Jaloerse Vrienden Herkennen: 25x Manieren

jaloerse-vrienden-herkennen

Of je lab partner het nu beter doet bij een proefwerk dan jij, of je beste vriendin zich als eerste verloofd heeft, jaloezie heeft de neiging om in bijna elke sociale situatie de kop op te steken. We zijn mensen en concurrentie is wat de wereld rond doet draaien. Je kunt je bij ontelbare gelegenheden jaloers gevoeld hebben op talloze mensen, maar heb je ooit aan de andere kant van het spectrum gestaan waarbij vrienden jaloers op jou waren?

We nemen ten onrechte aan dat jaloezie alleen een relatiekwestie is, maar vriendschappen zijn een broeinest voor deze monsteractiviteit. Hoewel volgens ExpressVPN vrienden zorgen voor geluk, kunnen ze helaas ook voor veel verdriet zorgen.

Het goede nieuws is dat je met jaloezie tussen vrienden kunt omgaan, zolang je maar weet wat het probleem werkelijk is. Maar, dat kan vaak een moeilijk te nemen beslissing zijn.

Hoe weet je of jou vrienden jaloers op je zijn? Wij hebben .. herkenningspunten van jaloezie op een rij gezet.

1. Ze zijn onzeker

vrouw-jaloezie

Dit is een van de belangrijkste tekenen van een jaloerse vriend(in) en het is de kern van wat jaloezie in de eerste plaats veroorzaakt. Als het over onzekerheden gaat, merk je steeds meer dat je vriendin er vol van zit. En dit is logisch.

Achter elke jaloerse persoon zit een bootlading onzekerheden die niet aangepakt zijn. In plaats van aan zichzelf te werken, krijgen ze hun eigenwaarde door de mensen om hen heen naar beneden te duwen.

2. Ze zeggen dat situaties “oneerlijk” zijn

Zijn je vrienden van het soort dat regelmatig praat over hoe het “oneerlijk” is dat jij bepaalde dingen hebt en zij niet? Een manier om te zien of een vriend(in) jaloers of afgunstig op je kan zijn is aandacht te besteden aan hoe ze over andere mensen praten en de wereld in het algemeen bekijken.

De kans is groot dat je vriend(in) jaloers op je is als hij of zij vaak het gevoel heeft dat het leven oneerlijk is. Vaak geven degenen die deze term gebruiken de schuld aan omstandigheden van buitenaf waarom ze niet kunnen bereiken wat een vriend(in) wel kan – ook al kunnen jullie beiden alles doen waar je je zinnen op zet.

3. Ze willen je op alles overtreffen

Maar vooral als het gaat om interesses die je al hebt. Als je van hardlopen houdt, zal hij of zij proberen je voorbij te streven. Als je graag leest, wel, maak je dan klaar, want ze zullen ervoor zorgen dat ze alle klassiekers kennen. Omdat je vriend(in) jaloers is, zijn ze erop gericht je te verslaan in je eigen spel. Alles wordt een wedstrijd.

4. Ze moedigen je nooit aan

geirriteerde-vrouw-tong

Misschien ben je bang om om een promotie te vragen of om die jurk te passen waar je bij Zara je oog op hebt laten vallen. Dit is waar je vriend(in) er voor je hoort te zijn om je het zetje te geven dat je nodig hebt om op gang te komen.

Maar in plaats van je vooruit te duwen, ontmoedigt je vriend(in) je om als persoon te groeien.

5. Ze kopiëren alles wat je doet

Het is een beetje griezelig, nietwaar? Ook al wil je vriend(in) je naar beneden duwen, ze willen je ook nadoen. Ze zijn jaloers op je, weet je nog? Dus zullen ze proberen delen van je identiteit te stelen, delen die ze altijd al wilden hebben.

6. Ze vieren niet met je mee

Je organiseert een inwijdingsbrunch om je nieuwe appartement te vieren, en je vriend(in) verzint op het laatste moment een smoes om naar huis te gaan en zijn kat eten te geven – of erger nog, ze komen opdagen en mokken de hele tijd, of leiden het gesprek af van hoe geweldig je plantenhoek is. Je successen niet met je meevieren is een teken van jaloezie.

7. Ze scheppen op over hun succes

Ze zullen er alles aan doen om te zorgen dat jij niet van je succes geniet, maar als het over hen en hun succes gaat, kun je maar beter klaar zijn om te feesten.

Dat is het trieste van een jaloerse vriend(in) hebben; de relatie is volkomen eenzijdig. Je moet hen alles geven, maar je krijgt er niets voor terug.

8. Ze blijven weg van je sociale media terwijl ze anderen met aandacht overladen

Het lijkt een kleinigheid, maar als ze je sociale media berichten niet leuk vinden of er geen commentaar op geven, terwijl ze dat wel bij andere doen, kan dat een teken zijn dat ze uit jaloezie vermijden om je te prijzen. Als ze echter gewoon een kluizenaar zijn die een hekel heeft aan sociale media of er niet aan kan denken Twitter te checken om hun leven te redden, lees er dan niet te veel in.

9. Ze zijn jaloers op je andere vrienden

depri-vrouw-boos

Als je in de buurt van je andere vrienden bent, worden ze erg jaloers. Ze bekritiseren de andere mensen die met je omgaan, en ze proberen ervoor te zorgen dat je bij hen in de buurt blijft.

10. Ze hebben het gevoel dat het leven oneerlijk tegen hen is

Natuurlijk hebben we allemaal momenten waarop we denken dat de wereld tegen ons is en dat niets eerlijk is. We hebben allemaal wel eens momenten van zelfmedelijden.

Maar als het om je vriend(in) gaat, is alles oneerlijk tegen hem of haar. Misschien kreeg jij een promotie, en in plaats van blij voor je te zijn, klaagt je vriend(in) over waarom hij geen promotie kreeg terwijl hij net zo hard werkt als jij.

11. Ze respecteren je beslissingen niet

Een jaloerse vriend(in) zal voortdurend kritiek hebben op je acties of keuzes. Stel dat je ervoor kiest om met je echtgenoot op vakantie te gaan en je hond thuis te laten bij oma. In plaats van blij voor je te zijn dat je wat broodnodige tijd weg krijgt, geven je vrienden je een schuldgevoel omdat je je hond niet meebrengt. Als het lijkt alsof je vrienden, wat je ook doet, altijd jouw beslissingen door het slijk halen, kan dit een ander teken zijn dat ze ronduit jaloers zijn.

12. Ze hebben achter je rug om gepraat

slechte-werkomgeving-herkennen-toxisch

Jaloerse vrienden vertonen deze tekenen niet alleen aan jou; ze zorgen er ook voor dat iedereen in je omgeving je vuile was kent. Jaloerse vrienden vinden het heerlijk om hun vriend(in) achter diens rug om neer te zetten, zodat iedereen ziet hoeveel beter zij zijn.

13. Alles is drama

Als je in hun buurt bent, is het enige dat constant is het drama. Chaos is altijd om hen heen, of ze hebben ruzie met iemand anders of veroorzaken zelf drama. Er lijkt nooit een einde aan te komen.

Een van de tekenen van een jaloerse vriend(in) is hun behoefte aan drama, want drama is van cruciaal belang voor giftige mensen. Ze zoeken voortdurend manieren om ofwel hulpeloos ofwel groots over te komen.

14. Ze vinden het niet leuk als je ze advies geeft

Als het om advies gaat, is dat een lastige. We kunnen advies aannemen van mensen die we bewonderen, maar degenen op wie we jaloers zijn… dat is een heel ander verhaal.

Vrienden horen er te zijn om je te helpen als je advies nodig hebt en omgekeerd. Maar, als je je vriend(in) probeert te helpen, wordt hij boos en beledigt je. Advies van je aanhoren is voor hen het ergste wat er is.

15. Ze vinden het heerlijk om je achterbakse complimentjes te geven

Ah, ja, de klassieke achterbakse complimenten. Ze kunnen nooit gewoon zeggen: “je ziet er prachtig uit” of “die spijkerbroek staat je geweldig”. In plaats daarvan houdt de zin daar niet op.

Ze zullen zeggen: “die kleur staat je geweldig, maar hij maakt je ook goedkoop,” of “je zou er geweldig uitzien in die spijkerbroek als je geen dikke kont had.” Zie je wat we bedoelen?

16. Ze zijn altijd super competitief

Game On Fighting GIF by Shalita Grant

Een beetje competitie kan goed zijn, maar te veel kan een teken zijn dat je vrienden groen zien. Jullie spoorden elkaar aan als kampioenen, maar nu worden de dingen ingewikkelder dan Paris en Rory in de eerste seizoenen van Gilmore Girls, en hun one-upmanship zorgt voor problemen.

Niet alleen gaat overdreven competitiedrang samen met jaloezie, het kan ook een teken zijn dat de vriendschap toxic is.

17. Het is zwaar om bij hen in de buurt te zijn

Dit is nog een van de sterke tekenen van een jaloerse vriend(in) – hoe je je voelt als je bij ze bent. Als je met je vrienden optrekt, hoort dat plezierig te zijn. Maar bij deze vriend(in) voel je zwaarte en druk als jullie samen zijn.

Als jullie uit elkaar gaan, voel je je een stuk beter, en dat zegt je iets. Je vriend(in) zuigt de positieve vibes zo uit je.

18. Ze steunen je niet

emotionele-mishandeling-herkennen-relatie

Wat heeft het voor zin om vrienden te hebben als je elkaar niet gaat steunen? Dit is een subtiel teken van een jaloerse vriend(in).

Als je vriend(in) echt een vriend(in) was, zou hij/zij niet aarzelen je te steunen en hetzelfde van jou verwachten. Als ze er niet voor je zijn, zijn ze geen echte vriend(in).

19. Ze maken gemene grappen

Als het om grappen gaat, zit er altijd een beetje waarheid in, zelfs als ze grappig zijn. Maar dan zijn er ook grapjes die helemaal niet grappig zijn. In plaats daarvan zijn ze beledigend en vernederend. Dit is niet omdat je vriend(in) een mislukte komiek is, deze grappen worden met opzet gezegd om je naar beneden te halen.

20. Ze zijn geobsedeerd door status

Als het op status aankomt, zijn ze erdoor geobsedeerd. Ze moeten de mooiste kleren hebben, op de populairste plaatsen rondhangen, en ervoor zorgen dat ze gezien worden met mensen met “status”.

Maar mensen die dat nastreven zijn erg jaloers en onzeker over zichzelf. Dit gaat hen uiteindelijk alleen maar pijn doen en het is een van de belangrijkste tekenen van een jaloerse vriend(in).

21. Hun lichaamstaal verraadt onzekerheid

Als je ze dingen over je leven vertelt, is hun gezicht misschien kalm en verrukt – maar hun lichaam kan een ander verhaal vertellen. De lichaamstaal van je vriend(in) observeren is een gemakkelijke manier om afgunst op te sporen. Misschien kruisen ze hun armen, draaien ze zich iets van je af, of overdrijven ze met omhelzingen en nabijheid zodat jij je een beetje verstikt begint te voelen.

22. Ze willen niet over je succes praten

Robert E Blackmon reaction reactions whatever good job GIF

Je hebt op dit moment geluk, en dat is geweldig. Natuurlijk geniet je van je succes en wil je het delen met je vrienden.

Maar, als je het deelt, steunt je vriend(in) je niet of feliciteert je niet. In plaats daarvan verwisselen ze het gesprek en richten ze zich op de keren dat je faalde. Een van de duidelijkste tekenen van een jaloerse vriend(in) is het patroon waarbij ze je niet omhoog willen houden; ze moeten je naar beneden halen.

23. Hun complimenten zijn eigenlijk beledigingen

Een achterbaks compliment – eentje die op lof lijkt maar eigenlijk een belediging bevat – is een veel voorkomend teken van jaloezie. Daardoor denken ze dat ze de touwtjes in handen hebben, maar in werkelijkheid lijden ze en zijn ze bang.

24. Ze doen vals als je goede dingen deelt die in je leven gebeurd zijn

Je hebt een paar spannende updates om aan je vrienden te vertellen, maar als je de woorden uitspreekt krijg je meteen een valse glimlach. Dit is ook niet iets van één keer in de blauwe maan – het gebeurt elke keer. Er zijn bepaalde gezichtstekenen die je in deze situatie als jaloezie kunt herkennen. Let op nep glimlachen, rollende ogen, of gebrek aan oogcontact.

25. Ze zijn altijd negatief

Jaloezie is vaak subtiel, maar je kunt het eruit pikken als je ernaar luistert. Je kunt letten op hun opmerkingen, die meestal passief-agressief zijn, of direct maar negatief.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten