – andrehazesofficieel

De meest bekende telg uit de Hazes familie is natuurlijk wijlen André Hazes sr., gevolgd door zijn zoon Dre Hazes. Maar wist je dat André Hazes vier broers en een zus heeft. De meest bekende broer van André Hazes is Joop Hazes. Met name vanwege de muzikale ode aan zijn broer met het nummer Mijn broertje. Wie is de bekende broer van André Hazes en wie zijn de andere broers en zus van André Hazes?

André Hazes, even terug in de tijd

andre-hazes-vader-zoon

Ben je wat jonger dan is er een kans dat er niet direct een lichtje gaat branden bij de naam André Hazes. De naam Dre Hazes of André Hazes Junior zegt je misschien meer. Dre Hazes (30) is het jongste kind van André Hazes sr. en geboren op 21 januari 1994.

De populaire zanger en presentator is altijd een beetje zoekende geweest naar de naam die het beste bij hem past. Zo was hij als jonge jongen bekend onder de naam Dreetje, later koos hij voor Dre Hazes junior gevolgd door André Hazes junior. De zoon van André Hazes senior kiest er al een paar jaar voor om André Hazes genoemd te worden. Je kent hem onder andere van het populaire nummer Leef en televisieprogramma’s zoals We Want More, Getekend door het leven en The Voice Senior.

André Hazes senior

Maar even terug naar André Hazes senior. André werd op 30 juni 1951 geboren in De Pijp in Amsterdam. Hij heeft vier broers, Rob, Arie, Theo en zijn oudste broer Joop. Daarnaast had André Hazes ook een zus, genaamd Willy. André Hazes begon al op jonge leeftijd met zingen. Toen hij 8 jaar oud was werd hij door Johnny Kraaijkamp sr. ontdekt op de Albert Cuypmarkt. Hier zong hij regelmatig om een zakcentje bij te verdienen.

Hij was daarna regelmatig te zien op tv en bracht zelfs twee singels uit, Droomschip en Juanita. Toch leek het moeilijk om echt door te breken want hij mocht van de schoolinspectie niet te veel vrij nemen. In de jaren 70 kwam zijn echte doorbraak dankzij Willy Alberti. Het eerste nummer dat hij uitbracht was Eenzame kerst gevold door Mamma en De Vlieger.

Gedurende zijn leven bracht André Hazes tientallen platen uit die regelmatig in de hitlijsten prijkten. Dit zijn een paar van zijn beste hits:

  • De vlieger – 1977
  • De glimlach van een kind – 1987
  • Wij houden van Oranje – 1988
  • Kleine Jongen – 1990
  • Bloed, zweet en tranen – 2002
  • Zij gelooft in mij – 2004

André Hazes liefdesleven

André Hazes is in zijn leven drie keer getrouwd. Op 5 april 1974 trouwde hij met Annie Dijkstra. Ze hadden toen als samen een dochter, Nathalie. Annie had ook een zoon uit een eerdere relatie. Vijf jaar na het huwelijk besloten André Hazes en Annie te scheiden. Een interessant feitje is dat Annie na de scheiding viel voor de oudste broer van André, Joop. Ze trouwden later met elkaar.

In 1981 trouwde Hazes opnieuw. Ditmaal met Ellen Wolf waarmee hij een zoon kreeg, Melvin. Deze zoon prijkt ook op de voorkant van het album Kleine jongen. Het echtpaar was 9 jaar bij elkaar voordat ze besloten te scheiden. In 2005 overleed Ellen aan borstkanker.

Drie maal is scheepsrecht, ook in het geval van André Hazes. Op 14 oktober 1991 trad hij in het huwelijksbootje met Rachel van Galen. Rachel was maar liefst twintig jaar jonger dan Hazes. Ze kenden elkaar al jaren en hadden zelfs een kortstondige affaire toen Rachel vijftien jaar oud was. Samen kregen ze twee kinderen, Roxeanne en André Hazes junior.

Overlijden André Hazes

André Hazes hield wel van een drankje en een sigaretje. Dat zorgde ervoor dat zijn gezondheid aardig wat te wensen over hield. Op 21 september 2004 werd hij in het ziekenhuis opgenomen met koorts en benauwdheid. Op 23 september overleed André Hazes aan een hartstilstand en twee hartinfarcten.

Op 27 september werd in De Amsterdam Arena afscheid genomen van André Hazes. Het afscheid werd door bijna 50.000 mensen bijgewoond en 6 miljoen mensen bekeken de ceremonie op de tv. Een paar dagen later werd het nummer Zij gelooft in mij nogmaals uitgebracht en werd nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Ruzie om de erfenis

Joop Hazes heeft het in het nummer Mijn broertje indirect over Rachel Hazes en het geschil rondom de erfenis. Hij zegt dat ze met André Hazes zijn kinderen om de erfenis vecht. Wie de roddelbladen en juicekanalen een beetje in de gaten heeft gehouden kan er niet omheen. Rachel Hazes is een bittere strijd aangegaan met haar eigen kinderen om de miljoenen van André Hazes.

De broer van André Hazes, Joop Hazes

André Hazes heeft meerdere broers en zussen, maar de meest bekende broer is Joop Hazes. In 2023 bracht hij het nummer Mijn broertje uit. Dit nummer gaat over zijn geliefde broer André Hazes. Hij blikt in het nummer terug op zijn jongere broer. Volgens Joop was het een gewone jongen die dol was op het leven en lachen. Hij heeft het in het nummer ook over het moment waarop Joop uit huis gaat en het jammer vindt dat hij André achter moet laten.

In het nummer deelt Joop Hazes ook een sneer uit naar Rachel Hazes, de weduwe van André Hazes. Hij zegt dat elke vrouw met André Hazes wilde trouwen. Niet per se om hem als persoon, maar wel om zijn aanzien, geld en het feit dat hij regelmatig op tv was. Daarbij zegt hij dat André Hazes hier later berouw van kreeg toen bleek dat zijn vrouw hem leeg probeerde te trekken.

In een interview geeft Joop aan dat hij de noodzaak voelde om het nummer uit te brengen. Hij wilde laten zien wat voor ellende André Hazes in zijn laatste levensjaren en zelfs erna heeft moeten verduren. Hij raakte alles kwijt en dat alleen maar omdat hij beroemd was en de verkeerde mensen aantrok.

De andere broers en zus van André Hazes

André Hazes had vier broers en een zus. Naast Joop was er ook Rob, Arie en zijn jongste broer Theo. Zijn zus heet Willy. Dat het tussen de broers en zus niet zo botert, is voor velen geen geheim. De jongste broer Theo vertelt in een interview met Story wat er aan de hand is.

Theo heeft al sinds het overlijden van André Hazes geen contact meer met zijn andere broers en zussen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Theo nog wel goed contact heeft met Rachel, iets waar de rest van de familie niet achter staat.

Theo beschuldigd zijn familie ervan dat ze geruchten over hem en Rachel Hazes verspreidden. Op de fansite kwamen berichten binnen dat Theo een verhouding zou hebben gehad met Rachel. Het ging zelfs zover dat men hem ervan betichtte de echte vader van Roxeanne te zijn. Volgens Theo kwamen de IP-adressen van deze berichten overeen met die van zijn familieleden

Veelgestelde vragen over André Hazes en de broer van André Hazes

We krijgen regelmatig vragen binnen over André Hazes en de broer van André Hazes. We zullen ze hier voor je beantwoorden.

Wie is de broer van André Hazes?

André Hazes heeft vier broers en een zus. Zijn broers zijn Theo, Joop, Arie en Rob. Zijn zus is Willy. De meest bekende broer van André Hazes is Joop die in 2023 een hitje scoorde met het nummer Mijn broertje.

Hoeveel broers en zussen heeft André Hazes?

André Hazes senior heeft vier broers en een zus. De broers zijn Joop, Arie, Rob en Theo. De zus van André Hazes is Willy.

Wie is de vrouw van André Hazes?

André Hazes is in zijn leven drie keer getrouwd geweest. Zijn laatste vrouw is Rachel van Galen die twintig jaar jonger was dan André Hazes. Ze trouwden in 1991 en kregen samen twee kinderen, Roxeanne en André Hazes junior. Rachel en André Hazes lagen in scheiding toen André in 2004 overleed.

Wie zijn de kinderen van André Hazes?

Veel mensen denken dat André Hazes twee kinderen heeft, André Hazes jr. en Roxeanne Hazes. Maar André Hazes heeft nog twee kinderen uit zijn eerdere huwelijken, Melvin Hazes en Nathalie Hazes. Beide kinderen hebben zelden contact met hun halfbroer en halfzus. Naar verluidt heeft Melvin zelfs zijn achternaam veranderd.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten