Wie is Iris Enthoven? (Leeftijd, Vriend, TV-Programmas)

iris-enthoven-wiki

Iris Enthoven is een bekende presentatrice en podcaster. De blondine uit het Gooi heeft ondertussen een indrukwekkende carrière achter de rug. Zo was ze op tv al te zien bij Kamp van Koningsbrugge en Expeditie Robinson. Daarnaast presenteert ze op Radio 538 en heeft ze meerdere podcast. Maar wie is Iris Enthoven? Wie is de vriend van Iris Enthoven en in welke tv-programma’s en podcast zit ze? Je leest het hier.

  • Volledige naam: Iris Enthoven
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Leeftijd van Iris Enthoven: 30 jaar
  • Tv-programma’s van Iris Enthoven: Roadtrippers, Expeditie Robinson, Kamp van Koningsbrugge
  • Vriend van Iris Enthoven: Pieter Schothorst

Wie is Iris Enthoven?

iris-endhoven-bikini
Bron Instagram: Iris Enthoven

Iris Enthoven werd op 8 maart 1994 geboren in Bussum. Toen ze jong was wist ze al dat ze later in de spotlight wilde staan. Toen Iris Enthoven naar de middelbare school ging, deed ze ook de vooropleiding voor de Dansacademie van Lucia Marthas. Daarnaast deed ze ook een toneelopleiding.

De duizendpoot en studiebol Iris Enthoven

Na de middelbare school besloot Iris de opleiding Economics and Business te doen aan de universiteit van Amsterdam. Ze studeerde in 2016, maar besloot nog verder te studeren. In 2020 haalde ze haar masters Digital Marketing. Daarna deed ze ook nog een opleiding aan de TV Academy.

Dat Iris Enthoven altijd een bezige bij was bleek wel uit het feit dat ze tijdens haar studie al bezig was met journalistiek. Ze schreef artikelen voor het tijdschrift Spunk. Dit is een online tijdschrift voor jongeren dat onderdeel is van VICE.

Carrierre als presentatrice

In 2016 deed Iris Enthoven mee aan een talentenjacht van Xite met de naam Xite Zoekt Vlogger. Iris Enthoven won de wedstrijd en werd daarmee de nieuwe presentatrice van de muziekzender. In dat jaar deed ze voor de zender verslag vanaf festivals. Maar dit was slechts het begin.

Een jaar later begon ze met presenteren voor de online platforms Concentrate Bold en Concentrate Velvet. Ze presenteerde overigens niet alleen, ze bedacht ook een aantal van de programma’s zoals Untrained en Big Bang BOLD.

Tv-programma’s met Iris Enthoven

iris-ethoven-bh

Iris Enthoven verscheen ook een paar jaar in de serie Roadtrippers van StukTV en deed mee aan het programma De gevaarlijkste wegen van de wereld. In dit programma reist ze samen met Victor Abeln, bekend als de barman in First Dates door Mexico. Wie dit programma gezien heeft weet dat Iris niet bang is om het gas af en toe in te trappen.

Iris Enthoven in Expeditie Robinson

In 2023 deed Iris Enthoven mee aan het tv-programma Expeditie Robinson. Voor Iris kwam hiermee een kinderdroom in vervulling. Ze wist al het een en ander van survivallen, omdat ze een jaar eerder meedeed met het programma Kamp van Koningsbrugge.

Iris Enthoven zegt over Kamp van Koningsbrugge in een interview dat ze nooit verwacht had dat een tv-programma zoveel met haar zou doen. Iris Enthoven wist het in het tv-programma Expeditie Robinson best wel ver te schoppen. Ze bereikte de achtste plaats nadat ze als 13e was afgevallen.

Presenteren op Radio 538

Sinds 2020 is Iris Enthoven ook actief als presentator op Radio 538. In eerste instantie alleen als invaller, maar vanaf 2022 was ze de vaste sidekick van Barend Deelen op vrijdagavond. Nadat hij naar 3FM vertrok, presenteerde ze het programma met Bas Menting.

Na een jaar maakte Radio 538 bekend dat Iris Enthoven weg zou gaan bij het programma. Ze is overigens nog wel bij de radiozender actief, maar vooral online. Met onder andere het programma Music Memories. Waarom Iris weg moest bij het programma is onbekend, in hetzelfde jaar werd ze namelijk nog genomineerd voor de RadioRing samen met zes andere presentatoren.

Podcasts met Iris Enthoven

Iris Enthoven heeft door de jaren heen laten zien dat ze heel goed kan presenteren. De laatste jaren laat ze een wat meer serieuze kant van zichzelf zien. Met name in de podcast Held in eigen verhaal blinkt ze uit als interviewer met een zeer empathische interviewstijl.

Held in eigen verhaal van Iris Enthoven

iris-enthoven-hondje

Iris Enthoven presenteert sinds een tijdje de podcast Held in eigen verhaal. In dit programma interviewt ze inspirerende gasten die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Zo interviewde ze iemand die een vliegtuigcrash wist te overleven, maar ook een overlevende van een concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog. De podcast is te beluisteren op Podimo.

Podcast Vrouwmibo

Op vrijdagmiddag schuiven Nina Warink, Sophie Milzink en Iris Enthoven samen aan tafel voor de vrijdagmiddagborrel. In de podcast Vrouwmibo praten de vrouwen over wat er die week allemaal is gebeurd. Ze geven hun ongezouten mening en vertellen zonder gêne over hun leven. Je kunt deze gezellige podcast beluisteren op Spotify.

Iris Enthoven in Women’s Health

Iris Enthoven houdt ervan om actief bezig te zijn en te sporten. Ze was dan ook blij verrast toen Women’s Health in 2022 contact met haar zocht voor een fotoshoot. De shoot zou zes weken later plaatsvinden. Omdat Iris net een blessure had gehad was het tijd om weer fit te worden en naar de sportschool te gaan.

Iris moest keihard trainen

Onder begeleiding van een personal trainer ging ze aan de slag bij haar favoriete sportschool Saints and stars. Ze stortte zich vol op de krachttraining. Daarnaast moest ze zich houden aan een strak voedingsschema en veel rust nemen.

Die zes weken zorgden ervoor dat Iris weer lekker in haar vel kwam te zitten. Het resultaat is een prachtige shoot met een stralende Iris Enthoven. Iris kon hierdoor ook weer beginnen met haar andere favoriete sporten, kitesurfen en sporten.

De vriend van Iris Enthoven

vriend-iris-enthoven-pieter

Iris Enthoven heeft al een tijdje een relatie met de Pieter Schothorst. Pieter is de zoon van Jeroen Schothorst. Jeroen is de baas van McGregor en verschijnt al een paar jaar op de Quote 500 lijst. Het geschat vermogen van de vader van de vriend van Iris van Enthoven is licht tussen de 110 en 130 miljoen euro.

Jeroen Schothorst staat regelmatig in de spotlight, mede omdat hij gek is op racen en geïnvesteerd heeft in de Formule 1. Pieter Schothorst staat overigens zelf niet zo graag in de belangstelling, dat laat hij liever over aan Iris Enthoven en zijn vader. Hij werkt wel bij zijn vader in het bedrijf als projectontwikkelaar, maar hij werkt het liefst op de achtergrond.

Iris Enthoven koopt miljoenenhuis

pieter-vriend-iris-enthoven

Iris Enthoven en Pieter Schothorst wonen sinds een tijdje samen in Amsterdam. Ze hebben hier een benedenwoning gekocht met een geschatte waarde tussen 1 en 2 miljoen euro. Het kopen van het huis was overigens nog niet zo makkelijk.

Iris en Pieter waren al meer dan een jaar op zoek naar een geschikt huis in Amsterdam, maar met de overspannen woningmarkt was dat nog niet zo makkelijk. Gelukkig vonden ze uiteindelijk een heel mooi huis.

Er viel overigens wel wat te verbouwen aan het huis. Dat is nu helemaal af en het huis in Amsterdam is helemaal naar hun stijl. In het begin had ze allerlei wilde plannen wat betreft kleur, maar ze is blij dat ze daar nu toch van teruggekomen is. Haar favoriete plekje in huis is de bank, dat is voor Iris de plek om na een lange dag werken tot rust te komen.

Ruzie met Dennis Schouten

Dennis schouten ken je misschien wel van het programma RoddelPraat dat hij samen met Jan Roos presenteert. In dat programma noemde hij Iris een “dom wijf. Dennis zegt dat Iris er alles aan doet om bekend te worden en dat aanpappen met de zoon van een miljonair daar ook bij hoort. Uiteraard is Iris Enthoven niet zo blij met die uitspraken.

Veelgestelde vragen over Iris Enthoven

iris-enthoven-zon

Iris Enthoven is een interessante persoonlijkheid. Niet zo gek dat jullie een paar vragen hebben over haar. We hebben de belangrijkste hier verzameld.

Wat is de leeftijd van Iris Enthoven?

Iris Enthoven is 30 jaar oud. Ze werd geboren in Bussum en groeide daar ook op.

Wie is de vriend van Iris Enthoven?

Pieter Schothorst is de vriend van Iris Enthoven. Pieter is de zoon van de eigenaar van Mc Gregor. Iris en Pieter zijn al jaren samen en hebben een tijdje geleden samen een huis gekocht. Je ziet Pieter meestal niet in de socials van Iris omdat hij niet van de spotlight houdt.

In welke tv-programma’s zit Iris Enthoven?

Iris Enthoven heeft de afgelopen jaren in heel wat tv-programma’s gezeten. In het verleden was ze onder andere te zien in de serie Roadtrippers. Daarnaast deed ze mee met De gevaarlijkste wegen van de wereld, Kamp van Koningsbrugge en Expeditie Robinson.

Wat is de podcast van Iris Enthoven?

Iris Enthoven presenteert momenteel twee podcast. Samen met twee vriendinnen maakt ze de podcast Vrouwmibo waarin ze samen de week bespreken. Dit doen ze zonder gêne en met een scherpe tong.

Daarnaast maakt Iris Enthoven ook de podcast Held in eigen verhaal. In deze podcast praat ze met mensen over unieke ervaringen. Zo spreekt ze bijvoorbeeld met iemand die een lawine heeft overleefd en iemand die wist te ontsnappen uit Noord-Korea.

iris-endhoven-vakantie

iris-enthoven-naakt-bikini

fanatieke-iris-enthoven

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten