Deze Hulpmiddelen zijn Onmisbaar in iedere Werkplaats

hulpmiddelen-onmisbaar-werkplaats

Zelf klussen in en rondom je woning uitvoeren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Door het thuiswerken, wat sinds de pandemie heel normaal geworden is, besparen werkenden dagelijks al snel een uur aan reistijd. Die tijd gebruikt men nu voor een schilderklusje in huis, het herstellen van houtrot in het kozijn, enzovoorts. Belangrijk bij het uitvoeren van klussen is een veilige werkwijze. Dat is bepaald niet vanzelfsprekend. Het komt vaak voor dat hobbyklussers materialen en gereedschap na de uitvoering van een klus laten slingeren. Dit resulteert in een onnodig groot risico op letsel bij het oppakken van een volgende klusproject. Een pot verf of bijvoorbeeld olie zou je veilig op moeten bergen in een milieukast, in plaats van deze op de werkbank te laten staan. Welke hulpmiddelen mogen niet ontbreken in je werkplaats aan huis? Dit artikel zet ze voor je op een rijtje.

Zorg voor voldoende opbergruimte in je klusschuur

Niet alleen een milieukast komt van pas in de klusschuur. Zoek naar een kast voor het opbergen van gereedschap. Denk aan je cirkelzaag, een bandzaagmachine en bijvoorbeeld je gereedschapskist met schroevendraaiers, een hamer en de steeksleutels. Dergelijk gereedschap kun je overigens ook op andere manieren opbergen. Overweeg bijvoorbeeld een gereedschapswagen. Het voordeel hiervan is dat je het gereedschap makkelijk meeneemt naar een andere ruimte in huis. Nadeel is wel dat je de gereedschapswagen niet optilt om je gereedschap mee te nemen naar een eerste of tweede verdieping.

Maak een houten bord met haken voor je tools

Een derde optie voor het opbergen van steeksleutels, hamers en schroevendraaiers is het gebruik van een houten bord. Op het houten bord kun je verschillende haken of schroeven monteren, om je gereedschap er vervolgens aan te kunnen hangen. Het voordeel van zo’n bord ten opzichte van een gereedschapskist is dat je direct ziet welke schroevendraaier of inbussleutel je nodig hebt. Je kunt zo’n bord relatief makkelijk zelf produceren. Veel meer dan schroeven en een groot houten paneel heb je er niet voor nodig.

Schoonmaakmiddelen voor een veilige werkplek

Nadat je het gereedschap, de olie en bijvoorbeeld verf hebt opgeborgen aan het eind van een klus is het zaak om je werkplek aan te vegen. Zo blijft er geen zaagsel of bijvoorbeeld een losse spijker achter. Het zou de kans op letsel onnodig groot maken bij een volgend project. Daarnaast komt een ontvetter van pas in de klusschuur. Met een ontvetter verwijder je olieresten eenvoudig van de vloer.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten