Wat voor Internetabonnement heb je nodig voor Online Gaming?

internetabonnement-online-gaming

Online gaming is enorm in populariteit gestegen de afgelopen twintig jaar. Het is tegenwoordig niet meer raar om te horen dat iemand graag gamet, want zo veel mensen doen het actief en beleven er veel plezier aan. Maar om online te kunnen gamen, heb je wel van alles nodig. Goede apparatuur om te beginnen, en natuurlijk games, maar zeker ook een passend internetabonnement. We bespreken wat voor abonnement je nodig hebt voor internet thuis als je optimaal aan online gaming wilt kunnen doen.

Hoge downloadsnelheid

gamen-computer-internet

Om fatsoenlijk online te kunnen gamen, moet je snel veel data kunnen binnenhalen. Anders krijg je een schokkerige game-ervaring of moet er zelfs tussendoor de hele tijd geladen worden en dan is de lol er snel vanaf. Een aantal jaren zei men nog dat je als je in je eentje online gamet 50 Mbps voldoende is, maar games worden alleen maar zwaarder en 50 Mbps valt nog binnen het terrein van de verouderde DSL-internettechniek, dus dit raden we niet. Ga voor een internetabonnement met een downloadsnelheid van 100 Mbps, maar liefst nog 150 of 200 Mbps om soepel te kunnen gamen. Je kunt dan enkel nog kiezen voor kabelinternet of glasvezelinternet.

Lage latency en hoge uploadsnelheid

Voor online gaming heb je een internetverbinding met een lage latency, ook wel bekend als ping, nodig. Het gaat hierbij om de vertraging tussen jouw input als speler en de reactie van de server. Zonder lage latency kan je game-ervaring beroerd zijn, omdat je te maken krijgt met vertraagde gameplay, wat vooral problematisch kan zijn bij online multiplayer games waarbij elke milliseconde telt. Ook een zo hoog mogelijke uploadsnelheid is hierbij voordelig. Idealiter zou je een latency van minder dan 50 milliseconden moeten hebben voor online gaming. Het type internetverbinding dat de laagste latency biedt en als enige een uploadsnelheid biedt die even hoog is als de downloadsnelheid, is glasvezelinternet. Daarom is dat de beste keuze voor mensen die willen kunnen online gamen.

Meer gebruikers?

gamen-vrouw-hobby-spel

Het meest passende abonnement voor internet thuis hangt natuurlijk niet alleen af van jouw behoeftes rondom online gaming. Als er meer mensen bij je in huis wonen die tegelijkertijd gebruik willen maken van de internetverbinding, dan moet je daar bij het samenstellen van je internetabonnement ook nog rekening mee houden. Het kan immers niet zo zijn dat jij alle capaciteit opslokt en anderen terwijl je aan het gamen bent niets kunnen doen online. Voor extra gebruikers moet je dus de downloadsnelheid nog verder opplussen, zodat iedereen op een wenselijke manier van de internetverbinding gebruik kan maken wanneer hij of zij dat wil.

Datalimiet

Houd er rekening mee dat veel internetproviders datalimieten hanteren op hun internetabonnementen, wat betekent dat je slechts een bepaald aantal gigabytes per maand kunt gebruiken voordat je extra kosten moet betalen of je verbinding fors langzamer wordt. Dit kan een probleem zijn voor jou als online gamer, omdat games veel data kunnen verbruiken, vooral als je vaak speelt of grote gamebestanden downloadt. Ben je van plan om veel online te gamen en/of heb je huisgenoten die ook veel gebruik maken van de internetverbinding, overweeg dan zeker om een internetabonnement te kiezen zonder datalimieten of op z’n minst met hoge datalimieten.

Het spreekt voor zich dat een goede internetverbinding ook geld kost. Hoe hoger de downloadsnelheid, hoe meer je kwijt bent. Glasvezelinternet is dan weer niet per se duurder dan kabelinternet, dus daardoor hoef je je niet te laten weerhouden. Linksom of rechtsom is online gaming gewoon een dure hobby, maar iets dat je plezier geeft mag natuurlijk ook wel wat kosten.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten