10 Redenen Waarom de IT-industrie een Goede Carrièrekeuze is

IT-industrie-goede-carrierekeuze

Als je op zoek bent naar mogelijkheden voor een nieuw beroep of een carrièreverandering en je je afvraagt wat een goede carrièrekeuze is, dan staat de IT-sector misschien wel bovenaan je lijstje.

De IT-industrie is een van de snelst groeiende sectoren wereldwijd en biedt banen vol mogelijkheden voor professioneel succes. De IT-sector biedt snel werk, mogelijkheden in elke sector, meerdere carrièrepaden, hoge salarissen en het is gemakkelijk om deze sector binnen te komen zonder een universitair diploma.

En als je bereid bent om de uitdaging aan te gaan en je te laten omscholen it, is het een leven lang zeer de moeite waard. Om je te helpen bij je beslissing, zijn hier vijf redenen om een carrière in de IT te beginnen:

1. Je leert elke dag iets nieuws

Programming GIF

Als IT-technicus weet je nooit welke problemen zich gedurende de dag kunnen voordoen. Als er nieuwe software en nieuwe programma’s uitkomen, is er altijd wel iets nieuws te ontdekken en iets nieuws te leren. Hoe meer je leert, hoe meer kansen je hebt om te groeien in het vakgebied.

2. Een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden

Informatietechnologie staat niet op zichzelf. Het overlapt met elke andere sector, waardoor het een veelzijdige carrièremogelijkheid is. Van gezondheidszorg tot landbouw, digitale transformatie zorgt voor veranderingen in alle sectoren, waardoor IT-professionals een carrière kunnen kiezen die aansluit bij hun interesses.

3. Veel werk aanbod

Technologiebedrijven zijn op zoek naar IT-professionals omdat de vraag groot is en er niet genoeg gekwalificeerd personeel is om het gat te vullen. En de trend zal niet snel stoppen, want de IT-industrie zal blijven groeien.

De vraag is zo groot dat gecertificeerde professionals gemakkelijk werk kunnen vinden, zelfs zonder een universitair diploma. Tegelijkertijd staan techstudenten erom bekend dat ze tijdens hun studie freelancen om een extra zakcentje te verdienen.

4. Gemakkelijke carrièregroei

Naarmate de technologie verbetert, evolueren IT-professionals mee. Dat is een vereiste voor hun baan. Maar door het constante streven naar kennis kunnen ze hun carrière veel sneller en gemakkelijker laten groeien dan in andere bedrijfstakken.

Het is niet ongewoon dat IT-professionals beginnen op startersniveau en binnen een paar jaar doorstromen naar een leidinggevende functie op middenniveau. Net zoals het niet ongewoon is om te zien dat bedrijven op zoek gaan naar getalenteerde studenten voordat ze hun diploma hebben behaald.

5. Het is een carrière waarin je doorzettingsvermogen leert

mensen-werken-laptop-collega-overleg

In de informatietechnologie heb je de mogelijkheid om verschillende oplossingen uit te proberen, totdat je degene vindt die werkt. Soms zijn daar meerdere pogingen voor nodig, maar je leert om te blijven proberen tot je je doel bereikt hebt.

6. Het betaalt goed

Tech professionals worden gewaardeerd om hun unieke vaardigheden. Dat maakt ze van onschatbare waarde voor elk bedrijf. De financiële vergoeding voor hun werk is dan ook aanzienlijk hoger dan de gemiddelde norm, zelfs voor junior- of instapfuncties.

7. Voldoening krijgen door mensen te helpen

In de kern draait een carrière in de IT om het helpen van mensen. Je kunt veel voldoening halen uit het delen van je vaardigheden en kennis met mensen die dat nodig hebben. Jouw werk helpt de privacy van mensen te beschermen, maakt werken efficiënter en lost belangrijke problemen op.

8. Makkelijk te leren concepten

Als je regelmatig technologie gebruikt, kan veel van het werk dat je doet intuïtief zijn. Automatiseringen zijn tenslotte bedoeld om het leven gemakkelijker te maken. Als je handig bent met een computer en thuis al wat tijd hebt besteed aan het oplossen van problemen, zul je merken dat het leren van IT-concepten vanzelf gaat. Als je vastloopt, zijn er genoeg bronnen die je helpen om verschillende technieken te begrijpen om het probleem aan te pakken en op te lossen.

9. De kans om creatief te zijn

Een carrière in de IT past perfect bij out-of-the-box denkers. Soms vragen complexe problemen om creatieve oplossingen en dit is waar jij de kans krijgt om te schitteren.

10. Een redelijke opleiding

Elke baan in de IT-industrie vereist een unieke set vaardigheden. Om in aanmerking te komen voor een functie moeten kandidaten meestal de juiste hoeveelheid technische expertise aantonen en een bewijs van opleiding en enige ervaring overleggen.

Geschoolde professionals hebben echter niet per se een vierjarige universitaire graad nodig. Als ze de juiste certificering hebben en aanleg tonen voor het uitvoeren van taken, krijgen ze meestal een functie op instapniveau.

En wat certificeringstrainingen betreft, die zijn sneller en veel goedkoper dan een volledige graad in computerwetenschappen. Voor iedereen met genoeg verlangen is een carrière in de IT dus heel goed haalbaar, zelfs als je vanaf nul wilt beginnen.

Wil je de IT-industrie in?

Work Coding GIF by Scaler

Carrières in deze sector hebben de afgelopen tien jaar een hoge vlucht genomen en er wordt alleen maar meer groei verwacht. Informatietechnologie is een uitstekende keuze voor iemand die een nieuwe carrière wil beginnen, omdat het de juiste combinatie van mogelijkheden en behoeften heeft.

Niet genoeg mensen hebben de opleiding om op dit gebied aan de slag te gaan, waardoor degenen die dat wel hebben een enorm voordeel hebben. Heb je al een opleiding gedaan in een andere sector? Geen zorgen, er zijn genoeg manieren om je te laten omscholen naar de IT.

Over Young_Coders

Nederland kent een overvloed aan onbenut tech-talent, terwijl talloze organisaties worstelen met het op peil houden van innovatie en het aantrekken van jongere teamleden. Young_Coders omarmt deze uitdaging met overtuiging, aangezien ze geloven dat de toekomst van technologie begint bij het identificeren, ontwikkelen en begeleiden van de tech-enthousiastelingen van vandaag.

Bij Young_Coders kun je de Young Coders IT traineeship volgen, een intensief fulltime leer-werktraject met baangarantie, op maat gemaakte opleidingen voor specifieke IT-rollen en een specifieke focus op hbo/wo-afgestudeerden met enige programmeerervaring die klaar zijn voor een uitdagende IT-carrière.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten